0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Чапла, моята дъщеря е на година и 9 месеца и пие мляко освен при лягане и през нощта пие през около часа. През деня почти не яде. и това откакто почнаха да и растат зъбите.
А за пасирането не се тревожи. Ще почне да яде и непасирана храна. Алекс повръщаше дълго време ако усети и най-малкото парченце до към година и нещо, но след товаси почна да си дъвче нормално, въпреки че на една година имаше само два зъба. Можеш да стимулираш дъвченето като даваш парченце хляб или някакъв мек плод. Макар и че нямат зъби, те сдъвкат храната с венците, стига да не е много твърда.
*

    chapla

  • ***
  • 217
  • хубавица-умница
Абе и аз така се надявам, коричка хляб яде, бисквити също, но храната й се опъва :P
"Всяко родено дете е доказателство, че Бог не се е отказал от нас!" Рабиндранат Тагор
Момичета, не успях да намеря отговор на въпроса си - моля за помощ.  От кога давате кисело мляко и с кое хранене го предлагате?  Имате ли предпочитана марка?
*
Започнах да пробвам с киселото мляко (Хумана) от 10 месец. Давах като следобедна закуска, а от няколко месеца давам след обедното пюре. Нормално кисело мляко ядеше, но имаше много колики след това и отложих. Сега му се мръщи. :D Първо пробвах с Био кисело, после съм давала Елена, Герма.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
White, благодаря.  А кисело Хумана от къде?  Не знаех, че има.
*
Като навършиха годинка започнах да давам домашно кисело мляко. Сега обожават кисело мляко с банан и бисквити.
Кисело мляко въведох на 1,2 г. Предлагам го в следобното хранене. Давам пълномаслено на Верея 4,5% или на Елена 3,6%
Смесвам го с пресен плод или с бисквити, или с двете. По някой път съм давала само мляко.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
въведох на 15 месеца, така и не прояде, има единични случаи на желание от нейна страна, но приема е толкова нищожен, че почти може да се каже, че не е яла
предложих и плодови йогурти http://papa-bebe.com/j_hipp&humana.html
с променлив успех там, отдавна спрях да купувам, че в общия случай хвърлям
иначе тези детските са добри за въвеждане на йогурт в менюто
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Благодаря ви много!  Раничко ни е още значи, по всички показатели.
На 11 месеца въведох кисело мляко. Много й хареса и досега е една от любимите й храни. На следобедна закуска с плодове или с бисквити, и с мюсли съм давала, но не го харесва толкова. Давам 3,5 % на Елена, най-често.
<br />[link=http:
*

    chapla

  • ***
  • 217
  • хубавица-умница
Момичета, давали ли сте и кога смокиня на детенцето?
"Всяко родено дете е доказателство, че Бог не се е отказал от нас!" Рабиндранат Тагор
*

    everything_possible

  • ****
  • 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
Вече съм заместила 2 млечни хранения- обедното с пюре, а следобедното с каша,но! Моята госпожица всячески бойкотира и храненето в 9-10 ч. Едва успявам да я накарам да изпие 50-70мл мляко, останалото замествам с плодово пюре- не отказва. Та въпроса ми е, до колко това е грешка? Днес например спокойно си изяде круша на хип от 125 гр  8O :? ?
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
*
Според мен трябва да се ръководиш по детето
Чувала съм за доста деца, които при захранването се отбиват или отказват млякото.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

Вече съм заместила 2 млечни хранения- обедното с пюре, а следобедното с каша,но! Моята госпожица всячески бойкотира и храненето в 9-10 ч. Едва успявам да я накарам да изпие 50-70мл мляко, останалото замествам с плодово пюре- не отказва. Та въпроса ми е, до колко това е грешка? Днес например спокойно си изяде круша на хип от 125 гр  8O :? ?

Моята дъщеря също в един момент започна да не иска сутрешното си мляко.  Когато започна с много зор да изпива по 40 мл. (възраст около 9 навършени месеца обаче!) дадох кус-кус и го изяде с огромен апетит.  След това и попара започна да яде.  Опитвала съм да дам мляко за закуска след това, но не го иска.  Без сутрешното мляко има все още две млечни хранения - вечер и през нощта.  Може и да ти подсказва нещо детето.
*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Здравейте, момичета  :D Ние сме вече на 1 месец и 7 дни. Вчера бяхме на поредната консултация и се оказа, че наддаваме повече от добре. Мишо е качил 590гр, а Ели - 560 и са съответно 3380 и 3200. Та с други думи сме вече със съвсем нормално тегло. До момента бяхме на по 80-90 мл порции на хранене (кърма+АМ) през 3 часа. Само нощем сме през около 4 часа, рядко и през пет. Та педиатърката вчера ни каза, че вече трябва да започнем да пропускаме хранения и до след месец да сме без двете нощни. Освен това трябвая да преминем на количества от по 120 мл на хранене. Питането ми е с каква стъпка да завишавам порциите и през какъв период от време. От 3-4 дни се опитвам да им давам по 90 мл, но изплюват много често част от изяденото понякога и след повече от 2 часа, а на 2 пъти направо си повърнаха.  :(Освен това за да отпадне хранене ни каза, че можем да даваме по малко АМ колкото да се залъже глада и после вместо мляко да даваме само вода?!  Моля споделете опит.

*
Злати,миналия месец по повод махането на нощното хранене препоръчано от моята педка,се допитах до Бърди който каза да оставя детето на спокойствие и да си го храня :).С днешна дата Митака сам се отказа :)Целувки за двамата сладури :D

Zlatulka, аз не виждам да сте наддали чак толкова много, та и хранения да започвате да пропускате.  Нормално децата качват по около и над килограм през първия месец от живота си.  Разбирам, че е трудно да храниш две бебета по няколко пъти през нощта, но не мисля, че е време да ги залъгваш с води и много разредени млека, за да ги "отучиш" от нощното хранене.  Моята дъщеря и до ден днешен си яде нощем.  Буди се гладна, не иска вода или чай, а мляко.  Не виждам смисъл да не спи цялата къща, с надежда детето да се сети, че не трябва да яде нощем.  А и са много малки още децата ти за това.  Също така, фактът че повръщат след като им дадеш по-голямо количество мляко показва, че не са готови за това.  Води се по тях.  Успех :)!
*
Злати, остави ги сами да се откажат от нощното ядене. Съвсем скоро ще правят по-големи паузи между храненията. И ще почнат да спят по цяла нощ, че и вие с тях.
Така и така ще ставаш да им даваш нещо, по-добре да е мляко. Сега имат нужда от много мляко и сън за да растат.

А повръщането не е само от преяждане. Може да е от рефлукс. Моята дъщеря повръщаше до 7-8 месец по няколко пъти на ден.
*

    _Elfita_

  • ****
  • 673
  • Няма невъзможни неща!
Моя скромен опит също казва, че зависи от детето.Тошето изобщо не искаше вода, камо ли вместо мляко нощем.Така в средата на втория месец спря да суче в 12 вечерта и в 6 сутринта,  ядеше в 4 през нощта.Постепенно това хранене се измести към 6-7 и сега последно кърмене към 9 вечерта  и начало 6-7 сутринта.И моята педиатърка ми препоръча вода, но после каза "гладни очи заспиват ли?".