0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #560 -: Август 13, 2021, 10:46:51 am »
Не съм чела нагоре какво сте писали, но прочетох ключовата дума микробиология и нали знаете, че съм специалист.
Микробиологиите излизат за 3-4 дена. Примерно пускате я в понеделник и в четвъртък е готова. Някои лаборатории при липса на бактерии даже изкарват резултатите по-рано, ако е чиста. Други си чакат 72 часа, за да са сигурни. Но на теория на 24 час се вижда има ли бактериален растеж
 На 72 вече се знае какъв и антибиограмата. Ние нали все правихме подготовки за трансфер и дебнехме да няма бактерия, та съм звъняла на 24 час в лаборатории от името на лекарката ми, за да знаем ще я бъде ли или няма.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #561 -: Август 13, 2021, 11:48:26 am »
Благодаря ти, Тери. Аз нямам съмнения за бактерии, но искам да съм сигурна, че ги няма :)

*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #562 -: Август 13, 2021, 13:00:42 pm »
Ох, момичета, ще ми се пръсне главата от премисляне. ММ ме навива за ваксина, притеснено ми е заради старт на стимулацията и Хашимото. Днес бях при др. Шефкетова,  консултирах се с нея и ми каза, че РНК ваксините не увреждат качеството на яйцеклетките и няма проблеми, даже ми препоръча да се ваксинирам. От тази гледна дочка се успокоих, но много ме притеснява дали наистина ваксините влияят на автоимунните заболявания. Има ли някой от вас информация?
Иначе нещата са ок, на 25.08 ще правим биопсията, документите чакам от ЦАР, дано ни одобрят. Ако всичко е наред, следващия цикъл започваме стимулация.
Лято, ами как не се сетихме, Тери е спец по микробиологиите, вярно! Всичко ще е наред  :crossfingers:
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #563 -: Август 13, 2021, 13:22:42 pm »
Лейди, в групата Ваксини (https://www.facebook.com/groups/2242386245992940) във фейса е задаван въпрос за хашимото много пъти. Не е от заболяванията, при които не се препоръчва ваксина. Но подробна информация можеш да получиш там от медицински лица и от други жени със същия проблем. За ин витро и въобще бременност е коментирано много пъти, като аз също съм задавала този въпрос още февруари. Тогава тук момичетата ми се накараха, че бих рискувала ваксина педи планирана бременност, но нямаше лекар, който да изрази съмнения по темата нито онлайн, нито в директен разговор при преглед. Днес вече се гледа много по-спокойно и дори се препоръчва ваксина преди планирана бременност. Първият триместър май не се рискува, но след това и по време на бременност е ОК да се постави според различните източници. А в тик ток е пълно с клипчета на бременни жени, на които поставят ваксина. Имаше дори статия за жена от Турция, която се ваксинирала бременна и след раждането бебето било с антитела. За мен месец преди ин витро процедура е супер, защото ти дава свобода и спокойствие, че за всички манипулации ще си на линия и няма да прекъснеш започнатото поради извънредна ситуация. Ще ми се бустерна доза да си сложа, но за съжаление все още не слагат никъде. Ако разрешат и съм бременна след 4 месец ще се наредя първа за трета доза.

*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #564 -: Август 13, 2021, 14:19:26 pm »
Лейди, дано Маги прочете. Тя има Хашимото и то сериозно. Още март месец щеше да се ваксинира, но вирусът ги изпревари. Скоро беше писала, че ще се ваксинира преди есента. Познавайки я колко се информира, вярвам, че това ти дава отговор.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #565 -: Август 13, 2021, 14:53:29 pm »
От огромна полза са коментарите ви! Благодаря ви! Ще погледна и тази група във Фейса и ще се ваксинирам най-вероятно.
Тери, завехна ли херпеса вече?
Палците са стиснати за големия ден! 🤞❤
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #566 -: Август 13, 2021, 15:24:09 pm »
Има напредък, да чукам на дърво. Но съм потресена от отношението в клиниката, в която ще раждам. Пишем си в една тема бременни с термин август. Едната писа, че и тя като мен седмица преди секциото цъфнала с херпес. Оправила го и родила със секцио. И вчера пише пак, докато все още е в болницата. Кърмила си детето през нощта и усетила, че й избива нов херпес (пълен ужас). Веднага звъннала в неонатология и дошла сестра. Като цар затюфкала как чак сега усещала, че й избива херпес (то все едно сме врачки). Много било опасно за бебето. Изброила й всички възможни увреждания, които може да последват. Казала й да не кърми повече и дала на детето адаптирано мляко. Сега си представете майката в този момент как се е почувствала. Изревала си е очите, че детето й ще има увреждания (и тук говорим за сериозни такива). След това е дошла дежурната педиатърка, казала е да си слага маска, да си мие ръцете и да си кърми детето спокойно, те ще му дадат противовирусно профилактично. Е тази сестра е за преквалификация. Яна правилно казваше, че трябва да минават медицински лица и курсове за комуникация с пациент. То не се знае детето заразило ли се е, дали ще има симптоми, дали те ще са силни, дали ще го хванат на време. Толкова условни има, тя й обрекла детето на увреждания.
Реално това можеше/може да съм аз на нейно място или всяка от нас.
Иначе питах д-р Даскалов. Неговата акушерка по-се притесни и каза да ползвам маска, той изобщо. Каза, че оралния херпес не е опасен и маската ще е само за мен плацебо ефект, колкото да си мисля, че правя нещо.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #567 -: Август 13, 2021, 15:33:09 pm »
Леле, какви хора има, просто не мога да повярвам, че това е медицинско лице! Не може така да си играят с психиката на хората, още повече, че тя май се изявява, като врачка  :x
Радвам се, че минава при теб и помни, най-важното е да слушаш доктор Даскалова и доктор Даскалов и всичко ще бъде наред ❤
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #568 -: Август 13, 2021, 21:50:17 pm »
Говорим си за ваксини. Медицинска сестра в Испания, съученичка на баща ми, е написала това
" не е никаква шега за жалост.Прекланям се пред колегите ме които рискуват собственият си живот.....НО ИСТИНАТА Е ЖЕСТОКА.Защото това е един пъклен план за унищожаване на човечеството.Населението на п.Земя е 90 %повече отколкото трябва.Затова е умишленото заразяване с нано частици /това са пробите през носа/И ваксината която съдържа директно генетично зареждане с безплодие.Ваксината щте направи 60% или 70%от населението стерилни и с тежки сърдечни увреждания.Стерилизация и Eugenics =Евгеника.Това е плана на шепа "богоизбрани"хора които искат да завладеят света.Геноцит 416 подготвят многохилядно американски армии да разпръскват останалите живи които по чудо щте са останали живи и щте пречат на правителствената пъклена програма.За нас възрастните както и да е....Но не ми си мисли какво ги очаква милите ни деца и внуци...."
 8O 8O 8O 8O 8O а аз очаквам другите хора да се ваксинират
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #569 -: Август 14, 2021, 00:03:21 am »
Не знам, как да го коментирам  8O Потресох се, работата е там, че много хора мислят по този начин. Синът на познати не успя да се  пребори с вируса за жалост, а те продължават да твърдят, че не съществува и че е конспирация.
Мен лично ме притесняват различните мнения на ендокринолози и за това изчаквам до сега, но в никакъв случай не ми се въртят в главата подобни теории.
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #570 -: Август 14, 2021, 00:25:00 am »
Лейди, мъжът ми е с автоимунно, а сестра му (лекар) с Хашимото. Неговото понеже си е сериозно и не е в ремисия сестра му говори с нейна позната имунолог и тя й беше казала, че при автоимунни ваксината е по- добрия вариант от болестта, защото болестта е по - тежка и с по- тежки последствия и, че няма никакъв проблем да се вакскнкра. Препоръката на лекарите тук беше същата. И мъжът ми и сестра му са ваксинирани, като тя още януари, февруари се ваксинира и са добре.
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #571 -: Август 14, 2021, 01:26:35 am »
Аз бях/съм с Хашимото и се ваксинирах. Майка ми е с автоимунно и също се ваксинира.

Тери, професията не определя здравия разум. Имам приятели, реализатори, които отказват, а са видели целия ужас миналия ноември и декември.
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #572 -: Август 14, 2021, 10:12:15 am »
Момичета, благодаря ви, че отделихте от времето си и споделихте цялата тази и формация относно ваксините, наистина бях много объркана. Ориантирах се вече адекватно. Ще се ваксинирам.
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #573 -: Август 14, 2021, 10:14:13 am »
Няма проблем с Хашимото да се ваксинираш, даже по-добре да се ваксинираш от колкото да изкараш Ковид с Хашимото, не знаеш как ще повлияе на автоимунното.

Тери, аз въобще не чета вече такива неща.Не знам защо ние българите се мислим за най-умни или хитреци, знам ли.В другите държави хората се ваксинират, записват се и процента е голям.А при нас няма такова нещо, ние ще спасим света видите ли, богоизбрани сме някакви невероятни хора!!!

*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #574 -: Август 14, 2021, 10:17:01 am »
Благодаря, Маги за включването и на теб!
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #575 -: Август 14, 2021, 15:03:42 pm »
Минах на преглед. 1 фоликул в дясно 17, в ляво не го гледахме, че беше по-малък, а водещ ни е големият. В понеделник пак, вероятно ще таймират овулация тогава. Лигавица 8 мм, взеха ми микробиология и цитонамазка. Животът е прекрасен, но само ако не контактувам с лица извън основният ми кръг. Маги, колкото и да не чете такива неща човек, то накрая се сблъсква челно с тях. Ударът е катастрофален. Та напоследък дори не мога да спя добре от подобни изпълнения на живо. Един продава сертификати, а друг ми пуска клипчета с магнити, които се лепят на рамото на ваксиниран и ми включва приложение на телефона, което засичало номера на чипа от ваксината. Мъчно ми е, тежко ми е. Тези хора имат деца, които отглеждат и възпитават, но в същото време в прав текст ми казват, че аз до няколко месеца ше умра от ваксината заради новият световен ред. Маймунското ДНК щяло да ме убие. Не сметнах за нужно да обяснявам, но това ме товари психически безкрайно много. Децата са още деца и имат шанс да не се превърнат в родителите си, но не биха разбрали недоумението ми и това, че съм на кантар да се обърна към социалните. Само дето социалните не гледат тия неща, а основно материалните възможности. Хора, които вечерят кренвирши ми обясняват как няма да се ваксинират, защото не знаят акво има във ваксината. Не че ако знаеха щяха да разберат нещо от състава де...

*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #576 -: Август 14, 2021, 18:58:49 pm »
Значи последно ми попадна един пост как болни от Ебола видиш ли можели да ходят на ресторант, ама болните от Ковид не могат.Е да плюещ кръв и едва ходещ ще си само за ресторант!Та тъпотата е повсеместна!

*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #577 -: Август 15, 2021, 16:14:30 pm »
Лято, какъв е плана сега? Какво следва?
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #578 -: Август 15, 2021, 16:52:15 pm »
Лейди, в понеделник съм пак на преглед и евентуално тогава ще таймираме овулацията. След това не съм наясно, не знам дали има преглед между овулацията и трансфера, но ако всичко е наред с изследванията вървим към трансфер другия понеделник. А после голямото чакане, което е ясно, ме няма да изчакам докрай и ще си правя домашни тестове. Криси има час за кардиолог на 29.08. и е много вероятно да пусна кръвен още тогава, но зависи и домашните тестчета какво ще отчетат, защото ще е 5-6 ден едва.
« Последна редакция: Август 15, 2021, 16:55:07 pm от Лято »

*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #579 -: Август 15, 2021, 17:07:26 pm »
Вероятно ще те викнат да видят дали е настъпила овулацията и ще включат Прогестерон. Лигавицата добре ли е?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света