0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #600 -: Август 18, 2021, 10:29:04 am »
Малко съм шокирана от резултатите си на микробиологията. Бях сигурна, че няма нищо и много се пазех, а то все пак излезе. Нямам никакви симптоми - дискомфорт, сърбеж, мирис, течение. Предполагам, че да трансфер няма да се стигне при това положение 😕
редакция: трансфер този месец няма да има, продължавам на антибиотик за 10 дена и след още 10 контрола. За септември ще го мислим.
« Последна редакция: Август 18, 2021, 11:20:49 am от Лято »

*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #601 -: Август 18, 2021, 11:48:46 am »
И защо този антибиотик, да ти убият лактобацилите... Пише преобладават лактобацили, Стафилококи имаме в носа, по кожата, къде ли не. Мое лично мнение е, че този подход не е ок при положение, че имаш преобладаващи лактобацили
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #602 -: Август 18, 2021, 12:09:37 pm »
Защото при трансфера може да ги вкара и навътре с катетъра, а тогава може да стане проблем. Сега ще го коментираме с мъжа ми, но реално преди да видим дали ще се изчистя от един курс с антибиотик нямаме какво да решаваме толкова.

*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #603 -: Август 18, 2021, 12:57:26 pm »
Аз разбирам защо са отменили трансфера (нали имам 10 отложени трансфера в последния момент заради бактерии), но се чудя защо антибиотик ти дава. Ти имаш преобладаващи лактобацили. Тялото ще се справи и само, може само някакви глобули за нормализиране на pH. Ако изтрепете лактобацилите с антибиотика, става вече сложно. Аз имам 0 лактобацили във влагалището и вече 3 години не мога да ги върна. Аха се завъдят единични и някоя бактерия ги подтиска или антибиотик ги избива. При преобладаващи лактобацили, няма дисбактериоза.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #604 -: Август 18, 2021, 13:00:55 pm »
Аха, сега разбирам въпроса. Ами може би, защото пише "масово" на стафилококите. Да си призная ми стана тъпо от тизи резултат. Ние дори не сме били интимни от притеснения да не докараме някоя бактерия. Някакво голямо, голямо пазене беше. Живи и здрави де, дано поне бактерията се махне и цитонамазката да неме изненада като бонус.

*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #605 -: Август 18, 2021, 13:30:35 pm »
Лято, тя тази бактерия си е от твоето тяло. Всички хора я имаме. При Фемо Флор Плюс изследването в Геника видях, че и нея имам масово във влагалището, но никога не е излизала на микробиология. Та се чудя изобщо зачитат ли я навсякъде като патоген. Иначе бебенцата, които се раждат с конюктивит, мисля че е предизвикан именно от тази бактерия. Толкова е разпространена сред жените.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #606 -: Август 18, 2021, 14:14:41 pm »
Уф, да, аз това го четох, че като цяло се намира по повърхността на кожата. Но все пак трансферът е отказан, а заповедта няма да важи за другия циккъл заради 5 дена. Удължаване едва ли ще разрешат, защото тази заповед беше удължение. Иначе от болницата ми се обадиха, че тя поемат ангажимент да контактуват с фонда за повторно удължаване, но аз се притеснявам, че отиваме към октомври и ремонта ще е в средата - мебели поръчани. Не че няма да сместя още едно дете и така, но ми се искаше да планувам нещо по-сигурно и без драстични промени в движение. Та в тази връзка малко се обърках - искаше ми се много трето дете и цяла година живея в очакване на август. Мислех си, че може да има отрицателен тест, но не и че може да отложим опита заради нещо толкова глупаво.

*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #607 -: Август 18, 2021, 15:12:53 pm »
Ами, Лято, случва се. Само да кажа, че съм бременна след трансфер с бактерии. В Турция даже не правят микробиология. А моята флора и фауна е много разнообразна. Така че, ако удължат заповедта, възползвай се, но не отлагай много. Ти си свикнала животът да върви по план, но не се случват така нещата. А само заради това, че планът ти не се следва буквално, не е причина да се отказваш от трето дете, ако наистина го искаш, а не е просто от план
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #608 -: Август 18, 2021, 15:17:44 pm »
Не, не е просто план. Точно затова съм разочарована. Иначе плановете се променят и аз това го умея. Страхувам се, че с времето може да се откажа, тъй като и двете деца гълтат енергия в завидни количества от мен. Затова и реших да не ми е фикс идея и да е само един опит. Ама то аз бях решила и след 35 да не правя опити, а родих Криси :)
Редакция: преди малко ми се обадиха от болницата. Говорили с фонда, а от там казали, че повторно удължаване няма как да се случи. По тази причина са решили трансфер да има този месец. Тъкмо от тази вечер трябваше да си започна прогестерона  :D
« Последна редакция: Август 18, 2021, 16:06:46 pm от Лято »

*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #609 -: Август 19, 2021, 10:52:37 am »
Лято, съжалявам за лошата новина. Дано, обаче септември да стане. Стискам палци! Не разбирам защо удължаването да е само 1 месец. Не е ли докато мине трансферът?
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #610 -: Август 19, 2021, 13:54:43 pm »
Лято, виж как се нареждат нещата, в крайна сметка трансфер ще има, аз поне така го разбрах  :D Наскоро гледах един мотивационен клип, в него се твърдеше, че е важно, когато изпаднеш в много лоша ситуация, да правиш всичко възможно, за да промениш нещата (независимо дали ти се струва жезнадеждно) и те в последствие се развиват по благоприятен начин. Ето и при теб се нареждат  :crossfingers:
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #611 -: Август 19, 2021, 16:30:46 pm »
Грейси, то стана голямо объркване. В крайна сметка, Тери, правилно си разбрала - трансфер ще има. Това дето си чела е много вярно. Беше ми супер неудобно да занимавам лекарката ми, но все пак ѝ пуснах смс и тя стори нужното. А очаквах просто за не ми отговори, защото аз се чувствах на алена в този момент.

*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #612 -: Август 24, 2021, 20:26:48 pm »
Лято, днес ли беше трансфера или вчера, стискала съм ти палци два дни  :crossfingers: :heartbeat: Как си?
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #613 -: Август 25, 2021, 09:34:26 am »
Благодаря, Лейди. Беше в понеделник. Искаше ми се да почивам повече първите 2-3 дни, но вчера беше супер натоварващ ден. Поне 3 пъти свалях и качвах количката с бебето по етажите (първо едното, а после и другото) и още 4 пъти я оставях долу, за да се кача сама за нещо. Днес и утре пак ще е нещо подобно, но се надявам да мина само с едни стълби и много ходене. На миналия трансфер от ден 2 имах леки болки и придърпвания в матката, но почивах и имах време да търся усещания. А сега нищо не усещам, но до тук съм все в движение и по срещи заради апартмента. Все пак на 2 септември отиваме при нотариуса и първия етап ще е завършен, после ще е ходене по магазини. Имам зарзио пак, но мисля след първата спринцвка да не взимам повече. Той е за сваляне на имунитета, но ме е страх точно от свален имунитет и многото срещи с хора на фона на делтата. Все пак го взех колкото да свали малко имунитета първите дни само и с идеята да се пазя повече (задължителна дистанция и маска навсякъде).

*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #614 -: Август 25, 2021, 10:01:18 am »
Лято, браво, много се радвам за теб! Ама аз наистина не разбрах ситуацията, помислих, че имаш предвид, че трансфер ще има другия месец. Както и да е, радвам се, че всичко е наред. Сега много стиснати палци да е успешен!!!

Лейди, и на теб успех с биопсията! Дано нищо да не излезе и да се готвите за инвитрото другия месец.
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #615 -: Август 25, 2021, 10:25:58 am »
Грейси, то стана наистина много объркано. Заповедта ми изтичаше на 9.9, а ембрионите бяха платени до 5.9 и на фона на всичко останало решихме, че ако се отложи, то няма и да се състои трансфер. Затова писах на лекарката ми, а тя зададе от клиниката да се свържат с ЦАР дали и какво да се прави. От ЦАР са отказали продължаване на заповедта и затова насрочихме трансфер този месец все пак. Рискът не е никак малък ако има бременност, но аз въобще съм скептично настроена и все си мисля, че няма да се получи така или иначе. Не, че не стават бебета в най-натоварените моменти от живота на жените, но някак имам си такова усещане. Опитвам да се пазя все пак повече поне до теста, а всички знаем, че аз ще започна да се тествам още от края на тази седмица. С Криси съм отишла на кръвен (положителен) на 6 ден още, а преди да го направя вече бях препикала 3-4 теста с бледи черти.

*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #616 -: Август 25, 2021, 10:31:38 am »
Извинявай, Лято, аз сега ти препрочетох поста и видях, че не съм прочела редакцията, като влизах да пиша тогава, щото го видях на деня, ама и аз не знаех какво да ти кажа. Важното е, че са се натъманили нещата. А пък забременяването е Божа работа. И наистина не зависи от някакви дребни усилия, които се мъчим да правим - тук витаминчета, там пазене. Нещата са много по-сложни и на друго ниво. Затова още нищо не се знае, не го обричай :) Успех!
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #617 -: Август 25, 2021, 11:03:18 am »
Супер, Лято, много се радвам, а и знаеш, че всички търсим симптоми, а е много рано  :D Пази се колкото можеш, то няма как, трябва да се грижиш за домочадието  :lol: Стискам палците!

Мина днес биопсията, чакам резултати до 2-3 дни. Вчера си поставих първа доза Пфайзер, втората ще е на 14.09 и решихме да изчакаме старт на процедурата, ще отложим с два месеца, та ще дойде ноември. В онази група във Фейсбук,
за която ми казахте, са писали жени, които са се консултирали в турските клиники и препоръката е да се изчака поне два месеца между ваксина и процедура. Изписаха ми противозачатъчни,  за да ги почна от октомври, че да съм спокойна.
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #618 -: Август 25, 2021, 11:31:26 am »
Лейди, в самото начало (още февруари) питах лекарката си за ваксина и ЗЕТ в моя случай. Тя тогава препоръча поне 3-4 месеца, но след това нещата се промениха много и май месец-два са достатъчни. Иначе по света доста бременни се ваксинираха, а вече има и данни за родени деца с антитела след ваксинация по време на бременност. Аз не съм чак толкова ПРО, че да агитирам за подобно нещо, но мисълта ми е, че що се отнася до евентуална бременност ще направиш най-доброто ако се ваксинираш просто навреме. Радвам се, че първата игла е минала, надявам се без симптоми и се чувстваш добре ♥

*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #619 -: Август 25, 2021, 16:25:03 pm »
Лейди, жалко, че пак отлагате. Но щом е за добро, няма как. Браво за нервите и търпението. Нашето инвитро трябваше да почне януари месец. А декември мъжът ми изкара Ковид-а. Някъде пишеше, че не е добре веднага процедура, защото може да са му влошени показателите. А аз съм била без ваксина, то е ясно, нали беше началото на ваксинирането. Отделно ми вливаха Октагам... Ако не се бяха развили добре нещата, сигурно друго щях да говоря. Но и тогава, и сега смятам, че се преувеличава с Ковид-а. Разбирам, че е опасно за хора с хронични заболявания. Но твърде много страх се всява и при един напълно здрав човек, не виждам какъв е проблемът... А ти стриктно се следиш и би трябвало да си топ в подготовката за бременност. Но така или иначе вече си започнала ваксинацията. Сега остава да почакаш още малко. Успех!