0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #420 -: Май 26, 2021, 16:21:43 pm »
Лейди, много съжалявам! Кураж, съберете се, отърсете се и с нови сили напред! Прегръдки !
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #421 -: Май 26, 2021, 17:32:29 pm »
Съжалявам, Лейди. Не е необходимо да правите каквото и да е сега. Като дойдете на себе се, ще изберете най- разумното.
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #422 -: Май 26, 2021, 21:10:41 pm »
Благодаря ви, момичета. Знам, че трябва да мине време, за да приемем действителността, сега сме много гневни.

Грейси, ендометриозата не се лекува, за съжаление. Прави големи поразии, все още не се знае много за нея, как възниква и как може да са спрат последиците от нея.
За доктор Владимиров не мога да кажа и една лоша дума, страхотен специалист е. Всеки човек може да сгреши, но грешката (за която е убеден мъжа ми) е с последствия при нас.
Говорихме за осиновяване вчера, но още не е дошъл момента, поне в моите душа и сърце.
Сега ще помислим, накъде и как да продължим.
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #423 -: Май 27, 2021, 10:31:35 am »
Лейди, в клиниката на д-р Димитров имат безплатни прегледи всеки последен петък от месеца ли беше, не помня.Ако искаш погледни на сайта им и запиши за второ мнение час.

*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #424 -: Май 27, 2021, 10:51:19 am »
Лейди, много прегръдки!
Аз след подобен сценарий през 2019 още не съм спряла да мисля какво не направих. И при мен беше ударна стимулацията-дори нямаше повече( или не са ми казали) и 1 фуликул тръгна само. И аз съм с ендометриоза( при мен е 3-4 степен), бях също на противозачатъчни някакво време. Много близка ми изглежда ситуацията като подход и резултат. При първото ин витро бях след операция,  золадекс и регулон и бяха тръгнали фуликули, но само 3 порастнаха достатъчно. 
След изчитането дотук на писаното, мисля,  че силните стимулации не са за нашия случай.   При мен след ситуацията като вашата, следващия месец в единия яйчник бях с два фуликула- докторката каза, че така ставали близнаците. След стимулации нали още известно време действат нещата и ако имате сили, проследете следващия цикъл дали ще са по-дейни яйчниците.

« Последна редакция: Май 27, 2021, 11:37:30 am от WideD »
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #425 -: Май 27, 2021, 16:33:46 pm »
При всички случаи ще потърсим консултация и второ мнение, но ето че не съм спала цяла нощ от притеснение. ММ реши, че трябва да вземе нещата в свои ръце и говори с наш близък приятел хирург. Той естествено има много връзки и познати във всякакви области и за каквото и да ни е насочил, винаги сме попадали на добри специалисти. Обаче явно е бос по нашите въпроси в момента. С много добър доктор щял да ни свърже, говориха, разменяха телефони, свърза се с трето лице и така ми дадоха телефон снощи  8O (колко бързо действат) на някакъв доктор в Репробиомед. Господи, като започнах да чета мнения за тази клиника, на едно добро има по 35 лоши. Много се притесних, защото ММ разсъждава по различен начин и много вярва на нашия приятел, щом ни го е препоръчал, значи е мега добър. Цяла нощ не мигнах, а днес се опитах да му обясня, че тук нещата са различни. Върти ми се в главата идеята за консултация с доктор Шефкетова, но да видим дали ще се преборя, защото имам голям инат до себе си  :D
Маги, ще проверя и тази клиника за която споменаваш. Не съм я срещала до момента, благодаря!
WideD, както го описваш сме с много сходни случаи, вярно. Ще действаме и вкъщи, разбира се. Но ти не трябва да мислиш, какво не си направила. Спри да се натоварваш, остави миналото, защото само си вредиш 🤗 Аз не разсъждавам по въпроса,  защото много ми тежи на душата. Гледам да се разсейвам с други мисли.
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #426 -: Май 27, 2021, 16:54:22 pm »
Аз бях решила, че в България, ако ще правя още едно инвитро, то ще е в Щерев при др Тимева или ще ходя в Турция. Писала съм ти на лични защо, не е ОК да го споменавам тук. Но те съветвам да си спомниш защо ти го бях писала. Освен това в Щерев има ембриоскоп.
http://shterevhospital.com/invitro/dopulnitelni-tehniki-pri-in-vitro/embrioskopiya
Мишето, Чочолинка, Кукапетал, Слънцемое всички бяха в Щерев. Със сигурност има и много жени, които не са успели там, но имат техника и др Щерев е иноватор за България по мое мнение. Постоянно въвежда нови подходи и техника в клиниката. Но това е мое лично мнение. Най-добре е да почетеш и да питаш момичетата, които са били в дадена клиника.

Моя приятелка й загубиха 5 години и 3 инвитро процедури в Репробиомед без да й пуснат 1 изследване, не знам имала ли е трансфер там, докато тя стана на 44. Силно не препоръчвам от това, което съм чула от нея за подхода и като аз съм й давала идеи какво да изследва, което те изобщо не са споменали дори.
Мъжът ти, ако смята да участва активно, да седне и да чете. Лекарите препращат при техни приятели. И моят зъболекар искаше да ме прати ми негов приятел лекар, защото просто нямат реално наблюдение в тази област, но не им е и работа.
« Последна редакция: Май 27, 2021, 16:56:43 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #427 -: Май 27, 2021, 16:58:31 pm »
Аз също, от опит на близка не препоръчвам тази клиника.Д-р Николов е добър, но в друга част изглежда.

Тери е права, в Щерев знаят как да работят с ендометриозата.

*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #428 -: Май 27, 2021, 19:19:21 pm »
Точно при др.Николов ме изпращат, но нямам желание да посещавам тази клиника. Март месец бях при доц. Тимева по повод Ендомарт и нещо не усетих нито нея, нито кликиката. Претупване си беше изцяло. Иначе помня за какво говорихме, Тери, знам защо ме посъветва. Някак ме тегли към Шефкетова, ще го мислим.
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #429 -: Май 27, 2021, 19:34:28 pm »
Аз също съм проучвала клиниките и съм чела много мнения. Специално за Щерев имаше много лоши отзиви. Като неуспехите бяха не толкова по отношение на забременяване, а по отношение на задържане на бременност и то имаше загуби в големи седмици. Точно както Лейди го описва - претупване и липса на лично отношение. Не знам по отношение на инвитрото каква им е успеваемостта, но като цяло много лоши мнения прочетох за там. Явно нещата са се развалили напоследък. Като стана на въпрос, бих искала да вметна, че не останах впечатлена и от д-р Станулов, Лозенец. Такива неща каза за загубата и за плода, дето очевидно си пролича, че говори наизуст, а не конкретно за моя случай, където имаше проблем специално с плацентата. Иначе за инвитро не знам колко е добър и каква е успеваемостта при него. Разбира се и за Адела много съм чела, когато за момент се бяхме ориентирали към д-р Калчев за инвитро. Четох и мнения за д-р Македонова и имаше много-много добри отзиви и успели. Помисли Лейди, дано успееш да убедиш мъжа си. Понякога (не съм сигурна дали винаги) жената по-добре усеща и вижда нещата.
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #430 -: Май 28, 2021, 09:48:53 am »
Лейди, ситуацията ви е деликатна. Ако ще се карате за това кой да ви е лекуващ, то няма да мине гладко. Говорете за няколко консултации с различни лекари, за да си усетите вашият специалист. Намекни, че и двамата искате дете, но в ин витрото ти си водеща фигура и ти трябва да се чувстваш комфортно при лекаря си. Защото неговото участие е предимно като придружител, но стимулация, пункция и трансфер се правят върху теб (това може и да не го казваш). А докато чакате коснултациите можеш да го запознаваш с информация за конкретните клиники и лекари като повлияваш мнението му внимателно. С инатите хора трябва да се прилагат методи на шантаж.

*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #431 -: Май 28, 2021, 09:49:11 am »
Шефкетова не, бих ти препоръчала консултация с д-р Станулов.

Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #432 -: Май 28, 2021, 11:21:21 am »
Lady01,  не препоръчвам Тимева.
В предвид, че ни бе препоръчана от общ познат съм силно разочарована.
Не помня на колко години си, но вероятността да те натискат за ДЯ е огромна. В което няма нищо лошо, ако целта им е да ви направят щастливи родители, а не спонсори на болницата...

  Ще кажа само, че една година дебнехме Я имах около 3-4- атрални в единият. Оперираният от ендото я имаше, я нямаше.
На нея все и бяха малко и така малко преди да мине година и да загубя фонда се реши на стимулация, но след противозачатъчни, а аз винаги вдигам ФСХ след месеца на противозачатъчни.Бях на конски дози и на вторият преглед, заключи, че не растат и ми спря опита. На следващият месец се сдобих по нейните думи с "перфектен фоликул" (задържан) за пункция ....с такава гордост го каза...
Така следваха пак месеци на противозачатъчни да чакаме да се изчисти, накрая се наложи да го пунктират. Не пожела повече да прави опити с моя Я. Уж трябваше да чакам месеци, до година за донор, но още на следващата седмица започнаха да ми звънят, че имало подходящ за мен. Първият месец отказах, на вторият пак ми се обадиха, че има подходящ и се съгласих... Единственото което исках е да не с тъмна кожа и кръвната група да е моята ... до пункцията увъртаха и не ми казаха кръвната група е не беше моята... Оплодиха Я ( само 6 на фона като чета по колко даряват донорите ...15-20..., а платихме около 10 000лв всички Я да са за нас...) със замразен материал на ММ. Това сега го отчитам като съществена грешка, защото в последствие обвиниха "него" за неуспеха ни, а уж спермограмата му беше наред.
Координаторката ми пожела бързо възстановяване и когато съм се съвземела ще ме очакват за нов опит... не пожелаха да ми запишат час за коментар, а само ако сме се решили на нов опит...
 За подготовката на трансферите два на брой ( от 6-те ДЯ две "хубави" ембриончета и две "стават") какво да кажа... , ако бях забременяла щеше да е чудо...
За съжаление ендометриозата е коварна гад.... изчерпва ни резерва, а това е нещото което няма как да се излекува....
 
 Това което мога да кажа по въпроса с лекарите. Свалям шапка на лекарят на Zlateto ♡ бори се за всяка  Я .
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #433 -: Май 28, 2021, 11:28:37 am »
Hris-че кажи при кой е Златето, може да й е полезен на Лейди да почете за него. Тя категорично не е за донорска. Стигат ембрионите й до бластоцисти и то от стимулация преди година. Проблемът беше в стимулацията, не в нея или годините й според мен.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #434 -: Май 28, 2021, 11:53:39 am »
Хрис, наистина историята ти с Щерев е меко казано неприятна. Нямам впечатления точно от този лекар, но не изглежда да е имала никакво лично отношение и заинтересованост, освен финансова, което е ужасно. И за повечето лекари от там, чувам и чета подобни истории. За щастие, аз точно там попаднах на лекар - човек. Тази жена ми беше като част от семейството и усещах, а и с някои неща се убеждавах, че наистина иска и прави всичко възможно да забременея. Никога не е имало път да не ми върне обаждане, да не обсъдим притесненията ми или да не ми вдъхне кураж. И преди всяка манипулация, когато я виждах, се успокоявах, сякаш виждам някой от близките ми. Съжалявам, че си загубила толкова време, пари и нерви с неподходящ лекар и ти пожелавам да откриеш точният такъв и с негова помощ да сбъднете мечтата си.
Момичета, аз пак да ви напомня моята история, ако мога да ви дам още малко надежда. Моята ендометриоза е много тежка и съм от малкото %, при които освен, че е засегнато дебелото черво отвътре, няма и ремисия. Каквото и да правя, резултати има само, докато трае лечението. След това се разразява със същата сила. Лоши яйцеклетки, празни фоликули, липса на овулация и все пак имам една безпроблемно изкарана бременност и съвършена щурачка. Така че, не се отчайвайте. И с нашето заболяване се забременява.  :bighug:
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #435 -: Май 28, 2021, 12:09:16 pm »
Мнението за лекарите наистина е нещо много субективно. Примерно за моята докторка все казвахте, че й бил грешен подхода. Аз веднъж не съм помислила, че й е грешен подхода, а ако съм, съм задала въпрос, за да ми обясни. Точно защото като Мишето я усещам като част от нашата история. Забременях естествено, но за мен е благодарение на Господ и на нея. Тя никога не спря да вярва, че може да се случи, не спря да ми повтаря, че няма проблем в мен, че аз мога да имам деца. На мен тя ми беше повече психолог, отколкото гинеколог понякога. Аз за инвитрото си знаех какво ще правим, не го обсъждахме даже особено, но всеки път прекарвах по 50 мин в кабинета й, защото си говорихме като жена с опит и наплашено "момиче". Много пъти тя ми казва, че с мен говори като с по-малка сестра. Вечно ще съм й благодарна. Имам 5 неуспешни трансфера в тази клиника и пак имам много малки забележки към тях.
Та намирането на лекар и клиника е нещо много трудно. И това, че при един едно е помогнало, не значи, че и при другия. За мен е много важно да си оцени двойката ситуацията и от какво има нужда: проблем с брой яйцеклетки (добра стимулация), проблем с качество (добра ембриология, ембриоскоп), проблем с имплантация (лепило, кокултивиране) и да се провери какво предлагат самите клиники. Поне аз така след 3тия трансфер и локдаун започнах да разсъждавам и да избирам клиники в България.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #436 -: Май 28, 2021, 12:26:04 pm »
Mihaela Viyacheva, най-вероятно лекарката ви е една и съща със Златето. Не се сещам как се казваше нейната.
 Благодаря за пожеланията, но за мен вече е късно. Аз съм на 40+ вече
Трябва някак си да се доберем до Турция и да си приберем дай Боже единствената ни снежинка успешно и да затворя тази 6 годишна пауза и да продължа живота си.

P.S
За мен е много важно да си оцени двойката ситуацията и от какво има нужда: проблем с брой яйцеклетки (добра стимулация), проблем с качество (добра ембриология, ембриоскоп), проблем с имплантация (лепило, кокултивиране) и да се провери какво предлагат самите клиники.
Съгласна съм с теб Тери, НО това една двойка може да прецени от какво има нужда е след като се сблъска с неуспехите, защото тя не е учила Х години репродуктивна медицина.
Докато е "новобранец"  си слуша лекаря.
А ако това се проточи във времето, обръщаш се назад и виждаш, че вече няма такова.
Та мнението ми е че си късмет и какво муи е било писано на човек...
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #437 -: Май 28, 2021, 12:43:56 pm »
Много си права, Хрис. Неуспехите учат, но и взимат годинки, мани емоциите. Аз много ви се възхищавам на вас с мъжа ти, че все пак, колкото и да си "спряла" ти , вие двамата не сте като двойка.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #438 -: Май 28, 2021, 12:49:15 pm »
 :bighug:
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #439 -: Май 28, 2021, 13:39:33 pm »
Толкова много кураж ми дадохте всички и безценни съвети. Не бях запозната толкова детайлно с  историята на Хрис, всичко това е просто безумно. Не мога дори да намеря правилните думи относно това, което са ви причинили! Лошото е, че на много места печалбарството е преди всичко.
Мъжа ми е мнителен относно повечето доктори и следи зорко, ако се опитват да извиват ръце, но аз пък се научих да отказвам. Здравето ни разбира се е на първо място, емоциите след това, но и от финансова гледна точка е много важно. Докато се рових в сайтовете на клиники забелязах разлика и в ценоразписите, като на някои места е двойно повече за определени услуги. Сутринта записах час за консултация с др Шефкетова за 15.06. Ще прегледам всеки доктор, който ми препоръчате и ако не намерим в нейно лице подходящия за нас, ще запиша час и при други. Време в момента имаме, трябва да изчакаме, за да се възстановя от стимулацията. Колко е необходимо като месеци, 6 или по-малко?
С Тери съм съгласна, че е много субективно, един доктор помага на нас, а друг да речем няма да бъде доволен, за това не пречи една среща. И на двамата с мъжа ми яда ни премина и той осъзна, че съм права, отказахме се да се обаждаме на доктора от Репробиомед. При него е нужно време, но наистина действам понякога с методи на шантаж  :D
Ох, Мише, като чета, колко сериозно си засегната от ендометриозата направо настръхвам. Много е коварна, все съм предполагала, но не съм си давала ясна сметка.
Тери, подхода на твоята докторка е чудесен, точно това търся и аз, човечна личност с която да можем да разговаряме.