0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #320 -: Март 17, 2021, 18:21:56 pm »
И аз щях да кажа това за кашата.Оризовата специално е отвратителна,Зори само елда ядеше ,после плодове слагах в нея.Има на лидъл едни като пауч плодови ,от тях слагах ,после суров плод.Тя също качва малко ,на осем месеца не беше удвоила рожденото си тегло,ма какво от това.
Както я хвалих ,че пада безопасно и за пет дни си разби носа ,после си удари окото .И все под носа ми стават тия работи.Окото даже леко посиня ,имаше и одрано от дръжка на шкафа ,абе ужасна работа .
Хелиантус ,Лефакс са много ефикасни за колики.
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #321 -: Март 17, 2021, 21:00:17 pm »
Добре, че ви споделих! Въобще не се усетих , че може да са колики. Нямаше досега. Драмата е от няколко дена, но беше в много по- лека форма от това снощи, но не е било само нощем, по веднъж дневно, но по различно време.

Павла, аз за АМ нямам избор. Той нали е на специално АМ, трябва да приема по 50мл преди всяко кърмене и после в рамките на час след АМ можем да се кърмим, ако е минал час и е още гладен или не е сукал пак първо АМ.

Слънчице, благодаря! Ще погледна за Левски, вкъщи имаме Инфакол само взет за всеки случай.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #322 -: Март 17, 2021, 23:21:19 pm »
Хелиантус, не знаех, че задължително трябва да пие АМ преди всяко кърмене. Вечер как се справяте с това?
Добре, че ти е спокоен малкият Борко.
Другото, което много помагаше на Сими е да изградя една пелена и да му я сложа на коремчето.
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #323 -: Март 17, 2021, 23:47:35 pm »
Да, "лечебно" АМ без фенилаланин , де факто цял живот щял да приема такова подобно. Много е усложняващо живота не само нощем, въпреки че съм си го улеснила максимално. Взехме машина, която за 2 мин дестилира и топли водата в идеалната температура, но нощем като се събуди докато сменя памперса, направя млякото и се наяде по двата начина, нахълца се и те минали час и половина , и след още час,  час и половина всичко се повтаря. Предполагам при всички е така,  но май беше по- добре докато само кърмех. Спокоен е, но не и като е гладен, буди се, почервенява и имаш макс 2 мин докато нададе вик за храна  :D
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #324 -: Март 18, 2021, 00:14:44 am »
Аз бях с термос с вода и шише със студена, също и дозичка. Вечер памперс сменя на тъмно само, а в един момент спрях. Така за 5 мин всичко беше готово. После ако можеш поне да си дремеш  докато кърмеш...
Важното е, че всичко му понася доцре на детето. Няма цял живот да се буди да яде вечер.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #325 -: Март 18, 2021, 08:36:51 am »
Точно вчера ми развиваха теория,че Зори като се буди за храна ,трябва да я отуча.Да реве няколко нощи и ще свикне.Иначе и като порастне щяла да става да яде вечер.
Памперси сменяхме вечер само първите два месеца май,и то на светлината от коридора.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #326 -: Март 18, 2021, 09:11:23 am »
Слънце, пълни глупости. Аз пък не разбирам родителите, които си разцеват съня само, за да не дадат на бебто да яде. За 2 мин сме готови с термоса и на 5мин спим пак.
Симеон никога не е ял вечер. Той е наистина бебе еднорог. Заспиваше в 23ч и от втория месец спяхме до 10ч. После е до обяд сме спали. Борис до скоро имаше едно нощно мляко поне. На около 8-9м започна да го яде между 6 и 7ч и после си заспиваше. Сега пие в 7-8ч и понякога не заспива повече.
Снощи ме буди 20 пъти. Мрънка, пъха си ръцете и краката между решетките. В 6ч плаща, яде, пак плака на сън. Абе весела нощ беше. Искам да оставя Сими на забавачка и лягам да спя, че ще ми се пръсне главата.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #327 -: Март 18, 2021, 09:41:06 am »
Ох, аз вече не знам колко нощи не съм спала.Нещо и аз се повредих и дори да спят, аз се будя.Изкукала работа, какво да ви кажа.Иначе аз не бих ги оставила без да се хранят нощем, а да ревът, това за мен е жестоко.

Значи габи спи по цяла нощ, от известно време.Буди се когато тръгнат зъби.Ади е друга бира, тя си иска яденето, търси си близостта.

Павла, ако знаеш как мечтая да ги оставя на някой ид а се махна за един ден.Просто да поседя на тихо.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #328 -: Март 18, 2021, 10:01:16 am »
Маги, нали се разбрахме да те взема един ден като отида за 2 дена сама на хотел.

Аз искам, но Бобо си остава с мен. Той спи 1ч30мин на обяд. Докато заспя и трябва да ставам. 
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #329 -: Март 18, 2021, 11:03:29 am »
А, да да, аз си го броя това за хотела като мое си преживяване.Ще се случи бе.

Вчера ми излязоха снимки във ФБ, от една конференция в Малта.Боже как ми се ходи някъде, не си давах сметка колко ми се иска да се махна от всичко и всички.И на този фон от понеделник затварят пак градините.За 10 дни първоначално, ама дали ще е само първоначално, ще видим.

Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #330 -: Март 18, 2021, 12:15:32 pm »
Ние имахме кошмарна нощ. Опредлено са колики. Плака от 12 до 3 почти без да спира, това никога не е било, той не плаче, но да...свиваше крачета, много газове имаше. Започнах Инфакол, този Лефакс се оказа труден за намиране по нашите ширини. Мога да поръчам от ebay, но ще дойде между края на месеца и средата на другия... Та плака той до 3 часа когато се появи баща му, който не беше чул, че плаче  8O, а аз съм убедена, че се чуваше поне до другия край на града, подруса го 5 мин и нашия заспа 😒, а аз без кръст останах да разнасям 3 часа. Сложих му и едно авокадо плюшена играчка, от тези които се затоплят в микровълновата на коремчето,  и спа над 3 часа. А аз така съм заспала, че и предишната нощ не спах, че след 3 часа се събудих ужасена, че съм заспала и оставила авокадото върху него, но той си беше супер. Знах си навремето, че това авокадо е добра инвестиция  :D, то е плоско и лекичко и май помогна затоплянето на коремчето.
И на мен ми ги развиват тия теории с махане на нощното хранене, ама как ще го махна на такова малко бебе, какво да го оставя да плаче гладен...не знам какъв им е зора на хората. Той си хапва на 2.5 до рядко 4 часа денонощно и за мен това е нормално.
  Днес Борис става на месец, не мога да повярвам, как е възможно и кога мина месец!?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #331 -: Март 18, 2021, 12:33:16 pm »
Аз не мога да повярвам какви тъпотии се мислят предизборно. Тук обръщат света само и само да не затворят училищата и градините, а в България, за да угодят на ресторантьорите и да има джумбиш....

Здраве не е просто липса на болест. Започваме да ставаме болни всички. Една година е ужасно много време. В един момент ще избие всичко насъбрано.

Бързо минава, Хелиантус. Да ви е много палав и здрав малкият герой.
При нас беше подобно с моя мъж. Сложи си ръката на коремчето и то заспи след 2 мин. Затоплянето е доста добро средство.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #332 -: Март 18, 2021, 15:05:27 pm »
Хелиантус,аз също правих топли компреси,много помага и държането в поза "маймунка на дърво".Болките почваха около 22 и така до около 1.30 ,след два три дни капки и започна да спи ,че и ние.Може да е бил баща му по-спокоен и да е усетил.При нас бързо минаха коликите,но мъжът ми много я разнасяше и какво ли не измисли и не изчете.Най-куриозно беше като я храних посред нощ и той седеше до мен,заспала съм седнала с шишето и Зорката на ръце и той ме подпря  :D .Ще мине скоро и ще е по-спокойно.
И аз я храня за две минути вечер,правя млякото и я слагам между нас на леглото ,в просъница я храня,оставям шишето на нощното шкафче и заспиваме.Как да не седя цяла нощ будна да я отучвам и тя да се съдере от рев.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #333 -: Март 18, 2021, 16:10:49 pm »
Криси не е ревала, просто ѝ пъхах биберона в устата и тя заспиваше за има-няма 5 минути. Храних я нощем около месец. Веднъж нямах сила да стана и като видях, че биберона върши работа повече не съм ставала. От много време не се буди и за биберон дори. С Васил имах проблем, но и друг път съм го споделяла. Детето спеше нощен сън през деня, а нощем се будеше да яде под час. Не е ок да пропуска 2 хранения денем, а нощем да ме държи будна и затова го будех денем, а нощем го залъгвах с биберон за по 30 минути преди да го нахраня. Той ревеше, да. Но освен за мое удобство това беше нужно и за захранването, което предстоеше. Иначе с тия нощни ставания неведнъж съм правила глупости от неадекватност. Когато той беше малък и се виждах с майки навън срещах всякакви случаи - памперс на 4 годишно дете, нощни хранения с АМ на тригодишни деца, които през деня все още бяха на пюренца и биберон на петгодишно. Всички тези майки знаеха, че са изпуснали момента да наложат промените върху децата си и сега буквално им робуваха на капризите. Говорим за деца без СОП. Не знам до кога е "нормално" детето да се буди нощем за храна, но в един момент става навик и отучването е много по-трудно, защото детето е разбиращо и не може да бъде лесно прилъгано към промяна, която не одобрява. Честно казано и двамата аз съм ги отучила от нощното хранене и нямам идея дали биха се отучили сами, но това което съм видяла когато майката не полага усилие ми се е виждало много по-стресиращо и за двете страни (родител-дете).

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #334 -: Март 18, 2021, 16:29:51 pm »
Ами Моника сама отказа някъде към 2 годишна.Не съм я натискала, не съм я държала гладна.Просто спря да търси храна нощем и започна да спи.Да има и крайности, но децата в повечето случай сами отказват, без родителите им да настояват за това.И точно с голямо дете е по-лесно, защото то те разбира и не плаче.Моника я отбих на година и десет месеца изключително лесно, след повечко говорене с нея.Не е имало драма и рев.


*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #335 -: Март 19, 2021, 12:50:14 pm »
Лято, просто децата ти са били такива. Ако имаш истинско ревящо бебе, което заспива само след мляко, сигурна съм, че ще го правиш.
Всяко нещо с времето си. Не забравяйте, че до 3г са бебета.
Аз не харесвам бързото порастване, което е много на почит в България. Възможно най- рано да се махне биберон, мляко, памперс и тн.
Харесвам японската философия- до 3г бебето е цар, от 3 до 7г е роб, а след това е равен.
Единствено държа на рутината и опитите да са самостоятелни. Иначе си съобразяваме с тях за всичко- излизани, почивка, хранене, спане. Все пак ние плакахме и искахме да ги имаме, те хабер си нямат милите.
Всеки си има свои разбирания и философии.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #336 -: Март 19, 2021, 13:16:17 pm »
Въможно е, да. Аз писах, че гледам от своята камбанария все пак.
Мисля, че вдигнах кръвно днес. Много се ядосах и чак започна да ми пулсира в слепоочията. Ама нямам проблем с кръвното по принцип, но страшно се изнервих. В родителската вайбър група на футболния отбор се пускат снимки от математически състезания в 21 и 30 вечерта. Ок, всички родители имат някакви разговори, но не е нужно всеки член да бъде въвлечен в тях. Да си пишат на лично. Госпожата със снимките е педагог и обучава деца от 1 до 4 клас. Та пусна тя снимките и се почна съобщение след съобщение, в които тя сама си чати колко е възмутена от трудността на задачите. Никой не ѝ отговори. Начи на такива състезания няма как задачите да са лесни, нищо че са за 1 клас Те не са за всеки, а само за добрите математици. Но при отправена забележка ми се отговаря да си спирам мобилните данни. Аз си спирам звука де, но това просветване постоянно от телефона беше дразнещо. Пък и откъде накъде заради 1 човек 20 души да си спират моблилните данни, че не се знае какво ще му хрумне другия път. Ми казах ѝ или да пише в нормално време, или да пише лично на човека, до който е адресирано. Но не, аз съм била все с претенции. Теглих им една и напуснах групата, но вече 5 часа откак стана и още ме тресе нервата.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #337 -: Март 20, 2021, 09:06:49 am »
Вчера една бабка в лидъл ми направи изречение,че бебето ми е с биберон.И колко мързеливи били днешните майки.Обаче,изобщо не обичам да се разправям с непознати,само ще си вдигна нервите за нищо.
Зори има само два зъба долу,декември излязоха и от тогава нищо.Знам,че без зъби никой не е останал,но не е ли твърде голяма пауза?В четвъртък сме на ДК ,ще питам.
И да ви кажа,Джъмбо сигурно ще работи и след Апокалипсиса .Имали статут на хр.магазин и ще си работят .
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #338 -: Март 20, 2021, 09:36:21 am »
Ох, не ми прави чест, но веднъж не издържах и нападнах една такава бабка. Прибирах се с Васил от кауфланд и до спирката имаше много пешеходене, а аз бях натоварена основно с перилни и почистващи препарати. Носех 3-4 торби в една ръка, а с другата го държах за ръка. Но той настояваше да го нося и ревеше. Бабата вървеше зад мен и случайно я чух как подвиква с клетви след мен. Крещеше по тротоара, че му взимам парите за майчинство, а не се грижа за него. Причерня ми, хвърлих торбите и се върнах. Отнесе го малко, че детето все пак гледаше.

Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #339 -: Март 20, 2021, 10:01:31 am »
Слънчице, не е голяма паузата. На Дари винаги и избиват по няколко зъба наведнъж и после пак след около 2-3 месеца. Така че не се притеснявай. Скоро сигурно ще излезнат още зъбчета.
Аз да похваля моят Дарунчо  :D Вече спи самичка в нейната стая и през нощта. Заспива си за 5-10 мин. сама и дори и да се събуди през нощта, не ме търси. Спи си по 11 часа. Бях пробвала преди 3-4 месеца, но при първото събуждане се разплака и трябваше да я взема при мен, защото не искаше повече да стои в леглото. И сега се бях настроила за същият сценарий, но се изненадах приятно 😁