0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #240 -: Февруари 01, 2021, 00:31:26 am »
Не знам, явно е индивидуално, за мен няма как да се сбъркат, въпреки че за първи път съм бременна. Контракциите усещам като изтръпване, стягане, иглички в областта под пъпа по цялата ширина на корема, спускащи се и надолу, трае няколко секунди и после спира, като на вълни. Не са ли това контракции? А бебето се движи, върти се, тупа, но не създава (засега) дискомфорт и не стяга такава голяма област. Поне аз така си обяснявам нещата.

Хелиантус, дано успееш да се наспиш и да си починеш, а най-добре да ти изпишат нещо за оплакванията тези доктори, как са те оставили да се мъчиш...
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #241 -: Февруари 01, 2021, 01:04:53 am »
Има оправия с родата,  изключила съм си звука на телефона и отговарям на който когато мога  :D.  Даа, най- хубавото предстои 😊

Слънчице, и аз до скоро не бях има контракции. В болницата казаха, че са тези като менструални болки, но не са много болезнени, само от време на време някоя по- болезнена и са на вълни, при някои усещам и стягане на корема.

Робин, не знам...чакам утре да видим. То не, че има много какво да се направи, нонпоне тази киселина да вземат да ми изпишат.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #242 -: Февруари 01, 2021, 09:19:53 am »
Робин,Хелиантус,това което описвате  са контракции.Аз първия път бая се зачудих,точно като стягане и изтръпване беше.Но аз пиех 3*2 магнезии и така ми беше успана матката,че чак към края на осмия май ги усетих.Родилните почнаха с болка в кръста.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #243 -: Февруари 01, 2021, 10:02:35 am »
Хелиантус, да споделя с какво имам успех аз в тоалетната. След невероятния запек вчера реших, че трябва да променя нещо в храненето.
Та днес сутринта чаша с топла вода и мед, вчера три кивита, две ябълки, като всеки ден купа с овесени трици, много вода и добавих чаша доматен сок. От няколко дена много ми се пиеше к се оказа, че било често срещано на бременни да им се пие доматен сок заради гаденето и нуждата от регулиране на киселинността в стомаха, действал и срещу запек. Общи взето тялото си в знаело какво му трябва. Четох, че при бъбречни проблеми не се препоръчва заради солта, не помня за чернодробни дали пишеше. Но в умерени количества при токсикоза много помагал и при запек. Една бременна беше писала, че вече й били предписали свещички, но тя открила доматения сок и оправила положението. И аз мисля няколко дена да пия по една чаша, за да нормализирам стомаха. Днес определено всичко това имаше резултат.
Мен ме хвана вече главоболието. Вчера беше почти цял ден. Имам чувството, че тялото осъзнава кога може да си почине и вече трети уикенд вдигам към 37.2-37.3 температура и съм парцал. И днес отново е понеделник и съм парцал.
« Последна редакция: Февруари 01, 2021, 10:05:07 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #244 -: Февруари 01, 2021, 10:21:02 am »
Ох Тери, няма лесно значи.Не е лесно да забременееш, не е лесно да го износиш, а после става чак страшно на моменти.Отговорността е голяма, не друго!Иначе е страхотно да си родител.

Аз ядях много домати, но то моята бременност в тоя период беше лятото.Та доматен сок или домати ми беше храната през по-голямата част от бременността.Тери, следи си желязото ти, като не ядяща месо виж как ще върви, че ако падне много става сложно.

Хелиантус, да пишеш днес как мина.

Робин, почивай, полежавай, те няма да спрат контракциите, но поне да намалеят и да не направят някоя беля.

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #245 -: Февруари 01, 2021, 10:37:30 am »
Тери, ще си намериш храната.
Аз с Симеон изкарах на диня, домати, месо, салата и сирене. Обаче в 9м чаша доматен сок не бих пила. Сок от сини сливи много помага и не предизвиква киселини.
С Борис ми се ядяха бургери, пици и всичко онова, което не трябваше да ям.

Хелиантус, подходът към родата е правилен. Като не се чуете, няма как да се скарате. Аз съм на същия принцип.

Не са страшни леки контракции. Матката е кух мускулест орган, нормално е да реагира като в него мърда човек. Вземете си олио или крем с магнезий. Дейстава много добре. Аз имах и крампи, но ужаасни. Не можех да спя и чак ми се насълзяваха очите от болка. Контракции също имах. Кремът помогна и за двете.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #246 -: Февруари 01, 2021, 14:06:50 pm »
Доматения сок е до време наистина,после ще ти прави вулкан от киселини.
Тери,пробвай с лепенки Кул пач за главоболие,те охлаждат много приятно като залепиш една на челото.Май стават за бременни,щом на новородени ги слагаме.
На мен Павла ми беше казала тоник за главоболие,след трансфера на Зори имах,след теста пак и пиех и ми минаваше.
Хелиантус,аз не се сещах че като родиш и пак има контракции,то е логично де,матката контрахира за да се прибере.И при кърмене контракции също.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #247 -: Февруари 01, 2021, 14:32:30 pm »
Оле да, аз днес вчера гледах раждането на една влогърка. И обясняваше колко болезнени контракции има от прибиране на матката и особено, докато кърми. Но пък за 2 дена коремът й беше станал като в 4ти месец. Аз си мислех, че раждаш естествено и си пей сърце, само отдолу шевовете те болят.
Не, че имам шанс аз да раждам естествено с моето ЧПВ, което имах и вагиналната дисбактериоза. Много бих искала естествено, но ме е страх да не лепна нещо на бебето (особено ЧПВ или стрептокок) и ще карам на секцио.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #248 -: Февруари 01, 2021, 14:39:16 pm »
И при секциото има контракции от прибиране на матката, тях винаги ги има.Обаче при секцио боли и разреза.Мен с близначките много ме болеше много.Ама се правих на мъж(не ме питайте защо) и не поисках болкоуспокояващи.Мина всичко и замина, после по време на кърмене болеше пак ама и това мина.
Сега се чудя как да го прибера тоя корем дето виси?!

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #249 -: Февруари 01, 2021, 14:42:05 pm »
Тери, носителство на ЧПВ не е причина за секцио. При секцио пак имаш контракции, но и операция. Не мисля, че ще ти е по- весело.
Спокойно можеш да раждаш естествено, освен ако не се появи нещо ново. Ако от сега се настроиш за секцио, секцио ще е. Не дей така.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #250 -: Февруари 01, 2021, 14:50:35 pm »
Васил го кърмих малко, но няма спомен да съм имала контракции при кърмене. Криската засука веднъж само минути след раждането си и доста ме боля, но с нея действително имам усещането, че беше по-болезнено раждане. Като цяло така ѝ се радвам, че грам не обръщах внимание на тия неразположения и реално на третия ден вече обмислях третото дете. Много бързо минава всичко, не гледай подобни неща, Тери. Това са моментни състояние и отминават изключително бързо, а и при всяка жена са различни изживяванията. И шевовете не са ме боляли, двата пъти имах лек дискомфорт от тях в началото и страх при изхождане да не се напъна повече. Все пак и двата пъти на втория ден бях в тоалетната без медикаменти (това е основен въпрос към родилките и ако не успеят за ден-два да се справят им дават нещо за облекчаване и отпускане). Но пък моя приятелка след първото раждане не е успяла да си седне на дупето цял месец, седяла е върху пояс за плуване от болки. Вторият път роди секцио от страх и изглеждаше като мъртвец като я видях. Явно на нея трудно ѝ понася раждането по всякакъв начин. Твоето усещане ще е само твое и плод само на собственият ти опит. За мен подобни клипчета са дълбоко емоционални, но не дават информация за това какво ме очаква.

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #251 -: Февруари 01, 2021, 14:59:30 pm »
Антоанет Пепе ли гледа?Тая жена пред камера само не си направи децата!Не се настройвай за секцио,никой лекар не е по-добър от природата.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #252 -: Февруари 01, 2021, 15:19:17 pm »
Мен не ме е страх от каквато и да е болка. Хора раждат откакто свят светува. Просто се изненадах, че и прибирането боли.
ЧПВ много ме притеснява, как да знам, че във влагалището няма да има появили се кондиломи? Аз преди 7 години бях много зле, беше ми нападнало червата и ми говореха за ерозия на червата, в най-лошия случай Ракови образования, много беше тегаво. Тогава хомеопатия ме спаси.  Но това ме притеснява, че може да имам вътрешно активирани. От 7 години живея с мисълта, че ще раждам секцио, въпреки че не е избор, който бих направила, за да не боли от раждането, защото майка ми е с два пъти секцио и след това изчистена матка заради секцио, та ми е ясно негативите. Ползи от секцио има само за здравето на детето, секцио по избор от страх аз лично не приемам. Имам приятелки, които за мен са лигли и избраха секцио от страх.
Мислила съм, премисляла съм дали да не пускам нови тестове за ЧПВ, за да видя активен ли е, но знам, че каквато и стойност да видя няма да се реша на естествено раждане с риск да заразя бебето. Голям ужас преживявах с ЧПВ и много черни прогнози и не мога да си и помисля да го предам на детето.

Слънчице, баш нея гледам. Наваксам с клипове, че не гледах бременни влогърки, защото ми беше мъка, че аз не съм. Гледам ги ходят да купуват колички, столчета и за теб си мислех. Как си издържала да я работиш тази работа. Да се бориш за дете, извънматочни и при теб по цял ден бременни щастливи хора. Аз не бих имала сили за това. Една колежка беше бременна, която ми е и близка приятелка, но бях толкова щастлива като излезе в майчинство и спрях да й гледам коремчето всеки ден. Много ме напрягаше и натъжаваше, защото при нас все бях крачка напред две назад нещата. Бременни ме съсипваха емоционално.
« Последна редакция: Февруари 01, 2021, 15:23:42 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #253 -: Февруари 01, 2021, 15:24:29 pm »
Тери, освен ако нямаш видими рани, ЧПВ не пречи. Сигурно 90% от нас имат ЧПВ. Бебето ти така или иначе ще го хване. И не, няма ползи за здравето на детето от секцио. Кои са те?
Мен не ме е боляло особено след раждането.Само заради това, че не се роди плацентата и я вадиха, после ме боля един ден при леките контракции. С Бобо пък въобще не ме боля после.
Говори с др Даскалов. Чуй мнение на специалист. Така или иначе ще има и вагинален преглед. Така, че ще е ясно какво става.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #254 -: Февруари 01, 2021, 15:34:12 pm »
Ползите са ясни: при нужда от спешно секцио, иначе няма нито за майката, нито за бебето.
На мен защото лекар ми е казвал, че трябва така да раждам и затова съм с тази настройка и страх. Но както и да е де, толкова ме е страх от механично заразяване, че знам, че трудно бих се разубедила, дори д-р Даскалов да ми каже, че ок. Та не го мисля, не ми е дилема за момента.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #255 -: Февруари 01, 2021, 15:49:14 pm »
Мен много и дълго ме боляха шевовете. Обаче контракциите за прибиране на матката, не. Наистина всяко раждане, бременеене и т.н е различно, а всяко усещане субективно.
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #256 -: Февруари 01, 2021, 16:08:01 pm »
Аз раждах естествено, имах 5 външни и 5 вътрешни шева, но усещах придърпване и леко щипене, не и болка. Следродилни контракции имах само първата нощ и след това несъм имала болки. Всичко е много индивидуално. Раждането ми беше трудно и дълго(31 часа от първата контракция) но пак бих родила нормално ако се върна назад, така че Тери не го отписвай напълно като вариант
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #257 -: Февруари 01, 2021, 16:11:16 pm »
Тери,след моето секцио не ме е боляло почти .Прибирането също не ме боля.Раждах с една 22 годишна,ами тя омрънка света и мира.Аз си станах на сутринта когато ме вдигнаха и почнах да правя тегели по коридора.Преместиха ме в стая до стая с тази девойка,тя пак мрънка,защото очакваше акушерка денонощно да виси до нея.Това е държавната АГ болница ,аз съм много доволна от всички и всичко.Момичето казваше ,че много я боли,едва вървеше.При всички е различно.Съветвам те да не гледаш таз кукувица Пепе,тя прави всичко за пари и последователи.Моя позната от много следене на влогърки изпадна в след родилна.Те раждат и се показват с перфектни тела и перфектни деца и мъже.А повечето жени раждаме,първия месец едва намираме време да се срешем даже .Теа Минкова и Антоанет Пепе са изключение .
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #258 -: Февруари 01, 2021, 17:15:39 pm »
Аз вече нямам нерви, честно... Цял ден седя на тръни и не мога да спя, и чакам да ми звъннат с тия пусти резултати от миналата седмица, преди малко вече ми мина крайният срок на търпение  и им звъннах аз, и познайте...още не били готови, а е 3 и 10...как е възможно?!  Много, много съм напрегната вече от сърбеж, неспане, притеснения за бебето и липса на план. Аз съм човек, който обича да има цялата възможна информация и да има план, а то даже никой не е говорил с мен и в моите очи нещата никак не се случват както трябва, което доста ме разклаща психически.

За доматеният сок може и да рискувам, никога в живота си не съм имала киселини сигурно затова съм смела  :D, но то положението е по- добро тези дни, ще видим.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #259 -: Февруари 01, 2021, 17:24:58 pm »
На мен ми се иска много нормално раждане, дано така стане. Секциото по желание май все още е много популярно в БГ. В Чехия например не познавам нито една жена със секцио от тамошните ни приятели и познати. Жената на един колега даже близнаци роди естествено 😀