0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #840 -: Април 27, 2021, 09:37:04 am »
Извинявам се. Говорех изцяло за гинекологични и родилни отделения. Като изключим докторите и отношението, то за мен проблемът с обстановката и апаратурата си остава. А бабите ни дет са раждали къде ли не не случайно си имат своите безумни суеверия. Не едно или две бебета са губили, че и родилки заради липсата на условия и хигиена. Просто казвам, че желанието ми да родя на прилично място не е било с цел да съм на СПА, а от гледна точка на хигиена и температура в преходните сезони освен останалото. Има и много добри доктори, може би дори са повече отколкото аз си мисля, и които не са в частните кабинети. Просто такъв ми е късмета на мен.

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #841 -: Април 27, 2021, 10:03:13 am »
С оцет е по-добре. Вие сте измили самата белина. Това е с цел да  не мирише. Ама да не стане като умно село и после да ти мирише на оцет :D
Ако сте решили да боядисвате и освежавата за бебето, сега е моментът явно.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #842 -: Април 27, 2021, 10:57:57 am »
Мерси, Тери, и аз видях този пост, не съм аз авторът 😀 Няма да търся повече доктори и мнения, чакам си раждането и това е. С новия доктор ще правим доплер и тонове ако трябва и всеки ден, за да съм спокойна, въпреки че според него няма нужда. За съжаление домашния доплер, който имам от Лина и Яна нещо спря да работи, май има проблем със зараждането, ще пробвам да го занеса някъде на ремонт. Междувременно си поръчах някакъв друг от интернет.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #843 -: Април 27, 2021, 12:49:25 pm »
И аз може би на по-късен етап ще сменя доплера, защото моят не отчита пулса на бебето. Няма екран. Пък в кабинета на др Даскалов дават под наем такива, с които да се следят жените вкъщи, така че сигурно като напредне бременността, ще взема един.
Гледаме да не влагаме много в освежаване в момента, защото края на октомври по план би следвало да сме се пренесли в новата къща. Само един климатик втора ръка ще сложим в хола, за да се изкарат август и септември тук.
Сигурно за новата къща ще викнем фирма да я изчисти. 200 квадрата са, а август няма шанс да търкам прозорци и да мета строителните отпадъци.
Майка ми си купи от аптеката тест за антитела за коронавирус, понеже иска да се ваксинира и е добре да се изчака да спаднат антитела преди ваксината. Оказа се, че има антитела. Ноември беше болна от "нещо", но не си направи тест, защото аз бях след трансфер и да не ни сложат под карантина. Явно "нещото" е било и в нашата къща.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #844 -: Април 27, 2021, 15:55:21 pm »
Не знам дали може да се вярва на тест от аптеката, аз ще си пусна количествен за антитела в лаборатория след празниците, 30 лв. струва. Чакам да минат 30-40 дни от PCR-а.

За фирмата за почистване подкрепям с 2 ръце особено след ремонт/строеж. Няма смисъл да се занимавате вие. Ние тепърва ще правим детска стая, чудим се дали да сложим климатик или електрически (алуминиев или инфраред) радиатор за отопление.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #845 -: Април 27, 2021, 16:10:05 pm »
По принцип са по-добре количествените, но в момента си е направо опасно да иде човек до лаборатория. Уж има часове за взимане на тестове за коронавирус, но не се спазват. Бях ви казвала как си пусках ПКК и двата пъти пред мен и зад мен хора за тестове, това се случва в 8-9 сутринта при определени часове 11-14. Дори не изчакват да излезеш от лабораторията, ами влизат и се навират до теб. Та общо взето аз не ги пускам да ходят по лаборатории в момента. И аз вече си пускам изследвания само през клиники.

Ние се опитваме да избегнем климатика директно в стаята с малко дете (говоря за охлаждане). Иначе аз в момента се топля с един маслен радиатор. Много висока температура развиват и може да се опари малко дете, но то пък и на това трябва да се научи. По принцип аз съм фен на климатиците, особено за отопление. Основно ме притеснява да оставям без надзор електрически утоплителни уреди като радиатори и духалки, а климатика даже може да се нагласи кога тръгне с таймер. Но в къщата ще сме на камина с пелети и радиатори.
« Последна редакция: Април 27, 2021, 17:37:46 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #846 -: Април 27, 2021, 18:34:22 pm »
Аз като си правих PCR беше отделно от лабораторията, бяха обособили фургони в близост до нея само за ковид тестове така че нямаше смесване на болни и здрави. Антителата са в основната част. За Цибалаб става дума.

Камина звучи супер, много уютно и предразполагащо, друго си е човек в къща да живее 😌
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #847 -: Април 27, 2021, 19:00:26 pm »
Тери, помислете за вариант газ.Изключително икономично, чисто и безпроблемно е с нея.

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #848 -: Април 27, 2021, 19:40:14 pm »
Потвърждавам за газта. На газ сме и е супер лесно и най-важното. Нямаш бойлер, не класически, а реално си на поточен и имаш винаги топла вода.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #849 -: Април 27, 2021, 20:36:29 pm »
Камина с пелети е ок,но лятото?Как ще се охлаждате?Тери,не е толкова страшно с бебе и климатик.
Нашите климатици са много икономични и зимата не сме плащали над 140 лв ток .На газ обаче е наистина най-изгодно .
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #850 -: Април 27, 2021, 20:47:34 pm »
Е климатиците за лятото са ясни, то тук не се живее. Засега ще сложим само един в къщата за хола, защото сме инвестирали пари в изолация, троен стъклопакет и ще видим при нужда ще купим още. Просто докато е новородено на няколко дена и сме у нашите все още ще я караме с климатика от другата стая, за да не го духа директно. Но като порасне, ако е жега в неговата стая,ще има климатик,няма начин. Тук лятото няма полъх ветрец, само прах и комари.
Аз имам някакви резерви към газта, иначе има в наше село и по всяко време можем да се вържем, но не съм узряла все още.  Опитаха се свекъра и мъжа ми да ме убедят, но нямат успех засега.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #851 -: Април 27, 2021, 20:58:04 pm »
Мъжът ми хич не склонява на газ.Има колега бивш пожарникар и онзи му разправял разни работи,та ни газова уредба,ни газ у дома.
Сега те разбрах,иначе Зори е плакала от жега.Веднъж бях прецакала настройките на климатика в колата и веднъж с една рокля в количката я бях надрундила .
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #852 -: Април 27, 2021, 21:10:23 pm »
Аз и в България съм живяла на газ известно време, а тук откакто сме дошли. Дори като си купувахме къщата държахме да е на газ.
Аз от газ гръмнала инсталация не съм виждала, но също отнесена от бойлер съм виждала. Като има да става, ще стане.
Тери, после сигурно е трудно със системите.
Камината пещ ли ще е или ще е в стая?
В Пловдив без климатик не си представям живота. Във Варна разгражда вечер поне, а и с морето е друго.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #853 -: Април 27, 2021, 21:12:09 pm »
Аз понеже участвах в проектирането и изграждането на инсталацията в нашите мога да кажа, че това е изключително профилактирана, добре направена и много добра инсталация и инвестиция.Апропо пелетите също могат да гръмнат, защото котлето е под налягане.

Иначе климатици за лятото задълже!

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #854 -: Април 27, 2021, 22:15:18 pm »
Аз категорично отказвах да се сложи газова бутилка в колата и да се вземе газов проточен бойлер за вкъщи. За колата мъж ми ме нави като взе най-скъпата възможна газова уредба. Има някакви клапи за при удар и т.н. За вкъщи взехме проточен бойлер в мига, в който платихме първата сметка от почти 400 евра за месец. А тук зима няма, нали...
Нито за миг не съжалявам за нито едно от двете. Спестиха ни ужасно много пари, особено с това ежедневно ходене до болницата във Валенсия, което все още продължава. Ако бяхме на бензин, щях да съ гръмна.

26.09.2019
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #855 -: Април 28, 2021, 08:14:03 am »
Понеже се дърпах за газта и инвестирахме в камина (те са като печки вътре в къщата) с водна риза за зимата, а лятото слънчеви панели. И двете са вързани с радиатори, подово и бойлер. Отделно изолация с каменна вата и троен стъклопакет.
Иначе при нас нещата с газта са малко сложни. Газопроводът минава по главни артерии и ако искаш да се включиш, трябва да платиш тръбите, копането и асфалтирането, което е сериозна сума откъм 10 000лв и то само, защото сме близо до главната артерия.
Мише, спаси ме с тази Тотема <3 Доста по-ниска доза желязо е, но по-добре от нищо, защото иначе щяхме да спираме желязото.
Още два месеца и излизам в болничен, откровено ме мързи вече, все гледам да полегна.
Грейси, кога си на втора фетална морфология, май беше скоро?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #856 -: Април 28, 2021, 13:19:51 pm »
Да, скоро съм. Скоро, скоро - след 2 седмици, тогава ще съм 17-18-та седмица. През ден в Тутракан и Плевен. Отделно съм записала при Сигридов 20 седмица.
Малко се притеснявам, че повече от месец никой няма да ме е виждал. Контракциите продължиха 2-3 дни, всеки ден си имаше някакъв период, когато ги усещах. Възобнових но-шпа 3*1, продължих Магнерота, но си имаше контракции. Тогава минах на магнезий*250 мг на ден (на GNC). Не знам дали от но-шпа-то, или от магнезия, но от 2-3 дни нищо не съм усещала. Това пък сега нещо почна да ме притеснява. Отделно от контракциите, усещах нещо вътре и го оприличавам на движения на бебето (освен ако не са газове). И сега не само контракции не усещам, но и други усещания нямам.
Отделно аз също се уморявам бързо и не мога да вървя дълго или да стоя права. На 20 и няколко тичах напред-назад до 9-тия месец. Сега не мога да си представя, ако имаше някое 2-годишно, което трябва да гледам, как бих се справила. Предимно лежа вкъщи. Свършам някаква домакинска работа за час-два и лягам. Ставам отвреме на време, ако има нещо за купуване, излизам, ама все наблизо, а и по-леки работи нося. Коремът ми доста си личи, доста е напред. Не знам при вас как е / е било, не знам как трябва да бъде и кое нормално, но аз се оприличавам като в 5-ти-6-ти месец.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #857 -: Април 28, 2021, 13:25:30 pm »
Gracy, ти си 15 седмица, рано е да усещаш бебето всеки ден. Още повече, че каза, че си с голям корем, така че то в момента има място да се шири, колкото си иска. И аз по това време го усетих (не бях сигурна то ли е изобщо) и след това 3-4 дена нищо, после пак леко гъделичкане, но едва едва през няколко дни, даже седмица. Чак сега от 20 г.с. мога да кажа, че го усещам. Разбирам защо се притесняваш, но е така по това време. Аз затова съм с доплер, ако го нямах този доплер, още по-притеснена щях да съм през тези седмици.
Лежи и почивай, ако ти се отдава възможност, щом се чувстваш уморена, явно тялото ти има нужда от почивка, а и това помага за контракциите също.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #858 -: Април 29, 2021, 13:57:58 pm »
Радвам се, че е по - добре положението, Тери  :kiss:
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #859 -: Май 06, 2021, 08:14:31 am »
Момичета, ТСХ и глюкоза колко на гладна трябва да се изследват? След колко часа без храна? Утре смятам да ходя да пускам контролни изследвания, но понякога се събуждам нощем озверяла за ядене и ме боли корема, ако не ям поне малко кисело мляко.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света