0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #520 -: Април 15, 2021, 08:56:38 am »
Магу,ужас от икономическа гледна точка ли?
Майка ми още няма вкус за месо ,но като цяло е добре.Баща ми се тества и има антитела.Няколко дни й мрънкал че какво готвела,нямало вкус на нищо,и не обърнали внимание.А той явно на крак е минал ковида.
Снощи Зори яде веднъж към 3.30 и памперса сутринта беше почти сух.Може ли да се е обезводнила?Крива е още и мрънка.И едва й давам спрей за гърло и биозин,блъска ми ръката и я лъжа как ли не .
Маги,дано да избие скоро,плаче ли на сън?Скоро чух за две годишният нощен кошмар.Много гадно ми изглежда това чудо.Имало ли е при някой?
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #521 -: Април 15, 2021, 09:00:35 am »
Благодаря, Руми, това, че си  кърмила, а сте били в болница ме успокои. Голям страх тая да не се наложи да спра да я кърмя. Аз дадох панадол 2,5 мг при 37,9. Детето беше зле, плачеше постоянно и беше напълно различна от преди това с 37,6. Все едно нещо я болеше, не искам да си спомням. След това цял ден имаше към 37 и малко и не съм давала нищо. После взех да се обвинявам, че съм й дала панадол, но мъжът ми вика, тя беше много зле и не се знае, дали не е вдигнала още, докато дадем панадол, а и се мъчеше.
Сега уж сме без температура, но носът й свири, прокашля от време на време, аз съм същата. Хремата спря, но запушен нос. Постоянно капя физиологичен разтвор в нослето й, ама свири нещо. Все едно засъхнало някъде навътре. Имаме аспиратор за нослето, който се включва в прахосмукачка, тя така се изплаши, че нищо не направих. Ще купя днес от другия вид.
Бързо оздравяване на всички дечица, какъв е този болен сезон, да минава значи, празници идват.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #522 -: Април 15, 2021, 09:36:04 am »
Кукапетъл, да не те плаша, но те май от всякакво почистване на нослето плачат.
Ами винаги при смяна на сезоните си има вируси и дори за мен това е най-болното време. Аз още си влача кашлица и сутрешна хрема от боледуване в началото на март, но това за мен е нормално и ми се случва само сутрин - като прочистване.
Гледам да съм по-внимателна със захранването, че нали е предразположена към алергии. Ама какво по-внимателна, захранвам през ден с нещо ново. Тя досега не е имала реакции освен рядко ситни пъпчици около устата 2-3 пъти и те май са от морков. Ама това не го и броя даже. Пък и като правих кръвен тест на Васил пуснах и на нея и резултатите ѝ са супер. Знам, че това може да се промени с времето и хич не е меродавно, но колкото да премахна страха ми помага.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #523 -: Април 15, 2021, 10:13:39 am »
Кукапел, от приятелка педиатър знам, че това постоянно чистене на носа не прави нищо. Преди сън основно. Аз почиства и слагам капки.
Естествено, че ще дадеш парацетамол. Няма да го оставиш да страда я. Аз и без температура давам, но като знам, че е или болка, или неразположение, а не от инати.
Сими е по-добре, но Бобо май диша по- тежко. Хич ме няма да преценявам за малките.
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #524 -: Април 15, 2021, 10:18:55 am »
Благодаря, Павла, така е!
Лято, как се лекуваш като те схване кръста, мъжът ми пак се влоши, направо не знам вече, само страда с тази дискова херния. Правим топли и студени компреси и уж минава, ама временно, колкото до тоалетната да отиде.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #525 -: Април 15, 2021, 10:31:58 am »
Kukapetal, и моят мъж е така. Лечение освен почивка май няма. По-скоро осъзнайте какво предизвиква схващанията. При мъжът ми е 3 минути на течение и на другия ден е зле. В понеделник ходихме до Пловдив за фетална морфология, пуснах климатика в колата за 15 мин, защото беше много жега и спарено. Още не се е оправил.
Заякване на мускулите на гърба също е хубаво да се практикува. Моят Мишо е кльощав, но си е купил тежести и вдига от време на време, за да подкрепи мускулите на гърба. Но умерени тежести, понякога и само по 2 кг вдига. Не е целта да се правят мускули, защото става по-зле.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #526 -: Април 15, 2021, 10:50:28 am »
Кукапел, трябва да се отиде на неврохирург и физиотерапевт, които да оценят състоянието и да дадат насоки. Физиотерапията помага най- много май. За Варна мога за ви дам имена на чудесни лекари, но за София не знам. 
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #527 -: Април 15, 2021, 11:22:43 am »
И моят мъж ходи на неврохирург. Но те, за да знаят,че има дискова херния, по-скоро неврохирург е диагностицирал. Лошото е, че много гледат да минат по пътеки и директно назначават хоспитализиране. Поне при Мишо беше така, та обикаля няколко лекаря, за да си оцени състоянието дали е за хоспитализация.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #528 -: Април 15, 2021, 11:27:33 am »
При него е от претоварване, не е почивал с месеци, налага се по цял ден да е прав, вдига тежко, преуморен е и винаги закъсва в един момент. Ходи на физиотерапия, добре му се отрази, преди години и ЯМР прави, лекари, просто не се пази. Преди ходеше на фитнес и беше супер, но сега от работа няма време. Мисля да взема тестове за Ковид. При бебета изписват ли нещо, ако по-леко се кара, само на кърма дали е достатъчно? Мъжът ми няма вкус и обоняние, аз съм с главоболие сега.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #529 -: Април 15, 2021, 11:36:51 am »
Кукапетъл, раздвижването с упражнения е супер да се прави превантивно. При мен най-често от претоварване се получава - неправилна стойка когато повдигам нещо, рязко изправяне, неудобни пози при седене или дълго стоене права. Слагам едни лепенки от аптеката. С люта чушка или нещо от сорта са, загрява и облекчава доста бързо, но поне няколко дни ги нося, за да се възстановя напълно. Мажа и с магнезиев гел и също доста ме облекчава. И двете неща помагат по-бързо да се вдигна на крак, за да си върша нещата, но почивката също си е важна. Удобно легло и стол - задължително у дома. Аз не мога да седя на пейка без облегалка, много бързо ме заболява всичко. И цялата работа тръгна от спане по дивани. Нашите още като ми махнали детското креватче решили да не взимат легло, а да спя на диван, че се разтяга и ако дойдат гости да има още едно място за спане. Иначе и хапчета съм пила за обезболяване, но преди да разбера за тия лепенки. Откак ме диагностицираха преди 6-7 години не съм ходила на лекар, само като стане нетърпимо при личната за рецепта. Но май трябва да ида някой ден и аз, че това временно облекчаване някой ден може лоша шега да ми изиграе.
« Последна редакция: Април 15, 2021, 11:38:28 am от Лято »

Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #530 -: Април 15, 2021, 12:12:59 pm »
Благодаря, Лято!
Имам температура, какво се пие, като кърмя, засега съм на инфлуцид, няма да бързам да взимам друго, но ако стане много висока. Сигурно сме коронясали.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #531 -: Април 15, 2021, 13:16:54 pm »
Кукапетел, Парацетамол, но говори с личния. Има много АБ съвместими с кърмене, така че спокойно. Аз бях така, запушен нос, после все едно е запушен, а реално няма сополи, после главоболие ужасно, за него може Нурофен, драскане на гърлото и така. Бебетата минаха Ковида с хрема, каката и тя така. Ще имаш и моменти дето ще ти се спи по цял ден и ще ти е отпаднало, това да е.

Слънце, отпаднало ми е макар и месец след Ковида, стомаха ми нещо се разби и е зле, а цикъла ми беше ужасен.

А за работа просто няма в бранша. И сега като няма правителство всичко съвсем ще спре.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #532 -: Април 15, 2021, 13:51:12 pm »
Да и при мъжът ми е пълен застой,още преди изборите.Дойдат ли избори и при тях е така,спира вноса и износа на зърно и се чака да се нарежат филийте и пак почва .
Кукапетъл,говори с личния лекар,колко температура имаш?Има какво да се пие,и бременни и кърмачки пият АБ като се налага,опитай се да останеш спокойна .Да ти кажа аз лично не бих пила нищо на своя глава,че кумицата ми щеше да умори синът си от самолечение,те бяха с Ковид също.Почнала Тайлол хот и Грипекс и той припаднал в банята.
Не знам дали няма да ти помогне кул пача,все пак е за главоболие и температура и за бебета.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #533 -: Април 15, 2021, 15:25:14 pm »
Кукапетал, аз бях с Т около 37,3. Само бебето вдигна много висока. Загубих обоняние около 7-мия ден и така 2 седмици. Много е гадно. И на мен стомаха ми се разбута. Парацетамол ми помагаше за главоболие като никога. Главата ме болеше около 10 дни.
Говори с личния, ще ти пусне тест с направление. При нас тествахме първо таткото и като видяхме че е положителен се тествахме всички.





*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #534 -: Април 15, 2021, 16:03:06 pm »
Само да допълня и аз кърмих близначките по време на боледуването, не съм спирала. Още се кърмим нощем и като са нервни.
Вземете бърз тест от аптеката, веднага ще Ви покаже какво е положението.

Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #535 -: Април 16, 2021, 12:49:31 pm »
Благодаря на всички за съветите отново! Положителен е антигенния тест, вчера имах 37, 4 температура за кратко и силно главоболие, но спадна доста бързо. Бях много отпаднала. Вече съм добре. Нищо ми няма все едно. Дара обаче кашля. Руми, бебето отначало ли вдигна температура или впоследствие, кашляше ли? Мъжът ми е зле с кръста, явно ковид там го е ударил, неговият тест е отрицателен, а е по-болен от мен. Доста кашля той.
Трябва ли да си бия клексан, като съм с тромбофилия? Лина, ти разреждащо кръвта пиеш ли?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #536 -: Април 16, 2021, 15:59:11 pm »
Говорете с личния, аз бях на АП, моя мъж също и още сме.
Дано леко минава.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #537 -: Април 17, 2021, 00:54:08 am »
На мен ми препоръчаха натаспин поне месец да взимам. Бебето първо малко кашлица и сополи имаше и после Т.





*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #538 -: Април 19, 2021, 08:26:45 am »
Как сте пораснали и малки бебета и тените майки?Ние сме във фаза пореден зъб и няма сън.
Габи взе да повтаря срички и е много интересна.Ади не е толкова впеччатлена от сричките.
Баща им снощи си обръсна брадата и съм се смяла от сърце.Габи го позна, но Ади 5 минути се гушеше в мен и не му даваше да я пипне.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #539 -: Април 19, 2021, 09:57:28 am »
Маги, представям си какво шоу е било. Поне с такива клипчета из нета е пълно и всичките са супер забавни.
При нас е едно и също. Криси започна да се провлачва и напред от събота, а и да се обръща от корем по гръб. Батко ѝ заяви, че я обича колкото мен и повече отколкото баща си и се чуди как ли ще изглежда когато тя порасне. Накара ме да обещая, че никога няма да я бия, защото тя е момиче и е малка и крехка (лигавех се с нея и казах, че ще я напляскам ако не слуша като порасне). Изобщо - цари любов. В процес на обсъждане сме да си сменим жилището и да си закупим наше (най-после!!!).