0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #760 -: Ноември 20, 2019, 16:03:45 pm »
Маги леж си,то малко остана,поглезвай се и почивай,то сигурно много ти тежи вече и не е лесно.
Джули,то това са последните топли дни,възползвай се!Аз съм много активна,вчера бях на училище за родители,утре съм и в събота и неделя пак на интензивен двудневен курс.И после като свършат училищата тръгвам по кафета и разходки,снощи бях на женско парти,абе голямо хайманосване.
Днес бях на преглед,нашата девойка така се мята и джаска,чеше си главата и смуче пръстчета,голяма красотичка е.
Не ми се смейте ама поне пет пъти гледахме диска от прегледа в къщи.Доктора каза,че невралната тръба й е напълно затворена и изглежда всичко много добре,успокоих се
Слънцемое,ТСХ на мен ми бяха казали да го изследвам на около месец и малко,начесто няма смисъл.
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #761 -: Ноември 20, 2019, 16:08:32 pm »
Слънчицето,много се радвам, че при вас всичко е наред. Нашият мъж е много активен вечер. ММ като си сложи ръката на корема ми и малкото човече веднага почва да рита, на моята ръка нереагира чак така..абе голяма веселба е
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #762 -: Ноември 20, 2019, 16:42:40 pm »
Почивам аз.Не съм легнала да мра, нали.Днес сготвих супа, пуснах пералня, но няма излизане, цял ден у дома.Утре ще отида до магазина.Почвам да си оправям чантата, трябва да си взема превръзки(забравих какво е това), памперсни пелени от аптеката, разни такива глупости.Намерих си нощницата от предното раждане и успях да вляза в нея, което е супер, че не ми се дават пари за нова.Та бавно и постепенно вървя към 9-тия месец и се надявам всичко с децата да е ОК.

*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #763 -: Ноември 22, 2019, 10:54:49 am »
Как сте, къде се изпокрихте?

Мише, мислим те пиши моля те!

Аз бях на лекар днес.Както се и очаква в корема ми е мармалад, крака, ръце, лакти, глави, нищо не се разбира.Не можа да ги измери, то бих се учудила ако успее.В понеделник съм на тонове и чакаме да дойде декември :)

*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #764 -: Ноември 22, 2019, 11:42:28 am »
Големи са ти момичетата, Маги. Да папкат там и да растат.


Джули, ти също ли си в клуба с момченцата?

Re: Тема на бременните 101
« Отговор #765 -: Ноември 22, 2019, 12:17:55 pm »
Павла, да и аз съм в клуба на мъжките майки. Аз да ви кажа от няколко дни се потя страшно, постоянно ми е топло. Направо не се понасям
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #766 -: Ноември 22, 2019, 12:26:44 pm »
Ще си имаме малък харем 😉 Аз не мога да се наспивам, снощи съм дремнала 2-3 часа и господина като почна едно карате където му падне, побърка ме. И едни горещи вълни имам в бонус. Във вторник ще ходим на последната ФМ, направих си и списък с основните неща и почва пазаруването. Днес ще поръчаме и кошарата и това е общо взето. Тъкмо ни свърши и лекцията за кърменето и захранването, за другата седмица ще видим каква ще е. Много полезни неща се научават 🙂
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #767 -: Ноември 22, 2019, 14:45:40 pm »
ДОбре дошли в моя клуб.Джули, даже късно те почват вълните.Свиквай, така ще си и първата година след раждането.Аз ходя зимата по къс ръкав, спя по къс ръкав, не съм си обличала потник още, а съм зиморничава и във време като днешното съм с две блузи и елек.Та спокойно, от бременността е, хормоните и кръвоотока най-вече.При мен е троен, та съвсем ми е жега.Аз за това лятото едва изкарах, просто ми беше много зле от жегата.

Танче, пазарувай вече, ти си на прага на 8-мия месец.Не остана!

*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #768 -: Ноември 22, 2019, 15:17:06 pm »
О, пропуснала съм, Джули. Още конкуренция  :lol:

На мен също ми е топло. С тази бременност по-малко, отколкото с предната.

Татяна, пазарувай вече, че ще хване някоя зима и не знам как ще се купува в 9ти месец.


Аз имам още един ехограф. Така е по-план. На 2ти декември за последно да е. Другата седмица ще правя обременяване и ще видим какво ще излезе. Ако има проблем може да имам още едн началото на февруари. Малко ми е странно после почти 3 месеца да нямам преглед до раждането, но ще се опитам да се измоля за поне още един.
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #769 -: Ноември 22, 2019, 15:39:46 pm »
Дано всичко е наред с обременяването и да няма неприятни изненади.И да успееш да измолиш още един преглед на мъника.
Ние както имахме имена и аз едното не го харесвам нещо, все го бъркам и трябва да измислим ново, та сега ще ръчкам мъжа да мисли, защото не остана време :) Много е отговорно това да дадеш име на малкото човече.И друго има, гледам трите заедно, на Моника и другите две госпожици, да са съзвучни и като ги кажеш заедно, а не да са коренно различни.Имам лош пример, поне в моята глава, за една Ева и сестра и близначка Каменка или Крумка беше не помня, но името направо ме шокираше.

*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #770 -: Ноември 22, 2019, 16:28:28 pm »
Маги кой знае колко е интересно с двама човека в корема :D,Моника вълнува ли се,какви са настроенията?Имаме едни клиенти децата им са Рияна и Джейсънчо,много са горди с имената им,направо им съчувствам на децата.
Танче,аз тука ходя на няколко места на училище,много е интересно,тая седмица съм четири дни,имам една торба с мостри и ръководства  по кърмене , хранене и т.н.Обаче най-интересна тема беше "Детските страхове,как да ги преодолеем",от утробата до тийнейджър как да не комплексираме и стресираме детето,как живота който води бременната влияе на детето с примери,много ,много беше интересно.
Аз да ви кажа днес се обличам с една тънка блузка и кожено яке и шок,едва го закопчах и стяга ,то е цица и чудо.Изкарах едно спортно вталено,там на корема стяга ,и накрая едно по-старо имам,то спаси положението.И аз тънко се обличам и гола спя.
Павла,твоя термин кога е?Дано ти отпуснат още един ехограф.
Абе да ви питам,от известно време много ми кървят венците,по принцип нямам проблеми с тях,розови са и не изглеждат възпалени,обаче като си мия зъбите е ужас,те отначало си кървят ама се засили,за зъболекар ли е работата?
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #771 -: Ноември 22, 2019, 16:36:22 pm »
СЛънчице, лекциите са много хубаво нещо, действителността е различна.Моя съвет е да се съсредоточиш върху нещата който ще ти трябват в началото т.е. първи дни с бебето в къщи, раждане и кърмене.От там нататък всичко друго ще го правиш по усет.  :lol:

Възможно е венците да кървят от бременността, както казах кръвоотока в тялото се засилва, все пак вашата кръв минава през бебето и имате още кръв и така става весело!Но отиди да те види един зъбар.Аз в 5-тия месец отидох на зъболекар, най-вече ако имам нещо за правене да го направи и да съм спокойна поне година напред.

*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #772 -: Ноември 22, 2019, 17:20:38 pm »
Ох, не викайте на зъболекарите зъбари. Ужасно е.
Отиди на зъболекар. От кога не си чистила зъбен камък? 
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #773 -: Ноември 22, 2019, 17:51:44 pm »
Павла,от една година не съм го махала,иначе август ходих при нея да ми погледне зъбите и всичко беше наред,ще си запазя час .
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #774 -: Ноември 22, 2019, 18:30:22 pm »
Няма обещавам  :D

Аз никога не съм махала зъбен камък, според моята зъболекарка нямам нужда и аз и се доверявам.Колкото по-малко ми човъркат зъбите толкова по-добре.

Re: Тема на бременните 101
« Отговор #775 -: Ноември 23, 2019, 10:17:32 am »
Добре съм, момичета. Съжалявам, че не писах, но ми е едно напрегнато. В събота ме изписаха и веднага започнаха доста болезнени контракции. В понеделник бях на преглед и вече с напълно изгладена шийка и 1см. разкритие и уж, че до ден, два ще родя. Да, ама не. Някъде към сряда понамаляха контракциите и аз само си чакам под напрежение. А момичето, което беше заедно с мен в болницата нямаше никакви контракции от 2-ри ден нататък и уж мислеха, че ще си изкара до термин, а в четвъртък я изписаха и вчера роди.
Иначе и на мен венците много ми кървяха до скоро и бяха подути, но от известно време се пооправиха, без да правя нищо.
Маги, трудно е като трябва да мислите 2 имена, пък и да са съобразени с още едно. Но се заемайте сериозно, че наистина не остана време  :D.
Слънчице, знаех си, че ще са отрицателни резултатите, много се радвам.
Слънце, не ти отговорих, защото реших да пиша направо тук.
Павла, не си представям 3 месеца без да можеш да видиш бебчето как е. Наистина нашите майки я са имали един ехограф, я не. Но сега не си го представям. Дано все пак можеш да измолиш още един.
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #776 -: Ноември 23, 2019, 11:11:54 am »
Мише, Павла, то ако има начин да си имаме по един ехограф в къщи, че да си гледаме бебоците 😁
Сънувах нещо много странно и се събудих с такова сърцебиене, чак ушите ми пулсираха, и Гошо хъркаше за бонус😂 Бях бременна с близнаци, водите ми изтекоха в къщи и там си родих. Първо се появи момиченце, после момченце пък вече сме напазарували за едно бебе и аз притеснена, че количката е само за едно бебче звъня веднага след това в магазина и тръгваме да я сменяме с такава за близнаци. Много шантав сън.
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #777 -: Ноември 23, 2019, 18:48:17 pm »
Мише и ние вече бяхме под доста голямо напражение заради теб, че не пишеше. Тя малката когато си реши тогава ще се появи на бял свят. Ти последно нормално ли ще раждаш? То цяла бременност си е напрежение и дето ми казват повечето около мен "скоро няма да свърши притеснението" хаха тъй, че нямаме избор.
Танчееее доста откачено. Хахаха трудно ще е в днешно време да се обърка дали чакаш едно или две бебенца.
Мойте венци още от началото много кръв пускаха ама от няколко дни няма и оомен от кръв. За това пък пъпчасвам като пибер.
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #778 -: Ноември 23, 2019, 21:31:48 pm »
Аз имам доплер. Тук и тонове не мерят. От една седмица се опитвам да се свържа с акушерката, че да си имам някой, ако нямам ехограф поне за тонове.

Чистене си зъбния камък. Може да се и жабурите с вода за уста. Хлорхексидин също може да използвате.
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #779 -: Ноември 23, 2019, 21:50:23 pm »
Мише,явно скоро ще е,под напрежение е нормално да си,но още малко.После ще се гушкате с малката.
Купих си възглавница за бременни,много ама много е удобна и сутиен гледах,ще пробвам да видя как е и какво му е по-специалното.
Слънцемое ти коя седмица си,май си два месеца напред от мен?