0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #420 -: Април 01, 2021, 20:08:24 pm »
Тери,страшно много хора дъвчат храна на децата си.И още толкова облизват паднали биберони .
Има клипчета в ютуб,също са полезни за оказване на първа помощ,не е като в БЧК,но все е нещо.
Оле напоследък само мен търси като плаче.Снощи към 0 часа яде и после се размрънка,мъжът ми я взе в нашето легло,аз исках да стана до тоалетната и да се съблека.Като излязох и почна един рев,ужас.Днес бях на зъболекар,утре съм на педикюр,оправят се двамата.Но като се прибрах такава бурна радост беше .Малко е крива вечер,единия зъб се показа,още три остават,дано е по-скоро .Не плаче ,а мънка и се върти и джаска в леглото.Като видим зор я взимаме,но много рязко се засилва към мен и ме удря с глава в моята глава. Ама да спи спокойно е важно.На съседката детето й избило предния зъб с глава ей тъй вечерта и си имам едно на ум. 8O
Руми,Маги ,как сте вие?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #421 -: Април 01, 2021, 21:06:45 pm »
Ние сме добре, чакам и аз Руми да пише.

И аз знам за едни еднодневни курсове за първа помощ.Ние нали викахме за Ади бърза помощ.Беше се задавила с повръщано. Прехвърлиха ни от 112 на бърза помощ тук и сестрата ни обясникакво да правим.Изпратиха и педиатър за всеки случай.

Ох, Слънчицве има много периоди.Има такива в който ще реве дори като си в дръгата стая и просто не те вижда.Просто всеки ден се менят.

Кукапетел, макарони тип кус кус от този най-ситния, попара аз им правя харесват я, принцеси с яйце и сирене, филия с кашкавал, мъфини, кекс и каквото се сетиш.

С колекотра беше много трудно, на гърнето, в банята докато тече леко чешмата.Кофтито е, че в този случай може да се внесат външни елементи и да дадат отражение на урината.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #422 -: Април 01, 2021, 21:13:47 pm »
Аз като карах книжка беше 3 дена май, ама преди 17г не помня.
Тери, не се пази толкова, че после ще се шашкаш много. Пък и си е до характера на човек. Като е нещо сериозно, не се паникьосвам, напратив, съсредоточава се.

Слънце, като избият ще се успокои. Иначе сега започва да разбира, че теб може и да те няма. До около 1г и нещо ще е малко или много залепена за теб.

Аз май ще се наложи да правя неврохирургия операция. Работата не е добре. Ще правя ЯМР, за да потвърдим, но май на там отиват нещата. Ръката ми я чувствам ужасно слаба. Днес не успях да отворя кафемашината, за да си направя кафе. Отделно пак сме в локдаун, а и започва другия месец ремонта на двора.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #423 -: Април 01, 2021, 23:12:42 pm »
Павла,ще се справите ли с деца и оперирана ръка?Няма да е лесно,направо даже супер трудно ми звучи.ЯМР било доста често разпространен и достъпен във Франция чух,кога ще ти е?
Аз за колекторите да си кажа,много трудно успях.Че се подсече от тия найлони,че изчаквах.От десетия път стана  .Зимата до два часа ,лятото до един може да съхраняваш колектора.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #424 -: Април 02, 2021, 12:06:45 pm »
Ох Паеля, кураж. Няма лесно и това е.

Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #425 -: Април 02, 2021, 12:29:29 pm »
Ех, Павла, дано бързо да се възстановиш. Майка ти ще може ли да дойде да ви помага?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #426 -: Април 02, 2021, 13:53:13 pm »
Не е ръка, гръбнак е. Ръката отказва, заради проблем с прешлените.
Реално няма да може да ни помогне, но ако е много дебела, ще измислим нещо. За сега се надявам да отложа операцията още няколко години, ако може.
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #427 -: Април 02, 2021, 14:17:57 pm »
Павла и аз така реших да отложа още 1-2г. операцията на червото. От една страна Дари да стане малко по - самостоятелна, от друга,за да дам време на Митко да вземе окончателно решение дали ще връщаме останалите две ембриончета, защото ако ще бременея пак, е добре операцията да е след бременността. Стискам ти палци резултатите от ЯМР да са добри или поне да ти дадат необходимата отсрочка. Ще чакаме да пишеш как се развиват нещата.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #428 -: Април 02, 2021, 14:23:21 pm »
Павла, при все че си отлагала толкова дълго наистина на този етап това ще ти дойде в повече и се надявам да можеш да отложиш още няколко години тази операция без тежки последствия. Обаче автокоректът ти винаги ме изумява и едва разбирам какво искаш да кажеш понякога. Кой трябва да не е дебел?
Румито дано е добре с малката, откак писа тук не спирам да ги мисля.
За вземането на урина и аз вече мисля варианти. Гърнето де, ма кат не мога да я хвана веднага след събуждане си е тегаво. Тия дни пак пробвах каши - тапиоката я хареса и си хапна доволно, но днес оризова с банан отказа да яде. Много ѝ се иска да лази вече, но не ѝ се получава и само се върти в кръг. Маха с ръчички и с крачета и е много смешна. Малко е като червейче - вдига главата, после я забива в пода и вдига дупето, а накрая вдига само крачетата :)

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #429 -: Април 02, 2021, 14:37:58 pm »
Този път съм си аз. Работата ако стане много дебела. Просто не съм написала думата.

Мише, при теб не е ли опасно да се изчака? Периодът на възстановяване колко е?
При мен не е проблем. На следващия ден ще съм на крака и след няколко месеца ще съм като нова. Въпросът е, че винаги може нещо да се обърка, а ме е страх. Ако успеем да си отидем до България, ще се консултирам с моя си лекар. Той винаги ми казваше до сега, че ползите от операция не надхвърлят риска. Дано все още да е така.
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #430 -: Април 02, 2021, 15:00:03 pm »
По принцип, да, но взехме мерки с лекарката, която ме следи. Пия едни хапчета, които са по - лек вариант на инжекциите Золадекс. И в момента нямам цикъл. Те могат да се пият и по - дълъг период от време. Тя ми е дала отсрочка до 2г. Периодът на възстановяване евентуално е между 1 и 3 месеца. Но знаеш, че като се отвори се разбира какво и как ще е. Хубавото е, че каза, че при отстраняване на засегнатата част, шансът отново да се появи ендометриоза на червото е под 5%. Аз те разбрах за дебелата  :D Но по принцип редактора ти наистина е топ  :D
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #431 -: Април 02, 2021, 15:07:07 pm »
Мда, аз съм си го обучила.  Пък и е упорит. Понякога поправям по 2-3 пъти думите и после пак ми ги сменя. :wink:
Мише, ти повече към какво клониш- да си приберете ембрионите, а пък каквото стане или не?
Хубаво е, че има и вариант на поддръжка с хапчета. Дано не е засегната голяма част от червото.
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #432 -: Април 02, 2021, 15:46:36 pm »
Павла, аз много искам да си ги приберем и да има още едно Дарче или Даринчо  :D Бързо ми мина травмата от коликите  :D Но Митко за сега е не. Но то при него винаги доста по - бавно се случват нещата  :D, така че се надявам да размисли.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #433 -: Април 02, 2021, 16:07:25 pm »
Щом ти си за, тогава просто го натисни. Моят мъж също искаше да изчакаме, но като му казах, че по-млада няма да стана и че това е положението, нямаше къде да ходи, а ти имаш е реална здравословна причина, за да опитате отново.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #434 -: Април 02, 2021, 17:20:34 pm »
Момичета- кокичета, липсвате ми! Няколко пъти да пиша и или ме разлогва или нещо-някой-някъде иска, а пък веднъж не ми е публикувало и аз чета някакво време и се чудя защо никой не ми отговаря.. и после като видях, че не е публикувало си викам "Моме, не ти е за лаф-моабет а за бачкане! .." Лято, при мен какво работа, грижи за близки и тн.. И аз тъкмо да ви пратя към документа на Павла, а тя го качила. Имаше и корекция, вижте коментарите.

Първо хубавото: Павла, много ми хареса стаята! С тези бели мебели, изчистено и някак уютно! С една ръка не си е работа. Притеснителното е нещо да не изпуснеш в/у някое от мъничетата ,дето щъкат около тебе. Не знам, виж и твоя доктор. Сериозна ми звучи работата! То и аз имам една катастрофа и от нея сумати бонуси.

Маги, честита ви край-на-карантината! Поразтъпкахте ли се? Помня, че беше до четвъртък!

Слънц, беше писла, по-назад, за нощните хранения... еми докато иска се дава.. не знам във Шейново ги хранеха последно 00:00 и се караха за нощните хранения... Не знам. За мен не е ок да се лишава детето.

Дано при Руми са по-добре нещата.. чакам да пише. Мише, не знаех, че искаш да пробвате! <3
Ние с Дани се захранихме ..вкарахме тиква, пъщарнак, картоф, морков и сега ще пробвам тиквичките. Ще взема за утре безглутенова каща на слънчо?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #435 -: Април 03, 2021, 01:21:13 am »
Мислили сте ни... Благодаря! Изписаха ни и вече сме си вкъщи. С прибирането се хванах да сложа малко ред, че двамата мъже са се гледали по мъжки.
Какво да ви кажа, не мина по най-лекия начин. При Йоана на 7 ден от боледуването при мен на 8 имаше влошаване. Важното е че сега сме по-добре и дано лошото е зад гърба ни вече!
А до края на карантината имаме още седмица.





Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #436 -: Април 04, 2021, 00:27:03 am »
Ох, Руми, чудесно, че сте си вкъщи вече, трудното е минало...  :bighug:
Мен ме боли корема ниско долу, почна вляво, като на цикъл, едва си стоя на краката.
Забравих да ви кажа, че биха последните ваксини на Дара със закъснение, понеже ги нямаше налични, но без третият прием на ротатек, защото минала 6 месеца. Малко ми е притеснено, че така се получи, дали ще има имунитет само от първите два приема.
Благодаря за отговорите на всички за закуските и урината!  :D Още нямаме гърне и не ми се купува на този етап, че да го подмятаме вкъщи. Когато сяда напълно стабилно, тогава. Почти успях да я хвана с контейнер за урина за възрастни, като сменях памперса. Ще се мъча тези дни.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #437 -: Април 04, 2021, 10:01:40 am »
Кукапетъл,какво каза педиатъра?Ние отложихме един прием на ротатек с малко,понеже бяхме при нашите.Сега ще говоря с лекарката за ваксината за морбили кога ще е,че целият май ще сме пак там.
Руми,мина и това,дано сте добре.
Маги,как сте вие?
Тук вали и се чудя кога да ида да гласувам и как,че сме двете сами.Секцията ми е на следващата пресечка и май ще слагаме дъждобраните.Кухнята има кой да ни вземе поне.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #438 -: Април 04, 2021, 10:17:49 am »
Лина, яде ли с охота Дани?
Благодаря ти. Ти знаеш не по зле какво е да не си пълноценен.
Близките ти как са?

Слънце, отивай да гласуваш. Аз щях да ходя, но сега не смея да карам сама с децата 300км. Мъжът ми е спешен днес и няма да може за дойде. Затова трябва за има електронно гласуване. Аз все едно не съм български гражданин. Лишена съм от правото си на вот.

Руми, радвам се, че сте добре.

Кукапел, аз на Борис съм взимала само с колектор. Важно е да е добре залепен. Не вярвам да е различно за момиче. Колекторите са универсални. 
Нали тя е 2 или 3 приема, така че би трябвало да е достатъчно.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #439 -: Април 04, 2021, 11:21:29 am »
Че ще гласувам две мнения няма.Ще подкрепя и преференция ,познай кой е в листата за Варна,един от двамата лекари в които  имам доверие.