0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #940 -: Май 19, 2021, 12:51:59 pm »
Аз забравих да се похваля, че контролата за Е.коли ми е чиста. Миналия петък излезе резултатът. Не можах да повярвам. Също и кандида са изследвали  - нямам. Обаче имам много обилна слуз. Като бях при доктора и питах за лечение за уреаплазмата, казах, че имам много слуз. И той коментира, че това със сигурност не е от уреаплазмата. Знам, че по време на бременност е по-обилна, дано да не е нещо друго опасно само.

Робин, още ли нямаш никакви усещания за раждане? А какво стана с терапията - кога я спираш?
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #941 -: Май 19, 2021, 15:18:53 pm »
Грейси, и аз имах по едно време доста течение и изчезна, някакво моментно беше, но пък нямах изолирани бактерии тогава. НО когато имах Уреаплазма имах ужасно много бяло течение, с години никой не успя да разбере защо, а то заради скрита Уреаплазма. Та може и от бременността да е, но не може така да се изключи Уреаплазмата. Според мен няма как да се потвърди и двете водят до течение. То на директната микроскопия се е видяло имаш ли някаква инфекция или не.
Аз не съм я докарала до там да мисля за количка все още. Още 2-3 седмици и ще започна да чета. Уж работя само по 4 часа на ден, но реално от февруари до сега не е имало почивен ден, в който да не съм работила и някак не остава време. Какво правя другите 20 часа от денонощието, не знам. Но като изляза в болничен след месец и малко се надявам да си дочета книгите за гледане на бебе, да пазаруваме.
Днес беше поредния ден от моя emotional rollarcoster - наречен бременност. Вчера съм откъртила като пън в 11 и се събудих в 7. А аз иначе ставам на всеки час. Буквално едва се вдигнах от леглото, сили нямах да посрещна този ден. Станах, закусих и след малко отново щях да припадна. Вече разпознавам симптомите: силна жажда, отслабване в мускулите, гадене, слабост и директно легнах. Бебето не го бях усещала. Мерих си кръвното 95/55 с пулс 88, което е добре за мен, само сърцето ми щеше да изскочи  от гръдния кош. Пуснах доплера и на бебето се чува супер силно да тупа сърцето и като честота, и като сила, никога не съм го чувала така. Сигурно днес 5 пъти пусках доплера и все много силно това сърце се чуваше. Накрая чак викнах Мишо да дойде да засича и да му броим пулса. Беше 160, което е приемливо. Добре, че сега се разсъбуди детето, че др Даскалов щеше да ми види физиономията пред кабинета си.
« Последна редакция: Май 19, 2021, 15:34:08 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #942 -: Май 19, 2021, 16:37:09 pm »
Не знам какво да правя с тая Уреаплазма. Ако поискам от друг доктор лечение, то рано или късно по някакъв начин моят доктор ще разбере, че съм минала. Не знам дали е възможно без негово знание да се лекувам, специално за това. Много кофти се получава така. Дано всичко да е наред.
Тери, като мериха пулса на бебето в Тутракан последно беше 149, след 2 дни в Плевен - 153. Ти очакваш по-висок пулс за твоето бебе, а е момче. И аз не знам да се притеснявам ли сега, че е нисък пулсът при мен, а е момиче. Или полът може би дефакто не играе значение.
А какво стана с хемоглобина и желязото при теб? Изследвала ли си ги скоро?
Колкото до количката и други асортименти, ако не си колеблива като мен (зодия Везни), много бързо ще избереш и ще имаш достатъчно време. И за мен има още време...
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #943 -: Май 19, 2021, 17:01:59 pm »
Gracy, не се лекувай на своя глава. хем си мисля: "Слушай си доктора", хем няма да забравя д-р Даскалов какво ми каза веднъж като мрънках за моите бактерии: "При нас идват жени с Уреаплазма бременни и се чудим какво да ги правим". Но не знам дали има значение до коя седмица си докарала. По принцип не пречи да питаш другите лекари, които посещаваш какво мислят по въпроса. И да решиш. Сигридов казва на жените, че бактериите правили поразии между 18-22г.с., та ако все пак ходиш при него според мен ще ти предпише нещо, но пък хич няма да му хареса, че си ходила на още сума ФМ. По-скоро пусни си още едно изследване за Уреаплазма. Да се потвърди, че е там, може да се е изчистил организма. Аз бих писала и на др Даскалова да я попитам те винаги ли лекуват Уреаплазма или зависи от седмицата и има ли неразположения.

Иначе за пулса не се притеснявай. Съвсем в нормите е. Това момче ли е или момиче са бабини девитини. На мен ми направи впечатление, защото се меря регулярно с доплера и днес пулса е извънредно бърз и силен. Ако не бях пред припадък и бебето неактивно, сигурно нямаше и да обърна внимание (даже нямаше и да се меря с доплера). След 13 г.с. нормален пулс за момчета/момичета се води 110-160. Като ако има отклонения, може да са просто моментни: бебето спи, бебето се е стреснало, прави си нещо негово и т.н.
« Последна редакция: Май 19, 2021, 17:16:07 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #944 -: Май 21, 2021, 15:20:36 pm »
Робин, има ли развитие?

Как сте бременни момичета?

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #945 -: Май 21, 2021, 20:27:07 pm »
Ние сме добре с моят младеж. Днес бях на месечната си консултация при др Даскалов. Като ида на място и нямам въпроси за задаване, аз всичко съм питала преди това на имейл др Даскалова. Бебето всеки път само пениса си показва, имам сумати снимки на пениса му и тук таме някоя срамежлива снимка на лицето. Носът му ще е като на майка му камбата.
Обича или мрази френски, все още не мога да преценя. Като чуе в служебни разговори да се включи някой от Белгия и започва да рита. Изпробвахме го с английска музика и с френска, определено ще яде сирене, франзели и вино във Франция. Мъжът ми се базика да пратим по едни белгийци пъпа му, като се роди, да го хвърлят в Белгия.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #946 -: Май 21, 2021, 22:04:30 pm »
Как в Белгия!? Ще му го пусна в Сорбоната, ако искате. Като ще е френски, да е като хората. Белгийците даже говорят особен френски.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #947 -: Май 22, 2021, 09:32:45 am »
Вчера 21.05.2021 в 7:07 вечерта се роди София ❤ 3330 гр, 51 см, нормално раждане с епидурална упойка. С доктора имах уговорка за преглед в 8,30 ч. сутринта, на който да раздвижим нещата, последния Клексан бих сряда сутринта. На прегледа имах 1 см разкритие и умекнала шийка, след прегледа, който беше малко по-продължителен, разкритието стана 2 см, целта беше да провокираме контракции, така и стана. Докторът обеща до края на деня да съм с бебе вече и ме прати вкъщи да се разхождам и чакам. Общо взето предизвика раждането без медикаменти. Аз се прибрах и направих няколко слизания и качвания по стълбите, после си легнах да си доспя 😁 Към 12 започнаха по-регулярни контракции, издържах вкъщи до към 14:00 и се върнахме в болницата, бях вече с 3,5 см. На 5 см. сложихме епидурална и след 2 часа София излезе. След упойката имаше един кризисен момент, тоновете изчезнаха за няколко минути, стаята се напълни с хора, започнаха да ми казват да сменям пози наляво, надясно да се въртя. Слава богу докторът овладя ситуацията и тоновете се върнаха. Каза, че това било реакция на бебето от упойката и се случвало веднъж на 30-40 случая, често се стигало до спешно секцио. Радвам се, че докторът запази самообладание и успя да върне тоновете! След това остана докрая да ги следи до мен в стаята. Най-много ме болеше часът преди упойката, след нея нещата станаха поносими, всичко си усещах, но не толкова силно. Самите напъни минаха бързо, главата изкочи и веднага след нея цялото бебе и плацентата. За около 5 часа мина всичко от началото на редовните контракции вкъщи. През цялото време можех да си пия вода, да се разхождам, да ставам и тн. Единствено не ми дадоха бебето за контакт кожа в кожа, не успях да й се порадвам веднага... Но пък после като си я взех в стаята кърменето стана от първи опит без никой нищо да ми показва (книгата на Хедра!) и се успокоих, тази сутрин пак се получи много добре. Нямам търпение да се приберем вкъщи 😊
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #948 -: Май 22, 2021, 09:38:34 am »
Robin, все едно някаква приказка ми разказваш (освен тоновете). Мисля, че направи страхотен избор с болница и екип.
Честита да е вашата София, добре дошла вече животът ви е изпълнен с любов. Пожелавам й да усети цялата тази любов и да е много щастливо дете.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #949 -: Май 22, 2021, 09:57:11 am »
Честита да е София! Чудесно  раждане е било.

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #950 -: Май 22, 2021, 10:39:30 am »
Еха, честита София!Да е много здрава и щастлива!Все така леко да и върви в живота.Браво на теб РОбин!

Re: Тема на бременните 105
« Отговор #951 -: Май 22, 2021, 10:40:02 am »
Робин, добре дошла на София и честито! Страхотни мерки има госпожицата. Бързо възстановяване и прибиране в къщи.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #952 -: Май 22, 2021, 11:51:27 am »
Честито момиченце Робин! Много щастие ви пожелавам!





Re: Тема на бременните 105
« Отговор #953 -: Май 22, 2021, 13:11:55 pm »
Робин, честита София! Прекрасно име сте й избрали! Да ви е здрава и щастлива! Браво за бързото раждане! И при мен беше същата работа, за 5 часа от регулярните контракции, но аз късно разбрах какво става  :D
 Много радости ви желая! Прекрасно е да държиш бебето си в ръце!
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #954 -: Май 22, 2021, 13:55:52 pm »
Робин,честита да е София ! Да расте жива и здрава и успешна !
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #955 -: Май 22, 2021, 20:18:47 pm »
Благодаря ви, момичета, много се успокоих, че раждането мина, последния месец имах постоянни съмнения дали съм взела правилоното решение сменяйки доктора и болницата, сега си отдъхнах и се радвам, че се преборих за нормално раждане.
Много добре се разбираме с малката засега, суче послушно и пълни памперси 😊 Дано и вкъщи да върви все така. Сега ми е малко странно, че не усещам движения в корема, сякаш нещо ми липсва 😁
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #956 -: Май 23, 2021, 07:28:52 am »
Робин, защото беше с малък корем, питай Янчето дали й е липсвало 😁 Още ли не пускат татковците  на посещение?
Момичета, аз пак с въпрос за столчета. Главата ми стана каша, много ме напрегна избора. Цяла нощ само столчета сънувам. Изчетох за всичките му r44, r129 стандарти, adac тест, шведския  plus test, 3 точков, 5 точков колан, системи за инсталиране. Скоро ще изкарам диплома по столчета за кола. В сайтовете на магазините информация за adac, plus test не пишат. И е много сложно нещо като изглежда прилично и да се търси информация.
Вие държахте ли да са минали тези тестове вашите столчета или i-size (r129) с 5-точков колан ви беше достатъчен критерий?
P*S* имам едно столче, което засега ми е хванало окото. Реших да погледна и Павла какво беше купила и се оказа абсолютно същото столче. Май натам върви
« Последна редакция: Май 23, 2021, 08:07:57 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #957 -: Май 23, 2021, 09:43:51 am »
Аз държах и на колан, и на тест.
Тери, колата ви с повдигане на задните седалки ли е? На мъжа ми е и първите 1-2м не изглеждаше да е удобно, че седяха по изправени. В моята няма проблем.
Първите 2 месеца със Сими малко съжалявах за столчето,  но след това разбрах, че това изправяне е само в моята глава и не пречи на позицията на детето по никакъв начин.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #958 -: Май 24, 2021, 13:48:46 pm »
Робин, Честито бебче София! Перфектни мерки! Да ви е жива и здрава, много да ви радва! Супер, че е минало леко и бързо раждането и ти се чувстваш добре. Браво и че ти и бебето бързо сте влезли в ритъм. Дано и занапред така добре да върви!
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #959 -: Май 24, 2021, 14:31:38 pm »
Честита София!Много да е щастлива и здрава!
Тери,краш тестовете не са като при реален сблъсък,но да важни са.Гледай и столчето да е модел 2020 ,2021 за да не е седяло много в магазин или склад,и пластмасата старее .