0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #820 -: Април 25, 2021, 11:32:01 am »
Е, нали и ще спи.
Ние пътувахме много преди короната и затова имаме и сгъваема кошара. Взехме квадратна, на 2 нива и с цип, за да стане после за игра. Ползва се 2г нон стоп и като пътуваме я ползвам, че са ми гнусни хотелските.

За двамата ми се е случвало единични пъти да трябва да преоблека изненадващо. Аз пък не мога да сменям наакани пелени в спалня и без течаща вода. Преди да се преместим тук, банята ни беше малка и повивалника беше върху ваната. Случвало се е да го изкъпя и да го дооблека в хола примерно, но пак рядко. Просто си приготвям всичко и всичко става на едно място.

Кошарата се ползва само за сън вкъщи. Сими и Бобо са с една и тя е 120/60. Сими спа до 1г4м в нея, а Бобо още си спи в нея. Напълно е достатъчна. Никога не съм сваляла на последното ниво, защото така ще са по-ниско от спалнята.
« Последна редакция: Април 25, 2021, 12:54:05 pm от Pav-la »
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #821 -: Април 25, 2021, 15:25:27 pm »
Тери,върху скрина имам повивалник,до тях е дървена кошара.Трансформиращите легла не ми харесват,защото са широки 60 см и за кошара и за легло .И става дълго и тясно легло после.В началото спеше доста при нас,не ми се взимаха няколко кошари честно казано.
За дрехите,винаги съм я обличала леко,колкото и околните да ми се възмущаваха.Лятото изкара по бодита само .
Спим на около19-20 градуса,през деня максимум 23 е вкъщи.Климатиците не ги спираме целогодишно .
Тери,ние купихме само най-необходимото за първо време,молове има,магазини има ,не сме се затрупвали.В движение ще я мислиш
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #822 -: Април 25, 2021, 15:31:47 pm »
И аз ползвам кошарите само за спане, Габриела спи в 60/120, а Аделина в 70/140, такива имаме просто, и не са им малки ама никак.Да не кажа, че Моника която расте доста висока, спеше в 70/140 до 4годишна възраст.Играят от много малки на пода!Слагам ги там легнали, седнали и те се оправят, Моника също така.И при нас условията са различни, но гхоре-долу ги гледам по еднакъв начин.Кошара сгъваема имам от сестра ми, взимаме я като пътуваме, защото рядко има места където предоставят цели две кошари :)

Иначе и аз мия почти на всяко сменяне.Сега само напишкани бърша с кърпички, но с МОника миех постоянно.Сега се щадя, защото са две и просто ще лудна ако трябва да ги мия нон стоп.Но наакано дупе мия, преобличам и оправям на повивалника, там ми е най-удобно.Иначе ме заболява кръста, а след секциото от навеждането много ме болеше раната.

Но всеки си прави нещата както му е удобно!

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #823 -: Април 25, 2021, 21:23:34 pm »
Благодаря за отговорите за НМХ, момичета. Май само Павла е била без предизвикване, дано и при мен минат гладко нещата. Иначе и аз имам писмено от Паскалева да спра 24 часа преди раждането терапията, дано уцеля момента. Отношението или условията в Майчин дом е последното, което ме притеснява, нямам време и желание да обикалям по други болници, психически е много натоварващо. Стига ми, че ми дават възможност за нормално раждане.

Аз също ще съм с кошара Next to me, после ще мислим какво да купим.  Иначе сега всички семинари за родители са онлайн във Фейсбук/YouTube, Тери, повечето са безплатни. На мен са ми полезни, някои даже съм гледала по 2 пъти.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #824 -: Април 26, 2021, 09:05:20 am »
Аз честно да си кажа ,не съм видяла лошо отношение.Родих в държавна болница без избор на екип и всички бяха много подкрепящи и се държаха много добре.Проверяваха как съм,болки има ли,показваха ми как да дишам .Дори след секциото си намерих до главата раничката с която влязох и вътре в торбичка хората ми сложили бикините даже.Сутринта в реанимация ми направиха кафе акушерките.Тази която води бебетата след секцио ,взимаше всяко бебе ,поставяше го до майката ,помолих я да снима Зори и й направи снимки да мога да пратя на родата.
Всички лекари,акушерки бяха наистина много любезни,идваше акушерка вечер да се представи и да каже къде да я намерим ако имаме въпроси за децата.Условията не са ме интересували,защото все пак съм за няколко дни там.Знам ,че има едно такова мнение за държавните болници,но аз не мога да го потвърдя .
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #825 -: Април 26, 2021, 10:05:29 am »
И моя приятелка роди в държавна болница, ама тази с най-лошото реноме в Пловдив. Тя има няколко загуби, една в напреднал месец. Записа се при някаква случайна АГ и се оказа, че тя не изражда. Започнали да й контракциите, взела си е чантата и към Окръжна болница. нито избор на екип, нито предварително посещение на болницата. Аз си мислех, че е чисто луда с тази история, която има. Роди по естествен път, без упойка и веднъж лошо не каза за клиниката и раждането. А да частната, в която аз се надявам да родя, лоши коментари да искаш да откриеш по форумите. Ама като се плащат по 2000 лв и хората имат очаквания, че са на СПА явно.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #826 -: Април 26, 2021, 10:12:31 am »
Слънце, за държавните - не. За Майчин дом София специално. Там легенди се носят за персонала, че даже и специална тема има в БГ Мама. Ама както и да е.
Иначе аз и в АГ Варна съм лежала и в Шейново и съм доволна.

Робин разпитай хубаво лекарят, който ти е обещал нормално раждане, какво точно има предвид и при конкретни ситуации как ще процедира. Например ако раждането продължи 12 или повече часа. Също така този лекар разбира ли от тромбофилия? Защото това е важно за раждането, също толкова колкото и за бременността.
За мен лично предварителната подготовка за това какво да очаквам от раждането е много важна, защото за първото имах супер нереалистични очаквания и заради това се вкарах в следродилна депресия. Този път май бях по-подготвена. И добре че въпреки, че не исках секцио, изчетох бая за него.

26.09.2019
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #827 -: Април 26, 2021, 10:14:49 am »
Robin, списание "Кенгуру" имат нова поредица "Моята болница" и са започнали с "Майчин дом"
Ето линк, ако не си го гледала, има го и в youtube
https://www.facebook.com/kenguru.bg/videos/464688841392756/
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #828 -: Април 26, 2021, 10:17:09 am »
Тери нормално е срещу 2000 лв.  да имаш изисквания. Ако нямаш - то просто отиваш в държавната и чинно навеждаш глава.

26.09.2019
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #829 -: Април 26, 2021, 10:29:29 am »
Аз ще ги дам, защото това е клиниката с най-развита неонтология в града, други изисквания нямам. Но това е моето водещо, за другите е друго. И стволови клетки искаме там да съхраним, най-хубавото е, че една от най-близките ми приятелки работи там и тя ще ми вземе пробата. И ще идва при мен в стаята, така че ще имам подкрепа, което в тези Ковид времена си е направо лукс.
Тя трябваше да ми е кума на сватбата, но ни изненада с бебе с термин моята сватба. Сега моят термин е на нейния рожден ден.

На мен кожата отново започна да ми се влошава и започнах да се задъхвам. След две седмици ще пусна кръвни и ми е интересно да видя какво ще се окаже, че е проблема: намалената доза желязо или изчерпания запас от Б12, който ми биха с инжекции.
« Последна редакция: Април 26, 2021, 10:31:21 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #830 -: Април 26, 2021, 13:01:00 pm »
Робин, радвам се, че си се ориентирала към лекар и болница за раждане. Важното е да си спокойна.

И аз се двоумя за болница за раждане, но при мен поне изборът е само между две - или в Тутракан, или в Русе. В една от болниците в Русе има неонатология, близо е до нас и като стане напечено, съм на две крачки. Предимно там съм лежала последните 3 години, както и последно в Тутракан. Преди родилното в Русе беше една стара сграда на друго място, където съм раждала. После го преместиха до нас. В Тутракан, обаче, няма неонатология, идвал някой от Варна. Това не ми вдъхва много доверие. Но пък в Тутракан май е по-евтино избор на екип, предпочитат нормално раждане, ако няма индикации за секцио. Само че с натоварената програма на моя доктор не знам как бих успяла да го засека той да ме изроди и да е нормално. Иначе си има дежурни лекари там. А за Русе се притеснявам да не отърват нещо работата, че като ги знам колко разбират...

Посъбрах мнения за леглата :) И аз си позволявам да мисля за това по малко. Но имам едно наум да не се вживявам много все още, защото преди 3 години избирах точно легла толкова усърдно по интернет последните дни преди 26 г.с.
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #831 -: Април 26, 2021, 14:10:11 pm »
Бях почти две седмици в държавна болница като раждах. Всичко си беше наред, въпреки че се следях при лекар, който изражда в друга болница. Родих и без избор на екип, ама то мен и по спешност ми направиха секцио. Никой не ми е правил проблем защо съм отишла в Окръжна, а следящия ми работи в Ева( Слънчицето ги знае) Исках да родя там, защото неонатологията им е на ниво и персонала също.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #832 -: Април 26, 2021, 14:19:20 pm »
За мен единствено беше важно да има неонатология трето ниво и бебето да е веднага с мен, без значение дали секцио или естествено. Нищо друго нямаше значение.
Проблемите са основно при сблъсък на очаквания и действителност. Раждането не е като по-филмите. Трябва да се изговори всичко и то с акушерка, а не с лекар, според мен. Особено за естествено раждане. Секциото е програмирано и е предсказуемо. Отиваш, подготовка, упойка, операция и вече имаш бебе. Според мен тежкото е после- възстановяване, ако бебето не е с теб и тн. При естественото е просто изненада. Не знаеш нито кога, нито как ще протече. Бележиш си няколко крайпътни камъка за основа, за сигурност и това е.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #833 -: Април 26, 2021, 15:10:26 pm »
Аз и друг път съм си казвала мнението за общинските болници. За държавните не мога да коментирам, но там сякаш е значително по-добре. Раждах Васил в общинско здравно заведение, а с мама обиколихме почти всички гинекологии в столицата. Не стъпвам на такова място повече. Не заради условията в стаята, а заради отношение и методи прилагани в различните случаи. Също и липса на апаратура и т.н. Като служител в община знам и как се закупуват активи - най-ниска цена, може и втора ръка апаратура. И всъщност липсата на ремонт понякога значи буквално студ в помещенията ако няма подновена дограма, изолация и климатизация. И двете си деца ги раждах октомври, но преди да пуснат отоплението на тец. Ами с Васил беше кошмарно, след като аз и вени нямам и в тоя студ съвсем са се свили, а оная ме боде в продължение на часове и ми крещи. Цялата синя и пак без венозен източник стигнахме след 5 часа до централен венозен и то след хиляди молби. Ама единствения дето можеше да ми помогне беше пиян като отидох и го чакахме да изтрезнее, въпреки че междувременно и смяната му свърши. После доктора искаше да скача върху корема ми, за да родя по-бързо. Акушерката беше сестра на моя съседка и му се молеше да не го прави. Майка ми лежеше на горния етаж след операция, на която не извадиха всички тумори, защото единия не им се струвал опасен и след няколко години точно той беше причината да обиколим отново болниците в опити да я спасим. Не успяхме. Междувременно в друга болница (градска отново) искаха да я режат без да погледнат ЯМР, но и без да я прегледат. отиваме за становище и шеф на отделението вика - няма проблем. 1200 лева и ще се оправим. В друга градска болница висяхме с часове за преглед, а то ни специалист на работа, ни нищо. В трета болница не искаха да я приемат, защото вече беше с памперси. Водят я с линейка, а дежурната крещи в коридора, че няма да я приеме. Била диабетик, а те само имали само глюкоза и не можели да я приемат. Тя че лъжеше е ясно, но в този момент това отношение беше кошмарно. Говоря за втора, четвърта и пета градска и Тина Киркова. Между другото - посещавала съм клиниката в раднево - обстановките са сходни, може би втора градска имаше малко по-добри условия. Тяхна гордост беше, че на премиера в оставка сестра му работила там акушерка и му се примолила за средства за ремонт, та той великодушно отпуснал. Затова и този път не исках да чуя за друго освен частно заведение. Винаги има дежурен специалист и различните отделения се координират помежду си. На Криси ѝ трябваше кардиолог веднага след раждането и такъв се отзова. Когато мама се съгласи след хиляда уговорки да я пратя в Токуда там също в отделението минаха всички нужни специалисти за различните заболявания, така че лечението ѝ да не ощетява останалите здравни нужди. И не ѝ искаха допълнителни пари за смяна на памперси когато не мога да ида (ходех сутрин и вечер), както правеха в другите болници и Пирогов. Може би има отлични специалисти, но без условия на труд и апаратура обстановката е изнервяща и за докторите и останалия персонал, което рефлектира върху работата и отношението им. Пак казвам - редица държавни са в отлично състояние и имат конкурентни условия, но общинските трябва да се закрият, за да не мъчат хората излишно.

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #834 -: Април 26, 2021, 20:36:38 pm »
Robin, тук едно момиче е питало точно за доктор в Майчин дом за консултация за Клексан и раждане. Освен, ако не си ти разбира се 😁
https://m.facebook.com/groups/1789813021271415/permalink/2745791129006928/
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #835 -: Април 27, 2021, 00:25:45 am »
Лято, писах доста и после се изтри. За хубаво е било.
Съжалявам, че са ти се случили разни гадости.
Нико един лекар, мед.сестра или акушерка не стават сутрин и не си мислят как да прецакат живота на пациентите или как да убият някого. На никого не му е приятно да работи в мизерия, но го прави въпреки себе си.


Всичко ще е наред, момичета!
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #836 -: Април 27, 2021, 06:26:08 am »
Да, Павла, мина и замина всичко.

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #837 -: Април 27, 2021, 09:06:15 am »
То ни е ясно на всички, че се случват подобни неща, не само в държавни, но и в частни клиники, ама някак не е добре да се обсъждат в темата за бременни, тъй като една бременна има достатъчно тревоги, че да мисли за допълнителни негативни неща, които никой не гарантира, че ще се случат. Особено бременни след стерилитет и натоварени с терапии, които достатъчно натоварват. Жените са раждали в тези клиники от години, няма да е СПА, ама не отиваме за това все пак. Бабите ни са раждали на рогозките в кирпичените къщи. Тъпо е все сравнения с бабите си да правим, ама то си е баш така. Аз така се успокоявах с мухъла, че баба в онзи кирпич, сигурно мухълът й е бил най-малкия проблем.

Вчера бях на фетална ехокардиография. Бебчо беше един кротушанко, наснимахме го добре и ще чакаме Докторката от София да разгледа записите, но на пръв поглед всичко изглеждаше нормално.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #838 -: Април 27, 2021, 09:19:20 am »
Неща в този дух бях написала, Тери. Аз също не мисля, че тук им е мястото на тези неща.


Тери, щом др Даскалов не е видял нищо притеснително, значи няма. Браво на момчето. Аз като правех фетална ехокардиография, никой не ми го показа. Кардиологът ми каза, че не разбира от бебета, а само от сърцата им.

Изчезна ли мухълът съвсем?
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #839 -: Април 27, 2021, 09:29:14 am »
Изчезна, има много малко на тавана едно петънце, ама вероятно няма да го бараме него. То ще изсъхне лятото в големите жеги.
Но от толкова пръскане със Саво вече 10 дена стои стаята с отворени прозорци и още ми мирише. Мишо мина с навлажнена гъба и сапун и пак ми мирише.
Даскалови казаха да пробваме с оцет, той неутрализирал хлора, но нещо не смеем, че съм чела че не се смесва белина с оцет. Въпреки че, вероятно става въпрос при директно смесване, а не върху засъхнало вече. Другото, което предложиха е да минем с боя отгоре. Та ако до две седмици още мирише ще минаваме я с оцет, я с боя.

И аз уж бях отишла само сърцето да гледаме, ама д-р Даскалов ми даде бонус няколко снимки и на бебето понеже бил послушен
Бъди промяната, която искаш да видиш в света