0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #120 -: Юни 08, 2019, 18:27:55 pm »
Слънцемое,браво бе жено!Дано всичко се е оплодило,и на свежия трансфер двечки да се хванат!И наистина пий едно вино,то това ще ти е,да си полееш хубавите яйчица.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #121 -: Юни 08, 2019, 20:28:27 pm »
Форест рейн, подайте документи за фонда. Докато оправите бактериите ще ви одобрят. Така или иначе ви трябва места МБ, за трансфер. Инсеминация този път пак?

То при теб вече не е инфекция, а силен микроби в дисбаланс. Лактобацили трябват, това е ясно. Те правят филм и защитават влагалището.
Голям проблем е тази бактериална вагиноза. Но ако е само позитивиране на МБ, то не е баш за лекуване.
Знам ли вече. Аз, на твое и на другите на мястото, щом нямам симптоми бих си дала 3 месеца на секс, витамини, хубава храна и нищо-друго-правене.

Естрогенът ти как е?
Колко време след раждането беше първата МБ?

 
« Последна редакция: Юни 08, 2019, 20:48:21 pm от Pav-la »
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #122 -: Юни 08, 2019, 21:06:59 pm »
Според лекарката ми можем да опитаме с инсеминация, ако спермограмата на мъжа ми се подобри още. Тя даже предложи на ЕЦ, за да не ме товари със стимулация, защото аз имам спонтанна овулация, а и синът ми стана още от първо инсе, но моите опасения са, че може да е станало нещо с тръбите ми и това ме отказва.
Аз естрадиол следих, докато правихме фоликулометрии, който беше в префектни стойности и растеше много добре спрямо фоликула. Всъщност той не е ли част от естрогена, или се бъркам?
За бактериите, тя не смята, че са голям проблем, просто трябва да оправим баланса, но микоплазмата задължително трябва да я лекувам.
Не помня колко време след раждането направих първа МБ. Мисля, че първата беше август 2017-та. Аз родих юни 2016-та, ходих след това на профилактични прегледи, но почти съм сигурна, че МБ не съм пускала тогава.
Може и да подадем наистина за фонда, но дали ще има възможност да действаме на ЕЦ, или съм длъжна да направя стимулация, ако ни одобрят. С диагнозата на ММ ще ни одобрят със сигурност.
« Последна редакция: Юни 08, 2019, 21:10:32 pm от Forest rain »


Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #123 -: Юни 08, 2019, 21:17:19 pm »
Форест мисля че може да правите когато каквото си искате. В смисъл подайте документи за фонда. Те дори и да ви одобрят имате една година да направите процедурата. Междувременно може да си самофинансирате една процедура на ЕЦ. Нещо ми се върти в главата че може и от фонда на ЕЦ, но моя съвет е да си самофинансирате на ЕЦ, защото със стимулация е по скъпа процедурата и по добре ако ще е по фонда да си със стимулация, за да имате повече шанс и ембриончета.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #124 -: Юни 08, 2019, 21:22:28 pm »
Не се плаши толкова от стимулации. Лошото е, че инсеминациите не се поемат.
Естрадиолът е част от естрогените, да. При ниски нива на естрогени има пповече инфекции, затова питам.

Много рано сте направили МБ и цитонамазка. На мен ми казаха поне 4 месеца след секцио и поне 6 след естествено може, защото иначе винаги излиза нещо. Физиологично спадат естрогените последните месеци и от там се позитивират разни бактерии, които иначе са нормално флора, като Е. коли са най- честите. Аз родих август и сега, след 10 дена, ще си правя цитонамазка чак.
Микоплазмата я лекувайте.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #125 -: Юни 08, 2019, 22:38:33 pm »
Форест,и на мен ми се върти в главата ,че фонда финансират ЕЦ,в сайта им може да провериш,макар че мисля много лесно може да се изтърве фоликула.Не се плаши от стимулацията,ако можеш като излекуваш бактериите провери тръбите.Може би защото аз съм с тубарен фактор им отдавам голямо значение.Не бих направила нищо асистирано без цветна снимка.
Относно инсеминациите,може да провериш в сайта на общината си,в дирекция Здравеопазване какво финансира.Тук във Варна ги поемат с до 2000 лв.
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #126 -: Юни 09, 2019, 06:10:30 am »
Момичета, сега след като си починах, да споделя, че много се радвам, че се запознах на ДРЗ с Тери, Мишето и Маги. Презентацията на Маги беше много истинска и разчувстваща. Успях да й пипна коремчето и се надявам да е на късмет :-)
Община Пв финансира двойки с до 1000 лв, ако някой се интересува съм насреща. Възползвала съм се.
Фонда покрива и ЕЦ, но това май се уточнява още при самото кандидатстване, защото се вписва във заповедта. Трябва да се пита в клиниката.
« Последна редакция: Юни 09, 2019, 06:14:20 am от Alexa_C »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #127 -: Юни 09, 2019, 09:19:36 am »
Слънцемое, супер! Как си днес мила? Вчера ви четях само защото ходих до Пловдив и обратно. Много беше хубаво на ДРЗ.  Радвам се че ви видях момичета, страхотни сте! Маги, как си след вчера?
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #128 -: Юни 09, 2019, 11:49:56 am »
Момичета успех на всички които са в процедура или бебеправят вкъщи аз не съм се включвала скоро че вкъщи текат ремонтни дейности и е чудо
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #129 -: Юни 09, 2019, 12:09:19 pm »
Лина, ти ли беше русото момиче, с вързана коса с което Тери ни запозна? :-)
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #130 -: Юни 09, 2019, 13:08:45 pm »
Здравейте и от мен. Обадиха се. Пак само три са се оплодили...
Яйчниците почти не ме болят вече, за разлика от корема. Много ми се подува и ме боли ужас. Пак голямо ходене до тоалетна пада. Дано да е еот упойката. Нещо този път много зле ми повлия тази стимулация.
Много добре звучите след вчера и явно е боли доста хубаво :) много се радвам
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #131 -: Юни 09, 2019, 13:25:59 pm »
Слънце мое, стискам палци едно или две, от тези три, да е твоето бебче/та  :bighug:
Слънчице, на теб успех на пункцията и хубави яйчица.
Кукапетал, весело на морето. И на мен така ми се ходи.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #132 -: Юни 09, 2019, 14:11:14 pm »
Мишеееееее, ама пък толкова да си благичка! :* Алекса, аз съм! Представих се, но предполагам си се опитвала да си събереш мислите за при Конова. Слънцемое, супер! Айде скоро се обебваш! Слинчицето, с теб сме сладурка!

Maцки, някакви нови тестове за ову ми дадоха twip били уж по-чувствителни. В 3 аптеки не намерих clear ovu . Сега ми е 12 ден. Април, като бихме хоримона беше на 13 ден. Май овулирам. Вчера докато се оправях да изляза, много ме пресече яйчника. Доктор Мели и мъжът й ми казаха да натискаме (домашни опити) до Нова Година, ако не стане 4-6 инсе, ако и с тях не стане- инвитро. Също така съм имала грешка в едните изследвания, по-скоро в амбулаторния лист и съм с лека ИР.Метфогама почвам да пия , Аспирин протект вечер, пре бременост фраксипарин и някви други неща. Много съм разочаравона от Надежда, и по-скоро имунолога там. Назначи ми  Азитрокс (антибиотик) и преднисолон кортико, и 2 месеца въздържание.Защо кортикостероид. Доц. Конова тотално отхвърли тази терапия и даде аспирина, Oilesen (vit D), Ovaboost 3m. за състоянието на яйчниците , като изришно посочи чиста МБ. Защо в надежда не пускат МБ? С оглед на опита ми почвам да си мисля, че неглектират ест. забременяване и фокусират инсе. и инвитро!

Чудя се , е събота ми бяха 10 мм фоликулите. Дали вЕрно овулирам. Какво мислите за резултата?
« Последна редакция: Юни 09, 2019, 14:14:44 pm от Lina88 »
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #133 -: Юни 09, 2019, 14:26:54 pm »
Pav-la, повече от година след раждането беше минала, когато направих МБ и цитонамазка. Възможно е и по- рано да съм пуснала, но не си спомням, но август 2017-та излязоха бактерии (аз бях родила юни предната година). Последната ми МБ е отпреди два месеца, ако не се лъжа. Все съм си с бактерии. След АБ за миколазмата ще направя контролна и ще видим как са нещата.
Аз с първата инсеминация имах стимулация с ниски дози. Направих три фоликула. Ще говорим сега с лекарката.
Ех, хвана ме яд, че и аз не дойдох на ДРЗ да се запознаем.


*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #134 -: Юни 09, 2019, 14:38:53 pm »
Форест рейн, то аз толкова съм погледнала. Извинявай.
Ами не знам какво да ти кажа.

Радвам се, че сте си изкарали добре на ДРЗ, че ви е бил полезен и дано догодина да се видим. Вече ще направя всичко възможно да дойда!

Лина, тестът е отрицателен. Трудете се вкъщи, пий си аспирина и дано да стане!

Слънцемое, дано измежду тези три да е/са твоето дете/деца!

Слънце, стискам здраво палци за утре!

Успех на всички!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #135 -: Юни 09, 2019, 15:02:36 pm »
Павла, жалко че не можа да дойдеш! Чудя се дали да не ида на фоликометрия утре на друго място и сама да си бия хоримона? Лудо,а?
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #136 -: Юни 09, 2019, 15:16:23 pm »
Лина, извинявай, че не съм разбрала, че си ти. Чух име като Ники или нещо подобно, но като цяло бях много изморена и ми беше прималяло от горещината. Аз не знам Маги и Мишето как издържаха предвид състоянието им.
Днес като си починах и се наспах се сещам за много моменти от вчера и части от презентациите. Разказвам и на ММ.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #137 -: Юни 09, 2019, 15:23:35 pm »
Не го мисли изобщо, Алекса! Успя ли да се консултираш с Конова?

Павла, мерси! Чак от 15ти ден ми е ХАспирина:/ пускам нещо, за всички, най -вече за мен. Не се подвеждайте по заглавието;)


“ ПРЕСТАНИ ДА СЕ ОПЛАКВАШ

– Учителю – попитал ученикът, – защо има толкова трудности, които ни пречат да постигнем целите си, отклоняват ни от избрания път и ни карат да се признаем за слаби?

– Това, което ти наричаш трудности – отговорил учителят, – в действителност е част от твоята цел. Престани да се бориш с това. Просто помисли за тези трудности и ги вземи под внимание, когато избираш своя път. Представи си, че стреляш с лък. Мишената е далече, наоколо се е спуснала гъста мъгла и ти почти не виждаш целта. Ще се бориш ли с мъглата? Не, ще почакаш докато излезе вятър и я разпръсне. Сега вече виждаш мишената, но вятърът отклонява твоята стрела. А сега ще се бориш ли с вятъра? Не. Просто ще определиш каква е посоката му и ще промениш ъгъла, от който стреляш. Твоят лък е голям и тежък и не ти достигат сили да опънеш тетивата докрай. Ще се бориш да го промениш? Не, ще тренираш мускулите си, за да придобиеш повече сила и всеки следващ път ще можеш да опъваш тетивата по-добре.

– Да, учителю – казал сърдито ученикът, – но има хора, на които лъкът е лек и удобен, и винаги стрелят в ясно и безветрено време. Защо моят изстрел трябва да срещне толкова препятствия по пътя си? Защо целият свят се съпротивлява на моето движение напред?

– Никога не гледай другите – усмихнал се учителят. – Всеки има своя лък, своята мишена и своето собствено време за изстрел. За едни хора изстрелът се превръща в точно попадение, а за други – възможност да се научат да стрелят.

Учителят замълчал, навел се по-близо до ученика си и тихо продължил:

– А сега ще ти открия и една жестока тайна, момчето ми. Мъглата не се спуска над земята, за да попречи на твоя изстрел, вятърът не духа, за да отклони стрелата ти, а тежкият лък не е създаден, за да те накара да осъзнаеш колко си слаб. Всичко това съществува само по себе си. Ти си решил, че можеш при тези обстоятелства да уцелиш точно мишената. Затова, или престани да се оплакваш от трудностите и започвай да стреляш, или смири гордостта си и си избери по-лесна цел. Такава, която можеш да уцелиш със сигурност. “
« Последна редакция: Юни 09, 2019, 15:34:35 pm от Lina88 »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #138 -: Юни 09, 2019, 15:48:06 pm »
Лина, не мисли глупости. Сега и да отидеш на лекар какво? Фоликуметрията се започва от началото на МЦ и се прави от един и същ лекар. Не слагай коня пред каруцата.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #139 -: Юни 09, 2019, 16:13:10 pm »
И ти си права, Павла. Чудя се и аз. Ако изпадна в Надежда въпреки това че казаха пауза дали ще ме обслужат с хоримона или да чакам?!?