0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #140 -: Февруари 21, 2021, 15:27:50 pm »
Ето и нашия закъснял прощъпулник. Проходи преди месец, но чак сега успях да го направя. Ще си имаме зъболекар 🙂 Позавъртя си гаечния ключ, но си хвана четката 😀 Питката си е мое творение, но тортата не(не ми е там страстта)
« Последна редакция: Февруари 21, 2021, 15:39:08 pm от Татяна Павлова »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #141 -: Февруари 21, 2021, 16:03:07 pm »
Сладур е Лазар.Все напред и нагоре да върви!

Моите девойки са катерици тия дни.Едно че се катерят, второ че пъхат всичко в устата си и бузите точно като гризачи :)
Не знам как да измисля безболезнено да преминат към спане в техните легла, като още сучат, айде Ади може да я отбия евентуално и да я науча на шише, обаче Габриела е много трудна, отказва шишето и това е.А на мен вече ми тежи.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #142 -: Февруари 21, 2021, 17:19:22 pm »
Еха Танче, браво на Лазар! И питката изглежда супер! Паспорта за какво е бил?:) Митничар?
Ами Маги, те са големи, нормално. Даже ти си герой, ама това е друга тема. Сега като се пооправи времето поне ще може да излизате. Боболини, ако четеш Захаринов отрече да е за при него детето ( и слава Богу). Както и редица вече педиатри. Правим си гимнастиката за вратлето. Доста ме беше страх, когато сама я правя, но засега се справям уж( въпреки че направо се припотявам). Останалите как сте?
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #143 -: Февруари 21, 2021, 17:36:07 pm »
Лина, виж за това не се сетих 😀 За дипломат го нарекох, ама той си хареса друго. Даже мислих, че ще хване камиона, че само шофьори има в нас и той само бръмка, но виж избра си друго 😁
Много и се старах, че по принцип само на кифлички я правя, а сега специално гледах клипчета как да я оформя 😁
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #144 -: Февруари 21, 2021, 19:23:45 pm »
Страфотен сладур е Лазар. Браво на бъдещия зъбалекар.

Маги, много ли сучат нощем?
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #145 -: Февруари 22, 2021, 08:31:42 am »
"Боболини, ако четеш Захаринов отрече да е за при него детето ( и слава Богу). Както и редица вече педиатри"

Много, много се радвам  :D :D :D Той е доказан специалист и може да му се има доверие напълно  :D
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #146 -: Февруари 22, 2021, 08:39:07 am »
Танче, хехе аз пък за дипломат не се сетих! Е, понякога крушата пада много далече от дървото. :D Мен, без никой да ме е насочвал, си избрах нещо което няма нищо общо нито с единия, нито с другия род :) bonbolini, да още веднъж благодаря за включването!
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #147 -: Февруари 22, 2021, 11:58:16 am »
Благодаря,  момичета  :bighug:.

Нямах време на пиша, бая тегаво беше тия дни. Първите 3 нощи ме подлуди, постоянно сучене по 8-9 часа без да спира, изпусне ли гърдата за секунда и рев, завива си ръцете в устата, не мога да го сложа пак. Вечра през деня си яде супер, изобщо не беше сънлив и тая нощ беше значително по- добре, спах към 4 часа и дремах още известно време.  Открих кърменето легнала и се родих, той вече официално спи в леглото при мен, друг начин не виждам. Зърната са по- добре. Имам затруднения със слагането му на дясната гърда, където и зърното ме боли повече понеже не засуква правилно. Утре сме на преглед при акушерките и пак ще ги питам как да го слагам, сигурно ще направя и онлайн консултация с консултант по кърмене. Ще му взимат кръв утре  :( Иначе сме добре. Добре, че е мъжът ми. Все по- влюбена ставам в малкото човече 💙

Танче, честити крачета! Прекрасен е Лазар!
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #148 -: Февруари 22, 2021, 12:26:10 pm »
Хелиантус, то беше ясно, че така ще стане със спането. Аз затова не виждам смисъл в next to me легло. Като почне да може да се отделя след 1-2м, тогава спокойно можеш да го местиш и в истинска кошара, залепена за спалнята. Аз бях така с двамата.
Ще се насладите, ще се опознаете и ще става все по-хубаво. 
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #149 -: Февруари 22, 2021, 13:40:10 pm »
Това са хубави моменти сега, макар ти да се чувстваш страшно несигурна.

Павла, Габи суче по веднъж, но не иска шише въобще, а Ади може и по 10 пъти да се събуди,тя по приема шишето.Абе ще се оправя някак, просто има моменти в който е много изморително.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #150 -: Февруари 22, 2021, 15:02:35 pm »
Няма ли да ти е по-трудно да ставаш да правиш мляко?
Може би трябва да пробваш една по една. Първо Ади, а после Габи да преместиш в нейно легло.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #151 -: Февруари 22, 2021, 15:11:25 pm »
Танче,Лазар все повече се отдалечава визуално към теб и се приближава към Георги  :D .Много зъби да излекува и да ви е жив и здрав
Хелиантус,за мен спането заедно е манна небесна и панацея,кърменето става и без твое участие даже.Първите два месеца почти плътно спяхме заедно,няма смисъл от излишни мъки .
Ние още я взимаме всяка сутрин ,след второто хранене между 3и 5 винаги ляга при нас.Ако пропусне храна и се събудя към 7-8 а тя си спи в кошарата,в първия момент даже я търся на пода,толкова съм свикнала.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #152 -: Февруари 22, 2021, 18:41:37 pm »
Леле, аз май наистина много тъпо се оплаквах, че Криси спи много. Като Ви чета и ми е много странно, че все още храните нощем по няколко пъти дори. Васил малко по-късно, но и той бързо спря да се буди за храна нощем и си мислех, че всички бебета са така. Нали, то щом моите 2 спят... Иначе аз още не съм я преместила в нейното легло вечер (само денем), че пък тя заспива между 18,30 и 19,30, а батко ѝ към 21-21,30 и би ѝ шумял. Но чакам да се смени часа, да се стъмва по-късно и да седим навън до времето за лягане. Тогава няма да ѝ шуми и всички ще си спят по местата. Обаче сега като чета тук и си мисля, че може и да не ми се получи точно така :/

Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #153 -: Февруари 22, 2021, 21:54:01 pm »
Танче, да е жив и здрав Лазар, голям красавец!
Хелиантус, трудно и вълшебно е началото, всичко ще се нареди! Справяш се много добре! Аз така и не успях да спя с Дара първия месец, не знам как успявате, това ми е мъка голяма, сега си спим една до друга, но тя е вече по-голяма. Притеснявах се, че ще я затисна. През деня спеше в скута ми, а нощите пак така или в кошарата си.
Кога се затваря фонтанелата?
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #154 -: Февруари 23, 2021, 08:40:47 am »
Танче, страхотен е бъдещият зъболекар 😁
Кукапетал, до към годинката трябва да се е затворила, но при някои дечица може малко по - рано или по - късно. Отклоненията обаче не трябва да са много големи. Тогава се коригира дозата на вит. Д. За това е важно всеки път да се проверя на консултацията.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #155 -: Февруари 23, 2021, 08:56:19 am »
На Ади и се затвори около годинката фонтанелата, Габи има още един много малък, мек участък.При вас е рано Кукапетел.

Павла, не знам кое е по-добре, но Аделина ме дърпа по 10-15 пъти на нощ понякога и аз не спя въобще, ама въобще.По спомен от МОника в момента в който я отбих, започна да спи по-дълго  и спокойно.Просто порасналото дете, не е като бебето и кърменето е различно вече.

Аз имам две хремави бебета.Познайте кой и как спи!Едва гледам, но ще оцелея някак.

Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #156 -: Февруари 23, 2021, 10:01:00 am »
Танче Лазар е толкова прекрасен 🥰🥰🥰
Кулапетъл аз за фонтанелата знам, че до 18 месеца на бебенцето е нормално да се затвори.
Лято много относително с спането по цяло нощ. Малката в началото си спеше цяла нощ, въпреки че беше кърмено бебе. Почнах ли са я захранвам стана ужас. И така около 4 месеца, докато не приключихме взаимно с кърменето. Сега си спи и няма проблеми :)
Маги бързо оправяне. Нз как издържаш с това недоспиване.
Да ви питам стимулирате ли по някакъв начин децата, за да проходят? Бута като луда уокъра, ходи като ме е хванала за един пръст, може да ходи, но не иска да се отпусне сама. Пази равновесие без да се държи , но Ако я подканя да дойде към мен, тя веднага сяда и почва да лази.
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #157 -: Февруари 23, 2021, 10:04:46 am »
Ох, Маги, дано бързо се оправят, не ти е лесно, но се справяш повече от чудесно!
Като капвам капките вит. Д и тя си затваря устата и падат върху устните, така няколко опита, докато уцеля вътре да попаднат и се притесних, че си ги облизва и да не съм я предозирала. Ще питам на консултацията как е фонтанелата за възрастта й.
Болят ли яйчниците преди да дойде цикъла, нещо май се разработват при мен.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #158 -: Февруари 23, 2021, 10:18:56 am »
До 18м знам, че не е проблем. С.еди се и темпа на затваряне. Много по-опасно е бързото затваряне, отколкото бавното.

Маги, така и така не спиш, отбивай ги двете наведнъж.
Борис се будеше до скоро да яде вечер. Сега измести в 7-8ч. Явно си има нужда, въпреки че е на АМ.
Това не му пречи да стане днес 4ч, за да си поговорим и погушкаме и пак да заспи.
Биберон ползват ли?

Слънцемое, аз не съм стимулирала нищо. Не им давах и пръст. Който иска да ходи, да се научи. Бобо го научиха да го водят. Майка де. После мрънка 1 седмица, но си свикна. Реално той се пусна на 10м и половина. Сими късно проходи, на 13м, но той много обичаше да пълзи. Даже още пълзи понякога, докато Бобо не мога да го сваля, да не е прав.

Моите също бяха, а и още са малко сополиви. Отделно снощи ми се обадиха, че един баща е с ковид. Мъжът ми настоя да спрем Симеон до отрицателен тест на учителката. Та сега си е вкъщи и ще откача милото, че вали и не мога да го изкарам. Аз съм ясна. Като откачиш и после е лесно.
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #159 -: Февруари 23, 2021, 12:02:36 pm »
Слънце, Дари след като започна да ходи хваната за една ръка, аз пък започнах да я подканям да се пуска. С баща и заставахме на разстояние и тя така правеше самостоятелни крачки между мен и него. Две седмици след като започнахме с това "упражнение", тя си проходи сама.
Маги,да оздравяват бързо близначките и ти да можеш да поспиш повече.