0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #120 -: Февруари 19, 2021, 08:42:34 am »
Павла, да ви е жив и здрав Борис, щастлив, щур и доволен! Весел празник!
Маги, изпуснах вашия празник, да е здрава, лъчезарна и все така грееща кака Моника!
Лято, ако я носиш по-дълго изправена, не спира ли да повръща Криси? Аз така се справих с рефлукса на Дара. Вчера бяхме при педиатъра да я преслуша, кашляше много предната нощ, все едно се дави. Вече е по-добре, гърдите са чисти. Почвам да мисля, че от многото слюнка и предстоящите зъби кашля, или пък от вируса на татко си.
Според вас проблем ли е че спим на метър разстояние от радиатора?
Лина, не ви е лесно, но всичко ще се оправи! Целувки на малкия борец Дани! 😘
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #121 -: Февруари 19, 2021, 09:00:58 am »
Кукапетъл,да не ви е сух въздуха?
И аз изкарах есента един вирус,но на нея нищо не й стана.Той не е с корона,нали?
Може да слагаш и купа с вода на радиатора,ако позволява размера му.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #122 -: Февруари 19, 2021, 09:24:34 am »
Кукапетъл, и аз за сух въздух се сещам на първо четене. Мен лично това ми дразни гърлото много. Криси вече не повръща толкова много. Преди връщаше на фонтан и от носа, и от устата. Давеше се и спираше да диша за секунди. Сега повече плюнка изтича с малко мляко, но буквално леко изтича само. Обаче ако я гушкам много си повръща. Понякога след хранене само като я вдигна, за да я преместя или изправя по-рязко повръща и върху мен повечко. Обикновено след хранене гледам да е в полулегнала позиция за половин час, но тя вече будува повече и е по-лесно. Преди като само спеше нямаше как да не я сложа почти веднага да легне. Като мине този половин час я слагам на активна гимнастика или в креватчето на въртележката, за да поиграе и да се повърти малко. Тогава връща също, но предимно плюнки и много малко храна. Предполагам, че скоро съвсем ще се успокои със седежа и т.н., но пак има доста време и дотогава.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #123 -: Февруари 19, 2021, 09:28:57 am »
Кукапетел, ако много се лигави може от това да кашля.Дави се от лигите.От сухия въздух е по-специфична кашлицата, суха е и дразнеща.Моника също спеше много близко до радиатора кате беше бебе, проблеми не сме имали.Взехме влагомер да видим колко е влагата в стаята, оказа се, че лятото въздуха е в пъти по-сух от колкото зимата.Ама то тук лятото е Ад.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #124 -: Февруари 19, 2021, 19:04:27 pm »
Павла, да ви е жив и здрав Борис и много да ви радва.Весел празник!

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #125 -: Февруари 19, 2021, 20:25:08 pm »
Честит да е Борис. Много празници има този месец той. Да расте здрав и близък с брат си.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #126 -: Февруари 19, 2021, 20:43:31 pm »
Павла и Борис ли навърши първата си годинка 😊 Да е здрав, обичан, усмихнат, щастлив и игрив! Честит празник! Чакаме снимки.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #127 -: Февруари 19, 2021, 21:17:02 pm »
Павла,честита годинка на Борис!Много да е здрав и борбен мъж!
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #128 -: Февруари 19, 2021, 21:18:16 pm »
Ето ме и мен в тази тема направо не мога да повярвам.

Павла, да ви е много здрав, щастлив и любопитен Борис, да расте свободен и щастлив!

Ние се кърмим що годе успешно засега, засука 20 мин след като се беше родил и не спря 2 часа, сега виждаме повече зор. Лошото е, че много започват да ме болят зърната, а от обяд и гърците изглежда по подути и горещи и леко дискомфортни. Идваха акушерки днес, помагала пак с кърменето, но не знам как ще докараме до 10 хранения на ден, много дълбоко спи и няма събуждане. Ох, голяма лудница ми е всичко и съм много недоспала, добре че мъжът ми си е вкъщи.
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #129 -: Февруари 19, 2021, 22:07:36 pm »
Честита първа годинка на Борис. Да расте здрав и обичан.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #130 -: Февруари 20, 2021, 05:40:59 am »
Честита годинка на Бобо, Павла. Желая му крепко здраве и безгрижно детство.
Хелиантус, добре дошла. Почивай си, поне първите дни докато Бобче спинка си отспи и ти. След всичко имаш огромна нужда от почивка и спокойствие. Всичко мина и вече сте си у дома, въпреки вълнението от срещата ви не е лошо да се отпуснеш вече. Ти на час или на поискване ще даваш кърма? Доколкото зная в началото е хубаво да е на поискване, а не да гониш цифри (брой хранения, времетраене и т.н.). Тук поне препоръчват от самото начало денем да се буди бебето за хранене, а нощем да се храни само ако само поиска и тенденцията е бързо намаляване на броя хранения за денонощие. Все пак първия месец е адапционен и за двама Ви, но ако ти знаеш какво да очакваш от книги и разкази на приятели, то бебче няма никаква представа какво е станало, къде е попаднало. Нормално е да спи, в първите си дни се уморяват от дишането си дори, а сукането е като 2 часа във фитнеса. Според мен до седмица самият той ще е по-наясно кога е гладен и ще започне и сам да иска все по-често да суче. По мое мнение не е нужно да изпадаш в конкретика, тъй като всяко бебе е различно. Следвай насоките, но повече следвай нуждите на малкото човече. Лекар си, виждала си как животните комуникират с малките си и в първите дни след раждането не мърдат от тях. Буквало ги кърмят на поискване. Едва по-късно стават от легълцето си и оставят бебетата за все повече време сами. Мисля, че такъв трябва да бъде естествения ход на нещата и при човека - почиваш максимално и си винаги на разположение.

Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #131 -: Февруари 20, 2021, 07:34:43 am »
Хелиантус, добре дошъл на твоя принц, да ви е жив и здрав, радост и щастие на цялото ви семейство! Прекрасна новина, толкова се радвам, нямам време много да влизам в чата и не успявам да следя другата тема, сама гледам бебка, че татко й работи много, дори и уикендите, но много се развълнувах, че си родила! Честито!!!  :welcome_1: :bori_005:
Момичета, сух е въздуха, но слагам на радиатора постоянно вода в една къмпинг чаша, че е по-тънък, имам дифузер за етерични масла на    Do terra, който работи целодневно и като видя, че е запушено нослето, слагам и тенджера на котлона с вода да се изпарява. Влажността е между 45-50. Надявам се да е добре. Много слюнка има, сигурно е от това, тази нощ не е кашляла. Не сме сигурни какво изкара мъжът ми, беше много зле, все още прокашля, прави 2 антигенни теста от носа и гърлото, отрицателни са, но не им вярваме на тях много. Важното е, че е добре и ние също, че гърлото ме беше заболяло и мен за 2 дни.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #132 -: Февруари 20, 2021, 08:27:56 am »
Ееее Хелантус, айде добре дошла! То и аз, когато започнах да пиша тук, направо не можех да повярвам, че пиша за моето бебе. Много е яко! Ще се напаснете с малчо. Протектори пробва ли някакви или не иска да засуче с тях?
Кукапетал, и аз минах през твойте терзания с кашлянето и стигнах до заключението на Маги. От около две седмици Дани подкашля. Гледах влагата, проветрявах, ноо не спря. Забелязах, че когато е по коремче, вече непрестанно се стичат лигички и заключих, че е от това. Нали каката беше болна, после аз и много се притеснявах, че съм го заразила. Въпреки, че бях с маска, пречистватели навсякъде работят, каката отделена. Наблюдавай малката, аз видях следното: когато се залежи -кашля. Вдигнат ли е или по коремче-не. Всичко е от лигата. Лято, идната седмица е втория прием на ротарикс, ще изчакам и след това ще се пробвам да захранвам.

И тук- честит да е Борис на Павла!
« Последна редакция: Февруари 20, 2021, 08:32:28 am от Lina88 »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #133 -: Февруари 20, 2021, 11:38:32 am »
Благодаря ви и от името на Борис!

Хелиантус, кърми го когато иска. И по 30 пъти ще станат сигурно първите 2-3 дена. Ако много спи и не се разбужда, може да е от билирубина и тогава трябва да го кърмиш и без да иска.

Кукапел, от лигите е най-често това покашляне. Може и от въздуха, но 50% е ок.
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #134 -: Февруари 20, 2021, 12:47:36 pm »
Благодаря ви!
Ох, много терзания имам тези дни дали правя нещата както трябва. Първата нощ го кърмих часове , а той все беше нервен и лапаше ръчички, но през деня в болницата не яде достатъчно според мен, но те все казваха да не го будя, вчера сутринта реших, че нямам коластра, защото нищо не можех да изцедя и му дадох малко АМ и той заспа, аз се притесних... после не можех да го събудя и сложа хубаво на гърда, дойдоха акушерките, показаха как, казаха че сигурно заради АМ спи толкова, снощи го кърмих от 22 до 6 сутринта почти постоянно, спеше и ядеше и нямаше никакъв шанс да го преместя в неговото легло, открих кърменето в легнало положение поне. Тази сутрин си яде на около 3 часа. Аз след раждането съм спала между 3-4 часа, за преди това да не ви разправям. Иначе кърмата ми слезе снощи явно и гърдите ми са огромни, горещи и болезнени. Зърната мажа с лансонох, но то вече и аз не знам какво ме боли само зърната или целите гърди. Иначене доста будничък, ходи си до тоалетна доста. Добре, че мъжът ми си е вкъщи, че изобщо не знам на кой свят съм още.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #135 -: Февруари 20, 2021, 13:07:28 pm »
Моят съвет е да оставиш абсолютно всичко на мъжа ти, а ти само кърми, спи и яж. Трябва да си възобновиш силите.
Също, ако можеш и искаш да кърмиш, не давай АМ. Започне ли се с АМ и идва края на кърменето. 
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #136 -: Февруари 20, 2021, 13:46:48 pm »
Така правя Павла, абсолютно с нищо не се занимавам. Това с АМ- то беше грешка, но се шашнах,  че нищо не пускам и е гладен. Само един път дадох и няма да повторя. Вече успешно се кърмим.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #137 -: Февруари 20, 2021, 14:14:33 pm »
Хелиантус, от сутринта съм почнала да ти пиша.Слагаш бебето често на гърда, той изглежда е сънен от билуробина, будиш го, с пощипване, потръкване, гъделичкане раменцето както е натискаш костиците леко.Помоли акушерката да ти покаже как, обясни и, че си имала завишен билирубин и той сигурно е така.С кърменето и пишкането ще изхвъли билирубина и ще се изчисти той.Наблюдавай внимателно да има наакани памперси всеки ден, ако има един сух памперс между храненията се обади веднага на акушерката.Аз в началото хранех по 40-50 минут, после около 2 часа почивка и после пак хранене.С близначките, с ел. помпа едва изцеждах от двете гърди по 30 мл, но имах кърма, не е да нямах, просто и помпата не можеше да изтиска това което те изсмукват.С Моника 10 мл едва изцеждах.Това че няма кърма при цедене не означава,че наистина няма!
Успех и сме тук при нужда.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #138 -: Февруари 20, 2021, 15:30:43 pm »
Точно така. Пий много вода и супички яж , Хелиантус. Сега ти и бебето сте най-важни. Мъж ти да поеме другото. Много добре сте се разпределили.
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #139 -: Февруари 21, 2021, 10:34:56 am »
Аз да се включа за зърната,можеш да мажеш с дефламол,но трябва да го измиеш преди следващото кърмене. На мен много ми помогна.