0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #720 -: Април 11, 2021, 11:53:43 am »
При мен пък желязото много добре ми повлия физически (изключвам стомаха). Спрях да се задъхвам, буквално не можех да говоря вече. Веднага след приема не желязо спря да ми се лющи и да ме сърби кожата. Но може да е било свързано с това, че ми биха 5 инжекции витамин Б12. На последното изследване, което правих преди 2 месеца за Б12 беше започнал да пада от горна граница в средата, но го взех за нормален развой на нещата.
В моето семейство сме с явен изразен дефицит на Б12. Аз също. През годините имах моментни лицеви парализи, чувство за загуба на център в пространството. Дядо ми и баща ми и двамата са лекувани от лицеви парализи, продължили месеци, точно с Б12.
Ще си пусна утре и Б12 да ми изследват. Нищо не разбирам от всички тези неща.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #721 -: Април 11, 2021, 12:28:44 pm »
На мен Б12 и Д ми се сгромолясаха последните няколко седмици. Ама само да родя и ще ги оправя.

26.09.2019
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #722 -: Април 11, 2021, 20:23:28 pm »
Тери, пср не сме правили , само няколко пъти МБ. Май по-скоро ти е от б12. Да не пиеш диаспорал ? На мен ми действаше разхлабващо . Янааа ей го къде е:)
Робин , ти си беше бая слабичка по мои спомени и преди това. Тамън си загладила косъм.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #723 -: Април 12, 2021, 13:23:19 pm »
И аз имам проблем с хемоглобина. От 7-ма седмица варира 114, след 3 седмици - 115, след 1 седмица - 113. Преди пункцията беше 121. А като беше 114, почнах билкова кръв, ама тя свърши и няколко дни нищо не съм пила. Сега съм на железен хелат (25 мг), който пих преди година и ми се беше вдигнал хемоглобина (до 138). Обаче, ето че след няколко дни прием, хемоглобинът е паднал на 113. Поръчах си пак билкова кръв и нея ще пия паралелно. Може и пчелното млечице да има ефект, по-нататък ще видя. Аз засега си гледам резултатите само от ПКК и не съм пускала за желязо, но след 2-3 седмици ще пусна и него, за да се види цялата картинка. И Б12 си пия и него ще пусна с други витамини.
Аз по-принцип си имам проблем с хемоглобина. Както ви казах, синът ми се роди с дефицит на хемоглобин и се наложило да му преливат кръв, така ми обясняваха акушерките.
Сега да видим дали ще овладея положението. А пък мъжът ми днес ходи да дарява кръв и са му измерили хемоглобин 158! Той много обича месо. Докато аз съм по-скоро вегетарианка, ама си ядях месо от време на време преди. Сега обаче по време на бременността имам апетит да ям повече месо от преди - само чисто месо, без вътрешности и други органи, че ми се повдига от тях. И се шегуваме, че бебето сигурно се е метнало на него, щом толкова много месо ям. Вчера ометох цяла пържола, а иначе ям по половин или 1/3.
Да ви се похваля, че са излезли резултатите от скрининга за прееклампсия. Д-р Бодурска ми се обади и ми обясни, че рискът да развия прееклампсия бил много нисък, също и рискът от изоставане на плода бил нисък. Така че всичко било наред и съм нямала нужда от аспирин. :)
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #724 -: Април 12, 2021, 20:09:06 pm »
Gracy, хубавото е, че реално не ти пада самия хемоглобин, докато си бременна. От преди бременността е паднал с 8 единици, което нищо не е. Не е само важна стойността, а как пада. При мен падна с 30 единици за месец, но падна след 12 г.с., преди това беше ок, така че го следи, защото сега бебето започва да дърпа хранителни вещества от теб, преди това се храни от жълтото тяло.

Янче, не остана  8O С предизвиканото и секциото това е много странно, да знаеш деня, в който ще родиш. Сигурно място не можеш да си намериш.  Стискам палци, дано не стигнете до секцио.

Аз се връщам от втората фетална морфология. Точно 20 г.с съм, преполових. Не съм си представяла, че може да има такова съвършено същество. Вече си прилича на човече с носле, устичка. Най-сетне разбирам какво имате предвид като кажете, че сте влюбени в бебетата си.
За сега минавам на желязо на Тотема, предложиха ми директно да го спра, за да видим от него ли са ми проблемите, но предпочитам първо да пробвам и с Тотема. Казаха ми да си направя и дневник какво ям две седмици, за да видим нямам ли пропуски. След две седмици съм на ехокардиография. Днес доктор Даскалов мери бебето и казва: "Малък мозък" и аз "Моля, как така малък мозък" (и защо го казва толкова спокойно), ама то имало разлика между "малък мозък" и "малкия мозък" :D :D :D
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #725 -: Април 12, 2021, 20:51:57 pm »
Тери, забравих да ти кажа, че АНСС пиех по време на цялата бременност. Вода сигурно пиеш достатъчно.
Грейси, аспирин се спира само с аспи тест. Така поне на мен ми казаха. Успех
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #726 -: Април 12, 2021, 22:52:49 pm »
Тери, радвам се за хубавите новини.  Ще видиш колко още повече ще се влюбиш когато е вече в ръцете ти 😊

Грейси, браво и за твоите хубави новини!

Яна, не остана! Желая ти да мине бързо и леко! Ох, много е вълнуващо, толкова е магична първата среща!
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #727 -: Април 13, 2021, 00:10:06 am »
Тери, Грейси, хубавото е, че и двете имате време да коригиране хемоглобина и желязото. Браво за хубавите новини.

Яна, вълнуваш ли се? Скоро ще гушкаш бебе :)

Лина, не съм от слабичките аз, но днес даже докторът ме пита къде го крия и побирам това бебе 😀 Иначе днес тоновете бяха ок, но това, което ме изненада неприятно беше, че докторът изведнъж започна да говори за секцио заради тромбофилията при положение, че цяла бременност обсъждаме нормално раждане. Пита ме защо искам нормално като имам умерена индикация за секцио, защо не искам за възползвам от достиженията на съвременната медицина. Даже ми разказа неприятна история за своя пациентка, която настоявала да чакат раждането да тръгне само и после имало проблем с бебето (няма да навлизам в подробности, въпреки че той не ми ги спести). Като друг вариант ми предложи предизвикване, но без да се знае дали ще се получи, дали ще има условия (скъсяване на шийката например). Предизвикването трябвало да е преди термин, а моят термин и без това беше изместен с една седмица назад, така предизвикването излиза 2 седмици по-рано, не знам как ще има толкова рано условия за раждане. Общо взето цял ден след този разговор съм на тръни, едвам се успокоих.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #728 -: Април 13, 2021, 01:22:18 am »
Robin, според мен просто твоят доктор преди това не е знаел кога ще е Великден и сега хич не му се иска да го викнеш посредата на софрата. Какви постижения на медицината, то секциото да не е като да си избелиш зъбите. Цял живот ще я носиш тази операция и първите дни в родилното вместо да си гледаш бебето ще си като парцал.
Усети накъде му върви настроението и може да го питаш директно дали не са му празниците съображенията, ако да, кажи че ще раждаш при дежурен лекар.
На мен това с изместването на термин ми е много съмнително. Моят кръщелник така го изместиха с 10 дена по-рано, роди се секцио, така че 24 дена преди термин и се оказа, че не беше започнал да диша самостоятелно все още, та беше два дена под кислородна палатка. Измерили го в корема по-голям и решили, че ще местят термина, като се роди беше шушулка. Както на няколко момичета им казаха тук, че няма да успеят да родят нормално, много големи бебета, пък хич не родиха толкова големи бебета.

Лина, как си, душа? Какъв е този карък около теб все, дано да не ходи нито каръка, нито вируса по децата.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #729 -: Април 13, 2021, 08:19:28 am »
Робин,достиженията на медицината всъщност посочват доста сериозни индикации за секцио.Наистина сериозни и не знам защо така хвърлят жените към секцио,все едно на спа ще ходят и голям кеф ще става.Май трапезата му е мотива.Мен ме гледаха като голям камък в приемния кабинет,как може 35 годишна след инвитро и с голямо бебе да иска да ражда нормално и т.н.
Големи бебета викаш,3200,3100 ги вадят секцио на познати ,уж гигантски бебета.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #730 -: Април 13, 2021, 09:29:16 am »
И моята госпожица беше "голяма". Измериха я десетина дена преди да се роди около 3 кила, а имах месец точно до термин. За тоя месец щяла 4 да стане и нямало да мога да я родя. Това на ФМ де, на ЖК си ме подкрепяха за нормално раждане. Е, десет дена след въпросния преглед дамата се роди цели 2850 грама. Огромна, че чак великан. Ама така се бях наплашила, че отказвах да напъвам от страх, че това бебе ще ме разкъса жестоко и бях на косъм да поискам да ме режат. Спираше ме само това, че бях болна и като си представих как се напъвам да кашлям с рана на корема бързо си избивах тия мисли от главата. Васил пък го изкараха малък, бил около 2500 грама, но до термин щял да стигне 3 кила. На следващия ден го родих 3150 грама. Поне термина ми не изместиха нито веднъж. С Криси искаха секцио заради големите ѝ размери и предполагаем ГД, който за мен и до днес е под сериозно съмнение, защото при две обременявания имах резултат на границата (веднъж над и веднъж под).

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #731 -: Април 13, 2021, 09:45:25 am »
Робин, точно заради тромбофилията трябва да се избягват операциите. Освен това има бебета по 4кг, които не могат да дишат сами. Това не е критерий. А термин да се мести в края на бременност и то заради размер на бебето е меко казано, неправилно. На първата ФМ се определя и си е закован.
Тя медицината доста е напреднала, но не използваме напредъка й без нужда.
Ако ти си си решила да раждаш нормялно, роди си.

Тери, аз не се влюбих в Симеон още от корема. Аз бях влюбена  в идеята за него. Дори на ехографа ми изглеждаше смешноват. Борис беше по- хубав на ехограф.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #732 -: Април 13, 2021, 09:49:37 am »
Робин, при който и да е друг лекар бих склонила да си кажа, че най-вероятно Тери е права ама той изражда по Коледа , Нова година, Рожденния си ден, Ханука и все тая. Ако се разчетеш ще видиш, че е привърженик на естественото раждане. Но ако пък не се чувстваш ок си е твой  избор. Само не се притеснявай . Аз лично на него си вярвам. Но си е е твой личен избор, дет се вика никой няма да те върне ако отидеш да раждаш. Азне знам защо бях, решила че си по-дребничка.
Ми Тери, кво да правиш. Кофти неща се случват нон стоп, ще мине. Албумче направи ли си? Дани има един култов видеозон дето е толкова намръщен, че си виках, че няма да издържи термина и ще се пръкне дева ( нали имаше такъв мем)
Иначе масово лекари искат пари под масата, секцио и тн. Много тъпо.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #733 -: Април 13, 2021, 11:00:41 am »
Никакво вълнение няма в мен. Искам само ТОВА БЕБЕ ДА ИЗЛИЗА ОТ ТАМ. Не ме подпира, мога да дишам, нямам киселини, но просто съм като товарен влак с развален локомотив, а са ме пратили да снабдявам връх Мусала с въглища.

Робин никой не може да те накара да родиш секцио или предизвикано, ако ти не искаш и няма сериозни предпоставки за това. А голямо бебе и тромбофилия не са сериозни предпоставки. Имаш изискване само за 12 часа отстояние на епидурална от инжекция НМХ. Питай го доктора какво друго пречи тромбофилията. Според мен няма да изкара друг довод. А пък секцио с тромбофилия си е риск. И то ти си с високо-рискова мутация. Преди да прибегнат до секцио, трябва много хубаво да помислят.
На мен никой не ми е казвал, че предизвикването няма да успее. Изобщо не ми е споменавано такова нещо. Че даже и ще съм само с акушерки. Докторът ми ще е на повикване, но няма да е при мен.
Иначе аз ще раждам 3 седмици преди термина ми по ПМЦ. Една ме изместиха още в 10-та седмица и сега съм в 38-ма. Бебето казват че е около 4 кила, в което аз вярвам, защото я виждам. Корема ми я отчертава все едно е във вакуумна торбичка и се вижда всяка част от тялото, така че и размера й виждам и е бая голяма.

26.09.2019
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #734 -: Април 13, 2021, 11:50:20 am »
Ще настоявам да изчакаме колкото може повече, всеки ден бих ходила на тонове, каквото е необходимо. Освен това, моето бебе не е голямо, цяла бременност вършеше малко назад според мен заради изместения термен. Дори Паскалева каза, че няма проблем да родя нормално и не е нужно да спирам инжекциите предварително. Ще говорим пак другата седмица, ако не се разберем, ще мисля други варианти, но секцио без причина няма да правя.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #735 -: Април 13, 2021, 14:04:05 pm »
Робин, дано да си родиш нормално, дори да е малко по-рано от термина. На мен също ме уверяваха, че бебето е повече от 3 кг със сигурност! Е, роди се 2900 гр. точно на термин.

Лина, аз не съм пила Аспирин от сума ти време. Нали заради НК клетките бях на Агапурин 5-6 месеца и в началото на бременността заради прокървяването го спряха, още повече, че имах и вливки. Така че тук въпросът е не дали да го спирам, а дали да го почвам, за което казаха, че няма нужда.

Тъй като тази докторка в Плевен много ми хареса, много ми се иска пак да отида при нея на втора ФМ. Видях как прави прегледа и знам какво да очаквам. Тя каза, че задължително втора ФМ трябва да е 4 седмици след първата. Явно нещо като норма. А не 20 седмица, например. Иначе имам час за средата на май при моя доктор, който за първи път ще ми направи ФМ и не знам там как ще бъде. Пада се 17-18 седмица. Тогава трябва да е часът и за Плевен. То няма как да е предната седмица, защото са празниците тогава. Та се чудя дали няма да ми стане много 2 ФМ за една седмица и дали изобщо има нужда от толкова много. Отделно пък дето се чудех дали пак да не ходя при д-р Сигридов да чуя този път какво ще има да ми каже. Той беше казал за 20-та седмица.

А и между другото на мен въобще нищо не са ми казвали за термин. Според ПМЦ и според инвитрото разликата е 4 дни, все към средата на октомври.

Яна, то при теб не остана? Днес или утре най-късно, нали? Успех! Стискам палци да ти мине леко раждането!
« Последна редакция: Април 13, 2021, 14:05:55 pm от Gracy »
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #736 -: Април 13, 2021, 14:33:13 pm »
Gracy, "много" ФМ няма да станат, но по принцип втора ФМ се прави към 20 г.с., защото по това време са оформени всички лицеви показатели на детето и предполагам други неща, които са невидими за моето просто око. Бебето ми е много по-различно от прегледа, който имах 16 г.с. и 20 г.с. при др Даскалов, техниката е същата, но сега се вижда носле, устичка, ушенца. Преди това се виждат отворите и костиците, но самото лице не е оформено. Всички твърдят, че втора ФМ (за някои и първа) е към 20 г.с. Няма да се учудя, ако тази докторка те викне след това пак след 4 седмици. Почети и проучи въпроса.
При Сигридов какво да правиш, колкото да чуеш мнението му, мисля, че почивката ти е по-важна, зарежи нервите и парите.
Иначе нищо няма да му стане на бебето на две ФМ да го гледам за една седмица, но просто няма смисъл. На мен ми се падат след 2 седмици преглед при др Даскалов и при другия доктор, просто няма да ида при другия доктор, няма смисъл.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #737 -: Април 13, 2021, 15:57:47 pm »
От два месеца повтарям на мъж ми, че като си легна на дясната страна и ми мирише на мухъл откъм раклата зад леглото. Отварях да видя, но не можех да се сгъна, че да разгледам подробно какво се случва. Питах мъжа ми, според него миришело на застояли юргани.
До днес, когато вече много ми миришеше. И видях бледо зелен сух прах по гърба на раклата. Сега ще се маха цялата ракла и ще видим реално на стената колко мухъл има, че е избило през талашита.
Местя се в друга стая и ще се пръска със Саво и проветрние няколко дена.
Добре, че бях на фетална морфология вчера, че щях да полудея сигурно от притеснение. Аз пак се притеснявам, че цяла бременност съм го дишала този мухъл и то точно до главата ми като спя, но няма как да върна времето назад
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #738 -: Април 13, 2021, 16:51:21 pm »
Тери, много се притесняваш, ама прекалено много!

Грейси, втората ФМ се прави между 18-21 г.с. Така че ти е точно на време твоята.При нас с близнаците я искаха по-рано около 17 г.с. защото след това нищо не се вижда.Успя Димитрова да си им види и личицата, и да ги разгледа напълно.После огато ходихме за ехокардиография, поиска да им види мозъците, защото там след не знам си коя г.с. се образувало нещо си, та ги погледна пак.

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #739 -: Април 13, 2021, 16:58:03 pm »
Вярно. Първият и единственият път, когато бебето реагира на гласа на Мишо беше като ми се караше, че много се притеснявам.
Иначе има си доста мухъл до леглото, както предполагахме. Явно ще започваме разместване на стаята по-рано отколкото планувахме. На 30 години съм, а никога не съм живяла отделно от нашите, буквално не съм въртяла домакинство дори, предполагам това е една от причините да съм толкова незряла към ежедневните неща от живота, които ме плашат. С новородено и сами в нова къща ще е голям шок за мен сигурно.

Грейси, Маги е права за феталната морфология кога се прави. Ето линк към сайта на д-р Даскалов
http://www.invitro-plovdiv.com/index.php?option=com_content&view=article&id=104:-18-23-&catid=36:2009-11-08-10-52-14&Itemid=63
Но е хубаво да си идеш 18 седмица, не 17 може би
« Последна редакция: Април 13, 2021, 17:15:28 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света