0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните 101
« Отговор #660 -: Ноември 08, 2019, 12:14:00 pm »
Павла и аз съм с ужасни крампи, особено нощем. Пия магнезии и общо взето резултат никакъв, явно ще трябва да си ги изтърпим.
Мише,честит празник на теб. Бебка ще изчака още малко, радвам се че са се успокоили нещата. Маги,като мине прегледа да пишеш как са твоите принцеси. Прегръщам ви всички.
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #661 -: Ноември 08, 2019, 13:08:17 pm »
Благодаря за пожеланията, момичета. Обикалях коридорите и бебка най - накрая се събуди, явно наистина много се е изморила. Тук ще съм още около седмица, за да влезна със сигурност в 9-ти месец. Еличка и моята докторка смята, че може бъбреците да са предизвикали контракциите.
Слънчице, ще стискаме много палци за резултатите от теста.
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #662 -: Ноември 08, 2019, 13:12:56 pm »
Привет, завръщам се!

Имаме две големи девойки по около 2 кила.Ритат, опитват се да се въртят, ама няма място.Много е весело глава, ръце, крака, дупета, голям миш маш е в корема ми.Долната е седалищно, дупето и е върху канала.Така както са разположени няма шанс да се завъртят с главите надолу.Даже на горната главата е високо над пъпа ми, там седи една бъбунка аз си я усещам.Само се мести на ляво и дясно.И нейното дупе е по-ниско от главата.

Аз съм добре, качила съм 1 кг от предния месец,корема е много голям, взеха ми кръв и урина и микробиология.Качиха ми магнезия на 3х3, желязото остава същото и бия вече фраксипарин. Ако желязото не се е вдигнало в болница на системи, няма мърдане.От сега си приготвям багажа аз.

Мише, тя спи и от магнезия имай го в предвид, той успива, бебетата стават по-мудни.Всичко ще се нареди!

Павла, Джули, дано ви поотминат крампите!

Слънце, вече ще минавате само на коремен така е.Аз бях много щастлива като спря ръчкането с вагиналния.

Аз утре съм се писала на академия за родители, мисля да отида да видя каква е хавата.Няма да изкарам цял ден ама да питам разни неща, да послушам лекции.После моя мъж ще дойде да ме вземе и така.

Re: Тема на бременните 101
« Отговор #663 -: Ноември 08, 2019, 13:23:32 pm »
Момичета здравейте, за крампите четох че е хубаво вечер преди лягане малко разтягане на мускулите на краката върши добра работа,както и повече вода през деня, също помага за крампите.
Мише радвам се че е овладяно положението и вече сте добре с бебка.
Ние сме добре с бебето, но миналата седмица на последната фетална лекарката не видя лявото бъбрече на бебето, каза че или е разположено тазово или го няма. Успокои ме че няма никакъв проблем така да си живее, и че много хора живеят без бъбрек и даже и не знаят за липсата. Аз ще потърся обаче и второ мнение.
Днес си имаме и рожденничка, Слънцемое  :occasion13: пожелавам ти леко бременеене, леко раждане и спокойно и кротко бебенце  :hbirth: ::cake:: new_birthday
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #664 -: Ноември 08, 2019, 14:02:16 pm »
Магиии мей мнооого много благодаря. Надявам се че всичко ще е наред с бебка  :bighug:Леко бременее на всички, които сме в тази група и дано съвсем скоро дойдат всичките други момиче  :bighug: :swing: :goodluck:
Мише да ти е живо и здраво името. Носи го с гордост. Стискай зъби. Всичко ще е наред и съвсем скоро ще гушнеш сладката принцеса на света.
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #665 -: Ноември 08, 2019, 14:25:12 pm »
Слънце, благодаря и честит рожден ден. Много, много здраве ти желая, защото най - голямото щастие го носиш в коремчето ти. Весел празник.
Маги, браво на госпожиците, много добре растат.
Маги Мей, дано все пак да не се е видяло както трябва, потърси наистина и друго мнение.
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #666 -: Ноември 08, 2019, 16:30:29 pm »
Слънцемое, честита да си.Много щастлива и обичана.

Маги мей това на ФМ ли се видя?Хубаво е още от сега да говорите с нефролози, който да проследят бебето след като се роди дали и как функционира другия бъбрек.Да има много хора с един, моя мъж е така и на всяка ФМ гледаха децата под лупа, после сме ходили с Моника на нефролог от бебе, за да видят дали функционират добре и двата бъбрека.Аз нали обичам да се презастраховам бях издирила имената най-най добрите лекари в областта в страната.

*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #667 -: Ноември 08, 2019, 16:54:08 pm »
Подкрепям Маги. Задължително 2ро мнение и консултация с невролог, ако има проблем.
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #668 -: Ноември 08, 2019, 17:45:50 pm »
Да, на феталната се видя. И докторката каза веднага злед раждането да отидем да ни види нефролог, даже ми каза и кой да търся, бил най-добрия в София, но тогава ми беше мъгла и не запомних. Пак ще попитам за името и ще звънна да се консултирам с него за след раждането. Но за сега ще търся добър лекар за фетална морфология. Казаха ми за МЦ Марковс, или при Чавеева в Щерев. Тези дни ще запазя час за Декември. Малката много лошо застава всеки път на тези прегледи, все се чудят как да я измерят. Ядох шоколад, пих кола, студена вода, какво ли не правих, но все не могат да я видят както трябва, докторката последния пък се оправда с предната плацента, 0е пречела на бебето да се обръщала в определена посока, нещо такова беше.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #669 -: Ноември 08, 2019, 19:02:38 pm »
И докторката каза веднага злед раждането да отидем да ни види нефролог.

Ние препоръчваме тази консултация да стане преди раждане. В Пловдив работим с д-р Маркова, която е детски нефролог, като тя присъства на прегледите ни по време на бременност и се прави една обща консултация. С други думи, когато по време на преглед за оценка на феталната анатомия видим аномалия в пикочната система, насрочваме следмащо посещение и каним детския нефролог за съвместен преглед и консултация. Аз намирам тази практика за много успешна по няколко причини. От една страна, нефрологът, който ще следи бебето след раждане, е добре да има представа как са се развивали нещата вътреутробно. За АГ специалиста е добре да има повече мнения - от ембриолог, от нефролог и т.н. И за родителите е доста по-спокойно, защото виждат как лекарите работят в екип и обменят информация с цел да направят най-доброто за бебето. На последно място, макар и рядко, но това е важно, някои проблеми изискват допълнителни изследвания /напр. генетични, фетална ехокардиография/, генеалогичен анализ, изследване на родителите или вътреутробно решение /операция/.

За София не мога да дам съвет, magi mei, но ти добре си се насочила към лекар за потвърдителен преглед.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #670 -: Ноември 08, 2019, 20:54:30 pm »
Маги Мей аз ходих на фетална в МЦ Марковс при професор Марков и съм повече от доволна. Прегледа беше много обстоен отиди и чуй и неговото мнение и дано се окаже че всичко е наред. Лошото при него е че дават часове за след около месец, но като кажеш за какво става въпрос предполагам, че ще те вместят по-рано
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #671 -: Ноември 08, 2019, 21:34:33 pm »
Доц. Буева за София тя е национален консултант.Тя е най-добрата.Да часовете са с месеци напред, но има причина.

Мели е абсолютно права, такъв екип от лекари вдъхва спокойствие в бъдещите родители!

*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #672 -: Ноември 09, 2019, 12:14:22 pm »
Здравейте, момичета!
Извинете за нахалството, ама и аз да дам мнение  :D

Относно крампите - аз съм с хронични крампи, демек имам непрекъснато. Използвам магнезиево олио за пръскане. Принципно така магнезия се усвоява най-добре и по този начин ми е бил най-полезен. Откакто го ползвам така не съм имала крампи, освен ако не забравя да впръскам. Мъжът ми тренира активно тенис, ходи по състезания и също го ползва. Няма никаква мускулна треска когато се пръска с него.
Разбира се е добре да се консултирате с лекаря си за дозата. Аз в състояние на небременност правя 6 впръсквания на крак. Ако пръскам на корема където се усвоява най-добре - правя само 6. Но по време на бременност там не е добре заради стриите.

И за бъбреците - аз съм с наследствено заболяване на бъбреците. Цялото ми семейство е в този филм от доста време. Като се роди дъщеря ми, веднага баща ми ме прати при Доц.Буева. Не бях особено впечатлена от контакта й с мен, но като специалист е най-доброто за новородени.

Бъдете здрави!

26.09.2019
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #673 -: Ноември 09, 2019, 20:54:34 pm »
Благодаря момичета за съветите. Доктор Мели и на Вас много благодаря, хубаво щеше да е практика при повечето специалисти да се съветват с колеги заедно с пациента за по-голямо спокойствие. Задължително ще отида за комсултация при доц. Буева още преди раждането.
Доктор Чачева в Надежда беше много спокойна от диагнозата която му постави на бебето, но според мен всеки орган трябва да си е там, където е отредено, защото си има неговата важна функция. Не знам защо омаловажават проблемите, вместо да ме прати още някъде и да направи консултация с тяхния нефролог. Както и да е, аз свикнах да си търся сама причини и решения.
Надявам се всички да сте добре и скоро по едно, по едно вече да се появяват пухкавите бебчета :)
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #674 -: Ноември 10, 2019, 09:47:08 am »
Маги Мей, включвам се и аз като майка на бивш малък пациент на доц. Буева (благодаря на Стефи, че ме насочи към нея :hug2: ). Тя е най-добрият избор за София и според мен. Следеше моята дъщеря за друга нефрологична аномалия, която ѝ беше открита на скрининга 6 месеца след раждането. Но Доцентката си имаше здравословни проблеми, много дълго време беше в чужбина и не практикуваше. Не знам дали вече е възобновила практиката си. Опитай да се свържеш с нея. Иначе, във времето, в което нямахме възможност да се виждаме с нея, проследяването правихме при Доц. Мария Гайдарова. Също съм много доволна. Много добър професионалист е - като лекар и като отношение. Те са работили заедно с доц. Буева и имат много добри колегиални отношения, според моите наблюдения.
« Последна редакция: Ноември 10, 2019, 09:51:11 am от Zlateto ♡ »
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #675 -: Ноември 10, 2019, 23:53:16 pm »
Маги, ще ти слагат ли инжекции за дробчетата, ако решат да тръгват по-рано момичетата?

*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #676 -: Ноември 11, 2019, 07:41:17 am »
Доц. Буева преглежда вече, мога да дам мобилен телефон.
Маги, няма да повтарям момичетата, те са ти казали какво трябва да направиш. Пренатално задължително още една-две консултации с детски нефролог. Доц. Буева гледа и бременни, не само бебета/деца. Както Мели вече писа много е важно за последващото проследяване да се знае и пренатално как са се развивали нещата с бъбрека.
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #677 -: Ноември 11, 2019, 08:21:07 am »
Да Деси, ще ми слагат.Днес ще е първата инжекция до сряда ще ми ги набоцкат и трите.Аз чакам днес да ми излязат кръвните и да видя желязото на къде е и ще се налага ли да влизам в болница да ми правят вливания.С Моника беше много зле положението да видим сега как ще е.

Re: Тема на бременните 101
« Отговор #678 -: Ноември 11, 2019, 09:17:35 am »
Маги,говорихте ли за евентуална дата за секциото или още е рано. Мише, ти как си? Колко време още ще си в болницата? Мен започна да ме мъчи безсънието
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #679 -: Ноември 11, 2019, 10:11:29 am »
Докторката каза след 10.12, преди това да седят на топло.И ще мислим дата според тях и моето състояние.Не бърза да ги вади, което за мен е много хубаво.Аз си се чувствам огромна и направо не знам на къде още ще раста, но трябва да качат още по килограм девойките, така че корема още ще расте.