Браво, Слънца. Да си вземете бебоците съвсем скоро. Миличките вие
Лина, ти тази Метфогама винаги ли ще я пиеш или ще трябва да следиш дали има ремисия на ИР,чела съм, че с правилен режим, може да изчезне.
Нормално е във Варна да има за Александров опашка, в Пловдив за Петрова. Хората ги познават като имена и се чудят дали да се лекуват при тях, затова сядаш да видиш ще ти допадне ли.
Хубавото на ДРЗ е, че чуваш различни мнения, лошото на ДРЗ е, че чуваш различни мнение. Особено за имунология са толкова разнопосочни.
Мен Александров ме посъветва Мишо да направи една спермограма, за да видим актуалните стойности. Със стойностите, които имаме преди инвитро може и някоя инсеминация да пробваме: 13.5 млн по формулата за инсеминация с 6% морфология. Хареса ми, че сам ми казва: "Варна ти е далече". Той не беше дошъл с идеята, че ще придърпа пациенти, а наистина да чуе и участва в събитието. Голям симпатяга е. Каза ми, че дълбая в пълни глупости. Питах го да правя ли още една ЦС след като 1 година бях с бактерии, успокои ме, че тези бактерии не нападат тръбите, особено след като съм била постоянно в лечение и съм ограничавала популацията.
Вчера на сватбата бяхме с една двойка с инвитро в Турция. Доста ги разпитах, защото знаете, че клоня на там. Каза ми, че там микробиология не правят, НК клетки не зачитат. Давали някакъв силен антибиотик (който според мен избива всичко) и действат. Няма пресни трансфери, всички ембриони на 5ти ден.
На ДРЗ ми беше много интересно твърдението на д-р Щерев, че ако на катетъра се сложат Лактобацили, това повишавало шансовете за имплантация. Чакам да качат презентацията му, беше много дълга, може би не по темата на ДРЗ, но много интересна за мен и Алекса. Говореше за новости, които може би ги няма в БГ все още, но пък насочват към евентуални проблеми.