0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #400 -: Май 25, 2021, 09:36:45 am »
Ох... обадиха ми се, все още не е бластоцист, трансфера се отменя. Ембриолозите казаха, че трябвало да му дадем шанс до утре, за да видим, какво ще стане. С други думи не е сигурно :? А с мои думи, явно не ни е писано...
Благодаря, че ме мислите ❤
Лято, успех на теб на прегледа, всичко да бъде наред!
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #401 -: Май 25, 2021, 09:50:29 am »
Лейди, пишеш сякаш вече приемаш най-негативният сценарий. Дано все пак бъдеш приятно изненадана ♥
Благодаря за пожеланията. Аз ще отида само за план, защото държа на моето ЗЕТ да се направи най-рано през юли. Просто имам някои пътувания преди това. С деца и може би сама, а това значи бдж и много багаж на мой гръб. А и ми се ще да стане ясно дали все пак ще се местим в друго жилище и поне да започнем някаква процедура по случая. Но не съм се отказала в никакъв случай, а баткото така мечтае за братче. Вчера пак си говорихме с него по темата и той разбира, че няма как да знаем преди това, но все пак си дава зявката. При все че вече му е ясно, че бебето не става за игра доста дълго и едно братче няма да му е другарче през първите си години. Обаче за него да си батко е титла и я носи гордо. Смята, че това е заслужил с добро поведение и си иска наградата :)

*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #402 -: Май 25, 2021, 10:16:28 am »
Lady, дано пък до утре стане бластоцист ембриончето. Както писах вчера, не е рядкост трансфер на 6ти ден на бластоцисти. А казаха ли продължава ли да се развива? Много се надявам за вас
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #403 -: Май 25, 2021, 11:21:05 am »
Нищо не ми казаха повече, само че трябва да му дадем шанс.
Ами Лято, приемам най-негативния сценарий, защото от няколко месеца си мечтаех, даже си разсъждавах колко да ми върнат  :? А Господ ми зашлеви шамар, за да ми покаже, че не аз решавам. Вече ще гледам да не се навивам, доста съм разочарована. ММ нещо недоволства срещу доктора, не мога да му обясня, че може би вината е в нас двамата. Той не може да си обясни, защо при миналия добър отговор и ниски дози, беше необходимо нови медикаменти и рязка промяна в подхода. Вече не му вярва, а и аз не знам дали е удачно да разговаряме с Владимиров. Да не се обиди, че поставяме под въпрос уменията му. Не знам и аз.
 Лято, много добре сте решили, ако ми предстоеше и на мен изпитание с деца, багаж и пътуване, щях да се замисля  :D
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #404 -: Май 25, 2021, 11:37:36 am »
Lady, не съм лекар, не разбирам, но за мен беше странно от началото с ударни дози. В моята клиника на Точица й даваха все силни дози и имаше само празни фоликули и по 1-2 Я. И все биохимични. Отиде в Турция и й казали, че за тях празни фоликули при 30 годишна жена е тотално сгрешена стимулация. Стимулирали са я с минимални дози (като моите първия път), а й се падаше 4то инвитро. Изкараха от минимални дози 15 яйцеклетки от един яйчник и половина и от тях 15 ембриона, както и един Дани от първи трансфер.
Пак казвам, не съм лекар, не разбирам, но при мен по-силната стимулация не даде добър резултат и така разсъждавам и за себе си.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #405 -: Май 25, 2021, 12:31:55 pm »
На моята стимулация попитах защо са ми ниски дозите и имам малко Я. Отговрът беше, че гоним качество, а не количество. Понеже като донор правех по повече Я и се притесних да не би след толкова стимулации сега себе си да прецакам. Аз не разбирам много, но при този отговор за мен ми стана ясно, че често се случва количество за сметка на качество. Обаче при теб и количество не е, та и на мен ми се вижда сбъркана стимулация. Все пак на този етап има едно ембрионче, което се развива и скоро ще си го прибереш. Месец или дни няма значение, ще стане в точния момент и нито миг по-късно или рано. Естествено, че е уморително цялото чакане - чакаме изследване, чакаме преглед, чакаме заповед, чакаме, чакаме, чакаме... Не се пренавивай в крайности. Ще бъде прекрасно при лоши очаквания да завършиш с успех и кошмарно в обратния вариант, избери си някаква златна среда и действай с план при вариант А и при вариант Б. И с всеки миг знай, че трансферът се доближава до теб във времето.

*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #406 -: Май 25, 2021, 14:04:13 pm »
Лейди, не се отписвай все още. Тези "безнадеждните" обикновено после не оставят родителите си да спят доста време.
Също така е удачно да говорите с Владимиров. Не емоционално, а рационално. Направете си списък с въпросите. Лекарите не са чак толкова раними души, че да се обиди.
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #407 -: Май 25, 2021, 14:28:29 pm »
А и да се "обиди", то разговорът се води конструктивно, а не с обвинения. Всички лекари правят това, което смятат, че е най-добре за нас, но просто не винаги е така. За съжаление всичко е проба грешка.
Ако се стигне до разговор, попитайте защо така са подходили, може ли това да е причина за отговора при стимулация, как биха подходили при следваща евентуална стимулация. Така ще прецените дали това ще остане вашата клиника или ще я смените.
Танче, имам 5 трансфера и сума пропаднали, активно 4 години по лекари без почивка. Просто е въпрос на издражливост. Точно, когато мислиш, че не можеш повече, вашето чудо ще дойде! Толкова жени на твоята възраст се молят да имат една яйцеклетка. Надявам се това да е вашето чудо, но ако не е, то ще дойде съвсем скоро.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #408 -: Май 25, 2021, 14:55:16 pm »
Прави сте, ще говорим с него, при всички положения ще бъде от полза. Според вас нормално ще е да помоля доктора да не правим следваща силна стимулация, а да повторим първата? Или е прекалено да му се бъркам в работата. Ще се опитам да обясня на ММ, защото той вече не вярвал на доктора.
Говорих с моя приятелка, която е в клиниката, на тях също са казали да дадат шанс до 6ти ден, да станат бластоцисти и в момента е в 10 г.с. Стигнахме до заключението, че просто така се изразяват, а не че шансовете са супер малки.
Благодаря ви,  момичета!
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #409 -: Май 25, 2021, 15:01:37 pm »
Аз помолих да ми смени стимулацията и тогава забременях със Симеон. Не Владимиров де, но не мисля, че е прецедент. Не е проблем, но просто питай 'защо'. Не може да се смени- Защо? Така подходихме- Защо? И тн.
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #410 -: Май 25, 2021, 15:06:18 pm »
Благодаря ти за съвета, ще си нахвърляме въпроси, както казахте, защото иначе ще забравим някой.
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #411 -: Май 25, 2021, 15:16:35 pm »
О да, така се изразяват. Моите тридневни ги чакаха едните два дена след трансфера ми (без да знам) и ми се обадиха да ми кажат, че не били се развили до трети ден. Тоест на 5ти ден, ако бяха във фаза 3ти, щяха да ми ги замразят и да правим след това трансфери с тях. Ембриолозите си знаят работата, ако няма шансове за бременност с такива ембриони, няма да ги чакат.
Аз пак ще се потретя, трансфери на 6ти ден на бластоцисти се правят, не всички достигат до тази фаза на 5ти ден.
Освен с Владиморв, може да искаш и среща с ембриолог, за да ти дадат информация за качество на яйцеклетка, на ембриона какво е и т.н.
Ще се помоля за вашето ембрионче, което се бори така.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #412 -: Май 25, 2021, 15:34:24 pm »
Лейди, моля се за теб! Дано всичко е наред и се развива. Не се отчайвай, знам че е трудно, но вярвам ,че и вашето чудо ще стане.
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #413 -: Май 25, 2021, 16:06:26 pm »
Аз всеки път се отчайвам, тръшкам се и плача, докато не поговоря с вас. Вие гледате трезво на нещата и ме вкарвате в правия път.
Ние миналия път имахме 3 бластоциста на 5ти ден и един на 6ти замразен. Знам, че и от не толкова хубаво качество се раждат съвършени дечица ❤
Благодаря ви! Повтарям го постоянно, но наистина съм ви благодарна ❤
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #414 -: Май 26, 2021, 09:29:57 am »
Ние бяхме до тук, опита приключи. Ембриона е спрял развитие.
Даже нямаме желание да разговаряме с доктора. Много ужасно...
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #415 -: Май 26, 2021, 09:36:22 am »
Лейди, няма какво да се каже. Погрижи се за теб и за мъжа ти, вие сте важни сега. После ще мислите какво ще правите. Изпращам ти много прегръдки. Седни и планувай едно море, да се отърсите малко
 :bighug: :bighug: :bighug:
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #416 -: Май 26, 2021, 09:43:38 am »
Лейди, съжалявам за случващото се с вас! Почини и се събери!

Колкото до лекаря, действайте както го чувствате!

Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #417 -: Май 26, 2021, 10:16:50 am »
Съжалявам, Лейди  :bighug: Ужасно е това, което ви се случва. Но наистина вярвам, че ако продължавате да се борите, ще сбъднете мечтата си  :bighug:
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #418 -: Май 26, 2021, 11:45:02 am »
Лейди, знам колко е ужасно. Но трябва да продължите. Според мен мъжът ти може да е прав, като няма доверие в доктора. Не познавам д-р Владимиров, само от думи на други жени и от разни видеа с него, които съм гледала. Не мога да съдя дали е добър или не, но виждам, че има различен подход от моя доктор, например. Не казвам и че моят доктор е перфектен. Но това с противозачатъчните не знам дали е много ок за яйчниците ти. По принцип противозачатъчните приспиват яйчниците. При някои жени може да има добър ефект след тях, при други не. Не разбирам от ендометриоза, но ако тя пък е причината да няма яйцеклетки, дали не може тя да се лекува или ефектът й да се преодолее. Ти си имала 14-15 фоликула, когато не си била на противозачатъчни, а си си имала ендометриоза. Моето мнение е да пробвате при друг доктор. И все пак, докато решите какво точно да правите и докато чакате за следващия опит, си пийте добавките и си пробвайте вкъщи, може пък да се получи като при Тери. Прегръдки  :bighug:
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #419 -: Май 26, 2021, 12:30:06 pm »
Съжалявам, Лейди. Почини си малко и действайте както го усещате в сърцето си. Дали ще смените лекар, дали ще искате промяна на стимулацията. Починете, премислете и скоро пак в трепетно очакване. Пък може и заедно да се случим.