0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #80 -: Февруари 14, 2021, 19:14:24 pm »
Ихааа каква яка питка!!! И Лори най-приоритетна й беше питката да ти кажа. И на много хубав ден го направихте. За Мони и Борисчо си сипвам една чашка винце :) да са здрави!
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #81 -: Февруари 14, 2021, 20:59:35 pm »
Честита да е Моника. Да расте здрава, щастлива, с късмет и да бъде винаги усмихната 🙂
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #82 -: Февруари 15, 2021, 08:36:42 am »
Как сте дами?Благодаря за пожеланията :) Павла, хубав празник сте имали, страхотна питка си направила.
Ето Моника и тортата, която направихме двете

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #83 -: Февруари 15, 2021, 10:18:34 am »
Маги, няколко пъти поглеждам, но снимка на Моника и торта няма :)

Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #84 -: Февруари 15, 2021, 10:23:02 am »
Честити празници и от мен. Да е здрава и щастлива Моника. Павла честити крачета на Борис.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #85 -: Февруари 15, 2021, 13:30:42 pm »
Много съм зле

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #86 -: Февруари 15, 2021, 13:55:52 pm »
Усмихната рожденичка с прекрасна торта. Желая ѝ безгрижно детство и здраве.
Започнах да пия геритамин за косопада, май се подобрява вече, но някой може ли да каже колко време се пият витамините за след раждане? Не тези за кърмачки, а само за след раждане. Онзи ден ходих с Васил на катерене и аз се включих с още 2 майки на деца от отбора, но чак вчера вечерта ме тресна страшна мускулна треска. Но съм доволна от тренировката, а децата много ни се радваха и искаха състезание майки срещу деца да правим. Треньорката каза, че може, но по диктовка, защото иначе няма да е равностойно. Решихме всяка събота да катерим с децата. За 1 час усетих всички мускули къде са точно - ръце, крака, корем, гръб, кръст - няма ненатоварен мускул от пръстите на краката до пръстите на ръцете.
Миналата седмица през почивните дни Криси не спа много и беше нервна, тази седмица се повтори. Май свикна да сме си само двете и другите ѝ вдигат шум, та тя се буди на 30 минути в тези дни. Засега реших да не вадя другият кош, в този бебешкия е по-завет, а и тя няма напъни да сяда все още. Днес я гушках малко повече и съответно тя малко повече повръща. Стана ми тъжно, че не мога да ѝ се нарадвам хубаво заради това връщане на храна постоянно. Въпреки, че когато не я тормозя тя не връща нищо, а само плюнките мокрят дрешките ѝ, но пък само да я гушна за малко и веднага връща храна. Ама толкова да не я гушкам съвсем пък ми е тъпо, имам чувтсвото, че не ѝ обръщам внимание така и я пипам само за хранене и смяна на пелени, къпане, преобличане и преместване от едно на друго място. В същото време и Васил вчера се обиди, че напоследък уж сме заедно, не правим заедно нищо. Викаше ме да гледаме заедно детски, а аз бях "чакай да я нахраня, чакай да я преобуя, чакай да я приспя, чакай да оправя прането..." Накрая бях и гладна, но отложих и отидох да погледаме заедно детски за половин час, но през цялото време си мислех какво не съм свършила. Оказа се, че не съм измила шишетата.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #87 -: Февруари 15, 2021, 15:52:05 pm »
Е Лято, няма как. Защо не си нагласите храненето с гледането на детски? Аз правя ролеви игри с Лори докато го храня. Или си приказваме. С момче е различно, но детските стават според мен а и ти казваш,че той иска. Ще свикне със ситуацията.
Маги, прекраснааа е! Пу-пу. И голям майстор на торта се оказа! Да я похвалиш!
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #88 -: Февруари 15, 2021, 17:57:06 pm »
Гледането на детски е рядко събитие. Обикновено има десетина минути преди лягане когато аз вече спя, а ихтой винаги кани баща си. Вчера нещо му стана и ме търсеше, рисуваше ми сърца и искаше да сме заедно. Иначе умишлено ме избягва и тича при мен само като се удари или е тъжен.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #89 -: Февруари 16, 2021, 09:34:15 am »
Е това ти казвам, покани го да правите нещо заедно ( детски) докато храниш Криси. Нея ще я завъртиш да не гледа. Да се усети търсен Васил.  Останалите , как сте? Слънце, вална ли при вас или е сух студ?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #90 -: Февруари 16, 2021, 10:21:39 am »
Права си, ще го поканя да свършим нещо заедно. Но не детски докато я храня, че таз малка гадинка търси телевизор и се върти, за да застане срещу него и да гледа. Баща ѝ я научи да пуска Маша още от коликите и сега няколко пъти я хващам - батко ѝ гледа телевизия, а тя си е уж в леглото на въртележката и без видимост към ТВ. Ама кат ида след няколко минути тя е вече обърната напреко на леглото и криви вратлето да вижда по-добре телевизора. Също докато сменям пелената се върти и зяпа натам, нищо че дори не е включен като сме само двете с нея. А пък като я храня и ако се чува телевизор директно почва да реве ако е без видимост. Проблем е, че мъжа е с две леви ръце и го е страх да я пипа. Няколко пъти му викам да ѝ обърне внимание, а аз с Васил, и той просто ѝ пуска телевизора. А като я храни от страх, че я пипа я слага в неудобна поза (главата плътно към гърдите или обратно - назад с опънато вратле) дето направо я изкривява. Говорим, обяснявам, слагам му я в ръцете и той пак така застава след малко.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #91 -: Февруари 16, 2021, 11:49:18 am »
Лято,веднъж лятото мъжа ми си пуснал мач,гушнал Зори ,пие бира и стиска зъби да не вика и псува,само се бие по челото.От захлас даже не видял ,че тя гледа без да мига.От тогава не бяхме пускали пред нея телевизор,после почнахме по малко и сега го пускам за Неделята на Нова и новини Поглежда две минути и до там,хич няма интерес.Така че  ще мине и зяпането.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #92 -: Февруари 16, 2021, 12:18:25 pm »
Аз в нашата стая не пускам ТВ. Мъжът ми като си легне (доста след мен) си пуска нещо за 10-15 минути и гаси, но ние тогава спим. Не пускам заради нея, защото няколко пъти исках да гледам филм, но тя спи в нашето легло и я виждам как от светлините на екрана спи неспокойно. Но в детската баткото си купи телевизор за РД и Коледа и му се радва. А той до 3-4 годинки мислеше, че телевизорът е пералня. Не се плаша, че ще гледа много телевизия тя когато стане по-голяма. Няма да има избор с нашите вечни обикаляния. И Васил по същата причина не беше гледал много телевизия - все сме навън, прибираме се и едва успяваме да се изкъпем преди да заспим. Не само лятото, а и зимата е така заради тренировки най-вече. Тоест това зомбиране сега е временно, но тя пък е съвсем малка, за да не ме притеснява. Иначе при многото пътувания често виждам деца - връстници на Васил, които ги храни някой само докато те гледат в таблет. Затова и държа на правилото, че не се носи храна по другите стаи и не се зяпа в екран докато се яде. Няма изключения, нищо че тя е малка. Неусетно става навик на всички ни и после се чудим как да се отървем от това. Същото е и когато пътуваме - в автомобил, влак (до 4-5 часа пътуване, не важи за море), автобус или градски транспорт не се яде и не се пие другоосвен вода. Не ме интересува дали собственикът на автомобила е разрешил, аз не съм и точка. Най-противно ми беше като видях една баба да храни внучето в пети клас в трамвая докато то си играе на телефона. Когато ме попита Васил защо някой си преживя с дюнер в рейса съвсем спокойно отговарям, че това е невъзпитано и дори просташко поведение на обществено място, а дори не искам да споменавам мръсотията наоколо. Не може да ядеш баничка и с мазните си ръчички да опипваш дръжките на превозното средство, за да слезеш например. Пък и цялата тая мръсотия - един си бърка в носа и пипа, друг току-що е ходил до тоалетна и не си е измил ръцете, трети се чеше и се хваща и минаваш ти с баничката, обираш всички мръсотии и после си чупиш парченце и го лапаш. А пък тия с кафето/сокчетата? Шофьорът набива спирачки и всичко се излива върху някой пътник. Хранене в превозно средство и пред екран - абсурд. Иначе нека си гледат телевизия, то няма лошо ако има ограничения и родителски контрол.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #93 -: Февруари 16, 2021, 19:45:50 pm »
Да се похваля с мерките на дъщеря ми - 6,050 кг и 61 см.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #94 -: Февруари 17, 2021, 08:26:04 am »
Привет от два катерача :) ще ми видят сметката и това е.Е сега еднаат се чекне на секцията!Не става бе, не става, няма начин да не се качат където са решили и това е!

Аз пускам ТВ, даже имам момент в който пускам на смарта песнички и те пляскат с ръце и танцуват, но това е вечер когато са много изнервени.Дори така правех и с кака им.Моника почти до 4-5 годишна не можеше да изгледа един анимационен филм на телевизора.Тя е доста динамично дете и това седене на едно място я побърква.Идваше и казваше скучно ми е и айде край с филмчето.

И двете не се зазяпват по ТВ, аз го пускам да гледам филм или да чуя новините.Филми със субтитри гледам предимно.Взех си киндъл за Рд и преоткрих книгите, та сега чета много като спят или докато ги приспивам и минимализирах съвсем телевизора.

Ние също много излизаме, сега за първа година така сме се заседяли с тия карантини и т.н.Иначе сме все по улиците и по някакви тренировки.Чак ми беше писнало в един момент, но предполагам с близначките ще продължим по отъпкания от кака път :lol: Как ще успяваме и с трите не знам, ще трябва да се клонирам.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #95 -: Февруари 17, 2021, 08:58:19 am »
О, Маги. И аз пусках на баткото. Даже той на компютъра седеше доста. Имаше някакъв бебешки канал с учене на форми, цветове, букви и цифри, а също и много песнички. Маша и Мечока гледаше и дори заради това детско падна от кревата си. Но беше по-голям вече, а това е още малко. А и както казах - следвам само правилото да не се храни докато зяпа екран. Иначе не съм чак такъв противник, аз също гледах телевизия като дете и помня с какъв кеф ставах събота рано, за да гледам Смърфовете. А като дойдеше време за кака Лара и Милион и едно желания... Ми нямаше начин да се откъсна от екрана. Най-любими ми бяха Костенурките нинджи. Разбирам, че анимациите са част от детството, също както и книжките, и игрите, и белите и се радвам ако мога да осигуря време за всичко, но да бъде разумно.
Васил е същото диване - пълен с енергия и няма умора. След тричасова тренировка по катерене ме пита дали ще го заведа да порита малко, че му е скучно да стои на едно място. Стои мирен когато пътуваме, обожава да е на път. Дори тази сутрин ме попита няма ли да ходим скоро до Враца, че миналата година ходи само веднъж да катери скали там.
Аз добре, че нищо не съм резервирала за море тази година. Стана ясно, че през лятото ще има състезание във Варна по катерене и ще си комбинираме удобно и лятната почивка ако се състои. А то ще е и по-рано, така че да не се притеснявам за изтичане на заповедта, изследвания и т.н. Преди трансфера ще се ходи до Стара Загора, Варна, Казанлък и може би Враца и Козлодуй. Все повече харесвам тази година, само плановете да се осъществят :) Дано и на Криси ѝ хареса да пътува, че ние сме пристрастени към пътя.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #96 -: Февруари 17, 2021, 09:19:52 am »
Ох, Моника се записала на футбол в градината :) Народни танци не иска, ама на футбол се записала :)

Нали спряха всички тренировки и спряха баскетбола и тя е много нещастна.Сега гледам, че май пак тренират и ще я пускам.Просто откача.А от 9 дни седене в къщи покрай карантината, аз съм качила 4 кила!Сега ще свалям, няма как.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #97 -: Февруари 17, 2021, 09:41:21 am »
Маги,аз нещо съм изтървала Защо сте в карантина?
И аз й пускам музика,признавам си детски песнички рядко,с всяко Зайченцето бяло ми умира по една мозъчна клетка.Пусксм й каквото на мен ми се слуша .
Тук още е голям студ,утре вече ще излезем обаче,душата ми се стегна вкъщи.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #98 -: Февруари 17, 2021, 09:53:22 am »
Маги, а нещо извън градината? Тя така или иначе е последна година и ще трябва да мислите нещо, а точно от тази възраст започват да събират деца за отбори май.
Слънчицето, Васил така пееше Любе и Контрол. Първото как да е, ма като се изцепеше в рейса с Бий хлапето или дори и по-брутални... Но пък свиреше на барабани Hells Bells на AC/DC по слух само. Сега се дере на химна, че го учат в училище и той само това иска да му пускам, а иначе пее детски народни по улиците и пак с пълен глас. Но той от корем още реагираше бурно на музика и си е музикален. Криси не се радва на песнички така, даже като ѝ гледам физиономията май ме мисли за идиот като ѝ запея за зайченцето.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #99 -: Февруари 17, 2021, 09:55:16 am »
Каквото на теб ти се слуша или гледа още малко. Взехме си прожестор. Ве ни дава Сими да гледаме каквато си искаме. С музиката същата работа. Идва и започна с 'Мами, махни ги тези грозните, с'ил ту пле!'. Така, че нито гледаме, нито слушаме. Първите дни след първия локдаун пусках филмче или песнички на Сими, защото баща им тръгна рак ва работа и не можех да сложа Бобо да спи. После се наместиха нещата и даже бях махнала телевизора.

Маги, не можеш да ги опазиш. Освен да се молиш да не се удрят много, друго не можеш.
Сими си пази много и е много внимателен, но малкото е камикадзе.
Аз също си взех електронна книга. Още първата Коледа като си роди Сими. Не всичко, което ми се чете го има на е-книги обаче. Това ме дразни. Ч