0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Момичета, как би следвало да бъдете помолени да четете заглавията на темите за да приемете молбата и се съобразите с нея?
Веднъж вече заглавието беше променено (допълнено) за да е ясно, че темата е САМО ЗА ДОКАЗАНО БРЕМЕННИ ЖЕНИ. За всички съмнения, разсъждения, чуденки има колкото искате теми в които да пишете.
Върнете се 2 страници назад и вижте, колко пъти молим за едно и също нещо.
МОЛЯ, уважавайте труда ни.
Моля ви, не спамете и когато някой потребител се е объркал и е писал не по темата го насочете към правилната.
Iffi.13 благодаря ти.
Ще почистя излишните постове.
Лека вечер.
След като чухме и сърчицето,вече мога спокойно да споделя и моите симптоми(но не мисля,че ще са много различни)
ПМС започнаха необичайно рано,но си бяха класическите-болки в корема и кръста,чувствителни гърди,само пъпките не избиха.Забелязах обаче,че гърдите не ме боляха точно както преди,а само жлезите(или поне предполагам,че са жлези)-болката започваше от подмишниците и стигаше до зърната,но ясно се напипваха жлези.Направи ми впечатление,че не можех да си понасям чорапогащника-стягаше ми на корема,а аз нямам такъв  :oops: В деня на предполагаемата М симптомите изчезнаха,останаха само чувствителните гърди и високата БТ.Същия ден намаля и апетита ми.На следващия ден получих леко кафеникаво зацапване.Усъмни ме това,че имах зацапване,а гърдите ми бяха все така чувствителни и БТ беше все още висока.На следващата вечер,след зацапването,пак получих силни болки в корема и кръста и бях почти сигурна,че ще ми дойде.Казвам почти,защото някак си вътрешно в себе си знаех,че този път сме успели(това вътрешно усещане го имах още около седмица след овулацията),но и не можех да се доверя на това си усещане,защото две години и половина всеки месец се надявах.И така,на четвърти ден закъснение,реших да си направя тест и беше положителен.Не мога да опиша с думи каква радост е.Не съм имала често уриниране,дори и сега в 7-8г.с.От около 6г.с. започнах вечер да спя неспокойно и през деня да ме гони голяма сънливост.Сутрошното гадене се появи от няколко дни и то дори не е всяка сутрин.
Еми,това са моите симптоми,дано съм помогнала с нещо.Желая успех на всички,които мечтаят за бебче!!!
[/url]
Аз започнах да се ококорвам всяка сутрин към 5-6 часа без никаква причина (по принцип ставам за работа с голяма мъка). Само това. Гаденето и болките в гърдите дойдоха чак след теста (но пък с пълна сила  :))
*
Преди не усещах миризмите от шкафа с подправките и от хладилника.След няколко седмици ми направи голяямо впе4атление как отварям шкафа и без да гледам знам кой са гадните подправки,лошото е 4е ги усещам 5 пъти по силно и гадно,хладилника ми вунеше много странно и неможех да спя по корем усещането беше сякаш съм преяла с боб  :D а бях във 2-ри месец....запо4наха болките ниско долу (като при цикъл) гърдите също и те така болезнени и зърната ми ставаха кафяви .И много ми направи впе4атление 4е ми излязоха едни тъмни петънца  по лицето прили4аха на пършеи  :o .Запо4на мързела,спинкането високия тон хахах и тнт ....Аз, не съм повръщала ама пишках много.
Прекрасно е да си майка. Прекрасна болка, прекрасна радост. Прекрасен дълг. Да си майка е смисълът на всичко. Защото нищо друго няма смисъл, губи смисъл, ако го няма него – великото творение на природата и любовта – нашето дете, нашата рожба, нашето малко слънчице. Да си майка е не само прекрасно. Да си майка е велико! Да си майка е свято! ♥
*
Да споделя и аз, докато не са ми избледнели спомените  :D

В началото- още в самия момент на ову-то имах силно вътрешно усещане, че уцелваме точния момент. Това разбира се е глупаво, не е точно признак, ама да го спомена.

После, като наближи датата на очакваната М- нямаше признаци за М- в деня, в който трябваше да ми дойде ме преболя леко сякаш ще идва, но нищичко. После ми мина и настана спокойствие.

Най-сигурния симптом /и при други приятелки беше така/ - увеличени гърди, но много по-увеличени отколкото преди М, натежават някакси. При мен имаше и леко потъмняване на ареолата, което много ме усъмни, защото е типично само за бременност. Другото нещо- този месец не бях следила БТ, но като я измерих за проба- беше висока, това разбира се е доста ясен признак.

А после дойде и това, за което разказва Краси по-горе - не можех да търпя нещо да ми стяга корема. Гаденици и т.н. не съм имала, нито зацапване- т.е. бременността може да бъде и наистина лека  :D

Успех на всички и дано моите симптоми да са от полза за търсещите такива!


 

*
Първо цяла седмица сънувах че съм бременна.около 3,4 дни преди датата на която трябва да ми дойде реших че ще преподреждам къщата и вдигнах един телевизор...много силно ме заболя корема!Сутринта преди да си направя теста отидох на кафе и запалих цигара ...стана ми адски зле!След + тест ..трушията и киселите краставички ми бяха любими:)Не можех да пуша и да пия алкохол ..ставаше ми гадно!Само ядях!:)
                    أريد أن يأتي الطفل في هذا العا


url=http://pregnancy.baby-gaga.com/][/url]
И аз да се включа... вече чухме сърчицата на мъничетата  :D
Та... Първо: Аз бях убедена че съм бременна. Когато направих първия тест /два дни преди предполагаемата дата на МЦ/ го пъхнах в опаковката му обратно. В момента в който го вадех просто знаех че ще има втора чертичка :D
Второ: Вече като симптом: Гърдите- непрекъснато ми тежаха, наболяваха, а дори имаше няколко дни в които ме сърбяха безобразно!!! Сега във втори месец вече не ме болят толкова, но са си супер размер. Ще ходя за нови сутиени тези дни :P
Трето: Малко след като лекарката потвърди бременността започна главоболието. Някак ми беше замаяно, виене на свят... Не ми се гадеше от стомаха, ами от към главата. Като морска болест /не че знам какво е чувството, ама така си го представям/

Това е, друго за сега няма, и на дявам се да няма  :) Е и констипацията я има, ама тя винаги си ми е била проблем.
Целувам всички и се надявам скоро онези които са в очакване да усетят радостта от това "неразположение".
"Истински приятел е не онзи, който е до теб, когато си на дъното, а онзи, който е до теб, когато се мъчиш да изплуваш."

[
Здравейте, днес направих теста и се показаха 2 чертички  :D, но имам няколко въпроса. Искам да попитам нормално ли е да ме болят яйчниците както преди цикъл,задавам този въпрос, тъй като никъде не прочетох , че това меже да е един от симптомите на ранна бременност. Следващият ми въпрос е кога да отида на лекар , след като е отчетен положителния резултат от теста.
Благодаря предварително !
Поздрави !
Здравейте, днес направих теста и се показаха 2 чертички  :D, но имам няколко въпроса. Искам да попитам нормално ли е да ме болят яйчниците както преди цикъл,задавам този въпрос, тъй като никъде не прочетох , че това меже да е един от симптомите на ранна бременност. Следващият ми въпрос е кога да отида на лекар , след като е отчетен положителния резултат от теста.
Благодаря предварително !
Поздрави !
Първо честито!
Относно болките в яйчниците ако малко прочетеш назад ще видиш , че голяма част да не кажа повечето момичета имат ПМС , който включва и болки в яйчниците !!!
А щом имаш положителен тест спокойно си отиди на лекар , а той ще прецени кога да отидеш отново!
И м-у другото темата е за СИМПТОМИ на ДОКАЗАНА бременност , задаването на въпроси не е точно за тук !
Моите симптоми бяха:малко след овулацията започнаха да ме болят гърдите,ама много,бяха едни надути,през ноща ако легнех по корем, ги усещах все едно не са мои ,а съм легнала на две леко спихнали топки,досега не бях ги усещала така.По време на овулацията ме боля корема, все едно, че ще ми идва.Последваха болки в яйчниците-като се рдеуваха-един ден от ляво,един ден-от дясно,излезе ми и акне.Имах и в някои дни болки в кръста.Няколко дни преди очаквана менструация бях на преглед, понеже бях на стимулация с клостилбегит, и се оказа, че имам неспукани фоликули.И си казах,че пак нищо не е станало.Закъсня ми няколко дена и приятеля ми предложи да си напрвя тест,но аз си виках ,че няма смисъл,точно този месец въпреки симптомите бях най-сигурна че нищо не е станало.Да ,ама беше станало.Направих си 2 теста-положителни и след това прегледът го потвърди.Бях най-щастливата на света :D
*
Здравейте и от мен.
Искам предварително да помоля за извинение, ако не съм улучила темата  :oops:
Чета, чета все попадам на споделено от жени, забременяли естествено. Аз съм в 5 ти ден след ембриотрансфер. Знам, че е изключително рано да се каже каквото и да е, тъй като имплантацията става между 4 ти и 7 ми ден. И все пак да попитам какви симптоми са нормални, тъй като гърдите и спането се повлияват от хормоните, които приемам...
Благодаря и стискам палци на всички :)
*
smil, ето линк към темата, в която споделят момичета в процедура:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45538.0
Момичета честно казано за първи път пиша в такъв вид сайт, но имам въпрос, а виждам, че тук всички са отзивчиви и мили.  :wink: Преди време ми откриха киста и поликистъозни яйчници и ми изписаха Хлое като лечение. Трябва да го пия общо 9 месеца сега съм на 6ти месец. И така пристъпвам към въпроса:
 Предният ми М беше на 24.03., на 02.04 ми се наложи да тръгна извън града по спешност и пропуснах една таблетка от хапчетата. В листовката пише, че при изпуснато хапче в първата седмица трябва да се посъветваме с лекар, е аз го направих и тя ми каза да не се притеснявам. Аз се чувствам отпаднала, прилошава ми от разни миризми, вие ми се свят, болят ме яйчниците и венците ми кървят(до този момент не съм имала проблем с венците).
Днес реших да направя един тест за бременост, знаейки че е прекалено рано за тестове. На 20 мин се появи мн бледа 2ра чертичка и незнам дали това е възможно. На моя позната и отчете положителен резултат на 30 мин след правенето на теста и тя наистина беше бременна.
Искам да знам дали е възможно да съм бременна, много ще се радвам ако е така, но проблема е,че все още не съм спряла Хлоето. :? Бихте ли споделлили мнение?! Искрено Ви благодаря !!!
« Последна редакция: Април 12, 2011, 19:25:19 pm от cecity23 »
Здравейте, аз съм в 14та г.с. При мен тестът за бременност беше положителен на 3тия ден от закъснението, но на мен беше започнало да ми се гади малко преди това-само вечер,но аз така и не му обърнах особено внимание,защото не подозирах, че съм бременна.Сутрешното гадене се появи по-късно,но си останах само с гаденето до края на втори месец. С началото на третия месец започна и повръщането и то не само сутрин. Гърдите ми наедряха доста,което въобще не очаквах за първите месеци. Промени ми се също и апетита. Това бяха моите първи симптоми. Някои от тях все още ги имам де:)
Към cecity23: Аз също имах киста и поликистозни яйчници. Моя съвет е да не спираш хапчетата,защото ти си решила. Иди на лекар и той ще реши какво да правите. Иначе аз доколкото успях да изчисля,според датите, които си дала, още ти е много рано за тест...Пожелавам ти успех
о6те преди да ми закъснее симптомите ми бяха сънливост , постоянно прозяване , болки в кръста . след като си направих 2 теста се появиха о6те симптоми ранно заспиване сутрин ставах в 4, 5 4аса озверяла от глад и 4есто ходене до wc
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=vivi0304][/url]
На 7-8 ден от трансфера усетих замайване, все едно за миг ти прилошава или ти пада кръвното. На 9-я ден вечерта се появи зацапване, което продължи и на 10-ти ден. Беше съвсем слабо и придружено с ПМС. На 11-я ден зацапването и ПМС изчезнаха като с магическа пръчка и не чувствах вече нищо, дори бях отписала опита.
Една сутрин мъжът ми каза, че "лицето ми сияе". Това беше, имах високо ЧХГ.
*
 Преди да пиша да уточня ,че моето забременяване е резултат от инвитро и симптомите отчасти са повлияни от процедурата:
 Първото и основно още на 7ми ден от трансфера ми се поду много корема.Бях си като бременна :) , четох по въпроса че при АРТ процедури чест признак е при успешна имплантация  да се прояви т.н. пост хиперстимулация ...
 Второто беше абсолютната ми убеденост ,че съм бременна.Изобщо не проверявах дали има нещо нередно , не следях календара.Бях сигурна ,че ще подмина датата на теста без мензис :)
 След вече положителния тест умишлено започнах да се вглеждам в себе си именно за да видя нещо по-различно. Е, гърдите ми се уплътняваха,но точно като преди менструацията...Гадене още нямаше...Задъхване от време на време... пишкането си беше нормално...Ааааа,да ,да кажа че и температурата ми не се е покачвала над 37...Та при мен май поста изглежда по-скоро като "Липса на симптоми " при доказана бременност, но мисля че е полезно... Излишното вглеждане е побъркващо
Аз забременях след ИКСИ и тъй като преди това имам няколко неуспешни опита имам база за сравнение и мога да кажа, че определено имах по-различни симптоми.
Първо, още на 3-4 ден след трансфера започна да ми се подува корема и до към 7мия ден си станах като бременна, не можех да си закопчавам панталоните, при отрицателните тестове не ми се е случвало. Тайно се надявах, защото док. ме беше предупредил, че при бременност се получава вторична хиперстимулация и че ако се подуя най-вероятно съм забременяла. На 7, 8, 9ти ден имах бледо кафяво-бежово зацапване. Гърдите ми останаха напрегнати, докато при отрицателните опити се отпускаха към 9тия ден. Аз не издържах и още на 8ми ден след трянсфера направих тест и беше положителен, вярно чертата беше много бледа, но ясно се виждаше.
*
Re: Да споделим симптомите на ДОКАЗАНА начал&
« Отговор #578 -: Май 06, 2011, 22:57:18 pm »
Здравейте на всички и от мен :) И аз да споделя моите симптоми на доказана бременност.  Тъй като моята беше непланувана, не чаках симптоми и нямах никакви освен че ми закъсня с повече от месец и половина :) Знам, че звучи малко ограничено да си седиш във вас и да не обърнеш внимание, че нямаш цикъл почти 2 месеца, но аз си правих тестове през седмица и бяха все отрицателни.Аз споделих и на друго място, че си чаках цикъл за да ми бъде направен LETZ и реших, че щом са отрицателни тестовете, сигурно не ми идва от нерви заради предстоящата операция... Помня че от време на време имах много силни прерязвания в яйчниците, за 1 мин някъде и то един или два пъти, което ме наведе на мисълта че ще ми дойде всеки момент. Не ме боляха гърдите, нищо, даже беше след сесия и помня че през ден излизахме и пихме и пушех...нито ми ставаше лошо..нищо. И така след 2 месеца и първи положителен тест, гинеколог подтвирди 8 г.с.:)
Успех на всички :)
« Последна редакция: Май 06, 2011, 23:00:05 pm от Krisi88 »


Сега и моите сомптоми, дано да са от полза за някого, но да си кажа, че според мен при всеки е индивидуално.
При нас стана май от първия път, за което много се радвам :)
Сега и симптомите:
1. Усещах миризми, ама адски силно, а хората около мен нищо не усещаха. Така беше и тази сутрин, когато се събудих имах чувството, че някой е готвел вътре в спалнята, а мъжа ми нищо не усети.
2. Непрекъснато ми беще студено, а сега все пак е май месец, би трябвало да ми е добре, при положение, че още от март си носех късите ръкави, сега да имаше как щях да си сложа и кожух  :lol:. Преди няколко дни разбрах, че и температура съм вдигнала и сутрин бе около 37.2, а след обяд се покачваше до 37.6, ето защо ми било студено :)
3. Имах огромно желание за секс, доста нетипично за мен, след като рядко проявявам желание, даже почти никога да го практикувам, беше все поз адължение, а сега вече не. :)
4. Имам супер силен апетит, искам да ям без да спра, толкова ми е сладко яденето на последак. :)
5. Отново нещо странно, никога не съм избивала, а сега сам цялата пъпчасала като кисела краставичка съм. :D
6. Болят ме гърдите, не много, но зърната ми са супер чувствително и това никога не ми се бе случвало. :)
Аз видях вече двете чертички :bfp:, пожелавам на всяка една жена желаеща дете, скоро също да види заветните две чертички :) Чувството е неописуемо :)
Успех дами!!!