0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #440 -: Април 04, 2021, 11:24:34 am »
Кой се е кандидатирал? Някой Александров ли?
Дано не. Към коя партия е?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #441 -: Април 04, 2021, 11:28:17 am »
Той,стария.БСП.Ами читав човек,абсолютно некомерсиален.И такива трябва да има.Макар че като го видях на един плакат се същисах първоначално.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #442 -: Април 04, 2021, 11:33:15 am »
Жалко. Дано не го изберат, че Варна ще остане без свестен репродуктивен специалист. БСП пък как го примамиха. Само Клисарова е. Тя вкарва лекарите в БСП.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #443 -: Април 04, 2021, 12:57:03 pm »
Аз гласувах, видях се с нашите, не ги бях виждала 14 дни, взех дрехи за близначките, които седяха на склад при майка, взех си лампата за маникюр и малко лакове от нея и те така мина сутринта.Сега съм приспала двете госпожици в шезлонгите, таткото преви 3Д кораб с каката и след малко ще си мия косата и ще сеприготвям за утрешния работен ден!

Тук в Плевен кандидатите са ужасни.Аз с преференция гласувах, иначе нямаше да си го простя това да си дам гласа за един льольо.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #444 -: Април 04, 2021, 13:09:35 pm »
В чужбина няма преференции. Гласуваш за трибуквие или четири и получаваш льольо. Аз гласувах на референдума и все още съм твърдо да мажоритарна система в 2 тура. За мен това е истината и истинската демокрация.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #445 -: Април 04, 2021, 13:12:58 pm »
Ох,Маги колко си права.....ще я храня и отиваме и ние.Ако не гласувам,сън няма да ме хване.
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #446 -: Април 04, 2021, 20:48:13 pm »
Момичета, толкова нямам време тези дни, че едвам успявам да ви изчета.

Борис се поуспокои, поне през деня, но всяка вечер е супер нервен и превъзбуден между 22 и 2 и явно просто трябва да се примиря, че няма да се спи преди 2, лошото е че не мога да го и успокоя, май е бил гладен, на мен кърмата ми намаля много, защото като му беше кофти периода беше на по- висока доза АМ, а аз сама с него ревящ нямах време да се цедя винаги, сега се боря да възстановя количества, но засега не се получава. Много ми е мъчно, не искам да спирам да кърмя, дано успея. Не мисля, че има колики вече..., но е много лаком, а аз вечер забелязах, че по- нямам кърма, само като го сложа на гърда и започва истеричен рев, това само вечер при храненето към 22-23 ...дохранвам го със замразена, но нямам безкрайно много, пия часове, цедя когато мога...Иначе расте човечета, усмихва се като му говориш, много ми е сладък 🥰

Кукапетъл, благодаря!

Павла, много кофти, дано ти се размине операцията и да се пооправи ръката.

Руси, радвам се, че сте по- добре!

Маги, хубаво е, че и вие сте се оправили. Успех утре на работа, сигурно не е лесно да се върне човек след толкова време. Аз вече не работя от година, не знам как ще е  :D

Лина, как сте с Дани?

Ние днес ходихме да гласуваме , в друг град, имаше опашка от сигурно над 300 човека, натъпкани като сардини едни до други и всички без маски, само обърнахме колата и си тръгнахме, няма как да се наврем там с детето и да чакаме с часове. Нещо не са го измислили този път, много неприятно и разочароващо.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #447 -: Април 05, 2021, 13:40:17 pm »
Хелиантус, нощем е най-голяма лактацията, някъде към 4 часа. Тогава докато е сънен го слагай на гърда да дърпа, в сънено състояние. И друго може да не се ядосва, че няма, а че трябва да дърпа. От гърдата не тече така силно като от шишето.

Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #448 -: Април 05, 2021, 14:43:52 pm »
За съжаление опцията със сънен при нас я няма. Не мога да го кърмя без да е пил преди това АМ, а той винаги се буди докато го пие, после рядко се унася, но унесе ли се няма начин да му набутам гърдата. Иначе, да и аз мислех, че се ядосва, че трябва да дърпа, но след като онзи ден вечерта успях , без той да беше сукал изобщо, да изценя 10 мл от двете гърди ...ми се изясни, че положението е зле. Най- много съм успявала да изцедя тези дни, общо от двете 40-50 мл, но рядко е толкова много.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #449 -: Април 05, 2021, 15:34:16 pm »
Хелиантус, това колко е с помпа и колко при сукане, не винаги е едно и също. Направи си график за цедене. Ако не стане нищо за твоя си срок, който си си дала, не се мъчете. Знам, че много искаше, но това не е края на света. Твоето психично здраве е важно също.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #450 -: Април 05, 2021, 16:16:24 pm »
Хелиантус, сега точно чета книгата на Хедра за кърменето и съм на главата за компресия на гърдата за усилване на струята към бебето. Ако я нямаш и ти е интересено, ще ти снимам и ще ти пратя на фейсбук да не публикувам чужд текст свободно.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #451 -: Април 05, 2021, 16:37:45 pm »
Маги, размислих и, мисля че вероятно си права. Може би наистина не е по- малко вечер, а просто той тогава е нервен и не му харесва , че не пуска като шишето.

Павла, знам че не е края на света, но ще ми е много, много мъчно, въпреки че ми е и супер криво когато той е нервен иниска да суче да се успокои, а аз не мога да му дам...Другото обаче, което ме кара да искам да продължим е, че казаха, че нивата ана фенилаланин се контролират  по - лесно на кърма отколкото на АМ. Но да, цеденето ми е много трудно да се случва когато съм сама, кеото е през повечето време, а осъзнавам че няма как без стимулация да стане.

Тери, имам книгата на Хедра, чета я постоянно. Правя компресия, но не помага когато е нервен.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #452 -: Април 05, 2021, 17:20:54 pm »
Затова ти казах да си дадеш срок. 3 седмици примерно. Така хем и той ще порасне (според мен има и още колики), хем ще имаш план, който да следваш.
Ти въобще ли не можеш да го слагаш на гърда без АМ?
Ще се справите заедно.
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #453 -: Април 05, 2021, 17:32:51 pm »
Не може, трябва да си изпие АМ, след това в рамките на час може да седи на гърда колкото си ще, но ако мине часа и той пак показва признаци на глад трябва пак АМ. Да, ще си дам срок...  за съжаление запасите във фризера не са ли знае колко много, но предвид , че го дохранвам 2 най много 3 пъти на ден, може и да стигнат за 3 седмици да речем, но ако му намалят количеството АМ в други ден ( чакаме резултати от кръвта) нямам никакъв шанс, ако по някакво чудо не се увеличи тая кърма.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #454 -: Април 05, 2021, 19:28:40 pm »
А не става ли да звъннеш в кабинета на д-р Даскалов и да си запишеш онлайн консултация с тяхната акушерка и консултант по кърмене Ина. Или с която и да е друга консултантка по принцип. В другата тема Яна беше писала, че ще има онлайн консултация с Хедра например. Те имат идеи защо отказват децата и какво може да се пробва.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #455 -: Април 05, 2021, 19:40:56 pm »
Да, и аз мислех да взема да запиша час с Ася Демирева пак или с Хедра, после си казвам, че те нещата при нас са ясни и АМ-то прецаква нещата с кърменето,  но няма как. Вероятно ще запиша час пак, Ася освен от кърменето разбира и от доста други неща свързани с гледането на бебе, така че мога да я питам някакви неща.
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #456 -: Април 06, 2021, 00:34:19 am »
Хелиантус, има една група "Всичко за кърменето" във фейсбук, задаваш въпрос и отговарят консултанти и родители, минали през подобен проблем. Може да пробваш и там.
Педиатърката каза за ротатек, че двата приема са си свършили работата, но прочетох в листовката, че трябва да има три приема, за да има антитела.
Как процедирахте с месото при захранването, търся си лесен вариант, да си организирам нещата? Сварено месо и след това във формички за лед го слагат някои мами, след което добавят към зеленчуково пюре  през ден. Павла, по ЗВБ как става, още не мога да прочета книгата... 😔 Ох, дано не те оперират, всичко да отмине и да си добре!
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #457 -: Април 06, 2021, 01:10:49 am »
Кукапетъл, член съм на групата. За количеството кърма няма как да ми помогнат хората , трябва да цедя повече , но ми е трудно да се организирам да храня сАМ, да цедя , да кърмя и това при положение, че малкия не иска да ми слезе от ръцете. Но сигурно ще запиша една онлайн консултация да видя какво ще ме посъветват за ядосването му на гърдите.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #458 -: Април 06, 2021, 08:44:00 am »
Кукапетъл,месо не съм варила.Ако имах от домашно животно щях .Взимах заготовки на Пласмон и давах към зеленчуковото през ден като редувах с жълтък.
После като въведох пуйка и пиле давах от готовите пюрета където има заек,пиле и риба.От рибата съм й давала печена или варена сьомга и скумрия.Аз не съм готвила много за Зори,не съм и въвеждала бавно .В началото само,после й давах по начесто новите неща.
Нашата пък като говорихме за ротавирусната ми каза,че ротатек е за повече щамове от ротарикс,много държеше на третия прием.Сестрата каза ,че и с два става.
Хелиантус,нямам богат опит с кърменето,но онлайн консултация е най-добрият вариант.
Маги,как са първите работни дни?
Аз отивам след малко да се татуирам,ще ви се покажа после.
От както родихте промениха ли ви се краката?Мерих моите и мъжа ми ги мери,уж са все 25 см,но обувките 40 ме стягат малко ,нося основно три чифта които са 40.5,а преди три дни пробвах един Рикер 40 и не можах да се навра и взех 41!!Приятелка ми каза,че са умалени уж,ма като им гледам размерите он лайн май не са.Отделно ми излязоха два мазола на кутретата ,ходих на медицински педикюр ,дълба ме с един скалпел,сега ми направиха крем от аптеката,ще видим.Не е от кг,колкото на трансфера съм сега.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #459 -: Април 06, 2021, 10:04:05 am »
За две бременности краката ми пораснаха с един номер. При всеки е различно, но при мен от 38 отидох на 39. След Моника бях качила половинка и търсех 38,5 сега направо 39 взимам.

Хелиантус, точно в този период има едно дърпане и пищене на гърда, много е ужасно. Има го и чакането да пусне по-силна струя. Щом имаш един час да даваш кърма, слагай го на гърдата която тече по-силно и прилагай компресия. Аз така правех с Габриела. Тя отказваше да суче, защото искаше да и тече като шишето. Иначе аз изцеждах от двете гърди по няма и 10 мл.

Кукапетел, аз имах домашен заек. Сварих, пасирах месото с малко бульон и го замразих във формички за лед. Бульона също замразих. Слагах по една формичка на ядене в началото. Тези които нямах купих чисти и ги размесваха мои пюрета или готвено.

Аз съм добре. Сутрин като ме видят облечена и се хващат за двата крачола и почват да плачат и двете. Голяма е веселба! Знаят, че излизам.