0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните 101
« Отговор #680 -: Ноември 11, 2019, 10:54:38 am »
Стефи благодаря,задължително ще направя и пренатална консултация.Ако е удобно бих искала на лично да ми дадеш телефона на доц.Буева.Аз го намерих в интернет,но да сверя дали е същия.
Аз пък лично не мога да се наспя,лягам към 12,ставам в 10 и имам чувството че не съм спала.Имаме кофти съседи с малко дете,и бременната му майка отдолу.Немога да ви опиша как се чуват каранията,ревовете,виковете на детето.Направо все едно са в къщи.Стават в 7:30 смятайте колко спя до 10 хахахах.Само не ми се мисли какво ще е като се роди и другото им дете  8O :lol:
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #681 -: Ноември 11, 2019, 13:02:31 pm »
Няма да ти прави впечатление, защото и ти ще рориш и тогава ще чуваш само твоето когато реве.Пожелавам на всички ви спокойни и не ревливи бебета, но ако е като Моника просто се заредете с търпение!

*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #682 -: Ноември 11, 2019, 17:01:52 pm »
Маги мей,дано всичко е наред при теб!🤞
И да си реве бебчето,то ще е музика за ушите ми,да е живо и здраво.
Мише,при теб как са нещата?
Аз пуснах НИПТ днес,дано има само отрицателни резултати!
Павла,как си ти?
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #683 -: Ноември 12, 2019, 08:41:11 am »
Павла се покри, дали не пътуват, дано всичко е наред.

Аз бях пускала кръвни и урина, взеха ми и МБ.Кръвните са добре, дори желязото ми се е качило което за мен е истинско събитие.Ама елате да ме видите как се тъпча с разни неща богати на желязо, отделно хаповете.Като се бях стреснала, че ще ме вкарат в болница и зобах яко.От както родих Моника, най-големия ужас за мен е да вляза в болница, не знам защо.Имам достатъчно болничен престой по една или друга причина, не мога да се впечатля от болници, но не искам детето да ме вижда в тях.


Re: Тема на бременните 101
« Отговор #684 -: Ноември 12, 2019, 10:26:09 am »
Маги,браво за хубавите резултати. Продължавай да се тъпчеш така  :D Аз също изпитвам ужас от болници, досега не ми се е налагало и дано не ми се налага да лежа в болница и да ви кажа живот и здраве като родя много се плаша как ще издържа няколко дни там
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #685 -: Ноември 12, 2019, 11:59:30 am »
Не съм се покрила. Занимавам се с глупости. Даже и не пътуваме.
В сряда съм на консултация и ако и там кажат, че всичко е наред и не ни убие от дъжд- тръгваме. Като цяло се чувствам добре. Имам леки контракции, но нормално. Измолих личния за изследвания- ПКК и подобни, че още не съм пуснала нищо. Само сама в България. Трябва ТСХ, и май пак токсоплазмоза и рубеола, че и ОГТТ да пускам. Ще гледам наведнъж. Майка идва в петък. Отначало ще ми скъса нервите, защото все ще иска да занимава малкото, а той е толкова самостоятелен, но на него ще му е хубаво.

Аз изпадам в ужас като знам, че 4-5 дена няма да ме има и Симеон ще е без мен. Много ми е гадно. Знам, че няма как. Мъжът ми ще го води да се виждаме, но пак ми е много гадно. Да не говорим, че ако тръгна да раждам преди майка да е дошла- ще се побъркам. Аз сама, мъжът ми с малкото ще се притеснява, Симеон ще усеща, че нещо става и ще е нервен. Много наближава вече и като се сетя и ми се свива сърцето.

Слънце, кога чакаш резултатите? Кога е ФМ и ще пуснеш и БХС, нали? ФМ , че и БХС са много важни!
Всичко ще е наред, но като видиш отрицателни резултати, тогава ще си отдъхнеш.

Как се чувствате?
Мише, контракциите намаляха ли? Накрая ще преносиш :)
Маги, да растат момичетата, ти си яж нещата и всичко ще е наред.
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #686 -: Ноември 12, 2019, 12:30:58 pm »
От известно време ми се губи и Татянчето, дано всичко да е наред при нея. Павла, в коя седмица си вече?
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #687 -: Ноември 12, 2019, 14:21:07 pm »
Ами, на моменти е по - добре, на моменти пак същото. Попълних вече документите за раждането и дойдоха анестезиолога и кардиолога за консултация и преглед и от тази гледна точка съм готова. Би трябвало в Четвъртък да ме изпишат, а в петък ще отида да ме види нефролог и да каже дали не трябва секцио, заради тези камъни.
Павла, Симеон е герой, ще се справи отлично и сега.
Слънчице, стискам палци за отрицателни резултати от теста.
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #688 -: Ноември 12, 2019, 16:55:45 pm »
25гс съм. Не е чак толкова близко, но супер бързо ще мине. Ноември свърши, после празници, после евентуално ще се местим- ето че дошло време и за бебето.

Мише, имаш ли задръжка на урина?
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #689 -: Ноември 12, 2019, 16:58:51 pm »
Джули, чета ви редовно, но при мен е едно и също. Малкия на моменти все едно е на футболен мач, рита, блъска се из корема ми, побърква ме човека 😁 Ходя на лекции за бременни, спрях се на две колички и края на месеца ще ходим да ги видим и тестваме и да купим едната. Корема ми расте, качила съм 3кг, утре съм на консултация да видим колко е наддал и пак края на месеца ще отидем на последната ФМ в Стара Загора, и ще започваме голямото пазаруване. По точно аз ще пазарувам, таткото и родителите само ще дават 😂 Това е в общи линии при мен. Мише, нека да потрае още малко бебка.
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #690 -: Ноември 12, 2019, 17:41:35 pm »
Павла, при Александров всеки път е ФМ прегледа, на предния ми беше писал "Нормална фетална морфология",вече на 20ти съм при него и от тогава ще ми дава и диск,няма да ходя при друг за ФМ,резултатите от теста излизат 5-7 работни дни,днес са ми получили парите,понеже сме в различни банки,та вторник би трябвало да ги получа.
БХС,кръвни и урина и вагиналния секрет,които са по ЗК,ще разбера вдруги ден като съм при лекарката по ЖК.
Павла,кога стана 25 г.с.,сякаш вчера беше без коремче..Намерихте ли жилище?
Танче,какви колички харесахте?На 15.11 има в Хиполенд намаление на всичко 25%,може да се възползвате.
И аз ходя на училище за родители,много е интересно.
Мише,ти естествено ли предпочиташ да родиш,на финала си,още малко остана.Всичко ще е наред с девойката.
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #691 -: Ноември 12, 2019, 18:21:15 pm »
На Хипото в Сливен буквално няма нищо, на Бебе центъра също нищо не харесахме. Бяхме ходили в Галикс Стара Загора и там си набелязах. Едната беше Adbor Zarra Ultimo, за другата не се сещам. Д-р Саша Тодорова ли идва са ти вземе кръвната проба за НИПТ? Бързо стават резултатите. Нашите някъде за около седмица излязоха, пратиха ми ги на мейла, отделно д-р Пачеджиев ми се обади да ми ги каже и ги изпрати на д-р Тодоров в Стара Загора и също му звънна. Останах супер изненадана и разбира се доволна от това отношение. Бяхме пуснали за 8 показателя, защото разликата в цената беше много малка на този с 4. Вие кой направихте?
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #692 -: Ноември 12, 2019, 19:15:51 pm »
Танче,на "Селс фор Гуд " се спряхме.Кръвта,тя мацката която я взема не е лекар.Акушерката ме бодна и тя буквално я пренася,обясни че в САЩ се прави теста,8 показателя избрахме и ние.Разликата със следващия пакет беше 500 лв,ама доктора ме разубеди и каза,че няма смисъл.
Адбора е тежичка,ама предполагам,искаш "стабилна количка",като всички майки на първо дете,с най-добри чувства го казвам.Щом ти харесва ,взимай я.
Декември си идвам на село,че нали сме в голям ремонт,да не дишам прахоляци и да не стоя на студено,тъй че ме чакай😉
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #693 -: Ноември 12, 2019, 19:47:58 pm »
Бях харесала и на Dada Paradiso, обаче консултантката ме разубеди и каза, че който си е купил такава, после се връщал да си купува друга. За нашите улици и тротоари ще ми трябва танк 😂 Макар че сега ремонтират на места. Ние нито ще се с асансьор, нито ще изкачване стълби, така че не ми е проблем. Количката ще стои в една стая долу и ще слизаме(в къща сме). Само при свекърва ми има асансьор, но няма да сме ден през ден там. Вече като отидем ще видим какво друго може да ни предложат. Георги ми вика която си харесаш, че през повечето време ще си я бутам аз. Тук съм си и като си дойдеш ще се дотъркалям да се видим 😁 Я прати някакъв сайт да я видя, че пиша обаче нищо не ми излиза.
« Последна редакция: Ноември 12, 2019, 20:15:09 pm от Татяна Павлова »
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #694 -: Ноември 13, 2019, 08:57:23 am »
Танче и за теб мислях тия дни.То не е да се оплакваме, а да споделяме какво ни вълнува :) Измислихте ли имена? Я кажете.

Аз започнах да пререждам, от вчера имам 4 торби с дрехи да преглеждам.Майка ми се развихри и е купила комплектите за изписване на момичетата.Направо не знам с какъв сак трябва да се замъкна в тая болница.Всичко е по 2 братче.Много дрехор, 10 бодита, 10 ританки, 10 блузки, 10 пижамки..... За мама ако остане място!

Re: Тема на бременните 101
« Отговор #695 -: Ноември 13, 2019, 09:18:27 am »
Ние знаем името още от както док каза че ще имаме момченце. ММ държи да го кръстим на баща му, аз немисля да му троша хатъра. Да е живо и здраво,това е най-важното. Маги, вие избрахте ли вече?
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #696 -: Ноември 13, 2019, 10:08:48 am »
Маги, ти целия гардероб трябва да вземеш с теб 😋 За име само сме нахвърлили няколко, конкретно не сме решили още. Само знаем, че няма да е на никой. Мъжа ми държи да има имен ден на хубав празник, нищо друго, така че ще го измислим.
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #697 -: Ноември 13, 2019, 10:13:11 am »
С малкото имахме 2 варианта и съм много щастлива, че избрахме този. Другият се оказа свръх модерен вече. Кръстен е на свекър ми. Аз харесвам кръщаването на някого.
Сега имаме пак 2 варианта. Не знам кой ще изберем, но този път няма да е на никого. Искам на майка, но името, че дори и само буквичката, ще обрекат горкото дете на едно безкрайно спелуване и писане на дифтонги, за да изпише една буква.

Ох, аз ще изчакам да видя кога ще се нанасяме на новото място, че да не разтварям от сега торбите. То аз скоро ги прибрах, но все пак :)
Иначе ще купя само една пижама за самото раждане. Да си дойде с нови дрешки. Тук няма изписване, а и зимата- пъхам го в кошничката и бързо в колата.

Нямам търпение да се реши какво ще правим с пътуването, че багаж имам да оправям, но честно, няма да съжалявам, ако ми забранят. Тъкмо ще си почина малко :oops:
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #698 -: Ноември 13, 2019, 10:16:46 am »
Едната госпожица е измислена, другата имаме вариант, но не ми харесва много и мислим друг.Ще ползваме буквите на бабите, да се радват.

Павла, и аз съм така накрая ако може да си почина, да полегна, да приседна.Хич нищо не ми се прави.

Аз нещо не спя вече две нощи, дали е от инжекциите за дробчетата че ми съвпада с биенето им?Не знам.

*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #699 -: Ноември 13, 2019, 10:31:38 am »
Е, вие сте почти готови значи. Хубаво е да зарадваме родителите си. Колко им трябва на тях.
То те са кортикостероиди, така че е възможно.
Аз не се виждам да си почина. Евентуално сега майка като е при нас. Тя и ще се заседи, а после пак ще дойде за раждането. Мъжът ми върши ужасно много неща в нас, работи по цял ден, отделно сме се захванали с още 50 неща и двамата сме малко изморени, а аз и се дразня малко, защото сякаш забравяме, че съм бременна. Малко ми се глези, лежи и подобни неща, а все не остава време. То и на кого да се глезя като сме с малкото по цял ден сами :)