0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #280 -: Март 10, 2021, 12:13:42 pm »
Лято, и моя се оплакваше от главоболие докато беше хремав, вирусите вече го удрят в синузита и от там беше проблемът. Но се е случвало и от преумора на очите когато не е спал и е гледал повече детски.





*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #281 -: Март 10, 2021, 12:45:27 pm »
Павла, той носи очила и ходи редовно на контроли. 2 пъти годишно задължително е на преглед. Сваля диоптъра засега успешно. Но да, и аз се замислих и за очите, тъй като и рамките на очилата са издъвкани на дръжките. Изкривени са от дъвкане и мляскане и съответно се смъкват лесно. Често гледам, че очилата му седят на върха на носа и той гледа над тях, което е основателна причина за главоболие. И да - карам се, говоря, обяснявам. Очила за последните 12 месеца ще се взимат за 4 път (рамка и стъкло), а с първите изкара 2-3 години. Нещо не мога да вържа финансите тая година, все изниква нещо. Още не съм подновила застраховките, а имам и данъци да внасям. Почти не харча кеш и съответно и касичката държа празна. А там за зимата само от монети събирам около хиляда за всеки случай и накрая ако не опрем до тях ги слагаме към морето. Е, тая година нищо не събрах, нищо не заделих и още не съм си платила всички задължения и разходи. Явно съм разсеяна и неорганизирана.
Криси се опитва да лази. Далече е от успех, но е много смешна в опитите си. Заема поза "летяща катерица" и маха с ръце и крака хаотично. В цялата работа поне прави гръбни, че да заяква за успех.
Искам да е лято вече!

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #282 -: Март 10, 2021, 17:26:55 pm »
Лято,аз като малка така гледах над очилата,много е вредно.После свалих диоптъра,ма като станах на 27 пак се качи и наново очила.
Аз ще излизам уж другата седмица по женски вечерта,дано не се случи нещо непредвидено,аз си ходя навсякъде .В мола ходих скоро ,беше абсолютно празно,ако не беше мъжът ми да мрънка колко му е топло щях да си обиколя стабилно.Но се ограничих до четири магазина .А за осми март имаше намаление на всичко дамско в нм и се възползвах.
Зори е в някаква фаза на викане,ма такова викане,че не си чувам мислите.Вчера с мъжът ми мълчахме два часа,нито се чуваме от нея нито нищо.Не реве,не е крива,просто вика.Почна да яде веднъж вечер около 23 и до осем спи ,което е супер .
Тук е зима направо,тъкмо прибрах якетата и палтата и мислих да вадя жилетки,тънки якета и кецове и стана кочан.Ама излязохме днес за два часа,взехме храната и се прибрахме.Детската кухня е супер,голямо облекчение и тя яде всичко,а и храната е хубава наистина.
Павла,твоите мъже ще те гледат след упойката,дано се справите лесно.
Ваксини няма да си слагаме на този етап,на работата на моят мъж им предлагат Пфайзер,но той отказа .Аз също не смятам да се ваксинирам.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #283 -: Март 10, 2021, 18:21:50 pm »
Слънчице, постоянно му говоря за тия очила ама той си е блейка.
Какво мога да давам за корем или главоболие на седемгодишно? Всеки път се каня да питам личната и все забравям. И така вече 2-3 години... Досега все като го е болял корем съм го пращала в 00 и след това се е облекчавал, но 1-2 пъти не е бил там проблема и все се случва по никое време, че да не мога и да звънна на лекар.
Криси все я мисля, сякаш търся проблем където няма. Сега се чудя защо малко дърдори. Не се смее с глас, рядко гука. И аз очаквах като си чуе гласчето да започне да крещи, но тя е тиха. Реве само когато не иска нещо. Например ползвам едни месни заготовки, които добавям към зеленчуковото пюре и тя не ги харесва. Доста рева, че не иска да го яде и си я нахраних с мляко. Днес втори път я пробвах с тях. Месцето е на малки парченца и това май я дразни. По същия начин реагира и на оризовата, и на царевичната каша. Това пък с кашите много ме ограничава, че като дойде моментът за плод не мога да го давам съвсем чист. Нейните нали са безмлечни и е само плод и вода, което не засища по никакъв начин. Още не съм заместила хранене, изяжда около 100-120 мл пюре и дохранвам с мляко засега.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #284 -: Март 10, 2021, 18:25:09 pm »
Лято, на мен като ученичка (14 годишна) ми даваха сестрите в училище ментова тинктура няколко капки във вода.  След това и като възрастна съм я ползвала. Имало е моменти само тя ми е оправяла уж безпричинни болки в стомаха. И при болезнен цикъл я пиех.
Също пробиотици, дрожди, ако са ок за дете.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #285 -: Март 10, 2021, 19:33:55 pm »
За главата можеш парацетамол, НО трябва да се разбере причината. Не е нормално 7г дете да го боли глава.
За корем- чай от джоджен, капки еспумизан или да разбереш каква е причината.

Слънце, ти ходи, но се пазете. Втората вълна във Варна е било страшно. Средната възраст в реанимациите е била около 50г и почти всички млади са или починали, или са били със сериозни усложнения, което ще им останат сигурно цял живот.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #286 -: Март 10, 2021, 20:46:53 pm »
Не само във Варна.Имам близък, направи инсулт след ковид, няма и два месеца след като го прекара.Ужасно е, просто ужасно.

Лято, мисля че искаш нещата да се случват по някакъв твои ритъм, не по неин.Ако върви нормално за възрастта си не мисля, че има защо да се притесняваш.Колкото до плодовите пюрета, за мен те никога не са били засищащи, а само за опитване.Мисля, че по-нататък с плодовите каши, ще и хареса повече, то реално оризовата си е гадна чиста като е.


Тери, Ментата не е полезна до около 7-8 годишна възраст, доста силна е като билка и опасна.Да знаеш, че при бременност и кърмене не се препоръчва, предисвиква контракции, а после намалява кърмата от нея.

Слънце, аз също вчера ходих в МОЛа, и макар да беше празен няма да повторя.Просто не искам да минавам през тая болест, видях я от близко и ако самата болест не е проблем усложненията са ужасни.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #287 -: Март 10, 2021, 21:04:48 pm »
Маги, казвам за Варна, защото от там имам наблюдения. Близък приятел и колега (даже е от Плевен) на 39г, в добро общо състояние, без вредни навици и без никакви заболявания беше 20 дена в реанимация, от които 10 на апаратна вентилация. Как ще е за напред не знам. Отначало и аз исках да изчакам с ваксинацията. Четейки и допитвайки се до хора, които уважавам и чието мнение ценя реших да го направя, а и те се ваксинираха. Рискът е да не се развие траен имунитет. Този риск го поемам. Ще се изследвам след 3м, за да вися как вървя.

Плод не е ядене, Лято. Трябва да има нещо друго. Следвай си детето, то ще ти каже какво. Може да е като бисквитка, може да е каша, може и други неща да са. В препоръките от педиатъра ни на всяко хранене има цялата гама от продукти. Аз гледам да спазвам това като правило. Всичко останало си е вкус.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #288 -: Март 11, 2021, 08:41:12 am »
Ох, да аз за тук говоря, че имам доста познати вече дето минаха през това и като гледам какво влачат в последствие направо ми е мъка.

Аз нещо тия дне не мога да се концентрирам, не мога да се оправя физически.Мъчат ги зъби, тръгнали са кучешки, не спят и двете, съответно и аз не спя.Скоро ще се връщам на работа и не знам как ще оцелея.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #289 -: Март 11, 2021, 19:01:24 pm »
Маги, каква информация имаш за ваксинация на кърмещи?





*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #290 -: Март 12, 2021, 08:35:08 am »
Няма проблем и с трите ваксини за момента.Вече има данни, дори казват, че се предават антитела на бебетата чрез кърмата,което е хубаво.За това съм решила, че поетапно ще се ваксинираме с моя мъж.Първо той, че е много контактен, после  аз.Не на веднъж, защото ако имаме странични някакви да има кой да гледа децата.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #291 -: Март 12, 2021, 09:15:35 am »
Дано нямате странични ефекти.
Мъжът ми каза,че на тях им давали по три дни ма не разбрах допълнителен отпуск или болничен е ,след ваксината.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #292 -: Март 12, 2021, 09:25:18 am »
Мъжът ми и неговите колеги след първата доза бяха с температура. Като вдигна 39 градуса вече по един парацетамол и 30 Мин след това беше като нов. Неговите колеги веднага са пили по един Парацетамол и не са се мъчили като него. Та не са кой знае какво страничните ефекти. Това след АстраЗенека.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #293 -: Март 12, 2021, 09:43:00 am »
Замислям се другия месец да се ваксинирам. Моят мъж днес се ваксинира с АстраЗенека. Но се чудя с тромбофилията ми има ли за какво да се притеснявам? Има ли значение с коя ваксина?





*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #294 -: Март 12, 2021, 10:03:25 am »
Аз съм с тромбофилия и даже не съм си замислила. Рискът от усложнения е по-голям, отколкото недоказаните твърдения за тромбообразуването.
То аз тази тромбофилия я споменавам само като съм бременна. За мен е просто лампичка за едно на ум, но това не е болест и не трябва да преиграваме с нея.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #295 -: Март 12, 2021, 10:05:43 am »
И аз съм на мнението на Павла. Вероятността от тромби след Ковид е много по-голяма, отколкото след ваксина (ако изобщо има такава).
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #296 -: Март 12, 2021, 11:08:11 am »
Абсолютно съм съгласна с Тери и Павла.Мои близък на 40+ години напсрави инсулт след прекаран ковид.Никога не е имал високо кръвно или тромбофилия.В момента в стаята му са докарали мъж на 20+ с инсулт след Ковид. Положението е страшно, последствията са ужасяващи.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #297 -: Март 15, 2021, 08:50:06 am »
Как сте мами и бебета?

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #298 -: Март 15, 2021, 15:28:17 pm »
Предвид времето днес направихме малка разходка. А вчера се наложи спешно да водим баткото на зъболекар. Много го болеше през нощта зъб.
Лято не е писала скоро. Дано са добре с Криска.





Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #299 -: Март 15, 2021, 16:23:04 pm »
Ние сме добре. Майка ми си замина вчера и днес ни е първият ден сами. Денят засега върви учудващо добре, изкъпах се набързо на отворена врата и с бейби фон в ръка, правих си маска на лицето, даже и хапнах към обяд, добро бебе си имам. Само още не сме успели да се организираме да излезем. Оказва се много сложно излизането с бебе, как го правите  :D ?! От миналият понеделник ни позволиха 60 мл АМ и след това в рамките на час да си суче колкото иска. Резултатите от миналата седмица са му перфектни, още от миналият понеделник е в норма фенилаланина, днес чакам резултатите от петък, дано са добре след като е на повечко кърма вече. Не очакваха така бързо да му паднат нивата и сега се надявам да има модерираната версия на състоянието, а не класическата.