0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Тема на бременните 105
« -: Януари 06, 2021, 13:10:17 pm »
Казаха ми да създам нова тема и слушам, след като ми носят толкова късмет <3
Очакваме с нетърпение Хрис, Лейди и Грейси да се присъединят в тази тема, защото чудеса се случват!
Бъдете здрави, момичета, и Господ да ни пази дечицата. Пожелавам ни една прекрасна 2021 година!

Линк към тема 104 http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=54093.0
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #1 -: Януари 06, 2021, 13:24:35 pm »
Цоп!
Аз днес съм с ниско кръвно, болки в единият бъбрек и ужасно главоболие. Мрън!
На всичко отгоре утре съм на обременяване и умирам от страх да не стане като предният път. Ами че и сама с колата ще съм.

26.09.2019
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #2 -: Януари 06, 2021, 14:58:35 pm »
Тери, много се радвам да те видя тук! Официално- лека и безпроблемна бременност до термин!

Робин, браво за хубавите новини! Ве етакя добре да си расте бебка!

Аз вчера бях при акушерката. Засега бебока е с главата надолу, но май е рано да е окончателно. Рита много- едновременно с глава в мехура и крака в ребрата, не ме оставя да спя, вече ще откача с това неспане. Мрън и аз  :D

Яничка, дано всичко мине както трябва с ОГГТ.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #3 -: Януари 06, 2021, 16:45:12 pm »
Тери, официално честито.
Малък съвет, ако ми позволиш. Не се следи при репродуктивниа си лекар. Не й е това работата. Ще видиш като сопол пак. Кой ще прави ФМ? Намери си друг рекар. Аз път от Франция и Варна до др Даскалов бих за ФМ. Има и момент с неудобство, че си бременна, а другите, които чакат не са. Обмисли го.

Яничка, ти хипогликемия ли беше направила? Сок или захар, но не шоколад си има, ако усетиш нещо подобно.

Хелиантус, така ще си остане. Послушни са момчетата.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #4 -: Януари 06, 2021, 17:02:20 pm »
Много сладко мрънкате, чак ви завидях ♥
Честита темичка, честита Тери! Бързо повлечете крак и тук да се напълни с още щастливки в очакване на най-съкровеното.

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #5 -: Януари 06, 2021, 17:20:38 pm »
Моята докторка си е била следящо бременности АГ, така че не ме притеснява. Дори до скоро следеше бременни, но ги прехвърлят на други лекари сега. Иначе за ФМ 100% ще ходя при др Даскалов, това дори не е под въпрос. Просто не искам да ходя на 100 различни лекаря: докторката в клиниката, др Даскалов, още един др, който изражда, прекалено много мнения ще ми станат и ще се чудя какво да правя. Засега ще си ходя при нея, защото се чувствам спокойна и й вярвам, при др Даскалов за ФМ и после живот и здраве ще трябва да сменям с някой, който изражда. Ама това в бъдеще.

Айде и аз да помрънкам. Декември помогнах за спечелването на един проект, както каза шефа: сложила съм топката пред вратата, той трябвало само да я ритне. Е да, ама аз съм главно действащо лице на този проект с тесни крайни срокове. И никой не ме е осведомил, че проектът започвал в понеделник  8O Мислих, че имаме поне 2 месеца. Заради това ще си намаля работното време на 4 часа в момента, в който започнем, просто не мога да си позволя този стрес по 8 часа на ден. Утре трябва да изненадам клиента, че съм бременна и ще работя наполовина и ще му се моля да отложим старта на проекта с поне две седмици, за да напредне малко поне бременността преди да ме вкарат в това. Аз съм такъв човек, че като пиша код и като не работи и се ядосвам, хвърлям, чупя, ако не бях толкова близка с клиента, щях да си взема болничен още утре. Преди година като назначиха нов пряк ръководител от страна на клиента и като му казах, че ще правя инвитро в Турция и той каза: "Стискам ти палци, но същевременно се страхувам, че ще успееш". Утре ще трябва да говоря с този същия човек и ще породя доста смесени чувства в него.
Лошото е, че без мен няма как да се случат нещата. Клиентът обмисляше да наеме някакви програмисти украинци и пак аз трябваше да ги ръководя, пък с тези хора работим заедно вече 7 години и не мога от днес за утре да си бия камшика точно сега.
« Последна редакция: Януари 06, 2021, 17:31:30 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #6 -: Януари 06, 2021, 17:44:06 pm »
Тери, аз ходих при обикновенно АГ, което бях избрала да ме изражда, на ЖК по ЗК, за да си ползвам осигуровките и да си има жената цялата ми история.
На ФМ и всичко друго ходех в СОфия.Сега с МОника ходех всеки месец в София, но виж с близначките само на ФМ.Предполагам и ти ще си като мен при втора беременност.

Знаеш, че преди да забременея с близначките смених работа.Махнах се тотално от сферата си на работа, излязох много от зоната си на комфорт, налагаше се да се науча да работя с клиенти постоянно, да свиквам с държавна инсититуция, да уча, нови закони, нови колеги и т.н.Нервите бяха много, но си казвах спокойно, пази се, пази децата.Успях, но не спрях работа, защото тя ме отвличаше от мислите за контракции и проблеми.С Моника бях по същия начин.Правихме проект на един мост, много сложно и отговорно беше, работех два дни от в къщи, три от офиса и обратно, че бях с ниска плацента и трябваше да лежа.Но ето го оцеля, независимо от норевите.Аз също съм до болка отговорен човек, за това ти казвам, че ако си добре и нямаш предпоставки, ти сама ще видиш как ще го даваш по-философски и лежерно с ядосанията, е се щадиш.Хората сме такива, имаме голямо чувство за самосъхранение.
Но ако усетиш, че не успяваш си вземи почивка.

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #7 -: Януари 06, 2021, 17:46:09 pm »
Павла, хипогликемия направих да. Доктора ми е казал какво да кажа в лабораторията и ще ме държат няколко часа, надявам се в стая, а не да вися по коридорите. Май и мъжът ще дойде с мен, че дават проливен дъжд и поледици и не искам да карам.

Тери от опит - няма по-важно от бременността ти. Който не го разбира - да си гледа работата. Ако се стигне дотам - и без теб ще се оправят, споко.
Аз така си мислех в последната фирма, в която работех. Махнах се, за да си правя спокойно ин витрото. Ми работят си още. Не с качеството, което предлагах аз, но работят.
Понеже още получавам фактури от един от клиентите ни - ми след 6 години всички PDF форми още са с моят дизайн. Сигурна съм, че го копират и по новите клиенти.
Така че мисли преди всичко за себе си и бебето. Работата няма къде да избяга.

26.09.2019
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #8 -: Януари 06, 2021, 21:51:15 pm »
Тери,аз се следих при Александров до края.Всяка негова преценка беше точна,и той е прекарал към 15 години в родилни зали и е следял бременни преди да почне да прави инвитро.Висях няколко пъти дълго и тогава имаха пункции и трансфери и аз чаках като едно рекламно лице .
ФМ също правих при него,всеки преглед ми беше ФМ.Веднъж месечно ходих от началото още,седма,дванайста и т.н.седмица .Винаги ми даваше снимка ,а от като почна с коремен ехограф и диск ми даваше.Плацента,кръвоток,мереше Зо ,теглеше ,всичко.Той ми каза ,че ще родя 4200 още в края на осмия месец и родих 4219 ,а в приемния кабинет 3700 я изкараха.Мисълта ми е,че той е точен в преценката си,вярвам му и не съм търсила друг,та те разбирам за избора.
И аз като Яничка ще ти кажа-за себе си мисли,работата и с теб и без теб няма да се свърши.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #9 -: Януари 07, 2021, 09:51:29 am »
Момичета, един финансов въпрос. Писах ви, че смятам да минавам на 4 часа скоро.
В България максималния осигурителен праг е 2600лв, аз взимам повече от тези пари. Майчинството ми ще бъде въз основа на тези 2600 лв или на реалната ми заплата?
Чудя се как документално да направим нещата: единият вариант е да се уговоря с шефовете да ми намалят заплатата на 2600, ако това е основната за майчинство така или иначе, другият е да изляза в болничен след 10-12 седмица и да запишем мъжът ми на 4 часа към фирмата.
Скоро ще взимаме и ипотечен кредит, та и за там ще ни се отрази, но да кажем, че доходите все ще са високи и не е толкова от значение.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #10 -: Януари 07, 2021, 10:46:22 am »
Тери, не съм много на ясно, но мисля, че ще получаваш много по-малко. Аз се осигурявам от 2 места и имам 3 договора. Трудов, договор за упралвение и граждански договор. По първите 2 съм в майчинство вече, а по третият си взимам хонорарите и това не повлиява отношенията ми с НОИ. По първите 2 договора се осигурява(х) на 1600 лв, а в момента НОИ ми изплащат под 900 лв. Всеки месец е различно, тъй като при тях независимо от броя работни дни ми излиза една и съща надница, която вероятно е таван според мен, защото е  под 70% (мисля, че толкова трябваше да се изплаща за болничен). Бих ти пуснала справка за доходите ми през 2019 и майчинството и болничните от 2020, но на лично няма как. Не искам да пускам тук, че темата не се чете само от нас, а и от нерегистрирани потребители, но ако искаш може да ти я пусна на поща, месинджър или вайбър, само ми пиши. Ако имаш ПИК в сайта на НОИ можеш да изчислиш прогнозно какво майчинство ще получаваш. Ако нямаш - силно препоръчвам да си извадиш, защото е голямо удобство, а става за 5 минути, просто трябва да идеш веднъж до там (не знам къде е за Пловдив и района).
« Последна редакция: Януари 07, 2021, 10:51:53 am от Лято »

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #11 -: Януари 07, 2021, 10:59:22 am »
Тери, ето това е много синтезирана информация https://www.bg-mamma.com/?topic=1267676 Имаше преди време таван за всичко и за майчинство включително, имаше и врътка как да прецакаш държавата, но съм забравила.Трябва да се пита счетоводител в час.

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #12 -: Януари 08, 2021, 11:07:20 am »
Тери, ти си знаеш, но нервността зависи от теб основно. Опитай се да не превръщаш бременността си в болест и да я ятрогенираш (ако има такава дума де).
Ако ще теглите заем, изчакай да ви оформят документите и тогава прави промени. Дори да не ти се отрази за парите, банките се правят, особен ако парите са повечко.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #13 -: Януари 08, 2021, 11:25:19 am »
Тери,банките дават трудно кредити на бременни в болничен ,както и на жени в майчинстео.По-гъвкави са ДСК и БАКБ.Зависи и от сумата и от доходите на съпругът,тъй като сте съдлъжници
Моята приятелка,дето е сега след ЗЕТ бърза ,защото кредтния консултант й обяснил това,а дадоха 30 000 капаро за жилище и сега работят за кредит.
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #14 -: Януари 08, 2021, 12:35:22 pm »
Тери официално честито ❤️
Бъди здрава, щастлива, пази се и мисли за бебчо. Много се радвам за теб :)
Желая успех и на другите момичета, на които им е крайно време да влезнат в тази тема :)
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #15 -: Януари 08, 2021, 21:14:15 pm »
Момичета,около мене е бейби бум.Другата ми приятелка и тя бременна,след пет години опити за второ.Била е на преглед и ембриона изоставал с една седмица и й изписали аспирин протект 100.Малко е разколебана,какво мислите вие?Има една ранна загуба,едно дете,една извънматочна и сега е в 9 г.с.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #16 -: Януари 08, 2021, 21:51:35 pm »
Аз с оглед на историята ми с аспирина съм твърдо против взимане ей така за всеки случай.
Установили ли са защо изостава ембриона? И особено важно е дали на последният преглед се е видяло изоставане или от самото начало е така?

26.09.2019
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #17 -: Януари 08, 2021, 22:10:49 pm »
Яничка,аз изобщо съм твърдо против взимане на хапчета ей така,хеле при бременност.И на двата прегледа е имало изоставане,лекарката й твърди че не стигала кръв до матката и за това изоставал.Александров й казал,че всичко е наред и да си пие фолиева киселина само,другата пък й казала,че с аспирина ще навакса (?!?) .Според мен може да е късна овулация или късна имплантация,но аспирин за наваксване ....
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #18 -: Януари 08, 2021, 23:21:55 pm »
Слънце, според това, което четох и това, което др Даскалова ми е казвала, в първите седмици е по-добре нмх, а после аспирин.
Аз обаче бих го пила на 100%. Със Симеон бях на нмх и аспирин от началото. С Борис бях на нмх и после, слез 13гс, и на двете.
Слънце, кажи й да си пие аспирина и да не му мисли много.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #19 -: Януари 09, 2021, 00:02:23 am »
Реално,аспирина може ли да навреди?