0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #580 -: Август 15, 2021, 18:37:22 pm »
Тери, вчера беше 8 мм, дори се боя да не презрее. На последния преглед при моята лекарка (тя сега е в отпуск, утре съм пак при нея) бях точно на 11 ден, фоликул 20мм и лигавица 11. Тогава тя прецени, че вероятно по време на зет няма да се налага стимулация. Засега нещата вървят по сходен начин, но утре ще видим окончателно.

*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #581 -: Август 15, 2021, 18:40:02 pm »
Лято, няма да презрее. Минимума за трансфер е 9мм, ако няма жената по принцип проблеми с това.  След овулация нараства още с 2-3мм и се преобразува. Така че си супер
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #582 -: Август 15, 2021, 19:07:38 pm »
Дано, дано наистина всичко е наред. Утре ще пиша как какво е положението. Иначе засега резултати нямам в приложението, но аз и не очаквам в почивните дни някой да ми ги качи предварително.

*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #583 -: Август 15, 2021, 19:10:41 pm »
Ами Лято, стискаме палците 🤞🤞🤞   :D  Аз малко се обърках обаче, хем има доминантен, ще таймирате и ще правиш трансфер?? Не съм много в час  :oops: :D Всичко в този цикъл ли ще бъде или аз пропускам нещо?
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #584 -: Август 15, 2021, 19:45:58 pm »
Лейди, това се казва трансфер на естествен цикъл. Няма стимулация с Естрофем. Тялото си овулира, оттам и лигавицата расте по естествен път, тялото произвежда Прогестерон. Така процесът е по-естествен. Овулацията се таймира, за да са сигурни в кой ден е настъпила и да знаят кога да направят трансфер.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #585 -: Август 15, 2021, 20:08:03 pm »
Ясно, значи на този фоликул се разчита единствено за производство на прогестерон, но няма да бъде пунктиран и оплодена яйцеклетката. Не съм правила на естествен цикъл и за това ми стана странно. Благодаря, Тери!
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #586 -: Август 16, 2021, 06:58:04 am »
Да, ще правя замразен трансфер, но ще таймират овулация, за да знаят кога да бъде трансферът. Иначе пункция няма да има.

*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #587 -: Август 17, 2021, 09:05:41 am »
Вчера ме таймираха, няма да имам друг преглед до трансфер. Изписаха ми прогестеронов препарат и чакам по някое време ембриолозите да ми звъннат, но то ще е съвсем преди трансфера, който се очаква да е в понеделник до обяд.

*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #588 -: Август 17, 2021, 09:17:27 am »
Лято, стискам палци всичко да бъде точно и това да е последния ти трансфер 🥰 По колко прогестерон ти изписаха дневно?
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #589 -: Август 17, 2021, 10:01:10 am »
Циклогест 2*1 (сутрин и вечер).
Ами ние бяхме говорили, че само ще опитаме и ако не стане няма да правим повече опити, но с Васил не се разбираме по темата. Той си настоява за още много бебета и вика да се целуваме с баща му докато не стане бебе. Началото на септември ще стане ясно как сме се справили, а дотогава имам доста неща за вършене покрай завършване на сделки и започване на ремонт. Иска ми се да разбера преди началото на ремонта, за да знам какви мебели да предвидя, така че е много вероятно да почна с домашните тестове още от 3-4 ден, а до 7 ден да имам поне един кръвен. Но аз какво винаги планувам надалеч и в изобилие :)

*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #590 -: Август 17, 2021, 10:54:37 am »
Слушайте Васко и се целувайте 🥰🥰🥰 Прав е! Помня, че беше писала, че опита ще е само един, но мислих, че имаш предвид няколко снежинки и трансфера съответно. Стискам палци  :crossfingers:
Циклогест не са ми изписвали до сега, попитах те, защото ми е интересно по колко предписват в различните клиники.
Знаеш ли, купувала съм тест специално произведен за инвитро процедури, пише че е много чувствителен. Прикачам снимка да погледнеш.
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #591 -: Август 17, 2021, 11:09:45 am »
Тя Лято няма нужда от тези неща. Тя с обикновен уринарен може да започне дори преди да са й направили трансфер. Хубаво е човек да е позитивен. Преди си мислех, че тя по-скоро е наивна и не знае в какво се хвърля, но пък ми доказа, че позитивизма само може да ти помогне, но трудно се постига това състояние на духа.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #592 -: Август 17, 2021, 11:32:17 am »
Хахаха, Териии. В действителност съм позитивна към действията и плановете си, но към хората съм доста негативно настроена. Затова и тук ми е по-лесно, че няма директен контакт и не се познаваме лично.
Лейди, гледала съм ги и преди тези тестове, но наличност ли не намерих тогава, друго ли беше - не помня, но не купих. Мисля, че и с обикновен ще стане ясно навреме. Идеята е преди ремонта да съм наясно колко стаи ще идат за деца, защото 2 бебета и един 8-9 годишен в една стая е твърде много. От там според мебелите ще се определят контакти и т.н. Тоест от самото начало ще ми е добра информация това, но и седмица по-късно да разбера няма да е драма чак. Що се отнася до позитивността - от месеци планирам този зет, а също така от месеци планирам 1 детска стая с 2 легла. Едва сега се усетих, че може и да се наложи детските легла да са 3, а аз не обичам двуетажните и отиваме на вариант спалнята да стане детска, а ние да спим в хола на диван. Та само заради това ми се ще да знам навреме. Ако резултатът е положителен ще съм щастлива, а ако е отрицателен няма да страдам, защото все пак имам 2 дечица у дома си и те ме радват достатъчно, за да не си залагам третото дете като фикс идея. Та чисто практично искам да знам по-навреме.

*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #593 -: Август 17, 2021, 11:38:40 am »
Чудесно мислене, Лято  :D Тери е права, бих искала да се върне позитивизма и при мен, защото знам колко е важен! Пожелавам ти от сърце да спите в хола   :D
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #594 -: Август 17, 2021, 12:10:39 pm »
Лято, стиснати палци за успешен трансфер. Колкото и да не ти е фикс идея, мисля, че е добре да намалиш малко оборотите след трансфера, поне 1-2 седмици. Ако все пак искаш да е успешен. Чета те и в детската тема и виждам колко много тичаш насам-натам и с колко задачи си се нагърбила. Не знам дали има стрес, но ако има, може да ти изиграе лоша шега. Хайде, успех!

Лейди, и на теб успех с биопсията. Ти пак си що-годе положителна. Ама мъжът ти обнадежден ли е сега в новата клиника?
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #595 -: Август 17, 2021, 12:53:02 pm »
Грейси, благодаря! Мъжът ми е по-голям песимист от всякога,  не заради новата клиника, а заради последната стимулация. Някой му е напълнил главата, че докторите нарочно прецакват опита, за да точат фонда. Не мога да му обясня, че всичко е проба-грешка. Лошото е, че ми влияе и на мен. Когато му говоря за др. Шефкетова, колко внимание обръща на пациентите си, как се интересува и обяснява всичко подробно, той е много скептичен и само ми натяква да не се доверявам. То ако не се доверя, какво да правя при този доктор... Та така, сега се борим с мисълта, че не ни е писано, дано успеем да повярваме отново!
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #596 -: Август 17, 2021, 14:15:03 pm »
Баща ми само ми обясняваше как правили нарочно неуспешни опити и много ме ядосваше. Казвах му да не се обажда, където не знае, ама на мъжа си не можеш да го кажеш. Все едно докторите са виновни за това, което преживяхме с теб октомври-ноември или ти преди това. Те хората си бяха направили каквото се очаква от тях, след това Божа работа.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #597 -: Август 17, 2021, 14:29:38 pm »
Разбира се, че е така, той мъжа ми е странен в някои отношения. Иска всичко да контролира и да стане, когато той иска, а в случая нищо не зависи от нас и не може да го преживее. Явно това е урока, който трябва да научим от всички тези години на очакване - търпението.
Тери, прекрасна браменна си 🥰❤ Напълни ми душата с тази снимка! Сияеш!
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #598 -: Август 17, 2021, 15:59:36 pm »
Така е, Лейди, това е урокът - не можем да планираме нищо и да си мислим, че контролираме живота си, някои неща не зависят от нас. Макар че може да се окаже, че зависи от нас, защото си мисля, че нещата, които ми се случиха може да са заради лоша карма заради неща, които преди това не съм направила както трябва.
Аз не съм си мислила чак толкова, че докторите нарочно прецакват нещата, защото до последно исках естествено зачеване и на това се надявах. Но съм си мислила, че не знаят всичко и че недоглеждат нещо. Така че повече съм си мислила, че нещата зависят от нас - мен и мъжа ми. Сигурно си давала на мъжа ти примерите с всички нас от форума - през какво сме минали и какво сме преживели. Така че трябва малко повече да вярва, за да се случат нещата. Аз лично бях много отчаяна и все пак се надявах тайно.
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #599 -: Август 17, 2021, 16:23:47 pm »
Благодаря ти, Грейси. Всъщност не приемам нещата като натоварване, макар че понякога съм уморена след много тичане в поредни дни. просто като някакви големи задачи, които решавам на етапи, но някак не мога една по една да ги реша и днес работя по едната, а утре по другата. Все пак действам с план и не се давам на изненадващи обстоятелства, а и вървим към края на всички задачи.
Лейди, не знам дали негативен подход е по-лош от никакъв. моят мъж през цялото време нищо не каза. Нито дали се надява на успех, нито дали си мисли какво ще се случи при неуспех. Ни думичка, че правим ин витро. На положителния тест се опита да прикрие усмивката си, но не успя. Това беше единствената емоция у него за цялото време до раждането.
Лейди, биопсията е тези дни, нали?  Успех и от мен.
Тери, това с парите отвсякъде го чета и слушам. Все едно те правят всичко възможно допълнително да не забременеем, а пък тия бебета стават въпреки проблемите ни и действията на медицинския персонал.