0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #660 -: Май 05, 2021, 23:15:11 pm »
Kakво стана при личната, Лято? Не знам какво са, ама заминаха. Четох, че ще се връщат някоко дни, но евентуално ще се махнат. Не бях виждала такава информация Руми И Маги. Освен умората. Аз след 40ти ден ще си пускам антитела , както и Митко. Да видим какво е положението. Иначе Дани го захраних с повечето зеленчуци, пуешко , пиле, оризова каша, бая плодове и мисля масло да слагам, че така и не изяжда много от пюрето. Около 100 гр пюре плюс 180 мляко, една каша 120 гр +40 гр пюре ми се струва малко. Той си лази доста. Сяда сам ,като се подпира леко настрани.
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #661 -: Май 06, 2021, 04:39:28 am »
Лято, стискам палци Криската да е напълно добре. При изследването на Дара също бяха завишени МСНС (364 бяха при нея), педиатърката не обърна внимание, това ли говори за обезводняване?
Лина, след ковид и аз се събуждам често и не мога да заспя след това. Схващат ме краката и ме болят целите. Притеснена съм, че трябваше да спра клексана, не пия нищо вече, заради проблемите ми с черния дроб, но си пуснах кръвни изследвания, добри са за съсирването.
За захранването много ми е сложно, искам сезонни неща да предлагам, но все още няма хубави зеленчуци и плодове. Дара хапва, но не повече от 100 грама, понякога и по-малко. Някак не се тревожа, всичко с времето си. Беше се запекла и минах само на кърма, веднага се оправи положението. Лина, правиш ли каши на Дани всеки ден? Аз не и се чудя дали не е проблем?
« Последна редакция: Май 06, 2021, 04:51:29 am от Kukapetal »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #662 -: Май 06, 2021, 06:42:32 am »
Ехеее, Лина, ма той Дани добре си хапва. Но пък и по-глемичък върви. Криската яде сутрин една супена лъжица каша (само тапиока харесва и все още друга не иска) с 2 лъжички мляко от нейното и 60 мл вода плюс половин плодово пюре. Не знам колко грама е, но се събира в бурканче 190 гр. тази смес. Следобед същото с другата част от пюрето. На обед хапва едно месно или зеленчуково пюре от 190 гр, а мляко пие 2 пъти на ден, но в различно време. Понякога спи до 8-9 сутрин и я почвам направо с кашата, а ако стане рано първото е мляко. Само последното хранене е задължително мляко. Така и не се оправя с това лазене тя, а за опити за седене сама изобщо и не ѝ е минавало през ума май. Все така спяща е и на всеки 2 часа заспива за час-два. Само привечер я оставям насила да будува пълни 3 часа, че я къпя по това време и докато я намажа, облека става време за хранене отново, но тя не одобрява това и го демонстрира с рев и сърдити муцки.
Личната искаше да повторя изследването още същия ден, но нямаше как, че е мазана. И понеже казах най-рано петък, че ще се пробвам за урина тя каза да включа антибиотик още от сега, за да спре температурата. Ама температура вече няма и у дома решихме да не даваме нищо докато тя се чувства добре или докато не излязат резултатите. Иначе каза леко зачервено гърло и едно уше, макар че аз не съм забелязала да се оплаква от уши.
Предишният педиатър на Васил лекуваше основно хомеопатично докато не се влоши много и стигнем до болница. Накрая ходех колкото да видя дали не е стигнало към гърдичките и да има усложнения, а си го лекувах аз както намеря за добре. Сегашната ми изписва антибиотик за втори път за Криси, но аз нито веднъж не го дадох. Обаче тук нещата са така - записваш при този, който те приеме за пациент и нямаш много избор. А иначе антибиотиците ги купувам за всеки случай, но досега не се е налагало да прибягна до тях.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #663 -: Май 06, 2021, 07:42:17 am »
Лято, тя антибиотика заради бактериите го изписва според мен, ама не е редно, защото не се знае какви са самите бактерии (ако има такива). Не всички бактерии са чувствителни към широкоспектърни антибиотици.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #664 -: Май 06, 2021, 08:48:51 am »
честит Гергьовден! кукапетал, колко време би клексана? моя беше 30 дни, днес точно става месец и оставам на аспирина. Всеки ден давам, но тя e супер течна някаква https://aptekabg.com/hipp-prebiotic-milk-mash-babys-first-semolina-4m-250g Дани не сме го мерили, но ми се вижда слабичък. Реално, нещо съм объркала грамажа на кашата 2 сл + 60 мл вода. Около 70 мл каша плюс няколко лъжички плодово пюре, но той никога не го изяжда цялото. То е супер водно. Иначе Ще търся хематолог.Лято, че не можа ли педиатъра на Васил да я запишеш? И според мен АБ е заради бактериите ама без да се знае какви са, тегаво да даваш.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #665 -: Май 06, 2021, 09:36:51 am »
Лина, аз ги преместих и двамата още миналата година. Васил беше на детска градина в кв. Надежда и там живеехме като се роди, но сега сме в Банишора и той учи тук. Реално почти не ходим до Надежда, а поликлиниката тук е срещу нас точно. Прецених, че и за него ще ми е по-удобно, и за Криси като се роди да не я мъкна с рейса до друг квартал за детска консултация още първия месец. Особено в таз пандемична обстановка. Тя вече пътува в градския транспорт доста, но не и в началото.
Тери, да, заради бактерията го изписа. И заради температурата ако е от бактерията. Антибиотика е широкоспектърен и, за да не вдига температура докато излязат изследванията. Ама тя вече няма температура, аз ѝ го казах, но тя подмина тази информация. Ама след като вече трети ден е без температура не виждам смисъл да почвам антибиотик на сляпо. Той сигурно няма да ѝ се размине, но поне да излязат новите резултати и тогава да включим подходящ антибиотик.
Лина, тия каши имат някакво упътване, но аз не го спазвам изобщо. По техния вариант кашите стават по-сухи. Иначе аз ползвам най-големите ни супени лъжици, че имаме и по-малки модели. Кашата се сгъстява точно след 2-3 минути, но като добавя и пюрето става идеално за Криси. Ама тя нали е на безмлечни и затова си добавям от нейното мляко.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #666 -: Май 06, 2021, 11:30:43 am »
Ми аз си ги спазвам упътванията да ти кажа.Притеснявам се нещо да не объркам.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #667 -: Май 06, 2021, 15:31:06 pm »
Lina, аз никога не съм я правила както е указана на опаковката.Винаги съм правила кашата по-гъста, иначе не са я яли децата.

Имам уред за готвене на пара, може да се приготвят различни плодове и зеленчуци, ако някой иска да казва.Ще му ги снимам.На мен ми беше удобен.И на близначките и на каката с него правих пюретата.Плюса беше, че можех по-голямо количество да направя и да имам за няколко дни храна.

Аз тия дни трябва да пусна антитела.Иначе още пия аспирин протект.Само баща ми не го хвана и сега чака за ваксина той.Дано тия дни го извикат, че в Плевен не е като в София, селени коридори няма, ваксини няма и т.н.Що ли дават все София, ми не дадат Каспичан например???

Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #668 -: Май 06, 2021, 16:17:45 pm »
Лина, последните 7 дни от карантината бях на клексан. След като свърши, пуснах кръвните и видях, че са ок. Аз имах проблеми и след раждането от клексана, постоянно ми излизаха обриви по корема. Затова не мога дълго време пак да го поставям. След 2 седмици пак ще пусна кръвни, следя тромбоцити, д-димер и APTT. Не мога на своя глава да пия лекарства, при положение, че ме сърби цялото тяло от натоварен черен дроб. Личният си би пас.
Вече си имам цикъл, нещо не ме зарадва този факт, беше добре без превръзки почти година и пет месеца, но пък ще се мисли за второ бебче зимата.
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #669 -: Май 06, 2021, 18:51:49 pm »
Момичета, дано скоро ми минават последствията от този гаден Ковид.

Да ви попитам как ви е бил цикъла след раждането? На мен ми дойде за първи път преди 13 дни, а днес пак...снощи имах много силни болки в десния яйчник и мислех, че може да е овулация,  но не... Да се притеснявам ли или е от не наместените хормони?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #670 -: Май 07, 2021, 08:36:33 am »
Хелиантус, моят цикъл и с двете раждания дойде около 25-30 дена след самото раждане. Васил го кърмех по това време, а Криси не. И двата пъти си тръгна по график веднага с +- 2 дена. Ама сега не усещам никакви ПМС, а преди имах някакви леки неразположения. След Васил имах супер обилен цикъл, а след Криси е нормален. И двата пъти Ц дойде дни след края на лохиите.
Кукапетъл, аз даже съм по-добре така, че докато бях бременна бях все с превръзки заради утрогестана до никое време, а после и едно течение се появи и ми беше дискомфортно. Накрая бях и подсечена, та сега като гледам Криси с тоя памперс ми дожалява много за дупето ѝ и нямам търпение да стане по-топло, че поне 2-3 часа на ден да стои по дупе у дома.
Аз не можах да взема материал за изследване днес, че тя свърши 2 работи в памперса и всичко беше омазано и замърсено. Остава за понеделник.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #671 -: Май 07, 2021, 09:05:27 am »
Kukapetal,  с Моника ми дойде на 6-тия месец точно.Захраних и дойде, беше ужасно.С близначките някъде 9 месеца след раждането ми дойде.Хем и преди и сега кърмих много.Моника я отбих на година и десет месеца, а близначките още ги кърмя вечер и нощем.Но цикъла при мен дойде бързо.

Хайде нагласяйте се за бебе номер 2.Много е хубаво с повече деца в къщи.

Ние вчера бяхме на гости.Нашите деца, плюс на сестра ми.Големите много внимават с бебетата, занимаваха се с тях.Моника си играе с племенницата, абе беше много яко!

Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #672 -: Май 07, 2021, 10:35:59 am »
Маги, често споделям на мъжа ми за вас и той ми показа клипче с близнаци, голяма работа са, едното бебе дърпа памперса на другото, ближе му главата, гушкат се, пълзят на влакче, хванати едно след друго, много са сладки и забавни. Не ви е скучно за миг!  :balk_127: Ще действаме, но трябва да си оправя малко здравословните проблеми.
Павла, как си?
Сега като е топло с какво ги завивате, ползвах снощи лятно чувалче, но тя пък замръзнала.
Лято, за сядането, хващах Дара за ръчички от легнало до седнало положение и изведнъж седна стабилно и се пусна. Също така с мен на масата, докато ям се набра и дръпна една чиния. Така започна и вече седи самостоятелно.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #673 -: Май 07, 2021, 10:55:12 am »
Кукапетъл, хващам я и аз така. Но когато я оставя в столчето за хранене или в количката в седнало положение тя си се смъква и застава много накриво. Иначе я гледам тия дни се набира леко на решетката в кревата и е готова да се изправи, но залита и пада по гръб. Обикновено си тряска главата в някоя играчка, но не реве. Започна и да се заглежда по деца, да им говори. Вече протяга и ръчички за гушкане. А съвсем до скоро беше голям стрес за нея да е сред хора, но взе да ѝ харесва. Вчера я водихме на мач. От агитката пеят песни, а тя крещя и маха с ръце и крака докато се изтощи и заспа в раницата. Бяхме в страни де, не е била в навалицата. Мъжете са религиозни фанатици на тема Локо София, ама тя агитката е малка и те се скупчват 20-30 човека в средата на сектора, та в страни е свободно. Имаше още 5 бебета в колички на мача, че някои бяха и съвсем малки. Но явно много се е уморила, че днес стана към 7, хапна и към 8 заспа и още спи. Но предвид миналата седмица не мисля да я будя, тя има да наваксва сън и почивка за пълно възстановяване, така че и на лекар може да не я заведа днес (личната искаше да я види преди почивните дни отново). Иначе Васил започна да лази, изправи се и опитваше да ходи когато успя да седне сам. Когато е готова ще го направи, сега дори и в количката не я насилвам и пак я слагам на легннало положение. Вече и бънджито не ползва, но то няма и време кога да я слагам там. Заиграва се добре в кревата и на пода. А и то си свърши работата - крачетата заякнаха повечко щом прави опити да става права чак. Оттук насетне само ако искам да си тегля душ без да я мисля, но аз дебна да го правя тя като спи.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #674 -: Май 07, 2021, 13:35:01 pm »
Добре съм. Благодаря, че питаш, Кукапел.
Бяхме малко на почивка. За 4дена мръднахме до Испания. Живот си живеят. Ние от 100г сме затворени, а там започва яко да се размърдва. Децата бяха чудесни. Даже да 10-11ч спяхме, да хапнем, да пийнем ни оставяха. Остана само малкото да спре да бяга на далеч и няма да има грешка.

Много е хубаво без цикъл. С двамата ми дойде на 3м някъде.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #675 -: Май 07, 2021, 18:44:48 pm »
Маги, ако продаваш уреда за пара, лятото бих го взел, ако някой не ме го вземе преди това (сега просто още не смея). Аз гледах тези на Авент, ама над 300 лв само за това чудо не бих дала.
Павла, блазя ти. Мечтая я и аз тази Испания. И аз съм много за екскурзии с деца, те все заспиват по някое време и има време за виното и бирата.
Моретата едно време с родителите ни, никой няма да ги забрави. То тогава бяха и за по две седмици поне, че иначе не си заслужаваше пътя с Москвичите.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #676 -: Май 07, 2021, 18:55:12 pm »
Павла, браво за почивката! Аз съм се размечтала поне до България да си идем скоро, но за сега трудно...
Хубаво беше без цикъл, но ей на...два пъти за 2 седмици, хич не съм впечатлена.

Тери, как е 300 лева този на Авент 😲, ужас. Аз го взех от Амазон на Черният петък,  мисля за 65 паунда, лошото е, че от Англия стана сложно с доставките, иначе можеш да чакаш следващият черен петък.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #677 -: Май 07, 2021, 21:43:19 pm »
Борис ако има какво да яде, а Симеон малко гълъби и книжка, не ни е проблем и без да спят. 2г7м трудно ще заспи ей така, а 1г2м само в режима си.
Аз без тях не мърдам.
Тери, аз не сметнах за необходимо да имам такъв упед, но тук са 80-100 евро сега, без намаления. Все пак зависи от модела.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #678 -: Май 08, 2021, 08:26:45 am »
И ние ходим навсякъде с децата.Е сега се чудя как да отскочим към балкана за няколко дни, но времето е много променливо и ме е страх.А и нещо настинах с това топло/студено време.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #679 -: Май 08, 2021, 09:18:42 am »
Тери, аз мултикукър си взех за 80 лв и той има функция за готвене на пара. Някои неща не е нужно да са баш на марките с бебешки стоки, те наистина са много скъпички.
Павла, и аз вчера се чудех къде се загуби. Разнообразили сте и това е супер.