0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #560 -: Април 22, 2021, 15:00:54 pm »
Здравейте мамчета, правихме ПКК на 1 год 1 месец сме. Докторът ни се оказа, че е 2 седмици в отпуск, а имаме завишени стойности на Лимфоцити и резултат под нормата на Гранулоцити %, някой да е имал същия проблем
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #561 -: Април 22, 2021, 19:01:49 pm »
Джули, привет. От доста време не си писала. Аз не мога да помогна с резултатите.
Павла, дано мине леко и бързо да се възстановиш. Ще има ли кой да ти помага с децата докато се възстановяваш?

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #562 -: Април 22, 2021, 19:26:41 pm »
Зависи с колко са извън граница. Ако е с малко, нищо му няма.

Лято, то зъби ще ми вадят, ама с пълна упойка. Ще ходят в забавачницата, ако са здрави. Дано леко мине и не са надуя  много.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #563 -: Април 22, 2021, 19:47:35 pm »
Хахах, това изобщо не съм го разбрала, че става дума за зъби. Мислех, че е за ръката понеже прочетох ЯМР и операция и сама си го свързах така. Нищо де, дано пак е леко.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #564 -: Април 22, 2021, 20:50:23 pm »
Павла,колко зъба?Много гадно,последният изваден ми мъдрец беше голям зор,един млад лекар ми го вади в Стоматологията.Ама аз не усетих нищо де,ама после се втасах .
Да минава леко,джин с тоник с мноого лед,нали за отока и тъй.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #565 -: Април 22, 2021, 21:18:59 pm »
4 мъдреца ще вадя.
Аз съм отговорен пациент. Имам си лечение с АБ, кортикостероиди и други екстри, та няма да пия известно време.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #566 -: Април 23, 2021, 07:47:33 am »
 :balk_12: Черпя Ви. Пожелавам си по-малко жертви по пътищата и щастливи деца във всеки дом ♥

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #567 -: Април 23, 2021, 09:49:37 am »
Лято, да си жива и здрава, много късмет и щастие ти пожелавам! Да си гледаш децата и да ти носят много радост!

Павла, дано мине безпроблемно и бързо да се оправиш!

Йоана се научи да сяда сама от легнало положение и сега ми е много трудно всяко преобличане и смяна на пелени. Дори като я сложа в кошарата да спи първо трябва няколко пъти да се врътне и чак тогава заспива.





*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #568 -: Април 23, 2021, 10:16:13 am »
Благодаря ти Руми. Те действително като научат нещо ново и няма заспиване докато не го покажат 15-20-100 пъти :D
Криската имаше това поведение до скоро с въртенето, но от няколко дни спря да показва какво може и заспива сама.
Тя днес не е много добре. 2 зъбчета са надули долния венец и видимо вече я изтощават и измъчват. Започна да подкашля и нослето леко се запушва след сън, но засега няма температура или е ниска (не съм мерила, на пипане ми се струва с моята температура или идея по-топла).
Тя все още не яде глутен и съответно плодовите пюрета ги давам само с каша, но тапиоката свърши и я мъча с другите модели безмлечни каши. Всичко отказва все още - оризова, оризова с банан, оризова с праскова и банан, царевична... Поръчах си още тапиока, но от зор взех и царвевично нишесте докато кашите дойдат. Първият опит беше неуспешен, ното беше още по-течно и току-що сварено и леко изстинало. Вторият опит беше с добавено от нейното мляко и на стайна температура нишесте с плодово пюре - изяде половината. Накрая го прибрах в хладилника и като ѝ го дадох студено, без мляко и само с пюре го омете с голям кеф. Ама като е студено от хладилник и това ѝ облекчава болката във венеца та чак ме гледаше с благодарност. И се беше наяла, но продължи да яде, че ѝ беше много приятно и успокояващо. Иначе всички гризалки се тъпчат в устата и се втриват с блаженство. А ако аз хвана да втривам застива мирна и не мърда, за да не спра. Предполагам, че до дни ще се похваля с белите ѝ малки зъбчета, но ми е така жал за нея.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #569 -: Април 23, 2021, 11:17:08 am »
Честита да си Лято, все така упорита, борбена и постигаща каквото си науми :)

И ние сме в драма с тия зъби.Може да спят и да не ревът нощем като кака си, но за сметка на това покрай тич кучешки зъби имаме пълен комплект проблеми.Последния е разтройство.Пълна програма са и двете.Редуват се, ту едната, ту другата, че да не си почина :)
Успокоявам се, че остават като сбор само още 15 зъба!Имаме изкарали 25!

Ох Руми и моите бяха така, а най-весело беше като пропълзяха.Тъкмо заспят и докато се въртят започват сънени да пълзят, удрят се в кошарата, в мен, в каквото е около тях.Голяма веселба беше.

Павла, стискам палци всичко да мине бързо и безболезнено.

Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #570 -: Април 23, 2021, 15:49:02 pm »
Честит рожден ден, Лято!!! Да си жива и здрава, скоро нов апартамент ви желая!!!
Дара също е кисела с тези зъби. Как организирате ядене навън с пюрета. Без да се топлят, директно ли давате?
Павла, лека и безпроблемна операция за зъбите! Как са ти ръцете?
Маги, не ти е леко, дано излизат всички зъби и да сте спокойни вече!
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #571 -: Април 23, 2021, 16:13:39 pm »
Благодаря Ви, момичета.
Кукапетъл, когато Васил беше малък стояхме все в една квартална сладкарничка. Там ми топлеха храната при нужда, държаха ми я в хладилник при нужда, имах чиста течаща вода и бебешки магазин наблизо ако се наложи нещо да купя (друга храна, дрешка ако цопне в локва, памперси, кърпички и т.н.) Сега нямам идея как ще се оправим. Там имаше вътрешен двор с пързалки и люлки и храна за мен. Няколко пъти питах в парка дали може да ми затоплят храната в различните заведения там, но никъде не можеше. Даваха ми чаша с гореща вода от машината, за да подържа бурканчето за малко вътре, но не става. Обмислям да си нося вече в количката и нагревателя и да се примолвам на заведенията да ме включват за 15-20 минути.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #572 -: Април 23, 2021, 16:21:11 pm »
Маги, то и Йоанка се опитва да пълзи, забива глава, вдига първо дупето и после се опитва да пълзи и често се удря в стените на кошарата. Много е забавна. Вече сложих кошарата за игра. Първите няколко пъти като я сложех започваше да плаче или не искаше да я слагам. Но мисля че вече свиква, мрънка малко в началото и после се заиграва, а това ми е важно, все нещо мога да свърша през това време спокойно без да я наблюдавам. И знам че няма да се удари и нарани. Сложила съм й една торба с играчки и гризалки, вади ги една по една и ги пробва стават ли за гризкане  :)





*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #573 -: Април 23, 2021, 16:43:43 pm »
Лято,честита да си,много обичана и щастлива!
Зори още се изправя 60-70 пъти докато заспи,ляга става,блъска се в тая ми ти кошара.Снощи я слагам в кошарата и тя се изправи,наведох се да я целуна и такава глава ми заби,че мислих че ми е разцепила устата и си представях как обяснявам в спешното ,че детето ми е е разбило устата и трябва да ме шият  :D  :D
Слава Богу само синина имам от вътрешната страна и то.А на съседката се смях детето като й изби преден зъб,пак с глава.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #574 -: Април 23, 2021, 16:56:45 pm »
Благодаря, Слънчицето.
На моя позната пък синът ѝ заби кроше по време на сън и тя ходи бая време с насинени очи.
Криската определено не се чувства добре. Тя дето спи по много, ама днес съвсем пък предимно спи. Сутринта закуси, поигра малко в креватчето и я преместих в бънджито докато измия шишетата, а докато се върна тя спеше в него. Преместих я в кошарата и си поспа до 10 и 30. Опитах да я нахраня, но тя не възприемаше с желание и на половината хранене прекратих това занимание. Поиграх 15 минути с нея на леглото, сложих я да се опитва да лази на земята за още десетина минути и при опит пак да я сложа в бънджито тя се разрева. Гушнах я, а тя взе пак да се оспива в мен и я оставих в леглото с биберон. В 11 и 30 вече спеше и се събуди чак в 15 часа. Хапна тоя път, поигра по-жизнено и преди час пак заспа. Определено сънят ѝ помогна да изглежда по-добре, но за да ѝ се спи толкова не мога да си представя какви са тия болки. Така преди пункция когато се бях запекла и 2 дни след пункция докато се оправя и аз заспивах от болки и невъзможност да търпя нищо. Много е изтощително да не спира да боли с дни и ми е много мъчно за нея. Вчера и тази сутрин беше по-ревлива, но след последото будене вече се усмихваше, та се надявам поне малко да я е отпуснало. Замислям се да дам нурофенче ако е пак така изтощена преди сън довечера.
« Последна редакция: Април 23, 2021, 16:59:30 pm от Лято »

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #575 -: Април 23, 2021, 19:05:16 pm »
Ектит рожден ден, Лято. Да си много здрава и все така твърдоглава.
Парацетамолът е първи избор. Аз давам, не виждам смисъл да си мъчат.

Кукапел, Борис го хранят навън в заведения миналото лято. Той тъкмо започваше да яде де.
Сими беше с манджи, който прибирах врели и в термо чанта. Така ми беше най-удобно . За СЗ имах или плод, или купено нещо, или кисело мляко и да си гледат бисквити.

Ще мине и това. Аз го правя, че ще правя ортодонтско лечение. Хубава ще ставам, като слаба не се получава. 6м и АБ от дерматолога.

Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #576 -: Април 23, 2021, 20:13:53 pm »
Лято, честит рожден ден! Да си много обичана, щастлива и здрава :happy_birthday_1: :balk_19:
Кукапетал и аз като Павла, слагах яденето затоплено в термо чанта, защото Дари, колкото и лакома да е, не понася студена храна. В началото беше така и с млякото.
Павла, да мине успешно и леко операцията. Добре че ще си с пълна упойка.
Слънчице, ако знаеш колко пъти съм си представяла същото нещо  :D А Дари е и супер силна. Доста пъти ми е правила синини или рани от хапане  :D
Маги и на Дари и остават последните кътници и кучешките. Но поне откъм зъби ме пощади. Надявам се и последните да излезнат безпроблемно. А на близначките бързо да избиват и да си починете всички.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #577 -: Април 23, 2021, 20:27:35 pm »
Кукапел, има и терма бурканчета. Аз късно разбрах за тях. https://www.baby.store.bg/search?srchstr=%F2%E5%F0%EC%EE%20%E1%F3%F0%EA%E0%ED%F7%E5%F2%E0%20%E7%E0%20%F5%F0%E0%ED%E0%20

Аз съм цялата деня. Децата също. Даже вчера се шегуват с мъжа ми, че ще се оплача, ако ме ядосва.

Пос.едните конници 4 или 5тите имате предвид? Бързо са ги извядили. Бобо има кучета, 4ти и 5тите.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #578 -: Април 24, 2021, 04:32:01 am »
Рано сутрин, още преди да си отпил първата глътка кафе, да четеш редактора на Павла е върховно удоволствие.
Благодаря за честитките, момичета :)

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #579 -: Април 24, 2021, 09:20:10 am »
Трябва да започна да препрочитам по 5 пъти преди да публикувам.
Тези конници 3 пъти ги промених на кътници. А нито съм деня, нито диня, а синя.
Добро утро!