0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните 101
« Отговор #840 -: Декември 02, 2019, 22:49:43 pm »
Браво на принцесата Мише,какво послушно момиче,ще изчака термина :)
Павла взехме тази която ни грабна от към лекота,маневреност и компактносТ.Нямаше много мнения за нея,не се надявам да изкара дълго:    https://visvitalisbg.com/product/bebe-stars-bebeshka-kombinirana-kolichka-torro-baby-3in1-jean-360t-181
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #841 -: Декември 03, 2019, 08:40:19 am »
Маги, честит ви покупки.То така се получава, отиваш да разгледаш и се прибираш с куп покупки :) АМа е много яко  :oops: Вие пералня нямате въобще ли?Значи с бебе без пералня за мен е направо немислимо.Повръщат, оакват се, опикават се, а ти нямаш физическо време да изпереш всичко.Дори да носиш някъде, това значи почти всеки ден да носиш пералня някъде.Това е време което може да нямаш, защото бебето реве или не е спало цяло нощ и ти си труп или имаш други задачи.Сушилнята вече е според ситуацията.А Моника нямах, но имахме една свободна стая в която и сушах дрехите.Зимата на вън за мен е кауза пердута, отделно, че от топленето на дърва, а и от газовете дрехите миришат ужасно, а и сиви съм ги прибирала като живеехме в София.Помислете го добре, да не стане на бегом купуване на ел. уреди.То ти ще видиш като почнеш да переш и гладиш за преди да родиш точно.

Мише, умно дете, ще изчака да поседи още малко на топло, да успокои мама и ще излезе.Спокойно, дишай и се наслаждавай на последните дни.Скоро ще имаш ревяща госпожица в къщи.

Павла, направо не знам как се оправяш с всичко сама.ДОбре е че макар и за малко имаш помощ и дано успеете да се преместите безпрепятствено.

Re: Тема на бременните 101
« Отговор #842 -: Декември 03, 2019, 10:43:16 am »
Не, не, пералня имам, към квартирата е, но сушилня и миялна нямам, макар че моя постиянно ме натиска, дай да ходим на изплащане да вземем. Е да ама как, сега като видях нещо болничния не ми е колкото очаквах и го смятах. Ще видим, ако видя зор ще вземем, пък дори и в последния момент.
Тук в София заваля сняг за първи път тази година xmas-smiley-027. Хубав и снежен ден  в очакване на най-милото ни ви пожелавам.  :wink:
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #843 -: Декември 03, 2019, 12:45:45 pm »
С Дарк какво става? Тя май беше декември.

Аз също нямам до сега. С 2 бебета ще имам нужда. Миялната ми е пръв приятел. Почти научих малкото да помага да вадим чистите. Скоро и да я нарежда ще започна да го уча. 

Маги, колко ще е зора-1-2 години и после ще е много по-лесно.
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #844 -: Декември 03, 2019, 12:52:53 pm »
Сушилнята е необходимост. Нашите бяха взели преди време, но втора употреба. Пушка е и върши чудесна работа, особено в зимния период. Така че който няма да не му мисли, а да си купува 😉
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #845 -: Декември 03, 2019, 13:40:24 pm »
Боже, аз съм разбрала пералня.Вече няма никой в главата ми :)

Ох, Моника откача в къщи направо не знам какво ще я правя.Ми и аз не мога да лежа толкова като преди и усещам как нещата вървят към по-ранно раждане от предвиденото.Нали все трябва да се завъртя покрай нея, да и помогна, да и обърна внимание.Защо трябваше да се разболее точно сега?

*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #846 -: Декември 03, 2019, 16:52:43 pm »
И аз нямам сушилня,няма място за нея,кухнята ни е много малка.Ама на двора дори и зимата съхне за ден и половина прането,ако вали по терасите.
Маги мей,болничния се изплаща на 70% от брутото,аз съм доволна.Много малка ми е разликата между болничния и заплатата.А това което е 45 дни преди раждане се плаща на 90%.Аз мислих,че при бременност се плаща 80%,обаче после разбрах,че се смята като общо заболяване може и ти така да си се заблудила.
Павла,браво на малкото,добре си го свикнала,догодина и пералня ще пуска😀.

*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #847 -: Декември 03, 2019, 19:52:10 pm »
Той простира. Дава ми дрехите и аз простирам :D


Маги, да се оправя Моника бързо.   
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #848 -: Декември 04, 2019, 08:50:47 am »
Добро утро дами, аз майвече съм досадна ама последните дни май е така.Не спах, сефте, Моника пак сънува някакви мравки и посред нощ ме извика и айде върви спи после.След това станах уж да пия кафе на спокойствие и тя се ококори в 7 сутринта.Викам е нямам късмет днес!Поне тя е по-добре и до петък ще е повече от здрава надявам се!

Пуснах предпоследна пералня с хавлии и чаршафи за легло и не мога да си намеря това непропускливото за леглото и това е.Нищо, ще купим ново и най-вероятно ще излезе от някъде по някое време.

Re: Тема на бременните 101
« Отговор #849 -: Декември 04, 2019, 09:56:17 am »
Маги, не останало вече. И важното е, че Моника се оправя.
Аз от другата седмица ще почвам да пера. Имам да накупя още някои неща. Сега нещо ме мъчи гърлото и смуча прополки. Една колежка ми каза, че прави на детето си компрес от сварен белтък и пудра захар, та мисля да го пробвам. Другия с ракия не знам дали е подходящ за нас. Иначе ще си пия и чайчетата, и да минава по бързо.
И аз се сетих за Дарк. Може и да е родила вече. От доста време не е писала. Ама как сме се наговорили само, всички сме със зимни бебчета. Май ще има и едно две пролетни ☺️
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #850 -: Декември 04, 2019, 10:16:19 am »
Маги, браво на Моника, да се оправя бързичко миличка та. Танче компрес с ракия на мен ми казаха, че не е хубаво да правим сега. Пии чайчета и си смучи прополки, евентуално ако почне кашлица на мен док ми каза да пия Стодал. Друго което правих за гърлото е в чаша топла вода слагаш 1 чаена лъжица сол и си правиш гаргара, не е много приятно, но пък помага.
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #851 -: Декември 04, 2019, 10:26:07 am »
За болки в гърлото и зачервено гърло аз правя компрес с извара. Седи се над 8 часа с него. Прилагам го на Моника и на мен си. Моя мъж се дърпа, но помага да ви кажа.

Тя хубаво оздравява ама аз нямам сили да играя с нея и само крещя, което е по-лошо я вариант.

*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #852 -: Декември 04, 2019, 11:24:05 am »
И на мен нещо ми дращи гърлото,имам Исла ще смуча и някакъв Сироп ще взема за всеки случай.Ракия не може момичета,много е ефикасно,ама за небременни.
Майките-на колко дни сменяте чаршафа и плика на бебето,всеки ден ли?И първия месец не му трябват обиколници нали?
Танче,аз съм пролета -25.05 ми е термина,а май месец имаме много рожденници-майка ми,брат ми,мъжът ми,сега и принцесата.
Маги,важното е,че оздравява детето.
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #853 -: Декември 04, 2019, 11:42:49 am »
Маги, накрая ще е така. Моника ще я сПравих ОГТТ. Уж нямам диабет, дори една хипогликемия направих, но сега почти нямам нормална стойност на кр.захар. Нитпираш ли от градина за раждането?


Аз толкова леко спя, че се будя от всичко. Вчера се събудих когато майка се завъртя няколко пъти в леглото, а тя е през 2 врати и малко коридорче. Снощи изпратих мъжа ми на дивана, че да се наспя, че веднъж да прохърка и край- отидоха 20 мин въртене после.

Вчера на прегледа всичко е почти наред. Малкият мъж расте- почти 1300г е вече, обърнал се е както трябва. Малко водите са увеличени, но ще видим. Дадоха ми още 2 ехографа.
Утре ще се видя и с акушерката, че и тонове може да си искам даже :)

Много кофти с това гърло. Аз използвам спрейчета.

Слънце, обиколници въобще не му трябват. Те са от причините за синдром на внезапна детска смърт. Нищо им няма да си чукнат няколко пъти главите. По указания чак след 1г може да се сложат, ако спи много неспокойно и се буди като се удари.
Чаршафа го сменях на 3-4 дена или при нужда. Плик не се използва- опасно е. В леглото на новородено трябва да има само чаршаф с ластик. Много е удобно да спят с чувалче, а и такива са препоръките. Аз спазвах всичко. Това е нещо, което е лесно за спазване, а може да е фатално за моето дете.
Пижамата отначало всеки ден, а после на 2 дена. Да не говорим, че първите месеци си живееше само с пижами. По-удобно ми беше, а и ми беше жал да го размятквам по 100 пъти да го преобличам заради моето желание само.
Хавлията по същия начин- отначало на всяко къпане, а после на 2.
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #854 -: Декември 04, 2019, 11:50:10 am »
Обиколници НЕ, не им трябват въобще.Научават се да не се удрят в стените.Чувалче за спане, най-удобния вариант е това и най-практичния за мен лично.Освен ако не се кърмите и спите в едно легло.ТОгава преценяваш.Аз като спях с Моника просто я гушвах до мен и завивах с моето одеало и тъй като бях постоянно развита, одеалото и идваше точно под вратлето.Но пък в този случай, трябва детето да спи от външната стрна, а не между родителите и задължително да има нещо което да го предпазва от падане.При нас бях залепила кошарата на Моника до леглото и бях свалила матрака на нивото на нашето легло.Така като я накърмех можех само да я бутна и тя си отиваше в нейното легло.

Чаршафа аз го сменях веднъж в седмица.Пижамка всяка вечер нова, рядко преобличах сутрин, цял ден я размятах с тая пижама освен ако не излизахме.Просто е много по-лесно и удобно, а и то няма как да се изцапа бебето в началото освен ако не се оповръща или оака.

Питайте всичко което ви интересува, ние ще споделяме опит.

*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #855 -: Декември 04, 2019, 12:20:27 pm »
Благодаря ви,за спалния чувал е ясно,че не трябва плик не знаех,значи трябват повече завивки,щото нали ще има лигички,ще повръща.Така ли е?
Ох ,знам че е рано,в 16 г.с. съм още,но си мисля как ще се справя,как ще я вземам от леглото,как ще я държа и как ще я къпя.Тя ще се мятка и плаче,струва ми се толкова сложно да гледаш бебе.А знам,че циганки,неграмотни и в колиби гледат деца,то бебето е годно да живее с мен и двете да сме голи в пещерата,докато мъжът ми убива мамут.Абе много въпроси имам,ще питам,като родите да влизате тук.
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #856 -: Декември 04, 2019, 12:59:29 pm »
Бебето в началото не сем ята, но реве.Това е най-големия ужас за всеки родител, бебешкия плач.То комуникира като реве.Реве за всичко, абсолютно всичко.Реве защото е гладно, защото е мокро, защото му се спи, защото си реве.Просто се подготви, че може да е ревливо бебе, а ако се падно спокойно ще е бонус :)

Лигавници има за лигите и лигите идват по-натам със зъбите и не при всички бебета.Моника никога не е имала лиги, но пък ревеше като змей. Повръщаше много и за целта имах кърпички покрай нея с които обирах повърнатото и седеше с лигавници постоянно, защото ми беше писнало да я преобличам.

Колкото до взимането от леглото, повярвай че тя ще е най-спокойна когато е в теб.Гушкай я, носи я, прегръщай я.Бебетата имат нужда от мама, само така са спокойни, особено в началото.Моника я носих в раница залепена до мен до след 6-тия месец.Тя просто не искаше никъде другаде.Спеше с мен до година и 10 месеца, в моето легло, залепена за мен.След това с говорене я убедих да си спи в леглото залепено за нашето.В момента си спи в нейната стая сама, и е доста по-самостоятелна от много деца покрай нея.Според мен чувството за сигурност, за това, че си насреща, топлината и миризмата на мама им дават спокойствие и ги карат и за в бъдеще да знаят, че мама е при тях и да са спокойни.Това си е моя теория де!

И последно в родилния дом помолете акушерките да ви покажат всичко, ама всичко!От къпането, през пъпа, до обличането.Питайте за всичко!Питайте!

*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #857 -: Декември 04, 2019, 14:06:59 pm »
2 чувала, 2 протектора и 3 чаршафа. Друго не ти трябва за леглото.
Симеон спеше отгоре ми първите 2-3 седмици, после до 3 м в нашето легло, като беше твън и го ограничавах с възглавницата за кърмене. Като започна да мятка ръце и се беше почти завил през глава- отиде си в леглото, залепено за нашето. Скоро ще си е и в собствена стая. До 5м спеше през деня само в раница. Не се плашете от гушкане и носене. По-превързаното дете и детето, което чувства сигурност е по-лесно да бъде самостоятелно, защото има базов лагер, който му е сигурен.
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #858 -: Декември 04, 2019, 16:16:36 pm »
Момичета, не съм чела последните коментари. Влизам само да ви кажа, че днес се роди моята малка бузанка. Тежи 3100кг. и е 50см. Предизвикаха ми раждането, за да не стане много голяма, макар че се оказа, че и така е голяма за мен и много трудно излезе. Чакам я сега да ми я доведат да я видя 😁
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #859 -: Декември 04, 2019, 16:25:07 pm »
 Мише, честита ви принцеса! Добре дошла на малката бузанка, жива и здрава да е :-)
Гоооолеееми прегръдки, да я цункаш от нас!
Леко възстановяване на теб желая!