0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #500 -: Април 13, 2021, 08:14:42 am »
Не е вдигала температура снощи,две вечери си лягаме с нея,не иска сама и плаче.Редуваме се после да ядем,да се къпем и т.н.
Аз честно казано съм против тази често срещана практика тук ,за всяко нещо АБ.Да когато има обективна причина ,да,но за застраховка,по-сигурно и т.н. не.Вчера сестрата на мъжът ми ми разправя,че в днешно време има нови вируси и изварата и оцета са в миналото.Нов има един ,не мога да в тъпча с панадол или ибупром на три часа.Ядосах се.
Яде всичко,вода пие,надявам се че се оправя.Днес ще ги оставя сами,че съм поръчала люлки два броя,едни боти за мен че много намалени и ми прати Мундисал кръстникът й.
Павла,криви ли са сега мъжете ти?
Лина,кой ден си вече ти?
Маги,на ясла кога ще ги пращаш,и аз почвам скоро да я извеждам следобед,след СЗ за два часа ще е идеално.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #501 -: Април 13, 2021, 09:42:07 am »
Васил правеше бронхиолити на всеки зъб. Заради това сме лежали много по болници, но антибиотик не е пил за това. Инхалации основно и температура, която не се или трудно се повлиява от опити за сваляне. Но в болницата винаги са ни гледали странно, че на 39 градуса той тича и играе. А на 37-38 лежи и се чувства зле.
Криската вчера заспа сама по корем и много ѝ хареса. Оттогава само така заспива и не иска друга поза. Обаче още не се усеща и забива носле надолу, а това ме притеснява. Особено нощем, защото вече спи и в креватчето си. Иначе се буди само първите 2 вечери и оттогава си спи по цяла нощ самичка. Започна и да будува за по-дълго. Напоследък сутрин става, закусва и след около час и половина заспива. Спи до обед, а после изкарва цели 3 часа будна, после пак спи изцяло между двете хранения и накрая спи около 2 часа и 1-2 часа е будна преди нощния сън. Но има едно цяло будуване между храненията, което за нея е огромно постижение. Успява да се надигне в поза за лазене, т.е. вдига седалището и гърдичките и се опира на ръце и на колене, но все още само се клатушка така. И още не се обръща от корем по гръб, което също ме притеснява с новата поза за сън. Иначе навън вече се заглежда по животинките и най-много зяпа гълъбите. Следи ги с поглед и проявява интерес. Дадох ѝ телешко месо вече, хапна го с кеф и няма реакция от него.

Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #502 -: Април 13, 2021, 09:49:43 am »
Привет на всички! Ние също сме болни, за първи път Дара вдигна температура. Таткото донесе някакъв вирус, аз съм отпаднала и със силна хрема. Много трудно се кърми с хрема, само ми капе носа. Руми, ти кърмеше ли, докато бяхте с ковид, съвместими ли са лекарствата? При нас може и да е друг вирус, но искам да съм подготвена, пък дано се разминем. Днес сме по-добре, но много унила бебка.
Бързо оздравяване на Зори, много ми е тежко, представям си и на вас, Слънце, тези малки човечета, жизнени и енергични, а изведнъж коренно различни.
Маги, поздравления за работата и дано леко преминете с момичетата този период!
Павла, много неприятно, дано сте добре по - бързо! Ти зъболекар ли си? Как се правят инхалации на бебета? Дара трудно диша, запушен й е носа.
Лина, бързо оздравяване и на теб! Почвам жълтъци и меса скоро.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #503 -: Април 13, 2021, 10:16:18 am »
Слънце, аз не правя компреси или подобни примерно. До 38 и малко не давам нищо. След това само лекарства, защото аз самата помня оцета, влажните обвивания и тн и беше ужасно.  Освен това с физикалните методи се сваля бързо температурата, а това не е много препоръчително. Като са имали 40С съм правила компреси по главата и събличам максимално. Борис като беше малък го носих и в раницата кога до кога. Не им се ядосвай на хората. Те уж за хубаво.
Иначе парацетаморът е на 4ч, а ибупрофенот на 6ч. Ако се редуват е на 4ч. Това само за инфо.
Браво на Зори, че вече е по-добре.

Лято, Сими на 40С си играеше също.

Има огромна разлика между тях, а е само 17-18м. Борис, макар вече да разбира доста, си е бебе. Като не му е добре плаче и това е. Симеон вече е момченце. Има преговори за телевизия, че да не бягат, не ги изкарвам за много, че започват да кашлят. Казва какво го боли. Гушка си е седи на едно място, вече не е шило.
С Борис от 2 вечери не съм спала. Плаче и на сън милият. Да минат сополите , а другото не ме притесняма.

Не съм зъболекар, но имам близки връзки.
Кукапел, зависи и какво пиеш де, но е даже препоръчително да кърмиш, ако си болна.

Вчера педиатърката ви каза, че януарските типични вируси идват сега. Аз така или иначе смятам да направя антигенен на едно от децата, че петък трябва да ги оставя в забавачницата и да съм с чиста съвест.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #504 -: Април 13, 2021, 13:58:15 pm »
Кукапетел, кърменето е силно препоръчително по време на Ковид. Аз кърмех,не че знаех че съм болна, ама това е друга тема.

Аз слагам компрес с извара, но само при зачервено гърло и кашлица от гърдите. Хрема лекувам с капки, прочистване и инхалации. От скоро използвам и етерични масла за мазане и дифузиране, но много внимавам при дребните.

Аз имам Аделина с температура. От предполагам, че е от зъби, но след обед ще я заведа на лекар. Не яде, цяла нощ се въртя като шило а вчера плака и се извиваше на дъга, та според мен са зъби.

Слънце, пускай народа по допирателната, иначе се изнервяш само.

Лято, расте девойката и нови номерца научава. Кефя и се на съня на нея.

Паеля, дано бързо мине на момчетата. Ужасно нещо са болестите.

П. П. Значи Моника като е била с хрема съм спяла седнала с полуседнали дете в мен, за да не и се запушва нося. Сега с бебетата дифузиране етерични масла и им се отпушва носа и дишат, няма как да спя и с двете полуседнали.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #505 -: Април 13, 2021, 14:01:23 pm »
Личната изписа Сумамед ,но каза да го почвам ако станат пет дни с температура,което ми звучи супер.
Вярвате ли ми ,че онзи ден ми идеше да плача и аз,но нямам право.Тя трябва да знае,че аз съм й опора ,усмихвах се цял ден ,за да се чувства спокойна.
До 38,2 и 3 не давам нищо,над това вече почвам,иначе я оставих по боди ,цялата вреше просто.
О милия,Павла при теб ли спи или отделно като е болен?И Зори плаче и скимти на сън сега,но много ме търси вечер.
Кукапетъл,виж в e lactancia  кое е съвместимо с кърменето,много полезен сайт е.Дано й минава бързо ,че гадна работа.Иначе да,кърмейки й даваш анти тела.Инхалатори има в аптеките,аз съм пръскала Стеримар и след малко дърпам с аспиратора,но хрема имаше веднъж лятото за два дни.
Лято,Зори гълъби,чайки и гарги обожава,водим я често в зоопарка,там има един голям гьол с пернати и пеликани и лебеди и всичко .Може да ги гледа един час сигурно .В началото и тя забиваше нос в матрака,изчаквах да  видя какво ще стане и сама се надигаше и си обръщаше главата.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #506 -: Април 13, 2021, 16:47:43 pm »
Зачервено гърло излезе ще се лекуваме.Аз я гледдам, че е по-пасивна, не е такъв дивак като винаги, ама ще се оправим.

Щях да пиша, че и аз до 38,5 не давам нищо.После започвам да давам Нурофен и Панадол, а ако качи над 39 вече събличам, и над 39,5 обливам с вода с телесна температура.С Моника веднъж ни се е случвало да има толкова висока Т.Последно я премерих на 39,4 и направихме коритото с водата.Детето си мислеше че ще я къпем и си игра с играчките, но беше с телесна температура вода и тя беше много спокойна.Тогава имаше херпангина и това и е била най-високата температуран, не повлияваща се от лекарства.

Слънце, и нашата лична така изписва Сумамед след еди колко си дни с Т и ако не се повлиява от другото лечение.Да ни е жива и здрава АБ дава в краен случай.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #507 -: Април 13, 2021, 20:06:41 pm »
С водата ще пробвам ,дано не ми се налага скоро
Тия червени гърла от вирус ли са или настинка?Маги,да се оправя бързо.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #508 -: Април 13, 2021, 20:30:29 pm »
Те настинките също са вируси.

Слънце, той вечер още е в спалнята. Първата вечер и двамата баща при мен, а мъжът ми на дивана. Снощи Сими си спа нормално, я Бобо го взех по някое време в леглото.

Да се оправя бързо Ади, Маги.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #509 -: Април 13, 2021, 23:42:20 pm »
Кукапетал, аз не съм спирала да кърмя. Дори когато Йоана беше зле и отказваше да яде друго не знам как издържах да я кърмя, защото тогава и аз бях зле. Не съм взимала АБ. А на Йоана слагаха венозен.
Да се оплача и аз: от няколко дни тя е много капризна не на хранене, а е кисела и мрънка особено вечер. Нощем се буди с плач. Чудя се дали са тръгнали най-после зъби, че още няма или е от храната. От събота давам глутен и днес реших да го спра и да видя има ли промяна. Тази вечер пак е неспокойна. Трудно я приспивам. Как мислите? Може ли да е от глутена?

Виждам, че има болни дечица, дано бързо се оправят!





*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #510 -: Април 14, 2021, 10:11:18 am »
Руми,това според мен не от глутен.Може би зъби.
Сега пък обрив й се появи по коремчето и слепоочията,според личната е от температурата.Фенистил ще давам.
Маги,как сте?
И тя спа при нас докато беше болна,не щеше хич сама.Снощи спа в кошарата,мъжът ми ми взе едно вино да съм разпуснела .Днес ще ги оставя сами за малко и ще изляза за час,душата ми се схвана вкъщи.Утре и нея ще я изведа сигурно.Че и едни боти си поръчах ,много намалени и да ги взема.
Да се оправят всички болни.
От другия месец минаваме на електронни рецепти .
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #511 -: Април 14, 2021, 10:15:37 am »
То ако е хубаво време си я изкарвай. То даже е по-добре за нея.

Само електронни ли или ще има и хартиен носител?
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #512 -: Април 14, 2021, 10:28:34 am »
Да оздравяват всички болни дечица по- бързо!
Павла, това с врата на колата е ужас,  радвам се , че е добре пръстчето и няма счупено.

И аз все по- често си мисля, че трябва да говоря с психолог, но все не мога да се наканя. Благодаря ви,  момичета!
Вчера ходихме да го мерят Борис,  за 3 седмици е качил 1.100 кг. :D , а аз се чудя какво стана с дрешките и как от големи изведнъж му станаха малки без изобщо да са му били точно. Вече се усмихва постоянно и е просто страхотен.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #513 -: Април 14, 2021, 10:35:16 am »
Хелиантус, фактът, че осъзнаваш нуждата да говориш е първа крачка.
Браво на Борко. Голямо момче. Представям си какъв чаровник е като се усмихне. 

Пръстчета му спадна и вече не е синьо. Има само малка раничка. Добре, че той сам си я затвори и не беше нито силно, нито плътно. Вече отворени врати на колата и несложени по столчетата малки хора не оставям.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #514 -: Април 14, 2021, 11:00:01 am »
Ами и аз реших да я изведа ,да се проветри и тя,,баща й обаче не.Да не я лъхнел вятъра.Те ще се люлеят на двора,аз отивам да си купя портмоне ,че си купих четири кросбоди чанти и не ми влиза моето в едната.
Само ел.,но издадените от април ще важат до ноември,хартиените де.Звучи просто,надявам се да е така,срещу ЕГН в аптеката си получаваш лекарствата.
Хелиантус,адмирации.Знаеш ли колко по-леко ще ти стане когато си излееш всичко пред непознат ,от страни ще се чуеш и сама ще разбереш,че не е толкова страшно.Отиди,ще свалиш голям товар .Браво за кг,нашата кокошчица никога не е качвала толкова ,сега е почти 9 кг .
Аз да ви кажа нещо много съм разсеяна,миналият месец си загубих дебитната карта и разбрах след три дни че я няма.Добре че не е злоупотребил никой,миналата седмица си загубих слънчеви очила,а са нови ,че и скъпи .Обърнахме цялата къща,и накрая ги намерих в багажника на количката.Миналата седмица се панирах,че портмонето ми го няма,връщах се където пазарувах,то в другия джоб на раницата.Абе голям шматок съм станала .
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #515 -: Април 14, 2021, 12:19:41 pm »
Слънчицето, аз съм така - забравих дебитната карта на мъжа ми на банкомата и разбрах след седмица чак. Ако по някаква причина съм взела и моята чанта когато излизам с Криси пада едно ровичкане, търсене на портмонета, телефони и т.н. Свикнах с нея като съм и всичко да ми е в количката и когато нещо прибера в моята си чанта не го намирам, а и дори не се усещам, че съм с чанта на рамото (по-скоро през рамото). Иначе у дома сме пословични със забравянето и няма ден, в който да излезе някой и да не се върне, че е забравил нещо. И тримата сме такива, така че и за Криси не разичтам. А Васил колко пъти съм го изеждала по чехли, бос или по пижама, защото забравям... Поне деца досега не съм забравяла и това ме кара да се чувствам направо горда.
Идея за въвеждане на глутен (май питах вече веднъж, но...)? Взела съм пюренце от банан с овесени ядки, но никъде не намирам нещо с ръж или лимец. Имам Бисквитки със спелта и пшеничен грис. Васил директно хляб налапа и не е захранван по схема, но с Криската ми е по-боязливо. Та се чудя какво да търся. Иначе моето е търсене досега е било вис виталис и кауфланд, не знам други добре заредени магазини наоколо. От интернет ми е сложно, че не винаги има в описанието пълният състав на продукта, затова и питам за конкретни неща тук. Мернах някакви каши, но не бяха безмлечни, а това е важно условие.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #516 -: Април 14, 2021, 14:24:14 pm »
Маги, дано Ади кара леко и без усложнения. Не разбрах, при това положение ще ходиш ли на работа? Павла, браво на мънечкото! Кукапетал, направете бързи тестове, не се знае какво е. Слънце, при хубаво време не бих държала детето вътре. На мен ми е или 11ти ден (от първи симптоми) или 7ми от теста. Вече не съм в такава агония.. :Д
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #517 -: Април 14, 2021, 16:06:23 pm »
Лина, дано минава вече! Гадничко си е. Аз все още имам разни неразположения. Имам чувството че този вирус бърка навсякъде, във всички системи на организма.





*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #518 -: Април 14, 2021, 18:27:57 pm »
Днес излязох и заваля,купих си чадър и го забравих в друг магазин..
Лято,аз не съм въвеждала едно,трето,пето зърно.Направо сухар на попара дадох.Иначе имаше схема,ама ха де.
Баща й я курдиса на двора в люлката и я люлял,аз исках да остана малко сама със себе си.Утре сме двете и ще се разходим .
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #519 -: Април 15, 2021, 08:07:37 am »
Ади е добре, според мен си беше зъб.Още е много мрънкаща и ревяща и нощем е неспокойна.

Да вируса е гаден, после все нещо те боли или ти е гадно в продължение на месеци.Просто е някакъв ужас.

Лина, не съм спирала да работя, че и на другото място имаме проекти.Как ще оцелея до Великден не знам, но важното е да има работа и плащания.Че в момента в страната е ужас.