0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #180 -: Юни 10, 2019, 19:56:10 pm »
Браво, Слънца. Да си вземете бебоците съвсем скоро. Миличките вие  :bighug: :bighug:
Лина, ти тази Метфогама винаги ли ще я пиеш или ще трябва да следиш дали има ремисия на ИР,чела съм, че с правилен режим, може да изчезне.

Нормално е във Варна да има за Александров опашка, в Пловдив за Петрова. Хората ги познават като имена и се чудят дали да се лекуват при тях, затова сядаш да видиш ще ти допадне ли.

Хубавото на ДРЗ е, че чуваш различни мнения, лошото на ДРЗ е, че чуваш различни мнение. Особено за имунология са толкова разнопосочни.

Мен Александров ме посъветва Мишо да направи една спермограма, за да видим актуалните стойности. Със стойностите, които имаме преди инвитро може и някоя инсеминация да пробваме: 13.5 млн по формулата за инсеминация с 6% морфология. Хареса ми, че сам ми казва: "Варна ти е далече". Той не беше дошъл с идеята, че ще придърпа пациенти, а наистина да чуе и участва в събитието. Голям симпатяга е. Каза ми, че дълбая в пълни глупости. Питах го да правя ли още една ЦС след като 1 година бях с бактерии, успокои ме, че тези бактерии не нападат тръбите, особено след като съм била постоянно в лечение и съм ограничавала популацията.

Вчера на сватбата бяхме с една двойка с инвитро в Турция. Доста ги разпитах, защото знаете, че клоня на там. Каза ми, че там микробиология не правят, НК клетки не зачитат. Давали някакъв силен антибиотик (който според мен избива всичко) и действат. Няма пресни трансфери, всички ембриони на 5ти ден.

На ДРЗ ми беше много интересно твърдението на д-р Щерев, че ако на катетъра се сложат Лактобацили, това повишавало шансовете за имплантация. Чакам да качат презентацията му, беше много дълга, може би не по темата на ДРЗ, но много интересна за мен и Алекса. Говореше за новости, които може би ги няма в БГ все още, но пък насочват към евентуални проблеми.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #181 -: Юни 10, 2019, 20:16:14 pm »
Слънцемое ,успех утре!
Да ви кажа,пункцията е най-гадното ,което са ми правили.Упойката явно не ме е хванала добре щом съм буйствала,сега ме боли зверски ,тежи,ужас.Излоках два литра вода,сега почвам изварата,имам 400 гр,със зехтин и малко домат ще я объркам.Утре съм на работа,трябва да се оправя.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #182 -: Юни 10, 2019, 20:58:44 pm »
Тери, не знам къде се въвеждат всички новости от раз. Не подценявай българските специалисти. В България се случват нещата не по- зле от къде и да е в модерния и развит свят. Много от нещата имат много ограничена пациентела за приложение и финансово не са обусловени.
От кога е последната СГ на Мишо? Може пък и да е мръднала, знаеш ли?
Тук примерно, освен в случаите, в които състоянието при пациентите не го позволява, винаги се прави инсеминация. Дори при 3 неуспешни инвитрото/или 3 трнсфера беше, не помня, се прави инсеминация. Ние като започнахме лекарката ни ми каза, че иска минимум 3 инсеминации, за да не се налага да се връщаме към тях при неуспехи.
Ето, това е нещо, за което можем да се борим- за платени инсеминации. Има го като практика в други страни, може да се взаимства от Франция, така или иначе и счетоводната, и юридическата ни системи са на френска база.
Тук също не се правят МБ. От тук нямам нито една. Не са ме покривали с АБ, освен за ЦС. Самото почистване било достатъчно, в което аз вярвам.
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #183 -: Юни 10, 2019, 21:10:31 pm »
Лина, внимавай с този Хориомон. Моята лекарка даже не смяташе за нужно да ми го бие, тъй като почти винаги пукам фоликулите, но аз помолих, понеже ММ има много ниска преживяемост плюс останалите проблеми и ми се щеше да таймираме овулацията. Тя обаче прецени дали ще го бие не само на база фоликулометриите, а и нарастването на Е2. Не си самоназначавай такива медикаменти. Трябва лекар да реши.
Аз пия Глюкофаж от октомври миналата година. И моят стомах често се разстройва. Много се мъча с това лекарство. Не съм си направила още тест за ИР, за да видя как са нещата. Започнахме антибиотик с ММ за микоплазмата. Дано се излекуваме от първия курс. Изписаха ни го за 14 дни.


*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #184 -: Юни 10, 2019, 22:15:19 pm »
Павла, за Турция говоря, защото се говори, че са много добри с мъжки фактор. Казват, че са много силни в ембриологията, но не знам как се доказва това. Надявам се да има промяна в спермограмата му. Определено, ако има основание, бих пробвала с инсеминация също. Д-р Конова препоръча СДи тест за Мишо. Д-р Мели ми беше казала, че при крива морфология, няма как да е добра фрагментацията. Попитах Конова, тя каза, че можело да се коригира фрагментацията. Изредих й всички изследвания на Мишо и не каза повече нищо за СДИ.
Момичета, споделяйте, каквото се сетите от консултациите от ДРЗ, за събираме информация.
Мисля, че Лина Персенска я следи, надали сама си ги предписва. Ако е така: недей, защото има определен момент, когато се бие Хориомон. Трябва да е нараснал над 18мм доминантния фоликул, Естрадиол и ЛХ да са ОК и се бие.
Форест, ти да не си при Петрова?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #185 -: Юни 10, 2019, 22:37:52 pm »
Тери, няма пак да подхващам Турция.

Конова какво е предложила за фрагментацията? Повлиява се от ограничаване на рисковите фактори, антиоксиданти и май това.
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #186 -: Юни 11, 2019, 07:01:07 am »
teri_90, при д-р Топалова в Селена съм в момента. При Петрова съм била преди години.
Моят цикъл дойде в събота късния следобед и нещо спря. Два дни се влачеше сравнително слабо, днес няма нищо. Досега не помня да ми се е случвало. Знам, че ще ме помислите за откачена, но ще пусна кръвен днес, понеже започнах АБ, който е абсолютно противопоказен по време на бременност, а вече съм изпила две хапчета, и ще се моля тестът да е отрицателен. Почти сто процента съм сигурна, че ще е такъв, но искам спокойно да си пия антибиотика. Все ми е в главата, че баба ми по бащина линия и с двете си бременности е твърдяла, че е имала съвсем нормален цикъл (не оскъден, нормален), идващ всеки месец на точна дата месеци след забременяването.
Това с бебеправенето е голям стрес, когато се наложи да се пият лекарства. Преди ми се е случвало в едната половина от цикъла да се моля да забременея, но да се наложи да пия АБ, който би имал имал тератогенен ефект върху плода, разбира се, точно след като ми е минала овулацията, и сме правили опити, a после да се моля да не съм забременяла.
« Последна редакция: Юни 11, 2019, 07:47:37 am от Forest rain »


*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #187 -: Юни 11, 2019, 08:36:38 am »
Pav-la, нали знаеш, много е важно и сами да си повярваме, че нещо работи. Иначе ми е интересен този метод, който е описан тук https://www.24chasa.bg/zdrave/article/7194716, това не е методът, по който селектират с ИКСИ и ИМСИ, нали?
За СДИ теста, д-р Конова каза, че можела фрагментацията да се коригира като се търси причината: микробиология, половопредавани болести, хормони. Казах й, че всичко е изследвано по няколко пъти и не каза повече нищо по въпроса.
Общо взето всички лекари казват, че имаме шанс и за естествено забременяване, но просто не се случва. А дори правим секс :D :D :D

Слънчице, не знам защо реши да идеш на работа. Вероятно, защото взимаш много болнични напоследък. Но това си е пункция, по закон ти дават 30 дена, вероятно има причина за това. Разбирам ЗЕТ без болничен, но пункция. Много се натоварваш. Поне 2-3 дена трябваше да вземеш да починеш. Как си днес? Яж изварата смело, ще ти помогне по-бързо да се възстановят яйчниците. Междудругото евала на лекаря, правил ти процедурата. Ако мърдаш по време на пункция, може да ти набодат яйчниците и да стане страшно. Браво, че не е имало усложнения. Докторката ми разказваше миналата година ноември, че бяха свършили някакъв вид упойки в България и се очакваше внос след Нова година. Тези упойки ползвали за  пункции. Каза ми, че другите не хващали така добре и жените буйствали по време на пункция и е опасно. За цветна снимка си спомням, че ми вързаха краката, може и на пункция да е било така, но то помни ли човек.

Форест, направи си, но както казваш и ти, надали ще има бременност. Ще слагаш ли някакви глобули сега, за да не избиеш лактобацилите?
« Последна редакция: Юни 11, 2019, 08:58:27 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #188 -: Юни 11, 2019, 09:17:54 am »
Ох аз да не се оплаквам, ама този път много зле ми влияе тая стимулация. Всеки ден ново нещо ме боли. Сутринта станах с зверски болки ниско долу. Пих обезболяващо о сега съм малко по добре. Да ме преглежда после и да решава ще има ли трансфер или не. Май мислят и трите да ми ги връщат и пак няма да има нищо за замразяване. Успокоявам се с това че тоя път тялото ми доста изстрада и дано да е имало за какво.
Слънце как си днес? Успя ли да идеш на работа? Аз не можех да си представа в неделя да ида на работа с тия всичките болки. Вчера си бях лека полека мина нищо ми нямаше и днес сутринта тая болка... лекарката каза лежи повече и не се върти много хахаха
Ох нямам търпение да си прибера бебоците.
Форест дано се излекувате само с един курс на лечение. 
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #189 -: Юни 11, 2019, 09:19:53 am »
Слънце, да не си с хиперстимулация? Мен не ме боляха толкова яйчниците, но от стимулацията много бе болеше сърцето. Нощем чак се будех от болки. Затова почивайте, медал за храброст никой не дава.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #190 -: Юни 11, 2019, 09:21:38 am »
Павла, ти казваш, че при вас МБ не правят, защото дезинфекцията е достатъчна. Аз също съм имала промивка преди инсе с определен разтвор (инжектираха го директно от една огромна спринцовка), но при ин витро (поне в нашата клиника) промивки не се правят, за да не навредят на ембрионите, тъй като те са изключително чувствителни. Отделно имаме списък да сме без лак, крем, парфюм, душ гел и изобщо каквато и да била химия.
Бихте ли ми обяснили този СДИ тест при спермограма и фрагментации какво точно биха ми помогнали, при положение, че сме икси? Аз нещо не виждам смисъл, а Конова го спомена и на мен. Да кажа, че сме с нормозооспермия и хубава спермограма, но при малък брой яйцеклеткипрактиката в клиниката е да не ги рискуват с класическо ин витро.
Също ме интересува има ли сред вас някои с висок ТАТ и какво са му назначили като терапия или вливка?
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #191 -: Юни 11, 2019, 09:24:24 am »

Павла, ти казваш, че при вас МБ не правят, защото дезинфекцията е достатъчна. Аз също съм имала промивка преди инсе с определен разтвор (инжектираха го директно от една огромна спринцовка), но при ин витро (поне в нашата клиника) промивки не се правят, за да не навредят на ембрионите, тъй като те са изключително чувствителни. Отделно имаме списък да сме без лак, крем, парфюм, душ гел и изобщо каквато и да била химия.
Бихте ли ми обяснили този СДИ тест и тест за фрагментации при спермограма какво точно би ни помогнали, при положение, че сме икси? Аз нещо не виждам смисъл, а Конова го спомена и на мен. Да кажа, че сме с нормозооспермия и хубава спермограма, но при малък брой яйцеклетки практиката в клиниката е да не ги рискуват с класическо ин витро.
Също ме интересува има ли сред вас някои с висок ТАТ и какво са му назначили като терапия или вливка?
« Последна редакция: Юни 11, 2019, 09:28:01 am от Alexa_C »
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #192 -: Юни 11, 2019, 09:24:52 am »
Тери, аз искрено се надявам да няма, след като вече съм започнала опасен за плода антибиотик. В почивните дни пих и други лекарства.
Аз, ако съм завъдила лактобактерии, е благодарение на твоя съвет да слагам едновременно Гинофит и Гинофилус. Много ти благодаря. Продължавам по същата схема. Чудя се дали обаче да не вкарам и Лактажин, който ми беше назначен от лекарката (Гинофит и Гинофилус следобед, докато малкият спи, и мога да полежа два-три часа, а вечер Лактажин). Пия и пробиотик.
Само не знам дали не съм вкиселила много средата и от там да са ми гъбичките, но те не ме притесняват толкова, нямам и оплаквания. Микробното число им е ниско, а и са ми най- малкият проблем на фона на разнообразието от други микроорганизми, които ми правят компания.

Слънцемое, при моята стимулация за инсеминация, имах болки в десния яйчник, които реших, че са от тръбата, понеже точно така ме заболя при ЦС (събудих се от упойката, преди да е приключила) и няма да пиша какво си бях внушила, докато дойде време за прегледа. Оказа се, че е от яйчника, който се беше уголемил леко вследствие на стимулацията. После се оправиха нещата. Дано скоро ти мине и имаш успех :)


Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #193 -: Юни 11, 2019, 09:35:05 am »
Ми преглеждаха ме след пункцията и всичко беше наред. Даже този път не ми изписа протеин както предния път. Тя каза това е яйчниците защото са се уголемили и по скоро десния (имаше 7 Ф) левия не би трябвало че имаше само 2 Ф. Хапвам си и извара, колкото и да ми е гадна и пия вода. Сега лежа и ме мърдам.
Моята контролна микробиология излезе и няма балтерии, обаче в предишната имаше единични лактобацили, а сега липсват.
Форест на мен след уреаплазмата ми беше назначила лактажин за 14 дена сутринт и вечер. Беше страшно, но ги бях завъдила много. И сега пак нямам. Тъпа работа. Иначе при мен ако ги слагам седем дена по една ефект почти няма.
Тери и мен тия дни яйчниците почти не са ме боляли. Само това сутринта. Повече ме боля корема, нещо го раздразник.
Ще пиша след прегледа днеска да ви кажа какво е казала докторката. Тери ти няма ли да се стягаш за трасфер вече?
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #194 -: Юни 11, 2019, 09:47:27 am »
Слънцемое, аз след пункция си бях взела 1 седмица отпуск, но реално нямах нужда. Сега мисля да не си взимам. Имах почти като твоя резултат - 9 фоликула, от които 4 прели Я, 2 по-малки и под въпрос и 3 презрели. От начало се оплодиха 5, после на 3-ти ден замразиха 3 отлични и оставиха 2 до бластоцист, но спряха развитие. Трансферирах и 3-те, едно се хвана до 9 г.с.
След пункция не усещах абсолютно нищо, даже се чудех как са ми ги извадили.
Момичета, вие след трансфер продължихте ли да пиете кафе? Знам, че по 1 не е проблем, но някъде във ФБ групите се беше появила „специалистка”, която твърдеше, че има проучвания и дори едно кафе можело да наереди на крехкия ембрион. В тази връзка се чудя следващия път дали да не го откажа, но пък много хубаво ми регулираше стомашно-чревния тракт и изобщо нямах проблеми въпреки големите дози прогестерон.
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #195 -: Юни 11, 2019, 09:52:48 am »
Алекса и аз предния път бях с една седмица отпуска и си викам за какво ми е толкова много. Нямах нужда наистина. А този път реално само вчера бях на работа. Днес съм в нас.
За кафето и аз мисля че не е чак толкова голяма драма. То колкото повече се вталясваме толкова повече нищо не става. Или ако толкова те притеснява пий докато свършиш работа с тоалетната и после го остави. Аз така правя.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #196 -: Юни 11, 2019, 09:55:07 am »
И аз не пиех, но го смятам за ненужно. Бях чела, че в гръцка клиника практикуват като при теб: забранявали дори посетителите в клиниката да носят парфюми, защото пречели на ембрионите. Та бях спряла и да се пръскат с лакове за коса, парфюми, което сега отново намирам за ненужно.
Единствено няма да позволя да пускат 3Д принтера покрай мен, всичко друго е прекалено мисля.
Казвах за момиче с инвитро в Турция. Тя каза, че в месеца, когато е забременяла е била на работа. Много нерви, рев от скандали в офиса, работила в склада, вдигала тежко, чистила и т.н., но забременяла.
Аз ще правя трансфер, ако края на юни имам добра микробиология. Ако да, чакам цикъл към 13 юли и действам, ако не, се моля пак на ходжи, хомеопати и други невидими сили. Но докарам ли до трансфер, никакво лежане, очакване на всяко убождане в яйчника и лишаване от малките радости като Капучино.
Аз нужда от отпуск/болничен имам, защото постоянно поддържам температура над 37 след трансфер и съм като парцал.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #197 -: Юни 11, 2019, 10:15:02 am »
Те хубаво забраняват лак, грим, парфюм, но в следващия момент като погледнеш ембриоложките - имат грим...и къде е логиката на цялото ограничение като аз имам по-малко досег с ембрионите отколкото те, но не ми се влиза в спорове. Човек като започне да си търси правата става лош и нежелан.
А нали на ДРЗ ни информираха, че и лекар имал право да ни откаже консултация (освен, ако не е по спешност).
Аз живот и здраве, когато имам следващ трансфер, пак ще си взема болничен. Моите нерви започват от качването в колата, шофирането, намирането на паркомясто, стреса в офиса...изобщо да ми се махат от главата :-)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #198 -: Юни 11, 2019, 10:30:10 am »
Alexa_C, и аз мислех за това ,което си написала ама хей го на шанс. Тери, нищо сама няма да правя просто си мислех. Мен ми отпадна часът днес в Надежда, при Персенска. Имам срещи до късно и няма как да го случа. Имам , у дома на Митко СДИ теста, Конова го гледа и на нас ни каза за МБ. Ако искате мога да го кача да видите факторите ,които изследват.
150 лева беше в надежда за 3 дни излезе. За ИР , мойта е лека и мисля след няколко месеца да повторя пак.
 Слънцемое, да пишеш днес след прегледа.Слънчице, на работа ли си?

Мисля, че съм в О, 14 ден ми е от мц, ще хвърлите ли едно око? И пак излиза сутрин по-верен резултат от вечер. НА 10ти го правих вечерта, спазих всички инструкции, стисках 2ч и половина - щях да се напишкам! И нищо не отчете. Тази сутрин виждам доста добра чертичка. Снощи правихме опит. Ако има секс м/у зомбита това беше модела! Не съм ставала след това стискайте палци!
« Последна редакция: Юни 11, 2019, 10:38:33 am от Lina88 »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #199 -: Юни 11, 2019, 10:45:12 am »
Благодаря,че ме мислите,ами на работа съм,вървя бавно и посядам по-често.Днес ме боли ,но по-малко,в сравнение с вчера е нищо.Честно казано мислих,че ще се чувствам прекрасно,затова не поисках отпуск.Другото момиче,което беше с мен имаше 5 Ф,тя се наспа,яде и отиде на кафе,аз бях замаяна целия ден.Пункцията не ми я прави моя доктор,все пак е стажант,той е събрал Я,колегата му д-р Кисьов я прави.Ще изкарам днес и утре,после два дни почивам и в събота трансфер .Изварата явно наистина помага.
Аз по едно кафе ще пия,то иначе съм парцал.И парфюм и грим ако не слагам,мисля че резултата ще е само ,че ще ходя като чучело.То по тая логика и шампоана и душ гела да не използвам.Към обяд ше знаем колко оплодени имаме.
Слънцемое,протеина помага ли?
Изварата аз като салата я ям,с домат много наситно и зехтин.Така по-лесно ще я преглъщаш.