0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #240 -: Март 05, 2021, 18:01:20 pm »
Тери, идеята била  постепенно да започе да си суче на всяко ядене, затова ще пробвам на гърда, дано се получават нещата. Ще е трудно, но и това с цеденето е голяма мъка, отнема ми ммоого време. А и ьа мен кърменето беше част от мечтата и ни вървеше толкова добре, много страдам за това.
« Последна редакция: Март 05, 2021, 18:03:17 pm от HELIANTHUS »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #241 -: Март 05, 2021, 18:57:33 pm »
Хелиантус, пиши ми когато решиш. Насреща съм.
На мен ми трябваха 3-4м, за да приема състоянието със сърцето на Сими, а после а клапата като я откриха, отне ни поне 6м, за да приемем.
Говоря спокойно вече за това, но избягвам, за за не го идентифицират само с това.
Браво на проф. Кременски, че ви е вдъхнал кураж.

Когато и ако решиш да говорим за това, било тук или лично, не се притеснявай да го направиш.

Вечер оставяй мъжа ти да го храни и да го гушка, за да заспи. Така няма да се чувстваш гузно, а и те ще създадат специална връзка.
Кучето как приема малкия?
Как му викате? Ние започнахме с Бори, Сими му казва Бобо и ние започнахме така, но иначе е всякак. 


Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #242 -: Март 05, 2021, 19:43:47 pm »
Ох, Павла, трудно се приемат тези неща, но няма как. Много ми е трудно да отстъпя храненето на някой друг, то проблема е, че си спи до мен на леглото и си търси, но реших, че ще е ужасно пак да го пробвам в неговото си легло. Казваме му Борко, рядко Боби или Бобо, аз още от както разбрах, че е момченце започнах с Борко и другите свикнаха. Иначе май не съм ви казвала, че от седмица и още седмица майка ми е тук, и добре че така стана, че сама тия дни с тия емоции нямаше да се оправя. Тя си направи 100 теста и така.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #243 -: Март 05, 2021, 19:59:12 pm »
Хубаво е, ме майка ти е при вас.
Трябва обаче да оставяш мъжа ти. И за теб, и за него, а и за малкия е важно.
Аз само Борко не му викам.  :D
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #244 -: Март 05, 2021, 20:55:45 pm »
Хелиантус,разбирам колко ти е тежко,предполагам каква каша е в главата и емоциите ти.Бъди силна ,ще се справите с всичко.
Зори е малка за площадки,но лятото ходихме с една приятелка ,двамата й племенника и детето й в една голяма в морската и ми се уплаши окото. Точно такова дърпане на коли,мотори,тротинетки,викане и крякане,че не издържах и си тръгнах.Искаме да я пробваме на бебешките люлки там,но днес беше пълно и не си го причинихме.Ще купим люлка за двора ,и да знаем дали ще й хареса .
Вчера се видях с едно момиче,с което правихме заедно инвитро и нейното момченце е на седем месеца .За втори път Зори се радва на дете след Лазар .Галиха си косите,държаха се за ръцете,пуснахме ги на тревата и много се гледаха и се смяха с глас,много сладки бяха.Искам пак да ги съберем ,да видим дали пак ще се кефят така.Оставих я да скубе трева ,да ровичка и да си  чопли там.



*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #245 -: Март 05, 2021, 22:29:00 pm »
Цеденето наистина натоварва, Хелиантус, но ще влезнете в режим. Сега просто е много шоково всичко. Трудно е да се смели, в главата изниквнат много неотговрени въпроси, бленуваните моменти са изместени от натоварваща рутина.. ще  отнеме време, но  с обич и грижа, тримата ще постигнете хармония. Имаш ми телефона, ако решиш-насреща съм.
ОО,Слънце, щом си е намерила, дете, с което така са си общували, задължително ги съберете. На тази възраст, Лори, май към мен проявяваше най-голям интерес.Павла, ами одеалце за гушкане или твой шал ако му дадеш?Или пък ако седи на някоя възглавничка повече?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #246 -: Март 05, 2021, 23:01:40 pm »
Лина, нито един от двамата няма нито играчка, нито място, нито нещо любимо. Не са привързани към никакъв предмет. Май само към мен основно, но и мен прежалват, ако майка ми е наоколо. Ще свикне. Сими е много адаптивни, а малкото е домошарче, но така се стече живота с този корона вирус. До края на април все ще свикне.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #247 -: Март 06, 2021, 09:04:18 am »
Е , за повечето баби е така. Ще свикнат като всички, разбира се. Мога ли да слагам Дани на една страна да спи? Въпреки, че го подпирам да е на страната, на която трябва да му е главата, докато е по гръб все се извърта( слагам му един кг брашно ДО главата ама го избутва). На два часа се будим и го фиксирам, но често е избутано. Мисля си, че ако е на една страна по-добре?
Лято, как е Криси? Васил оправи ли се?
Маги, при вас? Останалите как сте?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #248 -: Март 06, 2021, 09:26:12 am »
Васил се оправи, макар че още не си е възстановил силите напълно. Криси е доста по-добре, но гърлото е силно зачервено. Изписаха ѝ антибиотик вчера, но не съм го дала още. Няма хрипове надолу, нито сополки. Трябва да пие и калиев глюконат, но не попитах дали мога да го слагам в млякото.
Васил миналата седмица видях, че е разрязал единия матрак с ножица на калъфа. Много му се беше събрало напоследък и, за да го стресна го наказах без устройства с игри докато не навърши 15 години. Днес му пуснах откъс от 2 диоптъра далекогледство "А Сашко само го бият и толкоз!" и той тича по мен и ми се моли да го набия и да му отменя наказанието. Ама не силно, вика, един шамар да ми паднат очилата и стига толкоз. В дилема съм :D

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #249 -: Март 06, 2021, 09:40:38 am »
Той нали се върти сам, Лина? Ако може сам, тогава няма проблем да е на една страна.

Лято, ще си изпълниш ли наказанието? Нали всяко наказание изпълняваш и затова не повтаря. Това реалистично ли е до 15г?

А иначе, обмисли предложението. Това е като едно палаво дете, което се прибрало късно и мръсно. Родителите почнали да му се карат, а по-скоро Хайде, къпете ме, бийте ме и да си лягам, че съм много изморен.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #250 -: Март 06, 2021, 09:48:38 am »
А, може да. Ще го подпирам отвсякъде ама много шава. Забравих да кажа, мина втората доза ротарикс и последната (3) инфлурикс( май) ... леле такова нещо не бяхме виждали и баш, като и ние бяхме на зор. Вуйчо е в ковид отделвние, тука в пирогов, интубиран е. Леля и тя, само че не е за болница. Та има няква ротация за носене не провизии. Кофтито е че тя живее в село Лозен, до София... та си представяте за какво иде реч..  а пък Данито ...Температура, писъци ... баси.  Това излеедване от петичката май не са му го правили. Кога се прави контролата?
Ехе, Лято, то до тогава ще комуникираме с холограми сигурно :Д
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #251 -: Март 06, 2021, 10:03:25 am »
2-3 ден в болницата се прави масово. Трябва да сте подписали съгласие. Няма контрола.
Мисля, че масово се прави и скрининг на слуха.

Лина, дано се възстанови вуйчо ти. Много е тежко като всичко викне на теб, а ти имам и бебе, за което да се грижиш. Започни да отказваш.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #252 -: Март 06, 2021, 10:10:16 am »
Хелиантус, това е най-голямото наказание на всяка майка, детето и да има проблем.Имам близка, малкия и син се роди с проблем в сърчицето, но се наложи и операция.Ужасно трудно им беше.Както каза тя, нямах време да се зарадвам, че имам дете, на другия ден ми казаха, че има сериозен проблем.Всичко е наред и при тях, но трябваше време.

Лято, аз правя компрес с извара, много помага за зачервено гърло.И да правя го и на толкова малки бебета.

Аз днес изпратих Моника на гости в едно нейно приятелче.Близначките им тръгнаха кучешките и нощем е ужас и сега са изморени и двете.

Лина, кураж, ужасно трудно е сега.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #253 -: Март 06, 2021, 10:28:59 am »
Изпълняваме го успешно наказанието. Има си телевизор, а и е на тема Дръндьо и чете с интерес. Не му е скучно без brawl stars. Той и преди играеше 15 минути вечер само или ако пътуваме дълго и му омръзне пътя. Скоро ще свикне и без устройствата и ще си намери забавление. Кофтито е, че днес вали, но той пак има какво да прави - има задания в кан академия, трябва стаята да си оправи и после е на мач. Утре ще иде с баща си на планина, а през седмицата е ежедневно на тренировки след училище и се прибира около и след 20 часа. Има време само за душ и вечеря и си ляга, тъй че тия 15 минути все ще ги разпредели на друго място. А свикне ли не виждам проблем да изкара и по-дълго така. Бих отменила наказанието за добро поведение по самоинициатива, но така или иначе игрите и преди не бяха неотменна част от ежедневието му. Всеки уикенд има по един мач и една тричасова тренировка, което заема половината ден поне. Като сложиш уроците, игрите навън, карането на колело, срещите с приятели, ученето на уроци - ще се справим за начало докато стане навик и спре да го мисли, а за по-натам ще видим как ще се развият нещата. Винаги мога да си намеря оправдание да отменя наказанието, той има и добри страни все пак - помага отзивчиво и у дома, и навън, добър ученик е и успешен състезател. Ако го отменя няма да е скоро, предстои лято с игри до късно навън, тъй че не се притеснявам особено. Наясно съм, че съм определила нереален срок на наказанието и той сам ще си го отмени в един момент ако аз не го отменя по-рано. Но със сигурност това няма да стане след седмица или месец.
Лина, не знам как се справяш, честно. Но и това ще мине, няма как.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #254 -: Март 06, 2021, 15:54:51 pm »
На слуха се прави, да. За другото не съм запомнила. Подписах за ваксините.Трябва да видя епикризата предпплагам. Повлиява се добре засега от лекарствата. Все още не може да диша сам.Да видим. Те нямат деца, Павла. Няма кой да им помогне. Абе, няма кво да задълбавам.
Маги, ако дремят те лягай и ти с тях. Ще го избутате. Ама е тегавня( меко казано). Лято, и аз да кажа като Маги, че съм правила на Лори, съвсем малка този компрес и наистина е чудодеен. Само слагах една стара кърпа, под нея че тя дърпаше нощем и съответно всичко се цапаше.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #255 -: Март 06, 2021, 17:31:47 pm »
А как се прави този компрес?

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #256 -: Март 06, 2021, 20:07:55 pm »
Лина,това с кръвта от петичката се прави навсякъде.На мен ми казаха,че се обаждат на семействата само ако има проблем.Нищо не пише в епикризите,понеже като е излязъл резултата ти вече си си у вас
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #257 -: Март 06, 2021, 20:25:58 pm »
Ясно, Слънце. Благодаря! Аз се чудех тука какво пропускам!
Лято, по-добре го направи утре, да можеш да я наблюдаваш. 1 литър прясно мляко го слагаш да заври и прибавяш 2 - 3 суп.лъжици оцет , вариш около 1 минута, махаш от котлона , поставяш го на тензух или цедка , за малко та да се махне водата.Изварата се намазва на марля около сантиметър на дебелина и после с дебел тензух се фиксира на гушката ,като изварата да обхваща от сливица до сливица и отгоре шалче да придържа .
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #258 -: Март 06, 2021, 20:34:02 pm »
Е това с "обаждат се само, ако има проблем" не знам как да го коментирам.
Бебенце на моя позната в 6-ия месец беше диагностицирано с рак на единия тестис. Господ го опази и вече и здрав юнак на 3-4 години. От клиниката при раждане й казали, че уж взимали проба от пъпната връв и се обаждали, само ако има проблем (на друга моя приятелка, раждала в същата клиника и това не са й казали). Всички лекари от онкологичните отделения са на мнение, че това дете е било с рак още от корема на майка си. Просто извадиха "късмет", че по време на един от прегледите при педиатър тестисът се подул и педиатърът се е усъмнила. Иначе се подуваше за по няколко секунди и преди това, но като не го вижда лекар не обръщаха внимание на думите на майката.
Другите бременни, с които си пиша, казват, че в "Надежда" така им правят БХС. Ако има проблем, ще се обадят. Никакъв достъп до резултати, никъде няма епикриза и доказателство за взето изследване.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #259 -: Март 06, 2021, 21:20:32 pm »
Тери, в навсякъде се обаждат за тези изследвания само при проблем.
При рак на тестис как да разберат? Не е равнозначно.
Това са много редки генетични болести, но са управляеми при ранна диагностика. В България са около 60 човека. Защо да звънят на другите десетки хиляди?
За Надежда и предаването на изследвания, тя е известна с това.