0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #960 -: Май 25, 2021, 07:24:26 am »
Робин, честита радост. Желая ѝ здраве, щастие и безгрижно детство.
Тери, не съм чела нищо за столчета сега. Взех си количка 3 в 1 и доста ме нахокаха тук. Истината е, че това столче го ползвахме едва вчера като хората, защото ние нямаме автомобил и шофьорска книжка (и двамата!). Но когато Васил беше малък гледах и аз краш тестове. Останах с впечатление, че каквито и тестове да мине столчето ако не се ползва правилно степента му на надеждност спада значително. Това, което ми се е набило в главата е, че децата не се слагат със зимни дрехи и коланите трябва да са много затегнати. На клипчетата, които гледах точно това беше в основата. Едно столче при удар с еднаква скорост и разликите между правилно и неправилно използване. Тестовете са били на конкретни марки, разбира се, а не на произволни столчета каквото аз съм си взела, но колкото и да е добро столчето ако не се спазват някои правила то губи характеристиките си.

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #961 -: Май 25, 2021, 10:35:38 am »
Със сигурност е така, затова вече има и светлинни индикатори дали се захванато добре.

Аз един въпрос: единични контракции (леко болезнени) изглаждат ли шийката? Имам такива нощем, ако случайно сънувам някой еротичен сън и се събуждам от стягането. Като се събудя веднага ми минава, но някак ми се струва, че това не е нещо, което заслужава да се тъпча всяка вечер преди заспиване с Но-шпа все пак.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #962 -: Май 25, 2021, 14:09:59 pm »
Това не са баш контракции, а сигурно си е оргазъм докато спиш. Хубаво нещо е бременността :)
Не е необходимо да взимаш шапчета. Нищо не се изглажда така. Не забравяй, че хората секс правят и желано си получават оргазми.

На децата столчетата са с индикатори дали са монтирани правилно. Иначе е ясно, че няма да го сложиш с космонавта или да го оставиш да може да се измъкне от коланите.
Не помня как се казваше, но бях попаднала на американска асоциация на жертви на пътя. Там имаше изнесена статистика за деца оцелели в истински катастрофи благодарение на столчетата. От там видях нашите, защото коментарът на автора беше, че все пак Рекаро правят седалки за рали и състезателни коли и еърбегът на столчетата е много важен. Към него момент само Рекаро и Бритакс имаха.
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #963 -: Май 25, 2021, 15:43:32 pm »
Павла, това с еърбега на столчетата съм го пропуснала, не знаех, че има такива. И аз доста четох и гледах за столчетата и накрая си останахме с това, което баща ми ни беше взел на Мaxi cosi,  но то си е минало краш тестове и всичко, взехме си само изо фикс допълнително, без него не виждам как ще се оправя с тия колани, много по- лесно е , според мен и по- безопасно. За количката- ние накрая взехме от познати втора ръка Мутси, но е идеална, сега си поръчах яке за бебеносене , защото Борис си живеее в слинга  :D, сега се радвам, че не инвестирах много в количка, а в същото време ни е добра количката, зимният кош обаче започва да му умалява.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #964 -: Май 25, 2021, 19:55:57 pm »
Тук му казват така. Всъщност са тези защити при страничен удар. Едни, които са пластмаса и стърчат. Ето тези.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #965 -: Май 26, 2021, 12:00:17 pm »
Тери, вие защо не правите секс? Нямате забрана да не правите. Или ти не искаш? Ние сме пробвали 3-4 пъти може би досега. То първо кървеше, после нали лекувах бактерии, а сега пък коремът започва да тежи и е некомфортно. И аз вече нямам желание, иначе до към четвъртия месец хормоните ми се бяха разбушували и ми се правеше, но не можеше. А какво стана с разширяването на таза, болят ли те кокалите, убива ли ти все още нещо?

Случвало ли ви се е да се изнервите по време на бременност, да се ядосвате, да повишавате тон, да викате? Ако да, как сте се чувствали след това - коремът, матката, бебето? Предната голяма бременност ми се беше случило няколко пъти, както и точно непосредствено преди края... Тогава получавах втърдяване или контракции. Вчера имаха малко контракции по-късно след това. Чела съм, че при такива състояния кръвното се вдига и кръвоносните съдове могат да се стеснят. Отделно, че бебето може да чува...
Тази бременност вчера за първи път ми се случи да се изнервя много. Решихме да занесем котката на село и от няколко дни е там. Не знам дали си въобразявам, но докато тя беше тук, като че ли ме успокояваше и рядко съм стигала до много ядосано състояние.
« Последна редакция: Май 26, 2021, 12:03:13 pm от Gracy »
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #966 -: Май 26, 2021, 13:31:08 pm »
Gracy, на мен така ми се стяга корема при сериозна емоция, лошото е, че трудно се отърсвам от емоцията и ме държи някое време. Но всички бременни, с които пиша, са така. При мен рядко се случва, по принцип се контролирам доста откакто съм бременна, но ми е трудно да се контролирам като се натъжа.
Иначе сексът ни беше забранен до 12-13 г.с., след това не сме имали мерак и двамата. Не смеем, а на мен не ми се и прави, не знам тези сънища защо ги сънувам.
Относно болките, понеже може и теб да те налегнат скоро. Павла много ми помогна като даде идея за онези възглавници при залежаване и се сетих, че просто ми трябва нещо по-меко. Изкарах си топ матрака и за 2 дена изчезнаха болките (появиха се при мъжа ми в кръста :D), а си беше нетърпимо. Нямах повече от 1 час непрекъснат сън от болки в кокалите.

Аз да се похваля: Поръчах го!!! Най-сетне избрах столче, много ми олекна, така ме напрягаше това търсене. Избрах в края на краищата Maxi Cosi 0-13 и отделно база. Поръчах го от babyliftmalechko. Страхотно обслужване. Просто съм им много благодарна. Поръчах и ми звъннаха за потвърждение, като ме питаха чула ли съм по радиото, че от утре имат 25% намаление на всички колички и столчета за кола. Аз естествено не съм чула и ми предложиха да пуснат поръчката утре с намаление. Което на цената 1250, си става стабилна сума отстъпка.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #967 -: Май 26, 2021, 15:47:12 pm »
Аз като бременна съм се ядосвала,веднъж се разревах заради едни пердета,но като цяло съм си спокоен човек,леко дебилен даже напоследък.Но не съм викала,аз никога не крещя,не мога просто.Намирам го за форма на агресия.
Не съм имала контракции,аз в деветия месец чак разбрах що е контракция.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #968 -: Май 26, 2021, 17:05:19 pm »
С Моника много се ядосвах, от нищо почти.После съм имала контракции, но малко.

А защо занесохте котката на село?Аз щото две бременности с две котки изкарах и децата си все с котки гледам това ми е много неестествено и ужасно за животното.

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #969 -: Май 26, 2021, 17:30:51 pm »
Дръж си животното, особено ако те успокоява. За мен също има само ползи от животно вкъщи.

Аз се ядосвах. Не виках. Имах стягане след това, но аз на подобни неща не обръщах внимание.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #970 -: Май 26, 2021, 22:47:01 pm »
Така решихме за котката (по-скоро аз, щото мъжът ми само заради мен я търпеше), заради космите. Наистина са много, много. Сега й е периодът на падане на космите от месец и повече и продължава. Голямо чистене пада. А общо-взето чистя само аз, понякога и мъжът ми ми помага, детето уж поне неговата стая чисти. Но това е всеки ден по 1-2 часа чистине, нон-стоп, а и по всяко време на деня, при всяко милване - чистене. Отделно от дрехите, ама постоянно чистене. Не че за изминалите 2 години не съм го правила, когато й е периодът на падане на косми (изключвам 1-вата й годинка и 2-рата година, когато лятото пак беше на село по време на бременността ми 2018). А сега се и измарям много тази бременност, а после като има бебе не знам кое по-напред ще чистя и гледам. Планирам да си я прибера след 3-4 години, но ще видим. Изключително много съм привързана към нея, а  и тя мен много обича. Спяхме заедно и постоянно ме следваше през деня. По принцип на село може и да й е по-хубаво, в по-естествена среда. Все пак е животно и сигурно бързо ще свикне. Още повече не за първи път е там. Свекърите я гледат, а ние почти всяка седмица си ходим, а сега вече със сигурност ще ходя всяка седмица.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #971 -: Май 27, 2021, 09:14:43 am »
Грейси, две котки с голямо подкосмие и две бременности и три бебета.Чистехме двамата с мъжът ми, не съм имала проблеми.Отделно децата родени с домашни животни имат доказано по-малко предразположение към алергии.
Ако не е кастрирана и обезпаразитена и я заведете на село, само ще и навредите.Но вие си знаете.Аз съм много пристрастна на тема животни.Преди децата котките ми бяха моята утеха.Моника израстна с двете котки, плака когато малката умря, сега се радва на голямата и я преследва и говори за нова котка.Бебетата ходят след котката и и се радват, свикват с животните и с отношението към тях.

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #972 -: Май 27, 2021, 10:26:09 am »
 Ние оставихме котарак като се преместихме в къщата. Той дойде сам. Не е само вкъщи, защото така свикна, но стига с новородено да имаше косми навсякъде. Той пролетта дойде.
Маги, аз имах 2 котки. Голямата умря. Ужасно беше. Домашните любимци ни учат да се справяме и със загубите. Не помня какво е да съм нямала животно вкъщи. Включително и пате имах.

Как сте другите?
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #973 -: Май 27, 2021, 12:02:00 pm »
Кастрирана и обезпаразитена и ще си я обезпаразитявам редовно. Достатъчно ми е тежко. Но сега така реших, даже дълго време не можех да се реша. Аз обожавам котките, а пък конкретно моята ми е като дете. Иначе е вярно за децата  - радвам се, че научих синът ми да обича котки още преди да вземем котка вкъщи.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #974 -: Май 27, 2021, 12:45:37 pm »
А сега малко по темата. Вече съм в 20 седмица по сметките на моя доктор, а по ПРМ 19+4 и не усещам някакси движения, ритници или каквото и да е там. Понякога усещам нещо като натиск отвътре, но на какво се дължи не знам, не знам дали е движение. Предната бременност май по това време усещах движения вече. Сега казаха, че плацентата е предна. Четох, че при такава плацента по-трудно се усещат движения и чак по-късно. Дали това е обяснението? Понеделник съм при д-р Сигридов.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #975 -: Май 27, 2021, 12:51:04 pm »
Аз съм с предна плацента. Реални ритници усетих 22 г.с. по ПРМ и моят младеж върви по-голям.
Моето столче дойде. Много е хубаво, така се развълнувах като видях колко е малка подложката за новородено.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #976 -: Май 27, 2021, 14:15:22 pm »
Грейси, с Моника бях с предна плацента.Усетих някакви движения леки чак в 20-та седмица.Според мен е нормално това което се случва.

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #977 -: Май 27, 2021, 14:27:25 pm »
И при мен беше така. 20 г.с. някакви  движения, 22 г.с. вече отчетливи ритници.
Грейси за мен си герой, че изкара досега без доплер. Мен само той ме спаси до момента с ритниците, че понякога и след това.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #978 -: Май 27, 2021, 19:20:40 pm »
Честито за столчето, Тери!

То това не е геройство. Просто мъжът ми сметна, че са скъпи доплерите. А пък аз не съм настоявала, защото то ако има да се случва нещо, доплерът няма да ми помогне, само за отчитане на състояние е.

Днес пък етърва ми ми съобщи, че наскоро имала сън, който бил лош, и ми препоръча докторите да ме следели повече през 6-ти и 7-ми месец. Аз не й давам отчет кога и колко ходя на прегледи... Ама можеше да не ми казва въобще за този сън.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #979 -: Май 27, 2021, 19:25:11 pm »
Много тъпо, защо ти го е казала. Като врачка ли се вживява, че и месеци за прегледи ти казва. Много нетактични хора има,  а пък уж от семейството
Бъди промяната, която искаш да видиш в света