0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #400 -: Март 30, 2021, 10:15:24 am »
Нощта мина, Криси спа при нас... Снощи я приготвям да я слагам в нейното легло, но мъжът ми не даде. Още малко да си поспяла при нас, поне 6 месеца да навърши и т.н. Ама тя спи. Спи във възглавницата, а то е все е дно е в гнездо в нашето легло. Супер отделена, но на една ръка разстояние и заемаща половината площ. Не се гушка, не се буди. Денем също си спи в леглото и няма проблем, че дори и пропуска хранения от дълбок сън. Затова и нямам притеснения, че ще се буди често и ще усети особена разлика. Е, сега заради обучението на батко си денем спи пак в нашето легло, но сама и изобщо не ѝ пречи на съня. Обаче мъжът ми не даде и толкоз. Страх го е, така си спим супер по 12 часа (тя де, ние по 8-9) без будене и нямало защо да разтуряме идилията.

Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #401 -: Март 30, 2021, 14:12:57 pm »
Лято, при нас точно обратното, гушанка е, все ме търси да я гушна, завърта се насън към мен, ако не ме усети примрънква. Ама аз я кърмя и то си дойде естествено. Ще ви кача изследванията й от вчера, който разбира, да си каже мнението.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #402 -: Март 30, 2021, 14:47:52 pm »
Кукапетъл,Зори се е задавяла,аз я изчаквам да се изкашля.Не я тупам,не реагирам .Първият път като се задави ми спря сърцето,видях че почва да кашля и се успокоих .Важно е да не показваш колко те е страх,като падне пак така,седя и я гледам без да реагирам.Доколкото знам,се оказва първа помощ на задавено дете,само ако се оцъкли и парчетата колкото лешник са най-опасни.Ако греша,нека ме поправи някой.Бебетата си дъвчат ,въртят в устата и се научават .
Маги,кога си на работа?Като чуя работа и ми се изправя косата,не знам къде ще си търся работа.Не мога да се върна на моята заради работното време и нощните смени на мъжът ми.А толкова бързо минава времето,утре ще ми свърши майчинството.
Зори спа снощи при нас,тръгнали са й още два зъба и стават четири растящи ,доста мрънкаше и я сложих между нас за да спим всички.
Павла,по-добре ли си?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #403 -: Март 30, 2021, 15:19:47 pm »
Кукапел, аз съм привърженик на ЗВБ. Двамата са основно по този метод. Сими го хранех и аз, но защото като беше гладен и се изнервяше и искаше да яде по-бързо. Винаги съм хранила с два прибора- те ядат сами и аз давам. Бобо е малко по-малко ЗВБ бебе, защото майка ми се заседя повече при нас и трябваше да се изпокараме. Задавят се, понякога повръщат, но ако е в подходяща форма и консистенция, няма по-голям риск от задавне, отколкото при педиатричния метод. Преди години бях направила един файл със реакции при спешни състояния. Тук някъде беше качен в сайта като отделна тема.
Понякога и аз така правех- в столчето и да гледа какво става.
Търся кула на поносима цена, че на Бобо му е много интересно какво се случва в кухнята.

Лято, аз обичкам да ги гушкам, за сега и те обичат. Ако не ви пречи, изчакайте я и вие да сте готови.

Слънце, аз също съм в голяма чуденка с работата. Тук законът не ме защитава като майка и трябва да имам и нощни, а и събота и неделя. Мъжът ми няма как да работи по-малко, защото основният ни доход е от него. Може би на половин място. За сега нищо не ме урежда.

Иначе съм по-добре. Мога да се движа. Мъжът ми вчера и днес си отмени хора и започва по- късно и свършва по-рано. Малките пак са в забавачницата. Вчера добре е минало. Надявам се вече да съм добре, че е голяма мъка. Вчера от безсилие чак съм плакала, освен от болка. Явно се разнася отока, защото започнах да усещам мравучкане. Май ще се наложи в един момент да се оперирам, но аз си ходя при моя си лекар, а той е много консервативен хирург :)

Маги, малките ще се справят. Ти гледай да освободиш ума си. Знам какво ти е. Кураж!
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #404 -: Март 30, 2021, 17:04:17 pm »
Здравейте, ние с Йоана сме в болница. Започна да вдига много висока температура и трудно я сваляше. Звънях на 112 и ни хоспитализираха. Аз съм придружител. Днес ни е 3 ден. На венозен АБ е.





*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #405 -: Март 30, 2021, 20:44:17 pm »
Руми,тест правиха ли й?Колко висока?Милото,ох много неприятно.Дано е по-добре вече,стискам ви палци ,Руми!
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #406 -: Март 30, 2021, 22:22:38 pm »
Руми, да се оправяте бързо и без последици!
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #407 -: Март 31, 2021, 01:00:53 am »
Благодаря за съветите, момичета!
Руми, много мъчно ми става, като чуя, че бебе боледува, прегръдки и бързо възстановяване!
След въвеждане на кашите, всеки ден ли се дават или не? По кое време я давате вие, че чета различни неща и се двуумя?
Тъй като няма сезонни плодове и зеленчуци, наличните сигурно са блъскани с нитрати, вие как процедирате с набавянето им?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #408 -: Март 31, 2021, 06:45:32 am »
Руми, дано скоро се оправи Йоанка и да сте си у дома отново.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #409 -: Март 31, 2021, 08:15:46 am »
Руми, стискам палци всичко да е наред. В болниците знаят как да лекуват вируса най-добре, дано съвсем скоро ви изпишат.

Момичета, понеже заговорихте за задавяния на деца. За съжаление това съм го виждала с очите си. Двугодишно се задави пред мен и още няколко жени. През живота си така безпомощна не съм се чувствала. Да се роди нашето дете живот и здраве, сигурно ще му дъвча храната след това преживяване.
Та как се справихме. Това, че бяхме толкова жени всъщност беше предимство, защото всяка даваше различни идеи. Проблемът с малките деца е, че като се задавят, дори докато все още не е напълно запушен канала, страхът ги кара да се разплачат, с което поемат въздух навътре и може още по-зле да стане. А с дете не можеш толкова агресивно да действаш в опити за спасяване.
Ако конвенциалните методи с лек наклон и потупване на помогнат, ви давам следния съвет за тези, които не го знаят.
Хващате ухото на детето в най-високата му част и дърпате рязко и силно НАГОРЕ. На едното момиче го казала педиатърка за племенницата й, но така са спасили живота на баща й всъщност, когато веднъж се задавил, а той е 150кг и никой не може дори да го обхване с ръце, какво говорим да го провисят с главата надолу. Тя каза, че баща й бил посинял вече и се сетили за този метод и са го спасили така.
Детенцето, което се беше задавило, на второто издърпване изкашля парчето храна. Но явно трябва сериозно дърпане, защото после го болеше ухото.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #410 -: Март 31, 2021, 09:14:10 am »
Руми, ужасно преживяване е да си в болница с бебенцето си. Много бързо да оздравява и да си се прибирате в къщи  :bighug:
Кукапетал, аз давах всеки ден. Когато бях въвела повече, ги редувах. Давах за следобедна закуска. Дари рано направи интервал от 4ч. между храненията, така че както се падаше след обяда, вече не помня точните часове. Към 17ч. май беше. Но както ти е удобно и какъвто режим на хранене си изградиш. Павла, например, мисля, че не даваше каши.
Тери, мерси за съвета. Дано на никоя майка не се налага, че наистина е кошмар. При нас ранното даване на парченца, мисля че много помогна да се научи да дъвче добре храната. В началото имаше задавяния, но много бързо свикна и на 11 месеца ядеше и дъвчеше буквално всичко (което е за нея като храна, де).
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #411 -: Март 31, 2021, 09:37:48 am »
Руми, кураж!Дано бързо се оправи малката принцеса!

Тери, говори с педиатъра, има и курсове за първа помощ при дете, това с дърпането на ушите не съм го чувала.

Кукапетъл, започнах да я давам след обяд кашата, като в началото давах една и съща, после разнообразявах.След това взех да слагам в кашата плодове.Например ябълка малко или круша.Каквото има сезонно.След това махнах кашите, след обед започнах да правя кремове, кисели и т.н.

Моника ядеше парченца от много рано, много.Тези двете плюеха и се давеха до скоро.Голяма мъка ми беше с тях, защото съм свикнала с бебе ядящо парчета, а те отказваха да ядат и повръщаха.Но с порастването им и това преодоляваме.Бавно, даваме първо малки парченца, после уголемявам и така.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #412 -: Март 31, 2021, 11:45:37 am »
Да, Мише, аз каши не съм давала на нито едно от децата. Попара също не съм давала.

Има курсове към БЧК и се водят от реаниматори.

Тери, никога не се тупа по гърба задавен човек. Това е все едно да имаш една топка в гърлото на шише и като го отпускаш, тя влиза хубаво навътре.
Възрастен никога не са накланя, вдига и тн, а се прилага класически Хаймлих- с юмрук хващаш под диафрагмата и натискаш. Пак примера с шише. Стискаш шишето в частта с въздух и топчето изхвърча. При големи, дебели хора пак става. Лично ми се е случвало с един пиян 120+кг англичанин, който се задави с месо. Бях 55кг тогава. Обхванах го на ниво диафрагмата и се плюснахме върху един бар стол.
Щом кашля и плаче, значи е задаване и няма обструкция на  дихателните пътища, поне не пълна.
Това с дърпането е само, за да се закашля, но за мен не е метод, който трябва да се прилага.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=52028.0

Има и малко обяснение, което бях написала. Не претендирам за изчерпателност, но и достатъчно насочващо.
« Последна редакция: Март 31, 2021, 11:47:30 am от Pav-la »
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #413 -: Март 31, 2021, 12:09:43 pm »
Павла, благодаря за информацията! Обаче само, докато четях, ми прилоша, причерня и т.н. като си представих различни сценарии 🤪 Ох, дано на никого да не се налага.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #414 -: Март 31, 2021, 16:41:20 pm »
Тери,с дъвкането на храна пренасяш бактерии от твоята уста в тази на детето.Не го правя аз поне.Сега си мислиш така,но като родиш и ден след ден се грижиш за детето ще си промениш мнението.Все пак трябва да се научат,просто постепенно стават нещата.То и с гладко пюре може да се задави.
Вчера имаше авария на тръба точно под прозореца на спалнята,до 22.30 половината ВиК псуваше,викаше и работеше ,едва заспа Зори.
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #415 -: Април 01, 2021, 16:23:59 pm »
Павла, благодаря за споделената информация, много полезна! Вместо каши, какво предлагаш за закуска?
Бях качила изследвания на Дара, понеже има малко над нормата МСНС, дали е проблем, педиатърката ни е в отпуска една седмица.
Не се справих с колектора за урината, как взимате вие? 🤔
Тери, много се радвам за вас, писах преди, ама пак да си кажа, ходжата май позна всичко. 😊😘❤️
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #416 -: Април 01, 2021, 16:45:37 pm »
Кукапетал и аз не се справях с колектора. Дара вече би трябвало да е сравнително стабилна в седнало положение, а и да не е можеш да я придържаш на гърне. Така ще можеш доста по - лесно и успешно да вземеш урина. Ако не и се пишка в момента, в който пробваш, можеш да и дадеш малко водичка или мляко.
Руми, как сте?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #417 -: Април 01, 2021, 18:55:58 pm »
Аз се шегувах, много буквално приехте това с "дъвкането", мисля, че никой нормален човек не би го направил.
Иначе това с ухото свърши работа в онази ситуация. Бяха две жени с медицинско образование и пробваха всички препоръчителни методи. Аз само стоях и чаках сигнал от тях да звъня на бърза помощ.
Иначе курсовете на БЧК са две седмици по цял ден. Мой колега искаше да се запише, но като му казаха две седмици и се отказа. Той искаше основни неща за бъдещето си дете да научи за един ден, не да става член на червения кръст. И на нас на БЧК ни казаха, че този курс е две седмици.
« Последна редакция: Април 01, 2021, 19:07:05 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #418 -: Април 01, 2021, 19:27:22 pm »
За теб не съм си го мислила, но има още доста хора, които дъвчат.
Тери, първото нещо е да се звънне! Дори докато дойде помощ да се справят сами хората, има и немеханична обструкция, правят и спазми децата. Абе първото нещо е да се извика помощ. Не само при деца, а при всякакви злополуки.

Сега гледах в сайта на БЧК. 8 учебни часа е. Напредналите са по 10 работни дена. Пък е 2 седмици много ли са? За книжка сега колко са?

Кукапел, сандвичи, макарони, кекс, кремчета. Зависи какво имам.
« Последна редакция: Април 01, 2021, 19:31:12 pm от Pav-la »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #419 -: Април 01, 2021, 19:40:32 pm »
БЧК за книжка е един ден и изпита в самия ден.
Интересно, че и на нас ни казаха, че курса за деца е две седмици.
Честно казано, ако нямаше коронавирус, бих отишла на този, който е 8 часа още сега. Мъжът ми гледа курсове в интернет в момента, на мен само ми преразказва, че ще се наплаша с моите хормони.Човек никога не е подготвен за подобни ситуации, но поне някаква адекватна реакция да има.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света