0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Тема на бременните 101
« -: Август 06, 2019, 08:46:03 am »
Хайде момичета идвайте в новата тема!Нека тук си споделяме радости и притеснения, а и да чакаме нови попълнения!Надявам се, много скоро и останалите момичета от опитващите да се прехвърлят тук!


Старата тема: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=52104.0

Re: Тема на бременните 101
« Отговор #1 -: Август 06, 2019, 09:18:13 am »
Маги много благодаря за новата бременна тема <3
Пожелавам на всички ни леко бременеене, по-малко притеснение, повече хубави емоции и пухкав и сладък бебок ( или бебоци :*). Дано скоро има нови попълнения
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #2 -: Август 06, 2019, 09:19:10 am »
Присъединявам се и аз в новата тема :) Как сте момичета?Аз искам да попитам,понеже ми предстои да реша къде да се следя,тези които са от България къде се следите и колко горе долу излиза пакетната цена?Ползвате ли и безплатните прегледи,които ви се полагат по здравна каса?  :ask:Извинявам се,ако сте го обсъждали по-назад.
Чакам и аз с нетърпение и останалите момичета да се присъединят към нас :)
Хубав и спокоен ден  yahoo_17
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #3 -: Август 06, 2019, 09:28:55 am »
Аз не съм от София, но ще кажа какво беше важно за мен.
1. Там където се следя, там да раждам.
2. Болницата да е на добро ниво, с добри отзиви от персонал и условия.
3. Да мога да разчитам не само на моя лекар, но и на колегите му на смяна, че ще ме поемат(при отсъствие на доктора ми) и ще действат адекватно.
4. Личното отношение на доктора към мен да съвпада с моите очаквания.Да не пропуска допълнителни изследвания, да следи стриктно за отклонения в тях и да реагира своевременно.
5. Да съм спокойна като вляза в кабинета!
6. Да има добра неонатология, да могат да поемат бебето и да се грижат адекватно за него!(Даже това трябва да е най-отгоре!)

В София имате възможност от много болници и избор от пакети.Говорете с други бременни и майки, отсявайте мнения!Помислете кое е важно за вас и ходете на отворени врати, поне това го имате там!Първите дни на майката с бебето са много важни.Вие сте изплашени, раними и много нестабилни.Акушерката е човекът който трябва да е до вас, да ви помага и да ви дава сили!Аз съм благодарна от сърце на акушерките от болницата в която раждах Моника, те ми помагаха за всичко, чувствах се спокойна, обгрижена, и не мислех че съм тъпа защото не знам какво да правя с това бебе!

Re: Тема на бременните 101
« Отговор #4 -: Август 06, 2019, 09:30:32 am »
Маги мей аз си платих пакета в Щерев, като цената му е около 900 лв - това е оптималния пакет (т.е. има повече неща в него). Реших че няма да ходя на тези безплатните, така решихме с моя. Ще ходя само в клиниката, за да не се получават  различни мнения и притеснения. Според мен е добре това с пакетите, ама то всеки си преценява.
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #5 -: Август 06, 2019, 10:36:06 am »
Маги_ст, благодаря за новата темичка! Дано имаме нови попълнения. Подкарвай кораба, нали си капитан ;) Маги_мей , аз мисля токуда. Имат най-добрата неонаталогия в София, което ми е водещо.
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #6 -: Август 06, 2019, 19:55:59 pm »
Аз си ползвам само прегледите по каса и съм доволна. Но ако сте решили да раждате при лекар който не работи с касата по-добре да си ходите само при него защото всеки лекар си работи по определен начин и разминавания винаги има
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #7 -: Август 06, 2019, 22:47:46 pm »
Ех, нова тема. Да се запълни много бързо и много попълнения чакам!

Аз не бих издържала на 3те ултразвук по каса само. Дори във Франция ходех на 2 места на ехо. Нищо, че беше на 200 км от нас.
Сега почти нямам избор и ще съм на едно място, но тук ходих при един лекар след полета, ФМ ще ходя при др Даскалов и преди полета на обратно пак ще мина преглед. Отделно ще пусна НИПТ и съм задължена по закон да направя фм и бхс във Франция.
Другите триместри ще се кротна :)
Но мен пък не ми бяха особено полезни в болницата. Кой ли не идва, за да суче малкото, но не стана. Отделно с къпането имахме разногласия и просто исках да сме си само ние вкъщи. В момента, в който се прибрахме и всичко си дойде на мястото. Даже не исках нито майка, никой да е в нас.
Сега ще се наложи да поискаме помощ от майка. Не съм сигурна, че ще съм адекватна в грижите си за Симеон. За новото пак не искам никой да прави нещо. Хубаво е да се запознаете с новия човек, а той да свикне с външния живот в по- интимна обстановка, а не с 5 човека, а като останете сами с него да се чудите какво  (го) да правите. Поне тези с първо дете. За мен това беше от най-добрите ми решения. 
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #8 -: Август 07, 2019, 07:34:19 am »
Павла мен на всеки преглед си ме гледат на ехограф вече това си зависи от лекаря
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #9 -: Август 07, 2019, 09:52:02 am »
Маги, благодаря за новата тема!

Аз голяма каша си създадох със следящите ме АГ-та... И в резултат, все още не знам къде ще раждам.

Момичета, късно снощи се усетихме, че е трябвало вчера да занесем необходимите документи за сключване на брак  8O Сега пътувам натам, надявам се все още да имаме резервирана дата  :lol:
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #10 -: Август 07, 2019, 10:17:21 am »
Еличка, така да. Обаче касата не поема всички ултразвукови пр прегледи. Маже да има нещо заради шийката.

Дарк, хубаво е да си имаш един основен и пи него да си раждаш.
Мисля, че ще ви оженят.  :)
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #11 -: Август 07, 2019, 10:18:00 am »
Дарк не се притеснявай,мисля че с ден закъснение няма да е проблем.
Аз минавам да ви почерпя с една виртуална торта  :balk_12: :balk_14: и по една чаша винце (нали ни е позволена),понеже днес съм рожденничка,и да ви пожелая леко бременеене на всички.Надявам се да се чувствате добре в този хубав сезон :)
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #12 -: Август 07, 2019, 10:41:42 am »
Павла, в БГ много доктори преглеждат безплатно на ехограф, парите ги избиват от нещо друго.Моята лекарка също ме гледа на ехограф всеки път.

Дарк, ще ви оженят споко.

Маги, да си много здрава!

Мишето ми се губи, много ми е притеснено така като не пише!

Re: Тема на бременните 101
« Отговор #13 -: Август 07, 2019, 11:02:59 am »
Маги  :occasion13: здраве, щастие, късмет и лека бременност.
Момичета мен от вчера пак почна да ме боли леко ниско долу и като чели от време на време минава и през кръста болката... все си намирам да се притеснявам ама докторката казва ами нормално матката ти се разширява, пък никоя от вас друга не се оплаква от болки така като мен... какво ще мв посъветвате  на преглед съм чак другата седмица.
Дарк и аз мисля че няма да е проблем за ви бракосъчетаят ;)
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #14 -: Август 07, 2019, 11:14:05 am »
Цоп в новата тема.

Dark, ние закъсняхме с час и половина за подписването и пак ни ожениха, така че споко.

Маги, честит рожден ден! Здрава да си и лека бременност. И аз бях рожденничка преди 2 дни, така че сме една зодия.

Слънцемое, аз също имам болки и придърпвания, но си знам че моят корем е чувствителен и не се притеснявам. Мен ме боли от всичко - като се опирам в плота докато мия чинии, от ластик на гащи или панталони, колана на колата, абе всичко което ми минава през корема. Питай на прегледа и ако си преди 12-та седмица можеш да взимаш но-шпа евентуално. Аз взимам от време на време като преценя, че не ми е добре, като използвам схемата от ин витрото.

26.09.2019
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #15 -: Август 07, 2019, 11:17:45 am »
Мен също много ме болеше, но  съм с лапаро и операция на апандесит и си знам че е и от това.

Re: Тема на бременните 101
« Отговор #16 -: Август 07, 2019, 11:37:55 am »
Средата на 10 съм и пия но шпа 3×2 от деня на трансфера ама той май вече не ми влияе. Аз също май съм така чувствителна към подпирания, ластици, колани.
Нали ви бях казала че имам проблем с тоалетната и може и това да ми оказва влияние. То май по скоро може и на психическа основа да е... като се замисля малко повече за болката и ме боли, като имам нещо работа не усещам болка или нещо такова... 
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #17 -: Август 07, 2019, 11:51:08 am »
Маги, Честит Рожден Ден, миличка. Много щастие и късмет ти пожелавам.  :happy_birthday_1: :hbirth: :occasion13: Слънцемое аз също имам болки от време на време ниско долу и в кръста. Не пия нищо,защото не са чак толкова силни и бързо отшумяват. Иначе ДОК каза,че може но шпа да се пие или бусколизин,понеже съм пила преди но шпа и не ми е действало. Моят АГ каза,че е нормално, въпросът е да не са супер силни и продължителни. Мисля,че няма за какво да се притесняваш. Аз утре влизам в 10 седмица и все се надявам да започна да се подобрявам, още си имам гаденето,но вече повръщам по-рядко. Имам постоянно един странен гаден вкус в устата и като цяло съм супер изморена,но се надявам скоро това да премине. Иначе ходя на работа още,но мисля живот и здраве октомври месец да си оставам вече в къщи. Вие момичета до кога мислите да работите?
« Последна редакция: Август 07, 2019, 11:58:48 am от djuliq922 »
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #18 -: Август 07, 2019, 12:55:14 pm »
Павла мен на всеки преглед си ме гледат на ехограф вече това си зависи от лекаря

Много лекари работим безплатно. С годините все повече се убеждавам, че това не е правилно. Включително и по тази причина, разбира се далеч не единствена и най-важна, промените в здравеопазването не се случват толкова бързо, както е нужно. Защото така ние компенсираме отчасти пропуските на здравната система, а пациентите не го оценяват и не протестират, с което осигуряват комфорта на управниците.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #19 -: Август 07, 2019, 13:12:28 pm »
Мели, абсолютно права си. Знаеш обаче, че ако при преглед се иска допълнително заплащане за ултразвук какво казва пациентът. Не системата е виновна, а лекарят е алчен. Във Франция извън прегледите по каса, не са ме гледали нито веднъж, ако ще на ръце да ходя и да им се моля. Знам, ме системата е смотана, а лекарят само се приспособява. Знам и колко трябва да струва един мас, за да може специалиста да оцелее, а не да печели.