0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Пиле има на Хип- концентрат. На Сънвал- пуешко. Според мен си вземи от тях, поне са дозирани, но това е лично мнение. И защо не пуешко за първо месо  :D

 :offtopic: радвам се да те видя тук  :D
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
 Благодаря ,мини. Наистина нямам точно решение между пуешко и пилешко,а пюрето на хип  ме притеснява ,че има лук вътре ,а и от ориза много се беше запекал. Ще помисля пак ,иначе е удобно с тези малките бурканчета ,че мога да му добавям месо към пюрето ,което яде и харесва. И значи да забравя за купено пиле?
   
  (и аз се радвам да съм тук :) )
*

    minim

  • ***
  • 460
  • Сбъдната мечта !
Здравейте момичета!
Имам нужда от малко съвети, че съвсем се обърках.
Моите бебета стават на 5 месеца и мисля малко след това да започна със захранването. До сега са само на кърма, АМ и чиста водичка. Ядат по 7 пъти на денонощие, т.е. плътно през 3 часа. Решила съм да започна захранването с домашно приготвено пюре от тиква. Четох, четох...ще го въвеждам в 12ч. на обед. След него трябвало да има 4 часа почивка до следващото ядене. Имам питанки:
1. Как трябва да продължа с останалите яденета - пак ли през три часа, като сутрешното е в 6ч., а последното е в 24ч.?
2. Колко време след заместването на обедното ядене от мляко с пюре, трябва да въведа и другите яденета с твърда храна и кои яденета да заместя - сутрешните или следобедните?
3. Трябва ли да премахна още едно от нощните хранения, т.е. това в 24ч. и децата да ядет по 6 или по 5 пъти на ден...и как да ги разпределя?
4. До колко мл. пюре трябва да ядат бебета на обед?
Много се обърках и много взех да се "шашкам" да не оплескам нещо, а толкова неща изчетох...
Ще съм благодарна на всички и приемам всякакви съвети!
*
Здравей,
1. опитай да ги разредиш, ако можеш, като увеличиш количеството мляко на едно хранене. Ние на тази възраст бяхме на 5-6 хранения (само кърма) с едно нощно. Хранеше се на 3,30-4ч, като нощем правеше една пауза от 6ч и една от 5ч.
2. първо изместих обедното, след това следобедното месец след първото. До скоро сучеше между тези две хранения. 4ч и 8ч - кърма; 12ч - зеленчуково пюре; 15ч - кърма; 18,30ч - плодово пюре или плодово пюре с 2-3 лъжички суха каша; 21,30ч - кърма.
3. За нощните хранения не знам какво да ти кажа, аз лично не си тормоза детето. Ако след няколко глътки чай не заспи давам да суче когато поиска. Правила съм си експерименти да не и давам няколко пъти. Резултата е че никой в къщи не може да заспи  :lol:
4. В началото след като успеете да заместите едно млечно хранене 120-140мл е достатъчно.

До колкото съм чела закуска се въвежда 10-12м. При нас след 10-я месец почна да не издържа до 12ч. за обяда и давах по 1/2 до 2/3 пресен банан да гризе. Нещо бисквитите не ги харесва още. В момента се опитвам да въведа някаква закуска след сутрешното кърмене около 10ч, но май бъркам взе да измества обяда към 14-15ч. 8O

п.п. води се по децата, те ще си покажат какво искат. Макар че като са близнаци май трябва някъкъв ред и дисциплина  :oops:
« Последна редакция: Декември 06, 2009, 23:55:42 pm от Малина »


*

    minim

  • ***
  • 460
  • Сбъдната мечта !
Благодаря за съвета!
Те сега хапват по 140мл. вода + 4 и 2/3 лъжички АМ. Това прави около 160 мл. мляко. На колко да го увелича като количество, за да разреда яденето през 4 часа - примерно?
Много трудно ми се вижда, понеже младежът е доста лаком и като наближи време за ядене направо не се удържа....изяжда си яденето за 7 минути  8O. Ще е много сложно с него и да махна нощното хранене....

приемам още съвети....
*
Не се притеснявай за нощното хранене, според мен като решат сами ще го махнат. Аз се мъчих и имах 2 ревящи по оцяла нощ деца и двама сомнамбули. Сега се пробуждат за мляко, дам шишето, ядат и заспиват. Дам ли вода, става страшно - рев, прави в кошарите и няма успокояване. Има нощи (много рядко) когато не се будят. Но понякога и по 5 пъти на вечер ядат. Това им е успокоението явно.
И като искат да ядат децата през деня, не се тормози, че яли на 3 часа или 3 и половина, а не на 4. Това не са роботи. Увеличава се интервала между храненията, когато заместиш едно млечно хранене. Те сами ще си го направят.
*
 Това ,което мога да те посъветвам е ,да не се пртесняваш от нощните хранения .Аз не ограничавам детето си,когато иска ,му давам .Забелязала съм ,че събуди ли се нощно време,не заспива без мляко,така се успокоява, както ти е казала и mimi26.
 Моето момче е на 10 мес и се буди всяка нощ,аз си го храня ,още повече ,че е недоносен и имаме да наваксваме доста . Не вярвам и твойте да са много големи като са близначета. Храни си ги, да има мир. :)
*
А, не се знае, това че са близначета, не означава че са малки  :D
Ние си вървим с 3 месеца напред по средни размери  и на височина и тегло :lol:
*
Момичета моля за помощ искам да попитам първо мляко ли да давам или пюре на обяд започнах с тиква сега давам тиква с картоф харесва го .? и ОЩЕ ЕДИН ВЪПРОС по колко мляко да давам и как да заместя обедното хранене?БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
*
Първо пюрето. Ако даваш първо млякото ще се засити и ще откаже да яде пюре. Като стигнеш количества от 120млл си заместила хранене и не е необходимо да даваш мляко. Ако изяде 50млл пюре, можеш да дадеш още стотина млл мляко (зависи все пак на каква възраст сте).
*
Ами благодаря ние сме на 5 м и 4 дни  и се чудех дали мога да въвеждам и плод между храненията без да замествам само за десерт по половин бурканче.Примерно на обяд зеленчуково а след обед примерно  я бълка с тиква или ябълка с моркови :?кога мога да давам пюре на хип с различни зеленчуци  комбинация?Благодаря
*
когато си въвела всички зеленчуци от въпросното пюре - комбинация.
*

    minim

  • ***
  • 460
  • Сбъдната мечта !
Благодаря на всички за съветите!
Само да отбележа, че на 4 месеца и половина и двамата са по 7 килограма, което хич не си е малко....просто си реват за диета... :wink:
*

    _Elfita_

  • ****
  • 673
  • Няма невъзможни неща!
isev, на вашата възраст ние хапвахме плодово пюре между храненията по 50-60 мл.Половин бурканче  е много, освен ако не е от малките.
*
миним, моят син също е на 4,5 месеца и вече е 8 кг.  :lol: Яде най-често 5 пъти на ден по 165 мл (през ден горе-долу се събужда и веднъж нощем).
Захранването ще е, като навърши поне 5, за да се предотврати рискът от алергии (баща му е бил със сенна хрема като дете). Това по съвет на педиатърката. Иначе каза, че можело между 4 и 6 месеца да се захранват.

*
 Не исках да обидя никои от близнаците  :wink:  Ние сме си мънички, елегантни ,на 10 мес сме 7200 ,ама аз казах защо. :)
*
Да малко бурканче от 125  е !
*
Здравейте момичета ние вече сме захранени.Първо дадох картоф после морков ,тиква , тиквичка .Имам пащърнак ,спанак,карфиол, зелен боб замръзени във форми за лед в каква последоватеност да ги дам.Жълтък да въведа ли вече, че док ме кара а на мен ми се вижда рано?Сокчета не съм давала мисля направо с плодови пюрета.Кое е по-добре каша или плодово пюре първо , кога да ги давам преди обяд или след обяд?Много въпроси ,много нещо  :lol:
*
Можеш да дадеш първо пащърнака и карфиола, после спанака, зеления боб за по-късно го остави. За жълтък ви е прекалено рано. Доста сме изписали по темата. За каша или плод сама прецени, но кашата започни с оризова, после царевична и елда. Глутеновите каши по-късно.
Branka - аз дадох жълтък след шестия месец по препоръка на нашата педиатърка. Мисля че за 5 месец е рано.Проблема при нас е че моята девойка само жълтък яде за всичко друго си затваря устата и върти глава. Започнала съм захранването от 5 месеца и 1 седмица, сега сме на 7 и половина, но никакъв напредък. Нищо не и харесва  :(