0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #100 -: Февруари 17, 2021, 10:20:15 am »
М да.И ние пускаме каквото ние слушаме, но не всичко им харесва и искат да го слушат.Но например на Зайченцето бяло се радват, спират да плачат и ядяха, когато отказваха да ядят.Моника имаше период в който не ревеше, само като чуеше Две калинки, като балеринки.Та аз бутайки количка по един от хилядите баири в града и пеейки се прибирах от разходка редовно.

Да слуша и нашата музика, но в един период на израстване се радват на детски песни, то и за това са измислени и са с тази ритмика и звучене.Сега близначките много се радват на песни,които ги пеят деца и им пускаме Бонбон да слушат.


Павла, така е.Гариела е по-предпазлива уж, но хитрее понякога и прави глупости.Аделина е откровенно камикадзе.

Лято, тя ходеше на баскетбол извън градината, три пъти седмично по час и половина им бяха тренировките.Но не е картотекирана и като пуснаха спортовете в началото тях не ги хвана.Малка е за отбора просто.Но сега май пак играят и днес мисля да я заведа, че и е тренировката.
Опитах се и на художествена гимнастика да я запиша като беше на 4-5 години, ходи 3 месеца и заключи, че било много скучно.Ми да там не тичат като отвързани и не подскачат напред назад  :lol:

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #101 -: Февруари 17, 2021, 10:36:14 am »
Маги, нека рита щом й е кеф. Като не излизам и аз качвам. Не че ям повече, просто движение ми трябва.
Слънце, падам от смях. Мен от арам-зъм-зъм.  Ние излизаме всяка сутрин в 8 тази седмица, заради физиото. Направо не ми се вервА. За капак днес ме боли гърлото ама аз настинах понеделника, в най-големия сняг. Дано се размина и да не е сериозно.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #102 -: Февруари 17, 2021, 10:43:04 am »
Така е, Маги. Аз също предпочитам да си слушат според възрастта.
Аз съм тренирал почти всичко, освен момичешки неща- шах, баскетбол (даже играех в отбори разни), волейбол, футбол, карате и тн. Хубаво е, че има желание.

То аз затова и си седя така. От локдауни и тн не мога походя като хората. А и Бобо явно е разбутал нещо отвътре
Ходих на диетолог. От неговата диета качих 4кг. Спрях я.

Лина, дано не се разболееш.

Малките пак са сополиво за рождения ден на Бобо.
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #103 -: Февруари 17, 2021, 10:52:04 am »
Маги и аз бях така на морето. По улиците, на разходка като ходехме и трябваше да се успокои и да заспи, пеех five little ducks  :D И сега в колата като стане много напечено, я пускам. Обаче в момента, в Кийт започне друга песничка и мрънка да върна патетата. Та, не ми се е забила в мозъка, Ами сякаш с нея съм се родила  :D Иначе и аз пускам по някой филм, но на нея и детски даже не са и интересни. И точки както казваш, заради седенето на едно място. Само песнички обича. И вече много обича сутрин като чистя и подреждам и тя да се включва. Помага ми за всичко. Подпъхва леглото, подава ми съдовете от миялната, взима си парцал и започва да бърше всяка повърхност, иска и с голямата метла да мете, но там не и се получава  :D Даже един ден си беше прибрала всички играчки в коша 😁 И вече ми е супер, вместо рев, докато чистя, имам помощник 😁
Павла, ти по принцип не се ли хранеше предимно високопротеиново и нисковъглехидратно? Каква е била диетата от диетолога?
Лина, пиеш ли нещо за настинката?
« Последна редакция: Февруари 17, 2021, 10:53:36 am от Mihaela Viyacheva »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #104 -: Февруари 17, 2021, 11:09:09 am »
Основно ниско въглехидратно. Тя ми каза, че ми трябват повече въглехидрати. И така.

Сими също от малък помага. За играчките първо му мина мерака.
Както казва майка, помага им се като не могат, а като могат вече нямат желание.
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #105 -: Февруари 17, 2021, 11:25:35 am »
Оо да, нямам илюзията, че ще остане със същият ентусиазъм и като порасне  :D Сега по - скоро иска да имитира моето поведение.
За въглехидратите зависи какви са и колко количество от дневният прием. Иначе се оказва, че не се пълнее от тях, както е всеобщото мнение. Но отново зависи и от организма.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #106 -: Февруари 17, 2021, 12:03:49 pm »
Аз съм с ИР. Приемам основно бавни от бобови или ям плод. Тя ми включи и малко бързи. Аз си ги смята като при диабетиците нещата, в хлебни единици.
На мен ми трябва и движение. Искат да ми спрат и виното, но аз предпочитам да съм дебела  :D
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #107 -: Февруари 17, 2021, 12:06:33 pm »
 :D :D :D Най - добре. Иначе, ако можеш да си намериш чисто вино, без добавена захар, няма проблем да се пие.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #108 -: Февруари 17, 2021, 12:18:38 pm »
Павла, попаднала си и ти на диетолог...
Васил и досега реве, че не му давам да си чисти стаята. Това не е вярно, просто чистя всичко докато го няма и той се сърди, че не съм го изчакала да се прибере и да има свободно време. Но ако е за прибиране на неща от земята, бюрото и т.н. хич го няма. Иска прахосмукачка и парцал. Като влезе да се къпе му давам парцалче някакво да търка плочките, а баща му му връчва маски и ръкавици да пере всяка вечер. Ама той се забавлява с играта с вода.
Начи ей сега това малкото пак ме хвърли в шок. Сутринта стана рано и хапна към 6 и 30. Заспа и се събуди чак към 10 и 30, което не е зле, нищо че пропусна часа си за хранене. Чух я и веднага приготвих млякото, изтичах при нея да сменям пелени. И тя ми се радва, рита с крачета и се усмихва доволно. Преобух я и започнах да я храня, а тя така рева и пищя, че почнах да си мисля какво ли не. Корем, зъби, температура, хрема... Оставях я да почине (като я оставя спира да реве и се усмихва), взимам я пак за хранене и тя отново почва да се дере. 40 минути я мъчих да се нахрани, ми то не е яло от 6 и 30 все пак. Едва изяде 50 мл, като то по-скоро изтече в устата ѝ въпреки нея. Накрая извадих пюрето, а това като захапа лъжицата и чак ми бута ръцете по-навътре към устата си. Мляска, усмихва се и ръмжи като пале докато ѝ давам.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #109 -: Февруари 18, 2021, 10:17:32 am »
Супер, че папка Криси. Виж млякото го проспива, ама пюретата може да имат по-голям успех :) Павла, що не минеш само на протеини някакво време? Мен това най-много ме чисти. Виното не пречи. Свързахте ли се с логопеда? Какво каза?
Засега май задържам положението, но съм парцал. Едвам движа- бляк. Ние привършваме курса физио, днес правих упражненията със рехабилитатора. Доста неприятни са за вратлето, но ще трябва постоянство.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #110 -: Февруари 18, 2021, 10:32:40 am »
Лина, ти беше питала нещо за захранване също. Мислиш ли го още или на този етап отлагаш докато се справите с рехабилитации и консултации?
Да, с този апетит към лъжичката се чудя дали да не вкарам и някой плод, че и следобед да има по малко от нещо. Засега е яла броколи, карфиол, тиква и морков. Имам още картоф, сладък картоф, бял морков и пащърнак и след тях мислех някое месце да вкарам за разнообразие, но ако така вървят нещата може и плод/месо/плод/месо да изредувам, за да има и за следобед. Това не значи, че съм заместила. Досега бурканчетата бяха на гербер от 80гр и дохранвах с 90мл мляко. Имам и няколко от 120 гр, които пак ще са с дохранване, а и няма да ги давам целите, тъй като са нови неща. Но нещата вървят към пълно заместване около месец 5. Едва ли ще изкара до 5 и половина като ѝ гледам апетита и желанието за лъжичка. Вече все по-малко цапа докато се храни и успява да преглътне една лъжичка от 1 път още без да обирам от брадичката.

Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #111 -: Февруари 18, 2021, 10:36:27 am »
Лято, от броколито и карфиола не я ли боли коремчето? Аз тях ги въведох последно. Не пречи да и дадеш и плодчета.
Лина, колко време ще ги правите в къщи упражненията? Как са сега нещата, към края на курса?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #112 -: Февруари 18, 2021, 10:45:25 am »
Мише, не е давала сигнал да я боли. Спокойна е. От морковчето се запича малко, но редувам и тя успява да се изходи през ден. Следя коремчето - не е подуто, мекичко е и няма газове засега. Но пък на един пазар обърках и вместо тиква взех още моркови, а пък точно в момента не мога да купя още пюрета и ще караме с това до другата седмица. Поне днес картофче ще дам, но то е с тиква и се надявам да е по-добре. Иначе плодче съм взела ябълка, сливи и круши точно, за да дам нещо ако има проблем с изхождането и затова също се чудя дали да не ги дам по-рано, че да помагат преди да стане много запечено положението.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #113 -: Февруари 18, 2021, 14:05:24 pm »
Лято,четири месеца не е ли рано за плод?Една майка която познавам ги въведе последно,чак в осми месец,което пък е късно за мен.Аз почнах да давам следобед оризова каша,прибавих плодове към нея в началото на 6м.Досега към никоя храна не е имало реакция,и като почнах плод ги извъртях повечето.Кофти,че сега няма сезонно нищо,едни круши и ябълки само.
Сега й давам безглутенова каша следобед с плод,от едни лидълски като пауч са,или сурови банан,ябълка ,манго или круша.Боровинки знам че може,но запичали и не съм давала още,че кой ги знае и тях какви киселоци ще са.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #114 -: Февруари 18, 2021, 14:25:40 pm »
То круши и ябълки де. По-скоро мислех да дам колкото ако се запече много да действам с тях преди да посегна към лекарства, тоест да е захранена само. Иначе не сега, сега имам зеленчуци още да вкарвам. Просто мислех дали да не е преди месата, но то и те са ми за другия месец някъде.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #115 -: Февруари 18, 2021, 14:49:48 pm »
Точно суга само цитрусите са сезонни. Ябълките и крушите са есенни.
Лято, ти си бърза. Аз захраних в този ред- зеленчуци, месо, плодове и млечни заедно. Глутен не съм въвеждала специално.
Не давам единствено мед, ядки и люто.
Сими беше на 5м и 2-3 седмици, а Бобо на 6м и малко.

Свързах се с логопеда, който Кукапел каза. Хареса ми, но не знам как как е стане от разстояние.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #116 -: Февруари 18, 2021, 15:09:55 pm »
Павла, и аз мислех този ред да спазвам. Но като я гледам как не се изхожда редовно и се притеснявам. То не я боли коремче и няма дълъг застой, но в случая искам да действам превантивно и да не допускам сериозно запичане. Затова се чудя за тия точно плодове дали да не дам да опита преди да продължа с всичко останало. Доколкото ми е известно Круша и ябълка не са алергени и са подходящи дори за от 4 месеца, тоест ако само тях вкарам към 5 месец или малко по-рано ако има нужда. Идеята е само да захраня, тоест да опита 2-3 пъти от тях без да ги започвам на следобедно хранене след това. Засега от морковите запичането е кофти - определено има нещо в дебелото черво и тя се опитва да го изкара, но засега изкарва колкото лешник по 2-3 пъти на ден и щом дам карфиол или тиква нещата отиват към 2 пълни памперса в рамките на часове. Но иначе не я боли, не реве и както казах - няма газове и коремчето е мекичко, а тя е игрива и усмихната. Това ми говори, че съм на път да я запека по-сериозно и колкото и до момента да балансирамнещата в един момент може да изтърва ситуацията. Днес дадох тиква с картоф. Тя не го хареса и не пропусна да демонстрира несъгласието си. Макар че няколко лекаря вече ми казаха, че с картоф не се захранва аз все пак мисля да въведа и него плавно. С Васил и аз не съм въвеждала глутена по схема и направо хляб/сухар/кус-кус дадох (не помня кое първо, но всичкото е пшеница). Утре ще водя Васил на алерголог, но и за Криси имам час. За мен алергиите са страшно нещо, никога не съм имала и не зная как да се справя и какво да очаквам. Всяка адекватна информация ми е важна, защото дотук разбрах само, че често децата с АБКМ имат и други алергични реакции и реално може от много неща да се прояви. Относно захранването а този етап ми казаха да не давам в ниаккъв случай само бобови, млечни, соя. Като спред едната докторка мога да включа без притеснения дори глутен и говеждо месо в периода на 5 месеца. Единодушни са да не давам агнешко и свинско, но и без тях нямаше да дам скоро. Едната каза да замествам бързо (доцентката), а другата специално за плодовете ме посъветва да правя супена лъжица каша, бурканче плод, 2-3 мерителни лъжички мляко в сместа и малко вода, за да бъде хранително, тъй като ползвам само безмлечни пюрета.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #117 -: Февруари 18, 2021, 16:35:33 pm »
Има доста разхлабващи зеленчуци. Можеш и авокадо да слагаш.
Не се изхожда, защото на 4м трябва да яде само мляко. Не е готово стомахчето. Като се започва рано се действа бавно.
Картоф не се въвежда, а и ябълка (ябълката запича). Аз така съм действала.
Риба рано дадох. Всичко е ял вече Борис.
Телешкото е алерген. Аз бих занимавала при дете с АБКМ.
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #118 -: Февруари 18, 2021, 16:54:31 pm »
Телешко, риба, яйца и глутен е възможно да предизвикат реакция при дете с АБКМ, за това се въвеждат по - късно и много внимателно.
Иначе наистина можеш да регулираш коремчето и със зеленчуци. Тиква и тиквички на Дари и действаха най - добре. Картофите и морковите си запичат доста, така че избягвай да ги даваш често и в комбинация. Аз комбинирах разхлабващ със запичащ зеленчук. Ако я няма готова комбинацията,  можеш сама да си смесиш две пюрета. 
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #119 -: Февруари 18, 2021, 18:33:48 pm »
За Телешкото гастрото специално го каза без да я питам, че протеинът в месото няма нищо общо с протеинът в млякото. Но пък АБКМ се нарича, но обикновено алергията е към всички млечни, а не само към кравето мляко. Така или иначе има по-леки меса и ще включа първо тях. Ябълката регулира стомаха според някои, а според други действа индивидуално на всеки. Аз лично след ябълка до час съм в тоалетната ако нямам проблем в момента, но ако имам проблем тя не ми върши същата работа и толкова скоростно. А запичането не е само от храната, все още давам лефакс. Намалила съм го значително, но не съм го спряла напълно. Това беше и причината личната да не иска никакви капки за колики още от първата ни среща, защото всички водят до запичане при захранването на бебетата. В случая не само не съм ги спряла, но и захранвам с храни, които могат да я запекат също. Капките ги спирах преди месец, но след чисти 5 дни последва рев и свиване отново и сега довършвам опаковка оттогава.
Хората казват, че с първото най-много се внимава, ма аз с Васил бях джаста-праста, а сега обиколих сума лекари за мнения и съвети. И утре пак за последно мнение.