0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #160 -: Февруари 23, 2021, 12:07:26 pm »
И аз като Павла пръст не давам и не водя, сами се пуснаха една по една.И Моника така направи.Просто детето трябва да е сигурно.Моника проходи на година и един месец, Аделина на 10 месеца, а Габриела на 11.Сега са мнго бързи и двете и като излизаме се изморяват качествено.Сега ходих до кухнята с тях и се прибрахме, сега ги обличам и излизаме.

Да ви кажа тази нощ дифузера ме спаси.Не съм вярвала, но изглежда някак отпушва нослетата и поспаха малко, но са нервни и плачат, това е проблема.

Павла, аз Аделина лесно ще я отбия, е я снощи пак пи мляко, като тя иска кисело мляко разбито, абе каквото иска това и давам.Обаче Габриела реве като усети биберон и си държи на гърда.И биба не искат, отказаха ги на 6 месеца някъд и до там.

Ще го преборя и това.Разбрахме се с моя мъж скоро да се върне в стаята и му давам да спи с едната аз с другата и така ще ги отучвам да сеа около мен и да ме търсят.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #161 -: Февруари 23, 2021, 12:56:42 pm »
Васил проходи десетина дни преди да навърши 10 месеца от зор, че не му давам пръстче, а пък му се обикаля. Той все гледаше големите деца и искаше с тях да тича. Навън съм му подавала ръка много рядко, обикновено го пусках да лази по градинките и възмутени гражданки ми правеха забележки, че детето се цапа. И той лазеше много, но това не го устройваше особено, защото му се тичаше, че и катереше. Освен уверенеост имаше и физика, пусна се и след като проходи почна да мрънка, че се уморява. Неговата приятелка пък беше като кашкавалена и дори за пръст като я държаха подгъваше крак много бързо. Тя проходи на година и 1-2 месеца, но пък никога не е мрънкала, че я мързи и бързо махнаха количката след прохождането.

Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #162 -: Февруари 23, 2021, 14:04:56 pm »
Лазар първо ходеше като се подпираше и се държеше за двата ми пръста. Но стъпваше на пръсти така. После ходеше държейки се само за един пръст и накрая се пусна сам. Подканях го, но не ме отразяваше и се отказах. Той си реши кога ще се пусне и сега е фурия 😁
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #163 -: Февруари 23, 2021, 23:49:30 pm »
Маги, ти си герой, дано бързо оздравяват момичетата.

Ние днес имахме голям ден. Падна му пъпчето, изрязах му ноктите за първи път, че бяха дълги и твърди, и беше започнал да се дере, снощи го къпахме за първи път. Днес ходихме да го видят акушерките, свалил е колкото трябва като %, сега 3.020 кг, взеха му кръв от петичката,  пак показаха как да го слагам на гърда, че нещо имам затруднения, а утре имам онлайн час с консултант по кърмене. Вие кога изведохте децата на разходка за първи път? Мъжът ми иска утре да го изведем за малко, защото времето ще е много хубаво, уж. Аз нещо ен съм сигурна за излизането , въпреки че и аз не съм скоро.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #164 -: Февруари 23, 2021, 23:58:27 pm »
Борис на 9ти или 10ти ден го изкарах, но тук се седи 4 дена в болница и после валеше. Ако не валеше, сигурно още на прибиране от болницата бих го изкарала. Симеон по-рано, но беше лято.

Сега да започва да наддава. Дано да се справите бързо с кърменето и са се стиковате.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #165 -: Февруари 24, 2021, 08:01:51 am »
Аз не я стимулирам да ходи,нямам намерение .Предадох се пред проходилката и я ползвам да я оставя там да отида до тоалетна и да измия някоя чиния.Уолкър не харесвам,една странна стойка заемат децата като го бутат.
Прави стъпки по мебелите и като реши ще се пусне,даже я оставях да пада ,не съм седяла до нея.След няколко дни спря да пада.
Маги,дано се оправите скоро!
От първи март почваме кухнята,вчера я записах ,дано й хареса.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #166 -: Февруари 24, 2021, 08:43:10 am »
Васил и Криси са октомврийски бебета. Васил излезе на разходка около 14 ден, а Криси май около десети.
Ортопедите препоръчват децата сами да тръгнат доколкото зная. За детето е приятно да получи малко помощ, то не възприема света по същия начин като нас и съответно всяка помощ за него е равностойна на грижа и обич. Ама говорим за помощ, а не за насилване. Щот свекър ми беше твърдо репен да учи Васил да лази на 3 месеца още и заставаше на 4 крака с бебето да му показва как да се движи. А то ревеше, милото. После бягаше от дядо си до третата си година и ревеше като го види. Аз рядко съм държала за ръка, защото имам проблеми с гърба и кръста и го бях коментирала с докторите. Имах колани за прохождане, но така и не ги ползвах, защото той изненадващо се пусна сам по-рано от очакваното. Проходилката е ползвал не повече от седмица и седалката се скъса. Имаше бънджи, което обожаваше. Стоеше в него сутрин за 20-30 минути докато се оправя за излизане. Сега на Криси няма да взимам проходилка, а имам дървен уолкър с много джаджи по него. По-скоро ще го ползва за играчка с всичките му нещица, не очаквам да го ползва за ходене. По-удобно им е да се придържат за стабилна опора в началото, а не за движеща се.
Смятам скоро да започна да оставям Криси и на пода, след като вчера се обърна безопасно е вече само в леглото ѝ, но то е малко и тясно. Под скоро имам предвид след навършени 5 месеца поне. Обаче сега се чудя как да обезопася. Много кабели има по земята, нямаме достатъчно контакти и разклонители има навсякъде. Всичко това трябва да се скрие от нея, но пак да е удобно за ползване. Имам предпазители за свободните гнезда и ги ползвам, но се боя, че може да реши да дъвче кабелите, а дори и да се омотава в тях. Трябва да измисля нещо междувременно, макар че има време докато започне и да се движи, че да стига до тия места. Но то както има време и изведнъж се оказва, че няма за кога вече.

Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #167 -: Февруари 24, 2021, 10:00:30 am »
Благодаря ви момичета. За пръстче ходи само на вън и то като много се размрънка, че е дълго време в количката. Иначе вкъщи съм я оставила да се оправя. Ходи по секцията и дивана, пада, става, вече се катери по дивана хахах ужас е.
И ние мисля, че около 10я ден я изкарахме на вън за малко.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #168 -: Февруари 24, 2021, 11:21:50 am »
В групата на Сими има дете с ковид. Цялото семейство е. Казах, че няма за пусна децата ако не си направи тест болното при връщане. Сега всички ще ме замразят, но не виждам друг вариант. Сими със сърчицето, Бобо с автоимунно, мъжът ми е с астма.

Лято, има кутии за кабели и лайсни, в които да ги закрепите за под или стена. Друг начин няма.   
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #169 -: Февруари 24, 2021, 12:30:50 pm »
Magi,  дано мине бързо. Кой дифузер ползвате? Аз не знам как държиш фронта с кърменето.
Хелиантус, на 9тия ден го изкарахме. Педиатърката ми каза стига да е над 0, да няма мъгла си ти :)
Ами Павла, много добре си направила. Всеки трябва да прецени за себе си. Класът на Лори няколко пъти "бумна" от ковид, защото толкова са неефктивни мерките. Ако имало 48 часа от теста  и дететто не е присъствало, карантина няма. Тоест дете е последно петък на училище, болно е , но тест няма. Събота, Неделя, Понеделник не го пускати има + тест, карантина според РЗИ няма.Така 5-6 деца се заразиха, родителите на едното.На оцеляване е, буквално.
Вчера изкарахме, РД на Лори, с две девойки гости. Мина много добре. С количката се прибрахме + 3 момичета, бяхме атракция. Темата на партито беше еднорози и мама магаре да го организира :)
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #170 -: Февруари 24, 2021, 13:27:58 pm »
Лина, идеално си се справила!

Аз си взех един китайски дифузер и с него.Но много добре им действа дифузирането, много.

По-добре са бебетата ми, имат още хрема, но е много слаба.Вчера ги извеждах, голямо обикаляне беше, голямо чудо.Много ходиха и вечерта бяха много изморени.Вече искат стъпалата да качват.

Павла, добре си решила и аз така бих направила.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #171 -: Февруари 24, 2021, 17:42:09 pm »
Може и аз да взема един, Маги. Едва ли вреди. Радвам се, че се закрепят. Моника здрава ли е?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #172 -: Февруари 24, 2021, 19:29:46 pm »
Лина, чудесно си се справила, щом децата са щастливи.

Оказа се, че по наредби не е нужен тест на детето, за да се върне. Пълна тъпотия е. Докато не станат 2 седмици, няма да пусна Сими и Бобо. Другата седмица родителите са под карантина, така че другата е чисто. Чакам само учителката да звънне с нейния резултат.

Маги, да им минават сополите, че е много гадно. Моите също бяха. Първите вечери не спят. Става от стая в стая.

Разпределяте си децата и няколко дена се подготвяте за безсъние, Маги.   
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #173 -: Февруари 25, 2021, 04:02:38 am »
Лина, честит Рожден ден на Лора, да ви е здрава и щастлива! Супер за партито.

Маги, дано им минават бързо сополите.

Павла, много неприятно с този Ковид.

Ние , вече вчера, направихме първата разходка. Беше кратка, но е хубаво, че и аз се пораздвижих, много се изморявам. Снощи спахме цели 4 часа и нещо, което е уау, и мисля че е защото открих, че ръцете му пречат нощем   :D, голямо ръкомахане е. Имаме торби за спане с опция да се прибират ръцете и като ги прибрах беше супер, 2 пъти по 2 часа сън, което досега нощем не беше ставало. Мина консултацията с Ася Демирева, много ме успокои, мисля че доста се напаснахме с кърменето и всеки ден всичко става по- добре.
Аз нещо от раждането насам съм много емоционална, постоянно плача, но е по- скоро от щастие, сигурно и умората си казва думата. През бременността не плаках нито веднъж, но сега наваксвам стабилно, ужас просто  :D
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #174 -: Февруари 25, 2021, 07:33:38 am »
Лина,много да ти е здрава и щастлива Лори!И аз имам идея за еднорог на РД на Зори,пък да видим .
Хелиантус,в началото еуфорията и хормоните си казват своето.Скоро ще се увеличи нощният сън и ти ще поспиваш повечко.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #175 -: Февруари 25, 2021, 08:18:03 am »
Хелиантус и аз имах такива торби, много добре бяха.И двете им свивах ръчичките и спяха прекрасно.Сега се въртят като пумпали в цялото легло, не знам как го правят, а хем са в чувал.

Да в началото човек много плаче, защото е мнгоо емоционален.Аз не можех да повярвам, като се роди Моника че е наша.От адреналина и еуфорията не спах няколко нощи.А с близначките беше много смешно първите нощи.Не знаех защо ставам и защо не спят.Толкова бях свикнала да имам голямо дете дето си спи  :lol:

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #176 -: Февруари 26, 2021, 12:16:15 pm »
Хелиантус, как сте? Овладя ли малко емоциите и сълзите на радост или все още си силно развълнувана от новия член на семейството?
Маги, и аз не бях сигурна първия месец с Криси защо трябва да ставам, но до няколко секунди си спомнях, че всъщност тя е бебе.
У нас има едно болно дете.Васил кашля ужасно, но за щастие не много. Започна се с болки в гърлото, вчера беше с пресипнал глас и тая сутрин с ужасна кашлица. За мой "късмет" нямам никакви останали сиропи, а заплатата и майчинството ще дойдат след първи март. Да минем първо прегледа следобед и после ще ровя по касичките, но тая сутрин хич не ми тръгна добре деня май.

Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #177 -: Февруари 27, 2021, 03:02:38 am »
Здравейте, добре сме ние, напасваме се. Емоционално....още  си плача доста. Снощи спахме, с прекъсвания , но все пак, от 1 до 9, което е уау. Кърмя го легнала спи до мен и всички са доволни. Е...мен все ме е страх да не му направя нещо докато спим, но да го местя в неговото легло изобщо не се получава.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #178 -: Февруари 28, 2021, 08:35:28 am »
Благодаря, момичета. Бая се постарах. А и в деня на приготовленията, Дани беше мееега кисел и се дереше, но се оправихме. Маги, изчисти ли се сопола? Лято, много гадно. И Лори тоя месец като се разболя, плюс бума на ковид в нейния клас, с тестовете за ковид, около 200 лв  за лекарства общо. Дано не е нищо сериозно. Хелиантус, докато се нормализират хормоните ще мине време. Плачи си,когато ти се плаче, няма нищо лошо. Слънце, тя кефи ли им се?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #179 -: Март 01, 2021, 08:27:06 am »
Честита Баба Марта на всички!Да сте много здрави, румени и засмени!Да са здрави всички дечица!

Как сте момичета?