0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #40 -: Февруари 12, 2021, 14:18:39 pm »
Слънце, аз взех на Бобо за Коледа такава кола. За сега го возим вкъщи, но му харесва. Нямах намерение да взимам подобно нещо, но Сими това реши да поръча на Дядо Коледа за брат си.
Мисля, че и навън ще е добре, но е е удобна за бутане после от детето. Поне на Сими не му е.
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #41 -: Февруари 12, 2021, 14:24:32 pm »
Слънчице, точно с такава дръжка съм харесала. Да, направо слагам Дари и така пробвам. Ние имаме такава количка, но е без дръжка. За сега обаче я кара само назад  :D
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #42 -: Февруари 12, 2021, 17:06:06 pm »
Павла,искам и борд да има отстрани и сенник и да завиват предните колела.На някои не завиват и това ще е неудобно мисля.
Мише,карането назад без огледала е трудно,браво на нея  :D
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #43 -: Февруари 12, 2021, 17:54:04 pm »
В къщи имаме автопарк, защото събрахме една полицейска кола от племеника, едно пате от Моника и едно конче  :lol: На вън така или иначе няма да ги бутам с тях, пак казвам, ако не може да легне детето да спи или да си почива, за мен не е ОК.За бутане с крака бях взела на Моника една триколка, която се сгъваше и ставаше супер компактна, но я поръчвах от английския амазон навремето.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #44 -: Февруари 12, 2021, 18:56:48 pm »
Аз да ви питам за райд она,от около годинка ли почнахте да го ползвате?
Маги,аз за навън мисля,че ще ми е най -удобно с количката,а райд она ще го въртим в махалата надвечер и на двора ,то не че е големия двор ма айде ,толкоз място има.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #45 -: Февруари 12, 2021, 19:57:51 pm »
Със същата идея го взех и аз. Предните гуми завиват, има къде да си подпре краката, само сенник няма. На 10м го сложих вкъщи. Добре му беше.
Аз също предпочитам количка. С една съм от 2г и половина и не я заменям за нищо.
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #46 -: Февруари 12, 2021, 23:40:34 pm »
Танче, триколката само на двора я пробвахме веднъж, че времето все е гадно и гледам да съм с количката. Иначе Лазар много и се радва и му беше удобна, ревна като го свалих от нея.
А за автопарка. В нас е ужас 😀 В битовата стая вече няма място. Има такава кола за бутане, акумулаторни джип и атв, триколка и количката му. Само трактор и камион ни липсват 😂 Да се стопля по бързо, че всичко да си влиза в употреба.
За триколката пробвах и с двата вида дръжки. Тази с цялата не ми беше удобна за завиването и не беше свързана с предното колело. С ева гуми е, че по нашите улици все ще са спукани ако са помпащи. Седалката се върти като на почти всички, облегалката се пуска в полу легнало положение и сенника е долу горе голям, че има някои с доста малки сенници.
« Последна редакция: Февруари 12, 2021, 23:47:33 pm от Татяна Павлова »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #47 -: Февруари 13, 2021, 08:12:22 am »
Аз изкарвах Моника като малка пред блока с това пате.Иначе просто ги сложих като проходиха в коридора тия неща и те започнаха да се интересуват от тях.Имаха период в който ги бутаха като проходилки, после почнаха да се катерят по тях.Буах ги в началото и им беше много интересно.Вече са достатъчно големи и се катерят сами, леко се прибутват, но най-големия кеф е да натискат копчетата да свирят.

Тая сутрин мислех, че ще поспим но се събудиха в 6,44 и двете  :balk_132: Спи ми се та две не виждам.

И да се оплача, Габриела е човека събуй чорап.Докато ги обуя ги събува.И вече като кажа дай си чорапите, ги търси и ми ги носи.Почнаха да ме разбират какво говоря.Носят дистанционните, шишетата с вода, и тичат като ги гоня :) Кака им много ги гони из апартамента, играят си доста, ама ги и пошляпва от време на време :(
« Последна редакция: Февруари 13, 2021, 08:20:44 am от magi_st »

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #48 -: Февруари 13, 2021, 09:27:07 am »
Танче,ако има парк до вас или двора ви е голям ще е супер да си кара.До нас има едно училище и двора лятото е отворен защото има спортни съоръжения,има и една църква с градинка,че там мисля да правим следобедни разходки като се стопли и удължи денят.
Зори също си събува чорапите и ги яде ,доста е активна,иска само права да седи,прави стъпки по дивана и секцията.Два три пъти пада на ден  и много обича да се завира под масата,под стол или в една ниша на секцията .
Научи се да се пуска и да тупва на дупе,само по глава пада вече ма и това ще усвои.
Масичката за игра от Маги първите два дни я плашеше и плачеше,сега й разкатава фамилията от блъскане и натискане  :D
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #49 -: Февруари 13, 2021, 09:54:01 am »
Същата работа. Искаше ми се да покрив днес, а по-скоро и двамата станаха рано.
Може, Сими също го пошляпва. Не знам от къде му идва, като никой никога никого не е удрял.  Да пораснат още малко и ще се заиграват моите повече, а и Бобо ще може да отвръща.

Утре ще правим прощапулник. Другата седмица рожден ден. После ще тръгне на забавачница, за по 1-2ч да свиква. Супер бързо мина времето. 

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #50 -: Февруари 13, 2021, 11:14:22 am »
Слънце, с уоъкъра май е най-препоръчително. Браво, че напредвате! Павла, как сте? Мишето сигурно няма да минава много големи разстояния с това колело( така му викам аз). Мише, каквото и да купиш гледай да има сенник, да завива от водача за родителя и над педалите да има едно издадено( като летва или стъпалце), за да си качи краката детето , когато се измори и ти я буташ просто. Слънчицето, гуш! Много яко за книгите - ще имметна едно око. Ако ти се занимава качи , на мен ще ми е интересно. Както при теб и Маги, Лори постоянно ги събуваше тея чорапи. Имаше едни с кожени подметки , като търлъци и нагоре чорап, та тези я озорваха бая, ама и тях ги оправяше. Павла, ще чакаме снимка на твойте торти. Точа им лиги дистанционно!

Аз да се оплача... минахме кръговете на Данте тея няколко дни. Онзи ден бяхме на ендо и назначи изследвания. Каза, че аз съм била в дефицит на вит д и б12 и сигурно и детето било.:( пусна изследвания вит д ,б 12, калций,алкална фосфатаза,фосфор и доплатих за магнезий и ПКК) Вчера намерихме къде да вземат кръв от веничка, много тегаво както се сещате. После на обяд отидохме на трансфонтеналната ехография, там казаха, че всичко е ок, но каза кранио табес двустранно. Оттам звъння на личната и тя  вика как така за няколко дни двустранно?!? И ме прати в поликлиника България, където били най-добрите педиатри. Междувременно излязоха изследванията, които са съвсем ок, та третия лекар за деня тотално отхвърли кранио табеса, намали вигантола на една капка + това което взима от адаптето. Огледа го обстойно и каза, че няма такова нещо а това което съм пипнала било шевовете на главата, където нямало още костно вещестество достатътчно ( или нз кво не я разбрах), защото още растял и било нормално. Плюс това е супер активен, набира се, обръща се и нямаме изобщо грам притеснение. Потенето трябвало да бъде няколко пъти на ден да става мокър, без да реве. Та ще ида до Лл идната седмица и през ендото така или иначе. По-вещите ще погледнете ли изследванията?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #51 -: Февруари 13, 2021, 11:46:28 am »
Лина,супер че сте по-спокойни,аз се бях филмирала за потенето,браво на Дани!
Не искам уолкър,изобщо нищо за прохождане не искам,предпочитам сама да се справя.Мъжът ми тръгна да поръчва каска ,отказах го,нека си пада,така ще се научи да се пази.
Павла,да кажеш какво ще дръпне от прощъпулника.
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #52 -: Февруари 13, 2021, 12:28:35 pm »
Има и парк, и в двора ги карахме като беше топло. Голям кеф му беше и голям рев като то свалях от тях 😀
И ние ще правим прощъпулник другата седмица като се прибере баща му, че е все по пътищата, а на рождения му ден нямаше как да се случат нещата с толкова хора.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #53 -: Февруари 13, 2021, 12:37:32 pm »
Ми както са прохождали всички деца така и Зо. Едва ли ще търпи каска да ти кажа. А и да я търпи всичките много запаряват. Потенето трябвало да бъде по цялото тяло , изведнъж. Най-вече докато е в покой.
Танче, много добре, когато има двор. Според мен е голяяям плюс. Най-вече за босички крачета.
За магазините - и аз го мъкна
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #54 -: Февруари 13, 2021, 13:10:14 pm »
Лина, затова ти казах дзен лекари да си намериш. Радвам се, че всичко е наред с Дани.

Добре сме. Боляха ни ръцете само. Иначе всичко е наред.

Потенето, особено при хранене е нормално. Голям зор им е.

Аз обезопасява къщата, а не детето. Предпочитам така, вместо за щяло и нещяло да викам Не. 'Не' казвам само ако наистина се налага.
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #55 -: Февруари 13, 2021, 15:11:49 pm »
Линаа, много се радвам за добрите новини. Отличник си е Дани  :bighug: За триколките, знам. Всичко съм предвидила   :D Просто ми е трудно с намирането на мостри на моделите, които съм харесала.
Танче, вашата сгъва ли се? Ако да, ми кажи модела.
Маги, Дари не е спирала да събува чорапите. Иначе е на същата вълна. Носи неща като и кажа, показва предмети, животни и т.н., . Много губи и дистанционни,та понякога я експлоатирам да сменя каналите през приемника  :D И тя много ми бяга, даже като я викам се скрива зад масата в кухнята и мисли, че не я виждам  :D Това е единственият момент, в който стои неподвижно  :D
Павла, направо като миг се изнизва това време. И аз чакам снимки.
И ние отдавна обезопасихме всичко. Нещата за отваряне на шкафове вършат работа, обаче на протекторите за ръбове им разказа играта на секундата. А сега и прави неща които смята, че привличат вниманието ми. Кашля нарочно и си удря главата в каквото се сети. Уж леко, за да я видя, ама понякога си се тресва със сила. И ме гледа и с лукава усмивка продължава да го прави. Слагам си ръката на челото и, и тя през нея се удря. Абе голямо диване  :D
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #56 -: Февруари 13, 2021, 16:10:04 pm »
Моите нямат проблем с ръбовете, но няма с какво да затворя чекмеджетата. Всичко отварят малките Худинита.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #57 -: Февруари 13, 2021, 16:14:44 pm »
Ние имаме лепенки на шкафовете които са в обсега й,сега се опитва да отваря чекмеджета ,а масата в хола е от тия които се разтягат и стават и високи и все се държи за дръжката и ровичка там.Тази маса като бях бременна се купуваше ,но не съобразихме тази ръчка 
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #58 -: Февруари 13, 2021, 16:45:47 pm »
Не е сгъваема, Мише. Те сгъваемите като цена са колкото една лятна количка, че и повече. Byox имат сгъваема на приемлива цена. А другите, които съм гледала са на Doona и Smartfold.
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #59 -: Февруари 13, 2021, 17:13:32 pm »
Има и скъпи, има и не толкова. Идеята е, че тя и в лятната не иска, а и тези, които имат родителите ни, не са маневрени и като цяло пак се усеща тежестта на детето. Едва я накланям за тротоарите, например. А в триколката и е интересно всичко. Кормилото държи и като цяло се чувства по - свободна в движенията и част от обстановката около нея  :D Абе трудно е моето чаве  :D Аз ще намеря каквото търся, но тъй като имам много изисквания, ще отнеме повече време.