0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #480 -: Април 10, 2021, 08:39:10 am »
Така...от седмица някъде близначките отказват да се хранят.За да ги накарам все пак да ядат нещо започнах и аз като Павла(благодаря за споделения опит) да давам лъжица за тях и да им слагам купичката пред тях.Така успявам да ги нахраня, особено Габриела че беше ужас с нея, а и те самиет се учат да се хранят.Габи вече успешно пъха храна в устата си и се храни и тя и аз пъхам.Ади си играе и при нея става тотално мазане с половин къпане след хранене.Майка успява да си ги храни стандартно през деня, не знам как го прави, слушат я!

Ади използва дясната ръка, а Габи лявата, та ще видим как ще вървят нататък в активностите с коя ръка ще им е лесно.

Времето се пооправи и излизаме всеки ден.Големи разходки правим и вечер са много изморени.Въобще растат ми момичетата!

Картинката в момента - Моника е седнала на земята, в краката и е седнала Габриела, а до нея права е Аделина.Тя ги реше и ги гушка една по една <3 Ей това е щастие, няма нищо че след 5 минути ще крещя и по трите  :lol:

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #481 -: Април 10, 2021, 10:35:54 am »
Маги, с нас се глезят, защото вече са ни изпитали границите.
Симеон и Борис ядат чисто в забавачницата, а вкъщи дори Сими иска понякога да го храня, а и става мязало.
Така като се заиграят ми става много топло на душата. Чудесно е Маги.

При нас и двамата основно ползват лявата за храна. Сими хваща моливите с дясната. Не знам до коя възраст се определя окончателно.

Хелиантус, моят първи спомен е от около 1г нещо, но не знам колко нещо. Беше топло, така че поне и 7-8м.
Ти се застреля с това с брат ти. Аз така се надявах Симеон да не помни, че е бил едно дете. Тяхната е малко по-малка, та се надявам  :)
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #482 -: Април 10, 2021, 12:12:23 pm »
Зори е с вирус някакъв.Мъжът ми решил да ме оставят да спя,станали те в 8,какво правили не знам,но тя е мрънкала много.В 8.30 се събуждам и тя повръща и казва "мам,мам" .За пръв път го казва,направо ми заседна буца,измерих й температурата -38.9.Той не забелязал,кафе ми направил.Зори не е гушлива,гушне ли се значи има нещо,не забелязал.Отидохме в спешното,изписаха й витС,тантум спрей и панадол.Лекарката каза,че няма нужда от АБ и имуностимуланти,и аз така мисля.Сложи й свещичка и сега спи .
Нищо не съм казала на мъжът ми,много е грижовен съпруг и баща,но няма инстинкт явно.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #483 -: Април 10, 2021, 15:10:09 pm »
Не, мъжете нямат такъв инстинкт. Да ти кажа и на мен ми се е случвало с Моника. Не го обвинявай, човека се е опитал да помогне.
Ще се оправи душичката.

Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #484 -: Април 10, 2021, 15:30:54 pm »
Павла, аз де факто не помня, че съм била сама  :D, първият спомен е как го взимаме от родилния дом и после вече доста неща помня.

Слънчице, бързо да се оправя Зори, многк неприятно. Мъжете са яено така, нямат инстикт. Мъжът ми също е ммого грижовен и всичко прави , ама не се сеща и не може да се сети понякога, че детето е приоритет и пред всичко друго е неговият комфорт.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #485 -: Април 11, 2021, 11:27:10 am »
Кога минават тия вируси?Цяла нощ беше неспокойна,сутринта пак температура.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #486 -: Април 11, 2021, 11:41:38 am »
Слънчице, това и е първи сблъсък с вируса. Ще мине по-бавно и тегаво, после като станат над 3-4 нещата стават лесно.Давай и на често вода и АМ, ако отказва твърда храна и давай АМ.Важно е да е хидратирана, за да свали лесно Т.Гушкай я, легнете, показвай и книжки, пусни и ТВ ако гледа, няколко дни ще сте така.Мери Т на често и преценявай кога какво да дадете.Ако дава да видиш гърло го виж.

Аз лично с Моника изкарвах няколко дни в леглото като беше с Т, просто децата не са себе си като са болни.Ако искаш може да я сложиш в количката да спи на двора на слънчице, аз лично съм я изкарвала и с Т около блока.Чистия въздух им действа добре.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #487 -: Април 11, 2021, 13:27:13 pm »
Благодаря,Маги.И аз не мисля ,че само с проветряване е добре .Днес е залепена за мен  милата.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #488 -: Април 11, 2021, 14:30:11 pm »
Слънце, около  3 дена температура и после още 1-2 от опашката на вируса. Тегаво е, но ще мине.
Мъжете са такива, но моят примерно е такава паника, че и мен паникьосва. Сими има малко сопол и кашля. От 2 дена денонощно ми обяснява как да го заведа не лекар. Ще ме побърка. И утре ще ги водя.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #489 -: Април 11, 2021, 17:41:02 pm »
Здравейте, Момичета. Изчетох ви на един дъх. Маги, Ай честито връщане на работа, нокти и всичко останало около това! Изморяваш ли се много или си по-скоро ентусиазирана?
Кукапетал, и аз съм въвела повечето зеленчуци .. някои приготвях у дома, други купувах. Плодове : ябълка и банан. Още не съм почнала каши. Чудя се и аз как да продължа. Слънце, мн як татус! Много течности и гушкане+ контрол на Т. Лято, ние нали ходим на физиотерапия и там имаше мноого деца , ходещи на пръсти, от проходилка. Внимавай колко време я оставяш. Аз съм слагала Лори, тя се научи да си я вдига за праговете. Но е седяла мега малко. Буквално както е писла слънцето за да си свърша някакви неща. Масовото време около мебелите. Този е много див, не знам с него как ще е.
Павла, дано не е нещо сериозно. Хелиантус, чета те и те мисля. Виж, най-важно е да се стабилизираш психически. И да спреш да кърмиш, въпреки че виждам, че пишеш, че по-добри резултати дава онзи фактор при изследванията, когато се кърми, като е под наблюдение би трябвало да е под контрол всичко. До определен период сме скачени съдове с малчовците и е изключително важно да си добре.! Надявам се, нещата се балансират. Компреси не разбрах дали правиш? Супички и течности?
Аз съм коронясана, минаха няколко тежки дни. Дано мине без последствия. Митко засега не , Дани пък направо е мега подтиснат, че съм отделена.:(
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #490 -: Април 11, 2021, 21:45:24 pm »
Лина,как си?Дани гушкаш ли го,милото,представям си как те търси.Толкова са зависими емоционално от нас...
Днес не мога да мръдна,само да я оставя някъде и сълзи и сополи.С вода я мазах по точките,магистралите и както се казва,пак имаше почти 39.Направих компреса с извара и утре я водя при личната .Много е тегаво наистина,за пръв път днес лежа до мен и не прави нищо лудичката ми .
Павла,дано са здравички .
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #491 -: Април 11, 2021, 23:25:28 pm »
Лина, благодаря, че ме мислиш! Бързо да оздравяваш.
Не правя компреси, какви бих могла да правя? Мъча се с течностите, нещо все забравям покрай малкия. Иначе психически...последните дни ми е много ревниво и заради кърменето, и заради диагнозата. Аз все подтискане емоциите си, но този път може би трябва са говоря.

Слънцето, милата Зори, дано по-скоро се почувства по- добре.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #492 -: Април 12, 2021, 00:17:24 am »
Хелиантус, говори, ако имаш нужда. Дори, моят съвет е, да говориш с непознати. Психолог, родители на деца с
фенилкетонурия или както сметнеш за добре. Аз също съм насреща, когато и ако решиш.

Ще видим какво ще каже утре лекарят, но за мен нищо им няма. Кашлят брутално, но май е от сополите.
Отделно Бобо затвори вратата на колата на пръстите си. Палецът му стана троен, син и има и рана. Днес го снимах и май няма счупено. Мести го, играе си нормално.
И това ще мине.

Слънце, не е лесно с малките като се разболяват. Още утре ще и по-добре.

Лина, дръжте се. Ти си истински боец, но мисля, че малко скука, еднообразие и спокойствие ще ти дойдат добре.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #493 -: Април 12, 2021, 09:00:25 am »
Лина, дано мине безпроблемно всичко. Но пък сега с тая корона може да разправяш насам-натам, че си принцеса и никой не може да го оспори ;)
За бънджита и проходилки го обсъдихме с лекаря - обясни за едни сухожилия,  които трябва да се разтягат с упражнения, защото проблемът е от тях. Както казах и преди - Васил не е ползвал проходилка повече от седмица, но на бънджито живееше общо-взето. Проходи рано и много правилно. Още тогава с друг ортопед се консултирах, че рискът от травми при мен е много по-голям от рисковете свързани с проблемно прохождане ако ползвам помощни средства и, за да съм функционална аз е хубаво да ползвам продилка или колани за него. Иначе на легло. Е, той си проходи сам, но аз действително поне веднъж в месеца бях на легло за по седмица от болки и невъзможност да стана дори от леглото. Иначе болни деца искат плътно при мама. Васил навремето не ми даваше ни да стана да хапна, ни да стана за тоалетна. Заспиваше върху гърдите ми по корем и аз не можех да мръдна с дни. Само вечер като си дойде баща му ставах за малко и пак така. Спях полуседнала, той ме прекрачил и глава на гърдите ми. Ама минава. Докато изградят някакъв имунитет и докато всички зъбки поникнат. после като идат на ясла/градина/училище пак е така, но може би малко по-леко. Отпускаш се, гушкаш, лекуваш и чакаш да мине, за да си играете пак.

Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #494 -: Април 12, 2021, 09:46:24 am »
Слънчице, бързо да оздравява Зори. Много е тежко и тъжно, когато боледуват децата и все се чувстваш безсилен.
Павла и твоите юнаци да се оправят бързо. Добре че няма счупено Борис. Сигурно е било ужасно.
Хелиантус, не е необходимо да сдържаш емоциите си. Напълно нормално е да си разстроена, изплашена и нестабилна. Говори, наистина. Аз също съм насреща! Добър слушател съм  😁
Лина 😘
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #495 -: Април 12, 2021, 17:53:50 pm »
Двамата са с бронхиолит и спазъм.  Дано да се разминат само с това. Сега ще посетим малко вкъщи. Педиатърът много ми си смя на снимката със зъболекарски рентген, но поне не е счупен наистина.

Зори как е, Слънце?

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #496 -: Април 12, 2021, 19:07:08 pm »
Павла,аз съм си затваряла вратата на кола,пък за дете си представям колко боли.Креативна си!Дано им мине бързо !Изписват ли АБ за това?
Днес вдигна температура чак след обед,вече и без термометър съм сигурна,мънкането не мога да го объркам.Ама само 38.3 имаше и с оцет и вода я свалих .Утре сме на ДК ще я види лекарката.
Лина,как си?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #497 -: Април 12, 2021, 20:56:36 pm »
Благодаря, момичета! Пия си тука лекарствата и туй то. Слънце, горкото Зори. А иска ли да яде или отказва?
Пффф Павла.. верно ще дават ли АБ или ще изчаквате? Тва с пръстите е мега гадно. Ми дефакто си е рентген 🤣 Щом сте го обсъдили, Лято. Маги ми се губи, ама тя нали се върна на работа и сигурно е изтощена.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #498 -: Април 12, 2021, 22:57:17 pm »
Тук съм по нощите, доработвам докато бебетата спят.Нямам време да се усмихна.

Лина, бързо да минава, ужасно е това и тоя гаден вирус.

Бронхиолита е гаден, бързо да минава.Инхалации, нещо за отваряне на дихателните и АБ в краен случай май изписват за него.

Слънце, как е ЗОри?

Аз ще трябва да преосмисля вечерята на дребните.Хранят се в 18,30 а вече по това време сме на вън и ще трябва да мъкна с мен храната, а това не ме кефи. Иначе те вече са свикнали с майка.Ади сутрин още плаче, но и това ще мине.Тя е по-чувствителната, голямо е мрънкало, но е много чувствителна и нежна.

Целувки!

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #499 -: Април 12, 2021, 23:16:11 pm »
Не, няма АБ. Само Салбутамол за Сими и кортикостероиди за двамата.
То си е рентген, само че с малък сензор.

Маги, кога си лягат? В 18,30ч е много рано за вечеря. При нас в 18ч е втората СЗ- плод най-често и в 20-20,30ч вечеряме.