0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #500 -: Юни 28, 2021, 15:09:34 pm »
Грейки, има и наука, която не е просто думи на някого. Тя работи с данни и не е подчинена на мнение. Медизината също не трябва да е вяра в нещо си.
Просто вит С е сравнително безобиден и затова му се преписват доста свойства. Поне няма да навреди.

Етествено, че няма да й навреди.
Въпросът е, че понякога от лимон и вит ц се очакват чудеса, коите те не правят.
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #501 -: Юни 28, 2021, 16:00:55 pm »
Тук, в линка по-долу, намерих хубава и недълга сентенция по темата:
Накратко, наистина лимоновият сок си е киселина храна, която след като се метаболизира, произвежда алкални странични продукти. Както и алкализира урината, но не и кръвта. Добре, че стана на въпрос, че да се образовам малко повече.
АГ ми спомена за ампулите вит. Ц конкретно заради урината.

https://www.omed.bg/Mityt-za-limonovia-sok---kiselinno-ili-alkalno-deistvie-page1243.html


Грейси, мерси за пожеланието.

Относно спазмите, магнезият би трябвало да помогне , нали? Основно за ендометриозата и ниския прогестерон чета, но наскоро се замислих и за него, някакви идеи и впечатления при употреба?

Чудех се и за броя на антралните фуликули - под 6 броя , четох , че говори за изчерпан яйчников резерв. Обаче това за двата яйчника общо ли е ?
 
« Последна редакция: Юни 28, 2021, 16:25:46 pm от WideD »
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #502 -: Юни 28, 2021, 18:59:47 pm »
Не мога точно да отговоря на въпроса ти, но си спомням един преглед при д-р Даскалов. Брояхме антрални фоликули. В единия яйчник 18 броя в другия 5 броя. И д-р Мели за този с 5 каза: "Е, поне другия наваксва", та оставам с впечатлението, че става въпрос за 6 броя в един яйчник.

Аспирин Протект пак е започнал да изчезва от аптеките дочух днес. Имайте предвид.
« Последна редакция: Юни 28, 2021, 19:05:03 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #503 -: Юни 28, 2021, 21:04:47 pm »
Мерси, Тери. Сигурно е така. Дано FH pro-то подейства на качеството поне.
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #504 -: Юни 29, 2021, 11:50:02 am »
Вчера писах тук и нищо не се публикува  :(

WideD, и аз ще чакам с теб  :goodluck: При последните ми прегледи все имам по 3-4 антрални, явно доста бързо се изчерпва резерва ни от ендометриозата.

Момичета, предполагам, че първо ще направим биопсията, защото до колкото разбрах снимката се прави в първите чисти дни на Ц. А се разбрахме с докторката да запиша час за преглед от 9ти до 11ти ден. Та сигурно снимката ще е август, а тези дни чакам Ц.

МомичеФ, благодаря, че сподели за жената. Както вече писах, обиколихме много места и мъжа ми е във фаза на отричане, че никъде и никой с нищо не помага. Та ще изчакам да му мине и най-вероятно и ние ще отидем при нея.
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #505 -: Юни 29, 2021, 16:38:25 pm »
Никъде не съм твърдяла, че се повишава Ph на кръвта чрез консумация на лимони. Именно заради повишаване Ph на урината ми препоръчаха от клиниката на Сигридов да пия сок от лимон (то и аз си го знам това), като са написали, че е нужна детоксикация щом Ph e 6. Иначе на кръвта Ph е между 7,3 и 7,4 (по спомен каквото съм чела) и е постоянно така, не е като урината.

А колкото до магнезия, има доктори, които смятат, че не трябва да се пие магнезий до 15 г.с. Ако питаш Сигридов, и след това някои бременни не трябва да го пият. Не знам все още каква е причината и обяснението, но е нещо, че вреди. А има и други доктори и болници (като например АГ-то в Русе, както и един покоен вече доктор, при който бях преди), които дават Магнезий на килограм още от 5 г.с., ако те приемат да лежиш за нещо там. Дори след като ме изписаха тогава (2018) в 6 г.с., въпросният доктор си ми изписа Магнерот и съм го пила почти без почивка докрая (26 г.с.). Впоследствие след следващия аборт в 9 г.с., ходихме при една докторка, която също беше в това АГ, но беше напуснала и отишла в една друга частна болница в Русе. Та тя се възмути как може да съм пила магнезий, че се давал след 15-та седмица.

Така че не знам каква е истината около тоя прословут магнезий. Но мисълта ми е да се консултираш с някой лекар все пак преди да почнеш да го пиеш. Всъщност за спазми масово изписват но-шпа в начална бременност. А магнезият - за по-късна.

Лейди, може и така да ти ги е подредила процедурите докторката. Пиши, като имаш повече яснота. А иначе за цената на снимката разбра ли нещо?
« Последна редакция: Юни 29, 2021, 16:40:04 pm от Gracy »
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #506 -: Юни 29, 2021, 16:50:53 pm »
Не съм ходила в клиниката още, Грейси. Като отида на преглед ще попитам отново за цената.
Когато лежах миналата година в Майчин дом и на мен ми обясниха, че не трябва да пия магнезий, защото не било добре за ранна бременност. Даваха на жените в по-големи месеци, но и аз не разбрах причината.
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #507 -: Юни 29, 2021, 16:59:20 pm »
Лейди, точно затова и ние стигнахме до там, и пред доктори минахме, и през свещени места, където се провираш или оставяш дрешка и т.н.
Можеш да му прочетеш коментарите тук, виж че и друга жена е писала, че е помогнала тази жена на нейна позната. Пък и си го направете като екскурзия, този край е много спокоен, а и наблизо има и екопътеки сред природата да разпуснете малко. Не мисля, че ще ти откаже ако ти го желаеш силно и те види да си обнадеждена. Ние отидохме с идеята, че през толкова неща минахме, та ако ни каже - каже, ако не, поне ще знаем, че сме пробвали и това.
Мислех те кога ще влезнеш да прочетеш, защото аз вярвам в тези неща и силно се надявам да ви помогне.
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #508 -: Юни 29, 2021, 18:42:39 pm »
Мерси Грейси, ще питам за магнезий преди да го пия.
Лейди, да, за съжаление това е положението.
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #509 -: Юни 29, 2021, 23:02:03 pm »
Wide, изследвай го. Ако имаш дефицит, защо да не го пиеш, истествено, че ще го запълнии.

Грейси, не е баш пия лимон и се качва пх. То ще се вдигне от водата, която пиеш, а ако ни го пиеш с вода, ще се прецакат зъбите.
А 6 защо ни е ок? Вегетарианец  ли си?
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #510 -: Юни 30, 2021, 08:23:23 am »
Павла, ще го изследвам. Скоро идва ред и на ендокринологичните да пускам и мислех б12, вит д , фолиева, сега и магнезий ще пусна. Чудя се дали да пускам калций и други от типа.
Естрадиола ако го проследявам, дали ще мога да разбера как върви яйцеклетката във всеки цикъл. Нали при инвитрото следяха стойностите за да се получи представа дали има добри яйцеклетки.
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #511 -: Юни 30, 2021, 09:13:31 am »
На теория към 200 е Естрадиол за хубава яйцеклетка около овулация, но според мен няма смисъл. Нито знаеш този Естрадиол за една яйцеклетка ли отговаря, нито знаеш дали реално е настъпила овулация. Не ти дава особена представа за нищо, а ти нямаш време да си правиш експерименти. Сама каза, че се изчерпва резерва.
Прави си секс вкъщи, дано стане, но аз не бих загърбила напълно АРТ процедурите или поне леките стимулации. Но това е моето мнение.
Аз магнезий никога не съм изследвала и от всички лекари, при които съм била, никой не ми го е искал. То верно, че в един момент и сливици, и зъби, и какво ли не се чудим да оправим като не става.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #512 -: Юни 30, 2021, 11:04:10 am »
Павла, да, с вода трябва да се пие. Аз преди години бях чела така за вода с лимон да се пие сутрин на гладно - че прочиства организма. Не съм го правила редовно, но като се сетя, правя. Също има ефект да се отиде по голяма нужда... И въпреки, че е кисел лимонът, така с вода има ефект. И чайче с повечеко лимон върши също работа. Иначе съм се замисляла, че ако пия много алкална вода (Ph 9.3, че и нагоре има), това ще алкализира организма. Откакто съм бременна сега, се опасявам дали е полезно да пия такава вода, тъй като за бебета препоръчват изворна, която е с Ph 7,7. Но като цяло не пия само един вид вода - а и също пием изворна от село, която не знам с какво Ph e.
Иначе не съм вегетарианец. Не съм и супер месоядна. Обичам може да се каже всички видове зеленчуци, плодове и ям повече тях. Месото не е всеки ден и само чисто месо мога да ям - без сланина, ципи и други меки работи. Е, има кайма ям, пък то там ако не е смляно месо, не се знае какво има. Но аз съм чувала, че месото в крайна сметка води до окисляване. Тъй че не знам от какво е тази стойност, а и си мисля, че не е никак зле. Ама Сигридов обикновено преиграва.

Ние ходихме на Демир Баба Теке, то е по към моя край. Там трябва да се легне на един камък, който бил от траките, за засилване на фертилитета на жената - да има деца. Ами след аборта 2019 г. отидохме и легнах. Нещата се случиха след 1,5 години. Иначе след аборта 2018 г. също ходих, но случайно, и тогава при разходката ни казаха за този камък, ама мен нещо не ми хареса да лягам там. После обаче от отчаяние, специално за това отидохме.

А пък за овулацията, когато ходихме в Олимед и докторката се опитваше да разбере какво се случва с мен, за да не забременявам, каза да пускам всеки ден LH и E от 13-ти ден, за да се види как се движат около овулация. То беше едно ходене 5 дни от понеделник до петък и едвам в петък LH тръгна да се качва, а същата лаборатория не работеше през уикенда. Ама аз отде да знам, че ще ми закъснее овулацията - сигурно е била 18-19 ден. Там, обаче, мерните единици бяха в хиляди за естрадиола. След 3 месеца докторката направи стимулация с Кломифен и тъй като бях в Русе, пак каза да пускам LH и E определени дни (9-11 ден) след като свърших хапчетата и по стойностите на естрадиола определи кога да си бия Хориомона. Всъщност беше ме видяла на 6-7 ден някъде - имаше 2 по-големи  фоликула. И така тогава забременях успешно (2018 г.).
« Последна редакция: Юни 30, 2021, 11:23:43 am от Gracy »
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #513 -: Юни 30, 2021, 14:23:01 pm »
Мегнезият трудно се предозира, а и това май личният трябва да изследва с другите натрий, калий и калций.
На домашни опити не бих изследвала естрадиол.

Добре, че организмът ни знае какво да прави и не се поддава лесно на 'манипулации'.
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #514 -: Юни 30, 2021, 17:21:00 pm »
Ще го пусна в комплект значи магнезият с другите.

Тери , аз бих пробвала с лека стимулация, за друга май и не може да става въпрос с тази малка бройка при мен.
А и засега сме на домашни опити.
Чудя се как да си помогна за прогестерона. Не искам да пия дуфастон, защото ми е ставало зле и ще го пия в краен случай. Мака знам, че е добре, но не знам как да я дозирам, кринон гела  засега ме успокоява като опция основно.

Грейси, стимулацията, за която говориш, инвитро ли беше или при домашни опити?

На мен като цяло ми е по едно и също време овулацията( освен около и най-вече след опитите).

Замислям се , че миналата година беше първа от много години без операции, золадекс(2пъти), противозачатъчни, хориомон бихме  при домашни опити и много бодене за изследвания, 2 инвитро и пих само добавки за фертилитет и прегледи за проследяване.
Имах нужда от "бягство" , но знам, че ми коства време от живота. Но тялото ми се успокои и нямам алергии ( а беше тръгнало на зле положението).

Относно водата, напоследък ме влече към изворна да пия :-)  нещо се е включила интуицията относно ph
« Последна редакция: Юни 30, 2021, 17:29:42 pm от WideD »
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #515 -: Юни 30, 2021, 17:56:07 pm »
Аз карам само на Горна Баня, защото в офиса я изследвахме за бактерии и съм сигурна, че е чиста или поне онази туба, която изследвахме.
С Прогестерона или Кринон, или Утрогестан. Всичко друго са билки с натрупване от месеци, ако изобщо дадат резултат. Утрогестан може и през устата да приемаш и е по-евтин.
Няма смисъл от следене на Естрадиол и домашни опити. Те нали са уж, за да си починем от цялата хамалогия.
« Последна редакция: Юни 30, 2021, 18:58:20 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #516 -: Юли 01, 2021, 12:17:46 pm »
WideD, при домашни опити, за да се таймира овулацията. Според мен няма нужда да пиеш дуфастон, изобщо го забрави. Утрогестанът или Кринон са достатъчни. Аз много месеци (година-две) пих Мака и Витекс по време на опити и по време на почивките между тях. В крайна сметка след четене как се пият, пиех Маката до овулация, Витекс - след овулация. Като дозировката е според опаковката. По принцип Витекс може и преди овулация. Но и двете добавки не се препоръчват да се пият при забременяване, след + тест. Тогава може да се приема Утрогестан - орално / вагинално. Също бях чела, че не е добре да се смесва приемът на Витекс с дуфастон (орално), не знам дали може с Утрогестан или Кринон (вагинално). По принцип имат сходен ефект, като на билката е индиректен, така да се каже.
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #517 -: Юли 02, 2021, 09:39:04 am »
Привет, минавам само да се похваля - ТСХ 2,2. Другият месец на трансфер :)

*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #518 -: Юли 02, 2021, 14:13:21 pm »
Лято, мислех те тези дни, чудесно ТСХ  🤞

Момичета, закъснява ми цикъла 2 дни, вчера правих пиклив тест, отрицателен. Някаква измислена марка е, но при един ден закъснение трябваше да покаже, ако има нещо. Или има задържан фоликул или от жегите е нещо. Не ми се ходи на кръвен, ще се разочаровам отново. Просто и аз минавам, но не да се похваля, а да споделя.

*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #519 -: Юли 03, 2021, 10:50:27 am »
Лейди, може и от времето да е. Но ако сте правили този месец, може и от друго да е... Пожелавам ти го! А знаеш ли кога е била овулацията?

Лято, добре е ТСХ-то. Пиеш ли нещо? Някои го искат под 2.5, други под 2, а някои казват 1-1,5 е идеално. Но щом от клиниката са ти казали, че е ок, значи всичко е наред. Стиснати палци за другия месец!