0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните 105
« Отговор #140 -: Януари 22, 2021, 21:20:20 pm »
Момичета, тук съм. Няма никакво развитие, просто супер много се забавихме в болницата, а после цялата рода се изреди да се информира и ми доизцедиха силите. Първо бях на ехограф. Хубаво го огледаха, доплер на пъпна връв и плацента, гледаха води, измериха го- вече е 2.5 кг, всичко изглеждаше наред, но аз излъгах, че е бил с намалена активност от снощи с надежда едни тонове да му пуснат, ама не. Поне го огледаха хубаво. Опитаха се пак да ми покажат лицето му( не съм го виждала от 20 г.с.), но краката пак му бяха върху главата както винаги  :D. После бях на лекар...казах й и на нея, че е бил по- малко активен ( не обичам да лъжа, но се притеснявам, че може да се трови детето, а ние си чакаме и ме е страх да не е в дистрес), но тя каза, че ехографа засега стига. За другото си чакаме понеделник, защото не били готови резултатите....аз наистина не проумявам от къде идва това бавене и какво правят с тези резултати 5 дена, защото съм сигурна, че кръвта я работят до часове след взимането й. После много се очуди, че са ми спряло клексана. После вика не ти трябва клексан ... Питах за аспирина- да съм го продължавала до раждането  8O , за това пак ще питам в понеделник,  защото четох че при интрахепаталната холестаза има проблем с кръвосъдирването и изписват вит.К. Накрая ми изписа желязо, защото на кръвните от преди месец и нещо ми е било ниско...е сетиха се, то за кога това желязо. Иначе както си пише навсякъде сърбежа става много по- зле нощем, но и денем го има , но да нощем е нетърпимо. Аз вече съм тотално изтощена, едва мърдам, нямам апетит, гади ми се, въобще ужасно се чувствам и ми се плаче. Мисля, че от уикенда до сега съм спала максимум 6 -7 часа не наведнъж нали...

Тери, много, много се радвам за теб! Все повече ще прилича на човече твоето бебче.
« Последна редакция: Януари 22, 2021, 21:23:06 pm от HELIANTHUS »
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #141 -: Януари 22, 2021, 22:45:00 pm »
Хелиантус, радвам се, че писа, макар, че бая си се изтормозила. Аспирина до 35, началото на 36 го пих и то от 32 по 100 мг.  Понеже становището на  Паскалева беше до 36 АП, а АГ казват до 32-ра, АГ каза, компромисно от 150 минаваме на 100 или 75 (не помня) до 35та. Но аз имах и дузофарм също. Много странно за НМХ-то. Мислех, че до края ще си на него. Нали пише, че като се почне не се спира до родовата дейност или планирано секцио? В големите седмици не е препоръчитело да се продължава аспирина. Защо не пишеш на Д-р Мели с този казус. Горещо те съветвам.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #142 -: Януари 22, 2021, 23:05:22 pm »
Точно заради проблемите с кръвосъсирването четох, че не е добре аспирин, а нмх. А и така или иначе това е пътят- първо НМХ, после Аспирин и накрая пак НМХ. Не знам. Разбирам те и знам как са системите. Дано да успеят да облекчат симптомите до раждането, че ще си прекалено изтощена и за него и после за бебчо.
Опитай се да спиш през деня.
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #143 -: Януари 23, 2021, 01:54:54 am »
Павла, ходи се обяснявай....да не говорим, че всеки път виждам различен лекар и всеки има различно мнение и вече сериозно започват да ме дразнят. Опитвам да спя през деня, но то и денем си сърби, а днес не успях да легна през деня. Един час и нещо само чаках пред аптеката в болницата да ми дадат желязо...съсипаха ме тия хора.

Лина, аз от начало съм на 100 мг аспирин, но нали уж съм ниско рискова. Ще пиша на д-р Мели, но това няма да промени факта, че никой няма да ми даде рецепта тук, направо нямам сили да се боря с тях вече... Аз имам останал Клексан май за около 10 дена, трябва да видя.

 Този сърбеж е китайско мъчение не, ами не знам какво... И аз се чудех как ще имам сили за раждане и бебе. Днес лекарката пък ми вика, а ти с тази операция на миома дали сте говорили за секцио  8O, а й казах , че никакво секцио не искам и никой не е споменаваш такова нещо. Тя каза, че щяло да се реши другия път. Имам час за след 3 седмици пак за ехограф и лекар. Те обаче мислят, че съм имала септум, не знам защо го решиха, 1000 пъти им казвах, че не съм имала, а накрая взех да поддържам версията , че съм имала , защото де факто се оказа, че благодарение на тази заблуда имам повече ехографи и следене. Аз им казвам не, само Т- форма на матката, те не та не.

Извинявайте , ако пиша несвързано и объркано, нямам мозък вече. Ако поспя утре сигурно ще се смея на писанията си.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #144 -: Януари 23, 2021, 09:03:32 am »
Хелиантус, ти наистина си в някакво мъчение ужасно.

За секциото, не е болка за умиране, ако се наложи просто се остави да го направят, в края на краищата толкова жени раждат секцио и са живи и здрави.И аз с МОника до последно преговарях за нормално раждане, но не се получи.Накрая просто исках двете да сме живи и здрави.

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #145 -: Януари 23, 2021, 11:02:02 am »
То в Англия ако поискат секцио, значи наистина си за секцио. Макар, че приятелка акушерка ми каза, че в последните месеци много се е увеличил броят на операциите, за да съкратят престоят на родилките в болница.
Хелиантус за съжаление някои кръвни проби изискват време. Част от нещата, които пускам за хематолога ги чакам по 4-5 дни. А са в частна лаборатория.

26.09.2019
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #146 -: Януари 23, 2021, 11:27:20 am »
Е сега, ако наистина трябва секцио, трябва. Но хич не ми се ще и ме е страх от него. Аз обаче не мисля, че имам медицински показания за това. Каквото такова важното е накрая и двамата да сме добре.

Яничкя, знам аз, че някои неща изискват време, но чернодробните ензими и билирубините не са сред тях, та затова не разбирам от къде идва това 5 дневно чакане.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #147 -: Януари 23, 2021, 11:43:10 am »
Тези са готови за часове. 4-5 дена е абсурдно. Даже сигурно вече са готови, но няма кой да ги валидира.
Лошото на грешната информация е, че може да обърка лекарите. Те си мислят, че има сериозна интервенция на матката и затова искат, за да избегнат риска от руптура. Колко време е минало от операцията, Хелиантус? Ако друго не играе роля за секциото, тогава говори за фактора време и ако можеш си вземи протокола от операцията. Аз така направих, че имах реакция съм 2 релаксанта, а само на моя дума не ми вярваха кои са. Признаха ги де и се записаха в досието. То единият не се използва тук де, но все пак.
Днес как си?
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #148 -: Януари 23, 2021, 12:42:11 pm »
Е 100 пъти повторих, че септум не съм имала, даже последният беше преди около 3-4 месеца,  но 5 мин по- късно същата лекарка пак ми говореше за септум  :D. 2 години са минали от операцията и няколко месеца. Ще се разбера с тях за това. Имам протокол, но на български. Имам и видео запис на операцията, накрая ще им го пусна  :D.
Иначе успях да поспя малко повече , но продължавам да се чувствам ужасно, супер изморена. Вече броя часовете до понеделник. Много ме притеснява, че четох, че симптома сърбеж може да се прояви преди вдигането на билирубина в кръвта, дано не ми е такъв случая, че пак ще има разправии. Те сега би трябвало кръв да ми взимат всяка седмица , за да се преценят рисковете за бебето и кога да излиза, но то ако всеки път чакаме по 5 дена резултатите....
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #149 -: Януари 23, 2021, 12:52:57 pm »
Ако има покачване, тогава ще се задействат.
Много гадно с това, че нямаш лекар. Тук също е така, но поне ме водиха патологична и си имах. Ужасно е да се пребориш със системата и то защото знаеш, че може и другояче. А и защото имаш познанията.

Ми ще им я пуснеш, а и 2г и секцио да имаше, пак не би трябвало да е проблем вагиналното раждане.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #150 -: Януари 23, 2021, 18:36:54 pm »
Хелиантус ти нали уж имаше консултант. Защо не е един и същи? Димана имаше също консултант и 3 години бяхме само с нея. Обясни им внимателно следващият път, че не искаш да ти се сменя консултанта, защото е абсурдно всеки път да говориш с различен лекар и те кара да се чувстваш
несигурна и т.н. глупости (абе знаеш как се лъже в Англия).

26.09.2019
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #151 -: Януари 23, 2021, 21:53:04 pm »
Яничка, идея си нямам защо всеки път е различен... Записват ми час за ехограф и консултант и те всеки път са различни там 🤷‍♀️ То за съжаление не остана вече време да им обяснявам, имам час след 3 седмици пак, ама дали ще изкарам до тогава ...не се знае. Дано има повече яснота в понеделник.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #152 -: Януари 24, 2021, 19:53:38 pm »
Хелиантус, от България ако трябва ще ти пратят девойките. Едва ли някой ще откаже.  Тъпо е че не ти правят доплери! Утре е близо. Ще чакаме да пишеш. Да не те приемат да раждаш директно.
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #153 -: Януари 24, 2021, 19:58:05 pm »
Лина, правиха доплер онзи ден, всичко беше наред с кръвотока. Чакам с нетърпение утре, че вече съм близо до това да си отхапя ръцете и краката  :D,  взех да посвиквам със сърбежа, като цяло по- лесно го понасям, нощем е най- зле.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #154 -: Януари 25, 2021, 14:03:45 pm »
Хелиантус и аз будувам нощно време. Снощи щях да се гръмна. Имах чувството, че ще ми избухнат всички вени. Кръвно 103/69, а все едно бях напомпана с кръв и въздух. Отвратително чувство.
Днес 3 часа в болницата за дълго обременяване с глюкоза. Абе бременност на 40 не е като на 33.

Аз от 2 седмици се чудя на матраците за бебета. Бях си харесала един дишащ, температуро- регулиращ и улавящ някакви електрони от бебето и ги правел на нам си какво, което му помагало на бебето да спи. 80 евро е, не е някаква безумна цена. Обаче отгоре слагаме ковър импрегниран двустранно с гума, чаршаф, пад за следене на дишане, чувалче и едва тогава идва бебето.
Та някой може ли да ми обясни как продължават да функционират всички екстри на матрака?

Иначе от днес официално съм щастлива обитателка на последен трети триместър и в нов 7-ми месец. Йе!

26.09.2019
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #155 -: Януари 25, 2021, 15:17:27 pm »
Яничка, честит ти последен триместър. Много вълнуващ е първият ден в него ♥
Хелиантус, има ли вече резултати от изследванията?

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #156 -: Януари 25, 2021, 15:42:04 pm »
Яничка, после детето ще спи при теб. Вземи си нормален матрак, двулицев, над 11см и с около 25кг/м3 плътност и сертификат EN 597-1 за тестове протим пожар. Също и хубаво да е в отделен плик, който се пере. Аз взех и с тенсел, че пособрява терморегулацията и май е така. Сими много се поти, но в кошарата не толкова.
Честита финална правя!

Хелиантус, как са резултатите?
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #157 -: Януари 25, 2021, 16:06:40 pm »
Момичета, резултати още няма...иде ми да се гръмна. Звънях им към 12 и 30 и още не били готови  8O. Ще звъня пак след час да ги видя.
Аз много не спах снощи и днес съм като пребита и така ми се спи, но не мога да се отпусна , защото чакам да звъннат...и нали си държа и звука на телефона пуснат по този случай...е не спря да дрънка. Роднините ми идват малко в повече, знам че се притесняват, но не се съобразяват, че съм изморена и не мога да водя едни и същи разговори по 1000 пъти на ден.

Яничка, много е кофти това с неспането...
Честит ти 3- и триместър! Много вълнуващо! И ние имаме такъв сензор за дишане и т.н. към бейбифона, но аз мислех, че под матрака се слага? На нашият матрак пък пише, че не е съвместим с тия сензори не разбирам защо....
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #158 -: Януари 25, 2021, 16:17:43 pm »
Pavla нашето легло е next-to-me и със специална форма, така че мога да взема матрак само от тях. Ще проверя дали някои отговаря на тези неща, ама едва ли.

Хелиантус аз мисля, че се слага под чаршафа. Пиши им на производителите на матрака и ги питай, че и на мен ми стана любопитно защо не са съвместими. То принципно в препоръките за SIDS не ги препоръчват тия сензори, но аз ще взема иначе ще съм като някоя откачалка.
Дано излязат скоро резултатите.

26.09.2019
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #159 -: Януари 25, 2021, 18:17:44 pm »
Обаих се пак и бяха готови резултатите най- сетне. Повишени са билирубините, не много, но са, не мога да цитирам цифри за съжаление. После ми звъннаха пак, след като говориха с лекар, не били уж толкова зле , да се обадя,  ако симптомите ми се влошават, аз им казах, че са се от миналата седмица и сега имам час за кръв отново утре сутрин.

Яничка, това е добра идея. Ще пиша на производителите.