0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #260 -: Март 06, 2021, 21:24:52 pm »
Тери,обясниха ми,че това са генетични изследвания.Пращат ги в София и вече от там се обаждат на родителите.Реално за "не открихме генетични болести", няма кой да ти се обади.Не знам какво изследват и как ,това е положението.
За ваксините подписах декларация в приемния кабинет,за слуховият скрининг пише в епикризата.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #261 -: Март 06, 2021, 21:39:48 pm »
Въпреки, моето отношение към Надежда, резултат от БХС имам( ти да видиш). Да, същото и при мен беше, Слънце.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #262 -: Март 07, 2021, 05:44:52 am »
Когато с Криси правихме БХС говорихме с докторката. Първо на снетата анамнеза рисковете ми бяха високи, след това на прегледа станаха незначителни. Това което тя ми обясни беше, че кръвните рядко повлияват силно резултатите от прегледа и когато има промяна се обаждат. Но аз бях пациент на клиниката и съответно нямах нужда от изследването на хартия, тъй като проследяващият бременността имаше достъп до тях. Когато не си им пациент ти ги дават, разбира се.
Слуха изследваха и подписвах за него съгласие в стаята си. От петичката знаех, че се взима кръв, но не знаех какво се изследва. Мислех си че е ПКК за изписването, а се оказаха сериозни изследвания. От опита ми и по други болници зная, че изследване в клинична лаборатория е едно, а на лежащо болен в отделение е друго. Първите са достъпни онлайн където има такава услуга, а вторите не.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #263 -: Март 07, 2021, 09:40:18 am »
Аз не си правя сама изварата, купувам от магазина готова изваря, загрявам я на парното от горе, маже на парче вестник или брошура тънък плат извара, завивам на руло и овивам в пелена, която слагам на вратлето на детето.Седи се така поне 8 часа.Моника така съм я лекувала, тя е с големи сливици по рождение и редовно правеше ангини.Правеше!Поеследните пъти я лекувах без АБ, защото влязохме в омагьосдан кръг.

На мен ми се обади генетичката на Фемина да коментира с мен резултатите, а тях си ги получих по рано по мейла по спомен.Аз вече бях писала на Кременски де, че имах висок възрастов риск.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #264 -: Март 07, 2021, 11:04:35 am »
А как издържа бебе с това 8 часа? Никак не си представям Криси. То вратлето ѝ не се вижда още. Само когато е права изпъва вратле и разбирам, че има и такова. Иначе като е легнала няма, брадичката почти опира в гърдичките ѝ. Много трудно я почиствам там, а храна се събира след хранене или ако повърне (вече е ако!). Лигавник едва подпъхвам.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #265 -: Март 07, 2021, 12:54:07 pm »
Ми вдигаш я докато е по гръб. Вратлето в някакъв момент се отпуска и като нинджа слагаш. Затова ти казах през деня.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #266 -: Март 07, 2021, 13:07:03 pm »
Браво за ако, за повръщането!

За компреса, точно на малко бебе се слага лесно, защото тя не може да го махне.Аз на Габи правих вече няколко пъти.Иначе правиш много малък компрес и така.Аз вечер го слагам и седят по цяла нощ, е като са малки може и през деня.Моника вече като чуе червено гърло и знае, че ще и слагам компрес.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #267 -: Март 07, 2021, 18:24:55 pm »
Бфс е друго, това трябва да го имаме, защото се интерпретира. Тези генетични не се интерпретират.

Почти съм готова със стаята на Бобо. Последни неща останаха, но от другата седмица започвам да го слагам там денем.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #268 -: Март 08, 2021, 18:35:07 pm »
Честит Празник, момичета! Повечето хора ще пожелаят да бъдете ценени и обичани. Аз ви пожелавам да цените себе си и да се обичате!

Павла, за през деня ли ще го оставяш?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #269 -: Март 08, 2021, 20:08:16 pm »
Честит празник!

Лина, през деня за сега, че още му нямам доверие да е на легло. То е ей такова.
Трябва по-бързо да свикне Борис със забавачницата. Още април ще трябва да го оставям по цял ден.
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #270 -: Март 09, 2021, 00:27:10 am »
Честит празник!

Павла, супер изглежда стаята! Чак се размечтах за момента когато ще направя стаята на моят Борис 💙 Аз днес малко се поокопитих и съм по- добре. Толкова много го обичам това бебенце, вярвам че всичко ще се нареди и ще се справим. Него да ви го похваля. Прекрасен е, толкова е кротък, почти не плаче. Чува му се гласеца само като огладнее и то не е плач, а мрънкане, плаче при смяна на памперс и дрехи понякога и естествено при взимането на кръв. Това последното вече два пъти го правихме вкъщи, много ми е мъчно, но няма как. От събота ни позволиха кърмене 2 пъти по 5 мин, вчера 3 пъти, а днес след всяко наяждане с АМ по 5 мин сучене.  Към средата на седмицата се очаква да позволят и повече,  докато стане на 6 седмици когато пак трябва да увеличим дозата АМ.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #271 -: Март 09, 2021, 08:24:33 am »
Честит празник момичета и както беше писала Лина, ценете се!

Павла супер е станала стаята на Борис.Изчистена и нежна, но и момчешка.Браво на теб.На мен ми е рано да мисля за момичешка стая, най-малкото още се кърмим и докато не ги отбия не мисля да ги местя при сестра им.То ще е голямо местене, нейната стая трябва да ни стане спалня, а хола детска.А една празна стая за основен ремонт да е хол.Та за това отлагам.Не ми се кърти, чука,  трака и така :) Догодина!

Хелиантус, звучиш много по-добре.А малкия герой ще те изненадва всеки ден!Радвай се на мъничето!

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #272 -: Март 09, 2021, 08:30:19 am »
Павла,стаята е точно в твой стил,изчистено и нищо ненужно.Супер ти се е получило.
Хелиантус,радвам се че си по-добре и се съвземаш.Ще се справите.
Бебетата не обичат много да ги пипат,още малко да се адаптира и ще свикне с обличане,смяна на памперси и всичко останало.
Честит празник на патерица !
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #273 -: Март 09, 2021, 09:08:00 am »
Маги, ти скоро ремонтира хола май, нали?
Благодаря. На мен също ми харесва.  :) Всичко сама си сглобих. Само лампата да оправя и съм забравила да взема протектор за матрака.
Аз за вечер още не го виждам, но да започне да свиква денем.

Хелиантус, имам приятелка, която също има Борис. Има си черти, който явно идват с името. Радвам се, че е спокоен и че можеш да го кърмиш повечко. Успяваш ли да си починеш?   
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #274 -: Март 09, 2021, 12:39:53 pm »
Година преди да забременея с близначките.То за това ми е мъка наново ремонт.Ще трябва едни тапети и обзавеждане, не е много ама си е разправия.В нашата бъдеща пак тапети само, а в новия хол ще е шпакловка, тапети, циклене на паркет или нов такъв, изолация на външната стена и на тавана и малко мебели.Някак нямам сили точно сега.

Лято, как сте с Криси?

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #275 -: Март 09, 2021, 13:47:18 pm »
Вчера аз се чувствах ужасно, но днес съм много по-добре. Криси и тя е добре, още леко кашля.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #276 -: Март 10, 2021, 08:38:51 am »
Как сте дами и бебета?Тук е сиво и дъждовно.Аз вчера преди да кажат, че плевен е огненочервен ходих до МОЛа, сама с майка, без деца.Не помня кога последно излизах без деца, наистина.Успях да си купя едни боти, че моите се нацепи кожата, но от затворени магазини и нямане на време все не стигах до нови.Намалени, естествена кожа от Дайхман ги взех, дано изкарат повечко време.

Взех и за близначките едни рокли от Х§М за другата зима(аз така пазарувам на намаления и напред), а на каката един клин и блузка за сега, че всичко и окъсява скорострелно на нея.От днес сме пак в къщи без да мърдаме на никъде, едно заради обстановката, второ времето е ужасно.

Четох, четох и обмислям да мина на ваксина.Доколкото чета за Хашимото не е проблем, вече излизат и данни за кърменето та и там не е проблем.Моя мъж го записах за ваксина, ще се запиша и аз, че тая агония дали и кога ще се разболеем ми е в повече.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #277 -: Март 10, 2021, 09:31:06 am »
Здравейте мами! Не съм се включвала скоро, нещо не ми стига времето. Гледам има нови попълнения - добре дошли! Много проходили и порастнали дечица- да за ви живи и здрави!
При нас пак баткото донесе от градината вирус със сополи и се изредихме всички вкъщи. Добре че беше само това. Уморихме се вече с това пазене от ходене тук-там. До края на седмицата мъж ми, бабата и дядото ще се ваксинират. Поне те да са защитени. Аз също смятам да се ваксинирам, но малко по-нататък. Смятам, че ще ни бъде по-спокойно предвид идващото лято и почивките. Миналата година не сме мръднали никъде.
За сега все още замествам храненията и намалявам кърменето, че вече съм буквално кожа и кости. Госпожицата продължава да се буди нощем по 2 пъти да суче. Рядко остава на 1 нощно хранене. Но съм доволна, че поне 2 хранения са заместени. По-леко ми е.





*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #278 -: Март 10, 2021, 09:37:35 am »
Маги, и аз така предпочитам да пазарувам. Но хванах доста зимни намаления за баткото, а сега ще видим и за есен/зима другата година дали и какво да взема. Но те може и да с униформи, тая година само не сложиха заради пандемията, тъй като не се знаеше колко и дали ще учат в клас.
Аз съм значителнопо-добре, макар че имам лека кашлица. Криската и тя така. Обаче Васил се оплаква от главоболие буквално през ден. Вчера и повърна веднъж. Не яде особено. Оплакваше се, че му се гади много. Пи вода, ама изпи много вода и после само нея върна без храна. А беше и ял преди няколко часа, но от храната нямаше нищо. След това живна, но все пак към 20 часа заспа. Оплаква се, че му е много шумно в училище и затова е главоболието, но според мен е основно от недоспиване и преумора. Аз все се карам да ляга рано, но понеже е разрешено до 21 и 30 максимум и той стои до края да не изпусне нещо. И тук мъжът ми има голяма вина, че дори и до 22 и 30 го държеше преди време.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #279 -: Март 10, 2021, 10:15:50 am »
Маги, много е различно да си без децата. Аз се оглеждах все едно съм ги забравила.
Това с агонията си го има. Ти пак можеш да предадеш заразата. Децата, макар и леко, също боледуват. Поне с кърменето има шанс са предадеш антитела на близначките.
Аз се чувствам една идея по-спокойно, но в същото време се затяга примката около нас- в забавачницата, на работата на мъжа ми и тн. Ще я минем тази простотия, но дано да е безпроблемно.

Иначе сме добре. Борис започва по- усилена фаза на адаптация, че иначе няма да му се види края. Искам 1-2 дена, в които да гледам някой филм и да чета книга, а и да ям боклуци.
Края на април ще си вадя мъдреците наведнъж. Ще е доста странно, че ще сме сами с децата. Операцията е на 70 км от нас, а аз ще съм с пълна упойка. Така, че децата ще идват да ме взимат и водят.

Маги, аз също взимам напред. Лошото е като забравя, че съм взела.

Лято, вижте му очите. Аз бях така като малка. Точно около възрастта но Васил. Чак повръщах от главоболие. Очила сложих на 13г, но все пак. Не е лошо да проверите.

Как сте останалите?