0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #180 -: Март 01, 2021, 08:36:36 am »
Честита Баба Марта и от нас.
Аз се чудя откъде да захвана понеделника и засега още съм на кафето и една пералня. Трябва да се чисти, да се извеждат деца, да се лекуват деца, да се учи с деца, да се хранят деца, да се пази тишина на спящи деца. Чакам и куриер, но не знам кога ще дойде и изобщо не знам откъде да започна. Рано е за прахосмукачка, имам съседи под нас. Но след малко едното ще спи. На другото пък уроците ще са ясни следобед чак. Искам да е лято, това ме устройва.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #181 -: Март 01, 2021, 15:18:35 pm »
Честита Баба Марта!
Днес бяхме на ортопед,Павла имаш ли мнение за Живков?Много ми допадна,страшно търпелив,прегледа я,всичко е наред .Още като я обърна към себе си й хвана крачето и ни каза,че има еластични стави,което се предава наследствено,аз и майка ми сме така,и каза да й купим пантофи Примиджи или Биомеханикс,хубаво да се поддържат краката,защото ще започне да ги извива ,аз съм го забелязала това също,както че й пукат ставите чат пат.Та ще видя кое от двете ще взема,Биомеханикс съм ги харесала отдавна .
Вчера имаше Зори първа кръв,падна и й текна кръв от носа.
От днес е на кухня,яде първата манджа вече,дано яде че е много удобно наистина.
Павла,пак за мнение ще те питам за невролога Щилиянов,става въпрос за наши познати със съмнение за епилепсия е детето на годинка.
Лято,дано му мине бързо ,сега тръгват вируси пак в променливото време.Тук в събота беше към 18 градуса,крачкомера ми показа ,че сме минали 18 км  :D
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #182 -: Март 01, 2021, 16:00:14 pm »
СЛънчице, при нас Ади е с такива стави, нали в къщи си ходят боси, а и то се извива и коляното, та няма оттърваване.Ади е със силно изразено () крачета, но гледам едното взе да се прибира.Ужасно побъркващо е това, че виждаш нещо странно, но не можеш да го поправиш.

Кухнята е благодат!

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #183 -: Март 01, 2021, 16:14:57 pm »
Слънчице, благодаря. Той се оправя вече, но трябва да довърши курса на лечение. На мен не ми е ден днес и това е. Малкото нощес се разбуди към 3 и нещо, но и аз се разбудих и реших да не я лъжа с бинерон, а да сменя памперса и да я нахраня. Всичко беше 6, заспа отново. Сутринта стана към 7 и нещо и аз тичам да я храня, но тя едва изпи 50 мл и отказа (повърна също). Оставих я малко, след около 2 часа пак се размрънка и аз пак правя мляко уж преди да заспи да хапне. Същия цирк, тоя път 30 мл. Заспа някак, поспа 30 минути и се събуди, ма нали и Васил е тук и тя винаги спи по-малко когато има и друг човек у дома. Та тоя път викам няма да я натискам, след 30 минути сама поиска храна и опука едно малко пюренце морков и картоф. Тръгвам да дохранвам и тя пак реве и не иска (трето шише с по 90 мл хвърлих). Поигра и аха пак да заспива баба им дойде. На Васил закачи 2 момичешкимартенички (ластик за коса и гривна с мъниста), а на Криси лепна 2 мартенички с топки. Веднага я поиска, Васил писна да играе с баба си на монополи и чистенето ми отиде по дяволите, а почивните дни стана кочина тук. Наиграха се, Криси рева хубаво и баба им си тръгна. Поредно хранене, пак не искаше, но тоя път бях по-упорита, че не повръщаше и най-накрая изяде едно шише с мляко. Поспа, събуди се да поиграе и успях да почистя през това време и пак заспа накрая. Сега не знам да я будя ли да яде или да я изчакам, но преди малко бях при нея и тя примрънкваше насън. Нещо я мъчи, според мен са зъбки, макар че е мнооого рано и не ми се иска да е това. Другият вариант е да са колики, но поведението ѝ не е на дете с колики. Лефакса съм го спряла вече десетина дена, но тя по-скоро се кефи като пипна венеце с пръстче и като и дам гризалки, а не дрънкалки за игра. То е ясно, че на тоя етап всичко ще лапа, за да опознае света, но тя определено се чеша. Мисля си, че си въобразявам, защото е рано. Но пък не е невъзможно. И да, долният венец ми се вижда леко надут.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #184 -: Март 01, 2021, 16:35:30 pm »
Маги,аз днес говорих с една позната и нейното дете е така със ставите,и все седяло седнало с крачета на w,записала я на балет и там се изправили краката..Ади ще изпъне и другия,а и са идеални за гимнастички,по-гъвкави са  :wink:
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #185 -: Март 01, 2021, 16:41:01 pm »
Лято, започни да я храниш когато тя иска. На обед явно давах пюре, а през другото време на поискване. Не знам защо постоянно я "гониш" да яде. Явно си се развива добре, а и вече не е новородено. Също на почти 5м хич не е рано за зъби. Те могат да я замъчат от сега и да откара дълго време преди първия зъб.


Слънце, за д-р Живков нямам лично впечатление, но отзивите са добри. Тук съм говорила с подолог за прохождащи обувки. Трябва да е босо или близко до босото ходене детето поне до 3г. Тоест докато се стабилизира. Как да се научи да стъпва правилно като е като в шина? Затова е хубаво и по неравни повърхности да ходи босо и тн. Мъжът ми е с така наречените слаби или хлабави връзки и си беше навехнал крак докато спи! Тогава ходихме на подолог. Важното е тези мускули да се упражняват, за да могат да държат краката както трябва.
За детски невролог, единствения човек, когото познавам лично и имам добри впечатления е д-р Ралчева от Терапията. За д-р Щилиянов нищо не мога да кажа, само като име ми е познат.

Относно крачетата на ().
Маги, сигурно си забравила, но аз помня още със Симеон. Около 2-3м след стабилното прохождане му се изправиха краката. Сега Борис е също нестабилен и се криви, и краката са на () още, но той също много рано проходи.


Днес беше първи ден на Бобо на забавачница. Плака 30 мин без да може да се успокои и ми се обадиха да си го взема. Знаех си, че ще е по- трудно с него, но не предполагах, че чак така ще е.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #186 -: Март 01, 2021, 16:58:05 pm »
Днес просто всичко се обърка и тя беше едновременно ревяща за сън и за мляко. Но при нея нуждата за сън е по-голяма и тя определено е склонна да не яде, но да спи. В случая знам за какво реве и решавам да удовлетворя и двете нужди, а не само по-силната. Изключение е първото хранене, тогава не я почаках. Но нали гледам и други неща да свърша и уж, за да не прекусвам различните дейности и да изоставям нещо започнато гледам първо това, после онова. Иначе ще има току-що измит под и минаване за нещо. Съобразявам се не само с нея, но и с домашните задължения, и с болния дето трябва да наваксва уроци тая седмица. Учим, пускам го в междучасие докато се оправям с нея, после той гладен, после лекарства, после пак тя - имам нужда от малко ред, за да се справя с повечето неща.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #187 -: Март 01, 2021, 17:15:01 pm »
Аз на домашните задължения тегля една майна когато положението е подобно- 2 деца и едното болно. Като цяло степенувам- първо нищо да не застрашава живота им (да не паднат по стъпалата, да не се избият едно друго и тн), после да ядат и спят, а после е всичко друго. 
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #188 -: Март 01, 2021, 17:24:23 pm »
По принцип и аз когато съм сама, но мъжете в тоя дом са тотал щета и след почивните дни почистването не търпи отлагане. Има храна по пода, разлят сок. На мъжа ми овесените ядки ги намирам чак в леглото, че някои хора ходят все боси и хич не им пука ако настъпят нещо. Разнасят го свободно из целия апартамент. И мивката пълна с тави за жулене, а няма как да измия шишетата на бебето без да почистя преди това всичко друго струпано там. Аз си лягам много рано (около 8-9 часа) и всичко от вечеря и закуска ми е за сутринта. Дори мъжа ми да е измил нещо аз задължително махам всичко от сушилника и мия наново. Мисля вече за миялна машина, но ремонтът е спешен и ще има и преустройство. Затова и не купувам все още, че трябва да се направи пълен проект първо на новите мебели и разположение.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #189 -: Март 01, 2021, 18:02:42 pm »
Павла,много се чудя за тия обувки и аз.Има логика в това ,което казваш.
Лято,аз съм си направила ежедневието така,че всеки ден ми е еднакъв.С болно дете разбира се не става,но чистя всеки ден по това време.Прахосмукачка,после пода,ние сме с ламинати и плочки и без килими,пръскам препарат по пода и минавам с мопа колкото да няма прах.Има и мокри кърпи в ДМ за под,слагаш ги на мопа и минаваш,няма мокро и никой няма да се пребие.Ние също ходим боси,нямаме пантофи,те събират прах и ми писна да ги прахосмуча и тях .
Бобо,кога ще е пак на забавачка?Или ще му дадеш време още?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #190 -: Март 01, 2021, 19:20:36 pm »
Аз имам прахосмукачка без кабел и стирка без вода. Ползвам пли нужда и на момента. Иначе имаме и килими, и паркет, и плочки, и ламинат. Абсурд е всеки ден да мия къщата. Всеки ден прахосмукачка пускам само. Аз чисто поддържам без излишни действия. А 10-12 дена чистя основно.  Миялната е  чудесно нещо. Аз вече не мога да живея без.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #191 -: Март 01, 2021, 20:40:21 pm »
Имам и робот, и него пускам между чистенията. И аз не чистя всеки ден, но е едно когато почивните дни всички сме у дома и друго през седмицата. Криси още няма установен режим, за да правя каквото и да е по едно и също време. Всъщност там е драмата, свикнала съм да съм по график и този хаос ме изнервя.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #192 -: Март 02, 2021, 09:11:46 am »
Значи с две хреманви бебета и вечно мрънкаща кака, баща дежурен събота и неделя, успях някак без да се напъвам да оправя, просто не ми е на всяка цена.Но и моите са по-големи, макар че ако трябва да съм честна сега е по-трудно, защото преди бяха статични, а сега тичат след мен или нападат прахосмукачката или плачат от нея и така.И готвенето е по-трудно, трябва да следя да не се качат някъде и да се пребият, а Ади не спи хубаво и е добре да има човек при нея и като се стресне да я залюлее и приспи, иначе се събужда и до там и после живота ти става черен.

Слънце, Моника сяда така и до ден днешен, но не е имала хлабави стави.Това сядане е много вредно и аз само ходя и приказвам и следя как сяда.Аделина не сяда така, но са и извити крачетата.Павла, помня че каза.Те още се клатушкат като ходят, падат както са прави, не са супер стабилни, знам ли и аз какво значи стабилно ходене, но разликата между двете е огромна.Габриела е с прави крачета, а на Ади са си извити като скобички.

Иначе имаме нова мода, като ги слагам да се хранят, Габриела решава че трябва да се крие и бяга из апартамента и застава зад гардероба в спалнята.Седи чака и се хили :)

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #193 -: Март 02, 2021, 10:00:45 am »
Хаха, Маги, голям купон Ви е с Габи ♥
Криската нали се обръща вече и бързо трябва да се тича при нея ако правя друго, че след няколко минути забива глава в леглото и не може да диша. Вчера аз нали все пак успях да си свърша нещата, пуснах си тук последния коментар и мъжът ми взе, че обърна тавата с яденето на пода. Той готви, аз обичам само да ям. Ама горкия, като го видях и много ми дожаля. Той основно вечер се храни, а през деня е нещо на крак все и просто в очите му се четеше, че едва се сдържа от бяс и безсилие пред глада, който следва. Имаше и други храни тук де, но... Така де, почистих, какво да правя друго...

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #194 -: Март 02, 2021, 10:27:39 am »
Аз седя на W от бебе. На майка явно й е било сладко, защото все казваше как седя като жаба, не е знаела, че е проблем. Ами цял живот ми е проблем. Мускулатурата ми е развита по различен начин. Не мога да седя нормално на стол, не мога да стоя с изпънати крака, започва да ме боли. Трябва да съм свита, извита.  Освен това с единия крак кривях, докато вървя (не сами криви самите крака), замятах го по странен начин, оттам все съм в положение: "аха да го изкълча". Та е много вредна позата.
Маги, помислете за мултикукър. На мен много работа ми върши. Режа едни зеленчуци, слагам ги в мултикукъра и след 20 мин имам супа без да я гледам. Слагам наведнъж ориз с гъби вчера, след 30 мин яденето е готово.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #195 -: Март 02, 2021, 11:35:15 am »
Тери, никога не съм седяла така и пак не обичам на стол, заболява ме гърба и тн. От човека си е.

Аз обмислям мултикукър  скоро ще се навия май.

Борис ще го пускам по малко. Отначало с мен, а после ще започна да го оставям. Мислих си, че й е свикнал на учителката, но явно не е.

Аз правя всичко само когато децата са будти. Като спят е време за мен, ако ще да побутва с крак, за да мина.

Маги, много е забавно така. Борис няма шанс да избяга от хранене. Като Дари е. Яде всичко и иска постоянно.
Сими бяга така като е гол. С баща му казваме, че това е почетната обиколка.
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #196 -: Март 02, 2021, 12:11:35 pm »
Павла и аз от известно време започнах като теб. Преди правех всичко докато спи и нямах и една секунда за себе си и вечер бях тотално издивяла. Сега ми е супер. Чистя, готвя и правя всичко, когато е будна. Като легне имам едни два часа за себе си и лични задачи. Съвсем друго си е. Тя започна да спи по веднъж и вече имам предостатъчно време и за излизане и за игри и задължения, докато е будна.
Дано Борис свикне скоро, че е много тъжно да знаеш, че се тормозят и плачат. И Дари бяга и се крие като е гола, но никога за ядене  :D
Да ви кажа аз хич не съм доволна от мултикукъра. А уж има доста програми, но за мен просто замества фурна и котлон. Пак трябва да си приготвиш всичко, просто не го следиш. На нас и като количество не ни е достатъчно. И като напълня съдчето до горе,  то не може всичко да се сготви и овкуси като хората. Занесохме го на вилата, но и там не го ползвам.
Маги, още ли са хремави близначките?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #197 -: Март 02, 2021, 13:24:24 pm »
А, то и аз правя всичко като са будни, просто е по-тегаво.Моля ви имам си опит с Моника и знам детето спи ли мама почива!Ба си и аз съм човек.Ето днес след закуска пуснах пералня, оправих леглото/смених чаршафи и т.н., пуснах прахосмукачка и така.После си играхме, гонихме се, сега спят, а аз цъкам на компа и чета книга.

Ох като ги съблечем за баня са много щастливи, пляскат си коремчетата и тичат голички из стаята.ГОляма радост им е.

Ще го видя тоя мултикукър, все за нещо ще става сигурно.Майка има и не го ползва, та може да и го заема за известно време.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #198 -: Март 02, 2021, 15:14:04 pm »
Аз си взех мултикукър за нова година. Досега само ориз, но то готви превъзходно. Ама в повечето време събира прах.
На опашка съм за файзер в Пирогов.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #199 -: Март 02, 2021, 17:33:01 pm »
Изтекло ми е времето да се редактирам. Излязоха резултатите от изследванията и на двамата. Ако правилно виждам на Криси не ѝ отчита АБКМ. Знам, че е малка. Но това значи само, че в бъдеще може да придобие алергия към нещо, а не че ако сега има реактивът няма да я засече. Батко ѝ е със същия резултат, но тогава от какво се изпъпчва по телцето така? В четвъртък ще го коментираме с доктора.
Биха ми ваксината, нищо не усетих и засега съм добре (минаха 2 часа). Но аз и не очаквам нещо да усетя (температура, втрисане или изобщо някакъв страничен ефект).