0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #200 -: Юни 11, 2019, 10:52:59 am »
Слънчице, това за парфюма и грима не е през цялото време, а само за деня на пункцията и трансфера :-). Точно на тези дни не ми пречи да съм натурална, то и без това като сложа нощница и шапка и човек не се вижда :-)
Сега какви медикаменти взимаш преди трансфера?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #201 -: Юни 11, 2019, 10:57:16 am »
eх де..Слънчицето! Пробвай мойта рецепта - в кисело мляко слагаш извярата + шунка да нарежеш и чесън , ако обичаш. Става си ястие направо !

2ри вариант сварено яйце, натрошено в киселото мляко със извара. Хем диетично, хем вкусно!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #202 -: Юни 11, 2019, 11:00:14 am »
Лака е заради пълната упойка предполагам.
Лина, според мен не е положителен този тест. Тръгнало е ЛХ да се вдига, но не е дошъл пика или е защото го правиш сутрин. По принцип казват, че следобед е пика на ЛХ. Днес направи привечер още един. Освен да не ходиш до тоалетната и не пиеш вода нали?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #203 -: Юни 11, 2019, 11:08:42 am »
Стискам геройски Тери ама файда. Виж този, вярно че е овю пак в 7:49 сутринта го правих на 2ри април, точно ден след като бихме хоримона. Освен да взема и още една кутия овю. и да сравня двете.
« Последна редакция: Юни 11, 2019, 11:10:53 am от Lina88 »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #204 -: Юни 11, 2019, 11:29:16 am »
Различни са двете марки. Oview, хич не ги харесвам. Винаги дават по-бледа черта и не можех да хвана овулацията. Clear ovu си дават наситена черта. Според мен или е минала и затова дава по-бледа, или ще е днес.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #205 -: Юни 11, 2019, 11:40:28 am »
Слънце този път не ми изписа протеин. Аз имам от предния път ама не посмях да го пия. Не мърдай много. Гледай да седиш повече. Чакаме да кажеш колко са се оплодили.
Лина и аз мисля че още малко му трябва да се положителен. Направи довечера и действайте ;)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #206 -: Юни 11, 2019, 11:43:03 am »
Алекса,само Кринон слагам,снощи не го разходих щото нямаше как.
Лина,действайте,това е най-добрия начин да хванете О.И в тая връзка се сетих,на нас доктора ни спря секса вече.Не че горя от желание..
Слънцемое,утре ли е трансфера?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #207 -: Юни 11, 2019, 11:55:14 am »
Слънчицето, Teri,Слънцемое mersi че писахте. Клиър овю не намирам , бях на няколко места. Ами здраве да е, ще направя още един довечера и туй то. Края на седмицата дали да ида някъде да видят дали се е спукал фоликула?Слънчицето, ами той и Митко нещо е крив , че има проблеми в работата, не спи и кво ли не. Общо взето сме доста начумерени вкъщи,ама го бутаме. Както говорихме във форума и на ДРЗ, трудно е когато секса се прави "защото трябва" и особено сега като излезна, че той е чук а аз имам 239489348 неща се чувствам и виновна и гледам да си мълча. Доста ми е подтснато. Както каза Маги , на ДРЗ не мама, тати и близки ами форума беше до мен. Само вие може да разберете как се чувства човек в такава ситуация. Но не се отпускам и се старая.
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #208 -: Юни 11, 2019, 12:23:58 pm »
Слънца, много много късмет ви желая! Стискам палци и няма да ги пускам до положителния тест!❤️

Лина, дано я хванете успешно О.




*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #209 -: Юни 11, 2019, 12:42:06 pm »
Алекса, не промивки, а почистване. Катетърът е телескопичен и той не се допира до никъде реално, затова си мисля, че е достатъчно. Тук и за инвитро, и за инсеминация се иска МБ на мъж само и то тя важи 6 месеца, серология и за двамата. За мен само токсоплазмоза, рубеола и май това е. Всичко друго и по преценка на лекаря. За цяла бременност ми взеха веднъж МБ в 8ми месец за стрептококи б, но на всяка консултация проверяваха урината. МБ само при оплакване.

Аз съжалявам, че си дадох парите за ДНК фрагментация. Мъжът ми е с добра СГ и беше в сивата зона. Още преди теста лекарят ни каза да си пие антиоксидантите и да спре да пуши, но дадохме сума ти пари за да се убедим, че е така. Ако МБ е чиста и след преглед при уролог няма проблем-- да си пие витамините и това е, няма защо да се дават пари. Иначе търсене на причини за лоша СГ става и без ДНК фрагментация.

Пропофол нямаше по едно време. Тоова е упойката. Венозна, за няколко минути.
Слънце, ти си буйствала не по време на самото пунктиране, а през другото време. По-ударено ти е, защото има повече от лекарството, което са ти дали, за да те усмирят. Ако не си добре, не се прави на герой, ами си отивай!
Има и еквиваленти на Пропофола, преди него с какво са давали венозни анестезии.

Тери, при теб го има психосоматичният фактор. След О нямаш ли пак 37С ?

При упътването за инвитро не са ми писали нищо за без къпане и тн. Даже си пише, че е задължителен душа в деня на манипулация, че французите леко минават по тъча с личната хигиена. За кафе също не пише нищо. Не пречи да пиеш кафе преди това. Както и по време н а бременността по едно кафе не е проблем. Аз парфюм не слагам, защото лекарката ми е алергична и киха и се сополеви, ако имам, но само това е причината. А после отваря, на мен ми е студено- въобще сложна работа.
Аз бях прочела, че Бебешок се е наконтила, за да си прибере вече прекрасната дъщеря, а тогава ембриончето и аз винаги се правих хубаво и по време на процедура и след това на консултациите. Много ми беше харесал нейния подход.

Слънцемое, дано да си добре и да си прибереш и тричките.  Късмет!

Лина, ние какво правим/хме- от 10 ти ден зачестявахме, по време на О и 2 пъти н ден, и след това, за всеки случай още 1-2 дена. Така да са покрити поне 4-5 дена със секс, а деня на О- двойно.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #210 -: Юни 11, 2019, 13:25:42 pm »
Pav-la, искам твойте тестове със смайлито, пък! Хаха. Ами Митко много се скапва и за съжаление не става само с един. Надявам се днес, утре и вдругиден да имаме поне по един опит. Знчи ще се изкефиш и на мойто секцио. Отидох направена с прическа, лак и имахме уговорка с анестезиолога да имам по едно чисто пръстче заради упокойката. И екипа вика "я, каква , мама.Как събра сили да се оправиш" , и аз викам "Е, това ми е най-важната среща в живота, как не? :)"

Тери, защо не записваш темп. всеки деноколо О и след това. Аз си мислех , тези дни, за това което ти каза, когато си мислиш че тялото ти е отхвърлило ембрионите. Аз точно преди великден бях на гости и там помагах за тази кола, дето ви разправях. И в един момент мн. ми се разхлопа сърцето , после зверско повръщане и диария (май) и на сутринта кървене и си мисля че е станало същото. Доста тъпо.
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #211 -: Юни 11, 2019, 13:29:45 pm »
Голям смут внесох май :-). В нашата инструкция не пише без душ, а пише в деня на пункция/трянсфер душ с безароматем душ-гел, без парфюм, лосион, лак за коса и т.н. Тоалет (разбирайте бръснене) - предната вечер. Идеята е да не отидем с фон дю тен, изкуствени мигли и остър парфюм, защото аз и такива съм виждала.
Интересно ми стана щом не е промиване с разтвор, какво включва почистването преди инсе? Вероятно не е с нещо на йодна основа. Също там във Франция държат ли на бръсненето :-). Много задълбах по темата, освен да ви попитам и за подлогите в деня на трансфера, защото в нашата клиника има такава практика, но аз нали съм „луда жаба” и си купувам нова, дезинфекцирам я и я нося. После им я оставям дарение.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #212 -: Юни 11, 2019, 13:34:55 pm »
Това си е лична моя теория, другите не я подкрепят, но аз така си усетих. Все едно имах треска, тялото все едно се бори с някакъв вирус. Беше точно в имплантационните дни. Случвало ми се е 2-3 пъти само в имплантационни дни, но не го отдавах на ембриони, но след трансфер знаех, че са там. Но пак може да си измислям. Висока температура имам само при добавяне на страничен прогестерон. Иначе по принцип съм с ниска БТ, мааакс до 36.9 съм я докарвала, а след трансфер по 37.3, но то е от Кринона.
Лина, не се обвинявай. На хартия при нас проблемът е мъжки фактор. Не съм си и помислила да обвиня Мишо за това. Не съм си и помислила да имам деца без него. От него, с донор, осиновени, но с него. А и ти нямаш кой знае какви проблеми. Всичко е преодолимо, ти забременя от раз с таймиране. При вас е въпрос на време и наместване на малки показатели.

Алекса, ние подлогите сме ги обсъждали, но никога не съм се сещала да си купя подлога. Ще ми се, ама би ме било срам. Аз все още не съм я ползвала. Първият път стисках, вторият път ме вкараха без да ми се пикае (бях изпила 2 л вода, но бъбреците ми бяха в отпуск явно) и 3 часа след като бях изпила водата, не ми се пикаеше все още. Сега за третия път, ако се наложи, няма да стискам. Срам, не срам.Помня, че на Точица и слагаха някакво параванче, че я беше срам, ама то не дадат ли тапи на хората около мен, файда. И пак това е нищо в сравнение с уринатора, който бяха дали на Мишо след операцията варикоцеле.
Нас ни чистят с нещо на йодна основа за трансфер и преди пункция мисля.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #213 -: Юни 11, 2019, 13:53:27 pm »
Аз ще разкажа за моята подлога да се посмеете :-). Понеже имам мания за бактерии, а и с право като видях каква подлога ми бяха сложили под леглото преди трансфера, реших да си купя. Да де, но това е артикул с поръчка. Дадох заявка и отивам следобед да я взема. Не беше каквото очаквах, стори ми се огромна. Занесох я някак скришно в офиса и дори обмислях да я изхвърля и да се прежаля с тези от болницата. ММ ме убеди да я взема и аз я почистих и приготвих. Стоеше в стаята в болницата в една торба и се чудех как ще кажа сега, че си нося. Когато ме върнаха от трансфера щяха да ми сложат онази от под леглото и аз казах, че нося моя. Нямаше проблем или коментар, дори казаха, че моята била като тези във ВИП стаите. Хаха ти да видиш, а аз се утрепах да търся като техните. При нас няма искам, не искам - или подлогата, или катетър, друго положение няма. И не те оставят на мира докато не свършиш работата :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #214 -: Юни 11, 2019, 14:45:07 pm »
Чак пък смут, Алекса. Обсъждаме просто, обсъждаме.
Те хората си ги дезинфекцират подлогите, но ако изглеждат зле и аз бих си взела.
Не съм срещала нищо за бръсненето в инструкциите, не знам.
Почистването не става с йоден дезинфектант, защото в йода може да се развият бактерии. Бромен или друг.
А иначе как точно става- спекулум, хваща се шийката, почиства се и на излизане се почистват и стените, това се прави 2 пъти поне, поставя се катетъра и така. По същия начин е описан и трансфера, но аз съм нямала. ЦС се прави по подобрен начин, но с вендуза. Разликата е, че при ЦС си покрит с АБ.


Лина, ако съм бременна сега ще ти изпратя всички тестове, които имам :)


Абе как съм писала в бременната тема не разбрах 8O
« Последна редакция: Юни 11, 2019, 14:47:26 pm от Pav-la »
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #215 -: Юни 11, 2019, 14:53:55 pm »
Павла хайде объркването да е знак и още този месец видиш  :bfp1:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #216 -: Юни 11, 2019, 15:04:28 pm »
Ще изкарам на работа ,аз.
Имаме 5 правилно оплодени яйцеклетки.
Ще опитам да стискам аз,не ща подлога😁
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #217 -: Юни 11, 2019, 15:08:26 pm »
Да, ясно е, че обсъждаме, просто исках да разясня и аз, че да не тръгне приказка, че в нашата клиника не са фенове на къпането хаха. Стига по темата.
Аз имам 2 ЦС, едната без АБ. Според доктора това била световна практика. Факт е, че тогава нищо не ми стана, а на следващата с АБ развих инфекция още след 1-2 дни.
Като цяло колкото и да се дезинфекцират операционните, се развиват резистентни щамове. Чела съм, че при проверка от инспектиращи, ако една операционна е прекалено чиста пишат нещо като несъответствие, защото според тях това е знак, че малко преди това е дезинфекцирана.
От друга страна проф. Щерев каза, че във всеки индивид от около 70 кг живеят поне 1 кг бактерии и това е нормално. И точно аз и Тери искаме да разберем кои се водят безвредни и кои не.
Браво, Слънце! Чудесна бройка :-)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #218 -: Юни 11, 2019, 15:27:02 pm »
Има си резистентни щамове, но си се включват лампи, работи се стерилно. Ако беше да щъкат бактерии (те не се носят из въздуха), то тогава нямаше да има успешна ставна или мозъчна операция. Това с прекалено чиста си е някакви неща, които просто не са верни. Вътреболничните щамове са няколко и са си известни.
Според това, което съм чела и това което знам, а и това което е, както ти каза, световната практика, се покрива с АБ. Вече как и за колко време е различно. Има си препоръки, медикаменти и тн. За теб, а и за Тери, е 100%, че АБ е предизвикал, съчетан с ЦС цялата одисея с бактериите, но за милиони други случаи не е така.
Кои са безвредни и кои не- много често иначе непатогенни щамове се активират и правят големи клонии като се стигне до суперинфекция. Назад имаше пост на д-р Даскалова за МБ и това, че растеж на посявка, но без симптоми и тн не винаги означава инфекция.
Отначало като дойдох във Франция се оплаквах изключително много от протоколната им система и от стандартите. Като пациент все още се оплаквам за някои неща, но все повече, даже напълно съм доволна от тях. Има уеднаквяване и няма свободни интерпретации на всякакви хора. ЦС- АБ е задължително, токсоплазмоза, рубеола- задължително се изследват преди опити, скрининг на гестационен диабет-  при еди какви си условия е задължителен и тн, и тн. В общата медицина, стоматологията е по същия начин и така няма свободни интерпретации на световно признати факти.


Еличка, хайде дано :) Благодаря ти!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #219 -: Юни 11, 2019, 15:35:33 pm »
Слънчицето, браво бре! Ти си герой! Pav-la, благодаря! Ха дано да нямаме нужда и двете от тях хехе и аз се престраших, вчера ли беше или вдругиден да пиша в бременнета. Не беше случайност. Аз не мисля, че ще има нещо при мен, поне.  Тери, де да знам. От другата страна, аз съм с дете у тях, друг брак, потоянно се съобразява с нас. Исках много да му дам това, ама..чакане.

редакция: на ДрЗ д-р Мели и мъжа й ме питаха дали имам необходимите изследвания преди бебеправене, имало ги на сайта им. Ако не ги намеря да пиша. Не искам да ги занимавам с такива глупости. Изчопках го сайта ама не ги намирам. Някой да помогне? Ако са това :

http://invitro-plovdiv.com/index.php?option=com_content&view=article&id=271:2018-11-25-14-33-03&catid=35:2009-11-08-10-51-59&Itemid=61

май нямам нужда от всичкото а другото го имам.
« Последна редакция: Юни 11, 2019, 15:39:11 pm от Lina88 »