0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #740 -: Април 13, 2021, 19:57:28 pm »
Тери, няма как да живеем в стерилна среда, малко мухъл не е болка за умиране. Пък и за бебето не би било полезно да е в такава среда, нали има да гради имунитет. Аз например мисля да не гладя дрешките за дезинфекция, максимално веднъж след първото пране или ако нещо е много смачкано.

Грейси, да "бебето е много голямо" е редовна причина да пробутват секцио лекарите, имам много такива познати. Как пък само в България са толкова големи тези бебета не знам.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #741 -: Април 14, 2021, 08:05:41 am »
Напълно те подкрепям за това, Робин, аз също не смятам да гладя като изоглавена и не мога да живея стерилно, защото това означава да чистя денонощно с новородено и да се хвърля отнякъде. Почивката ми е по-важна от ежедневна прахосмукачка. Ама като не го виждам пред мен бебето и все мисля, че нещо му вредя и не знам как е.

Янче, много голям ден. Господ да е с вас. Дано нещата се стекат, както на теб ти се иска, но и секцио да е, стискам палци да се роди здраво детенце. Всички стискаме палци днес.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #742 -: Април 14, 2021, 08:10:01 am »
Яна, стискаме палци и чакаме прекрасни новини.

Тери, ти сега не го виждаш и се шашкаш, а после като го виждаш и реве, а не знаеш какво му е още повече ще се шашкаш.Бебетата не са чупливи, оцелели сме толкова години, природата го е измислила.И в мръсотия и болести сме устояли.
Това не значи да занемарим всичко, а да сме една идея повече дзен, защото всичко рефлектира върху нас, а както казват рускините "Ако мама е щастлива и децата са щастливи!" Запомнете го това, защото нашата психология е тотално бъгната.Ние слагаме детето на първо място, забравяме за себе си и нуждите си и в един момент просто се сриваме физически и психически, а децата страдат повече от това, а не защото не си ги извел два дни или къщата е мръсна и разхвърляна!

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #743 -: Април 14, 2021, 09:19:16 am »
Кураж, Яна! Щастливият край на дългия ти път е само на часове разстояние. Всички те мислим.

Аз съм ката Тери. Като ги родих ми е по-спокойно.
Спокойни родители, спокойно бебе.
Тери, преди да вземем къщата, в апартамента к,дето бяхме, имаше мухъл в спалнята. Доста месеци го дишаме, защото фирмата докато изпрати да го опявят, после ние сами и така. Питах лекарят ми тук и той каза, че е за нас гадно, на бебето нещо му няма.
С новородено в нова къща е чудесно. Ти си владетел на времето си и пространството. Ще разбереш колко много имате да откривате с Мишо. 
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #744 -: Април 14, 2021, 10:48:58 am »
Абсолютно вярно.Нервните и капризни майки ,които познавам имат такива деца.Аз се успокоих също като родих.Спокоен родител съм и честно казано,от вътре не ми идва да съм майка орлица,по-скоро съм реалист .Когато детето има нужда от мен съм там,но предпочитам да давам свобода и дори да се сблъсква сама със житейските си трудности .На този етап са да си вземе играчка от коша и да докопа нейното дистанционно,за следващите ще видим.
Аз ежедневната прахосмукачка си я имам от години,но не съм втелясана чистница,просто мразя прашинки по пода,мразя и килими а на ламинат всичко лъсва.
Но не гладя от третия месец,това за мен е бич Божи,не стерилизирам отдавна и не мия играчки ,ако видимо нямат нещо мръсно .Лятото ги оставях на слънце за един час ,не съм я пазила никога фанатично от нищо.
По-важно ми е да е навън,отколкото да й готвя по един морков,и за мен и за нея е по-добре.Време за себе си намирам,както и за мъжът ми.Тя ще порастне и ще си тръгне от нас и оставаме пак двамата.С чиста съвест си ходя на педикюр,по магазините и се гушкам с него вечер без да говорим за нея цяла вечер,а просто да си обърнем внимание
Янче,много те прегръщам,кураж!Ти си машина,ние сме с теб,чакаме добри новини!
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #745 -: Април 14, 2021, 10:59:39 am »
Павла, като тълковен речник за бременност и забременяване си за мен. Търся "мухъл" под буква "М" и получавам информация.
Слънчице, как разказваш много ми заприлича какво беше казала Ася Демирева в един от клиповете. "Ценете този, който ще ви вдига гащите като се наложи. Децата надали ще са тези, които ще го правят, защото ще са надалече".
Хайде стига съм се оплаквала все, да кажа и нещо позитивно. Увеличиха ми заплатата с 200 лв, казаха, че знаят, че ще излизам в майчинство скоро, но това било като обещание от тях, че като се върна ще имам по-висока заплата, нямало как да не оценят усилията, които вложих да спечелим един проект.
И от Тотема засега съм доволна. И майстора за замаските ни се връща, че беше си изкълчил ръката и стопирахме къщата за месец и половина, та беше започнало притеснително да става.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #746 -: Април 14, 2021, 11:05:29 am »
Тери,знаеш че тук винаги,винаги може да се оплачеш.Кога ще ти съчувства някой,кога словесен шут ще ти бие колкото да се осефериш,само подкрепа ще получиш.Като се замислиш колко години сме заедно тук само....
Права е Ася Демирева,не я следя,но е така.Трябва да има и доза егоизъм в родителството.И без това като порастне ще ти каже "Абе я не ми се бъркай !"   :lol:
Браво на фирмата,200 лв са си 200 лв и знаеш че си ценена.
Аз получих пък премия за Великден и веднага реших да я инвестирам в кожени зимни Ванс,тъй де ,ей го ноември чука на вратата .
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #747 -: Април 14, 2021, 12:15:58 pm »
За мен не трябва да се влиза в тази мантра за 'В името на децата'. Такава вина им се внушава. Аз си изкарах 2г вкъщи, не ми беше добре, но заради децата. Спях по 3ч, но нали да има всичко за децата и тн.
Аз гладя, защото мразя да са измачкано, чиста като ми се чисти, пера когато трябва. Кариерата си я загърбих заради себе си. Имах нужда от това време. Давам си децата на забавачница и понякога не правя абсолютно нищо вкъщи. Седя, гледам нещо, ям, пия кафе,  чета книга. Като цяло 1 път на 2 седмици си ми е моето в време и хич не ми е съвестно. После самата аз ставам по-добър родител и  човек. Джинът също помага.  :wink:

П. С. Има един пълен член не на място, който ме дразни и не мога да променя в предния пост.  :oops:
« Последна редакция: Април 14, 2021, 12:18:09 pm от Pav-la »
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #748 -: Април 14, 2021, 14:17:10 pm »
Яничка не трябваше ли утре да ражда, а не днес? 🤔 Когато и да е, да мине бързо и леко!
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #749 -: Април 14, 2021, 14:28:57 pm »
Мен лично мухъл бил ме притеснил. Важното е че вземате мерки, Тери. Къде ще спите?
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #750 -: Април 14, 2021, 14:39:14 pm »
И на мен ми се стори, че не е като да кажа: "Имаме прах вкъщи", а и съм го дишала буквално от началото на бременността и то баш до главата. Все казвах на мъжа ми, но той ми отговаряше, че си въобразявам, пък аз не можех да се свия, че да разгледам.
Минало-заминало, няма какво да се направи. Той напръска със Саво, оставили сме отворен прозорец и ще се върнем в стаята след 4-5 дена да се е отмирисало хубаво, че много ме заболя скоро главата от това Саво пръскано в банята.
Определено оценявам големите селски къщи, мухъл - отиваш в друга стая.

Сортирах дрехи, огромен чувал напълних с дрехи, които още отсега не мога да нося. Освобнождавам място явно за бебто в гардероба.

Бебетата много ли се променят структорно след втората ФМ? Нашето сега с един вирнат нос и много му се радвам, че ние с Мишо сме единия с нос камба, другия с орлов нос.

Говорих с моя приятелка за стволовите клетки в клиниката, където съм решила да раждам. Тя взима пробите. 500лв намаление ще направят, защото раждам в същата клиника и още 600 лв, ако подпиша договора преди 30 г.с, което са си 1000лв отстъпка.
« Последна редакция: Април 14, 2021, 14:59:01 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #751 -: Април 14, 2021, 16:54:03 pm »
Тери, не знам откога си го дишала мухъла, но нали след като се образува плацентата, не преминават разни отровни вещества. Така че не би трябвало да ти е навредило. Всичко ще е наред. Дано в новата къща да нямате такива проблеми.

А стволовите клетки за какво са и какво точно се прави? Сигурно в интернет пише, но ако може да ми обясните накратко.

Колкото до ФМ, знам че втората се прави между 18-21 седмица. Тъкмо на това се надявах, че влизам в граници. Бебето върви с почти седмица напред, така че то ще отговаря на 18-та. Часът за моя доктор вече е записан и няма мърдане. А другият час за Плевен предстои да го запиша, но искам да е в граници 4 седмици, както ми казаха, така че и той ще е нея седмица. Всъщност, Тери, на теб ФМ са ти били точно през 4 седмици - 16 и 20, просто първата е била малко по-късно.

А пък Яна, беше казала, че за днес е насрочено предизвикване. Иначе можеше и по-рано да тръгне, ама явно днес ще е денят или утре, най-късно.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #752 -: Април 14, 2021, 16:59:48 pm »
След като Павла е питала нейния лекар точно по този въпрос, не го мисля вече.  Пък и бях преди 2 дена на фетална морфология.

Грейси, ето тук е обсъждано за стволовите клетки. Аз по-скоро "за всеки случай", защото съм отделила средствата, но реално няма много данни в момента за какво могат да се ползват и да помагат наистина
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=54093.160
и тук
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=54093.msg1191386#msg1191386

Иначе моята първа ФМ беше 12 г.с., втора 20 г.с. Просто посещавам др Даскалов и той винаги пуска 4D-то на преглед и гледа по-детайлно. Но определено в понеделник като че ли беше още по-дълъг прегледа. А след две седмици ме вика за записа за ехокардиография и този преглед щял да отнеме час.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #753 -: Април 14, 2021, 18:22:34 pm »
Променят се структурно,като видях на Зо голямата камба ми стана лошо,после се оформи вирнато сладко носле.Моят е гърбат малко,на баща й не е за разправяне,баш камба си е.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #754 -: Април 14, 2021, 18:51:51 pm »
Язък, дано си му остане такъв.
Аз пак за моя мухъл, но от домакинска гледна точка имам въпрос. Друг път като съм пръскала със Саво е било все в банята и мухълът изчезва за половин час. Сега мухълът не беше пухкав, просто стената беше черна. Мишо вчера е напръскал много обилно, но днес стената си седяла оцветена в черно.
Вие като сте се борили с мухъл по стени изчезвал ли е от стените без да остане оцветяване? Общо взето се чудим дали сме го унищожили или щом седи черна стената си седи
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #755 -: Април 14, 2021, 19:01:55 pm »
Тери,мухъл сме нямали у нас,но в апартамента имаше след като сложихме изолация и дограма.Наемателката беше пръскала Саво и се махна ,от изолацията беше станало.Доколкото знам,е важно да не се шкури,защото е жив организъм и това би влошило положението.Проветрявай често и не залепяйте мебелите плътно до стените,за да дишат.
Според мъжът ми имате мухъл още,той е пръскал стени и не остава черно ,а си става нормална стена.Третирайте отново.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #756 -: Април 14, 2021, 19:12:51 pm »
 Тери, в кабинета на мъжа ми, тъй като е нов, имаше мухъл, точно такъв- черен по стената. Кабинета има застраховка и от там пратиха експерт. Както и да е. Установи се проблем и застраховката ще го поеме. Та експертът каза да напръскаме с препарат, да изчакаме 24ч, след тома да напръскаме пак и да почистим  с мокра, безцветна гъба. Да изсъхне и после пак да се напръска. Така направихме и освен леко петно, друго няма на стената.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #757 -: Април 14, 2021, 19:22:29 pm »
Благодаря, момичета, веднага пратих Мишо да пръска пак.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #758 -: Април 15, 2021, 11:02:53 am »
Роди се Калина (14.04)! 3780 гр., 52 см.
Беше трудно, но пък за последно  :D
Накрая въпреки всички усилия на акушерките се наложи секцио, ама поне знам че не е направено просто ей така, а наистина нямаше друг начин.
Тамън се раздвижих. Дано да мине по-бързо.

26.09.2019
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #759 -: Април 15, 2021, 11:20:16 am »
Ох, Янче, как те чаках да пишеш. Честита радост <3 След дългия път радостта и облекчението са много по-големи. Честито женско царство на мъжа ти. Бъдете много здрави, вече пълно семейство. Бързо възстановяване и лесно кърмене ви пожелавам и на двете <3
Бъди промяната, която искаш да видиш в света