0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #80 -: Юни 07, 2019, 14:25:57 pm »
Pav-la, хахахах ако е и домашно най-добре. Аз не съм давала на детето но голям смях са тея мъже със свикването на небцето:) Ами каза че имам анти тела срещу неговите тъкани, но трябвало АГ да види. При следващия опит трябвало тази терапия, показателите не били константа меняли се. Нищо конкретно. Те всичките лекарства са до контрола. Едното е антибиотик и кортикостероиди. Нещо не ми е много ок да се друсам само. С този антибиотик веднага се сещам как "ше цъфна " 1.   Огестан 1 капс./дн. до контрол при (+) тест за бременност
2.    Azitrox 250мг/дн.-5 дни от първия ден на менструацията в 1 МЦ
3.   Prednisolon Cortico 5mg/дневно от 1
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #81 -: Юни 07, 2019, 14:37:14 pm »
Павла, да ти кажа честно предпочитах Клостила, защото правех по 1-2 фоликула. При Мерионала нещо не улучиха дозите и тръгнаха 14 фоликула...гласяха ме за хиперстимулация и канселиране, но накрая се оказа, че 2-3 са водещи. Изобщо не се получиха добре нещата. Аз накрая ги правех колкото да събера 4 за Фонда, като от тези 4 може би 1 беше направена по учебник, при другите куцаха нещата, но принципа беше „карай да върви”.
А как ме дразнеха тези вирусологии всеки път, пари на вятъра. Те излизаха колкото цената на инсето.
Тери, ти като организатор дай малко инфо за утре. От 11 до 16,30 ще има ли кафе паузи, обедна почивка и т.н. Също тези 5 ваучера найстина ли ще важат за всяка клиника?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #82 -: Юни 07, 2019, 14:46:39 pm »
Лина, значи ти е отговорила. А защо Б лимфоцити, а не Т е трябвало да питаш нея. Прочети отделно за Б и Т клетките и ако си навържеш нещо сама.

За пореден път се убеждавам, че масово, ама поголовно даже, инсеминациите са- да мине, че да хванем фонда. Това само ми доказва, че трябва поне 4 да се плащат от фонда, особено при неизяснен стерилитет, за да не се стига до инвитро при всички. Много по- евтино е 4 инсеминации, но с добро дозиране, контрол, таймиране, отколкото 1 инвитро.
На Слънцето също бяха малко леко несериозни. То тя вкъщи има по- добра успеваемост от инсеминациите.
Жалко, че само губят времето, но не само, на хората с "карай да върви".
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #83 -: Юни 07, 2019, 14:47:29 pm »
Четох много и бактериите не пречат на пункция, защото минават през маточната стена, а не през матката.
Утре е много свободно събитието. Влизаш, скучно ти става да слушаш лекарите, излизаш. На мен са ми интересни, защото казват някои новости. Има си отвън осигурено кафе и обяд от сдружението. А за ваучерите гарантирам. Мишето спечели миналата година и си ги ползва, както иска и където иска. Ние не сме обвързани с клиники, никой не ни финансира, затова и така трудно се популяризират такива събития, зад които не стои никой освен добра идея.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #84 -: Юни 07, 2019, 15:08:46 pm »
Благодаря за разяснението, Тери! Освен снимките за добра кауза, ще има ли базар?
На мен много ми допада как действат от Майки за донорство - качват артикули за продажба във ФБ (но явно някой им ги дарява) и много бързо събират суми за двойки с ДЯ. Няколко пъти съм си поръчвала неща от тях.
Емо Чолаков още ли е лице на Зачатие и предлагат ли се чаши, тениски, чадъри?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #85 -: Юни 07, 2019, 15:23:00 pm »
Павла,така е!С лекарствата с които ние правим инвитро,ти правиш инсе.Отделно,на много места ги правят по 2-3 пъти на ЕЦ,дори и хапчета няма.Четох,едно момиче пишеше,доктора й казал директно-ама ти какво си мислиш,ние ги правим за фонда,то ако ще става,досега да е станало!Явно това е практиката,малко са успелите на инсеминации.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #86 -: Юни 07, 2019, 15:35:27 pm »
Аз пък точно за това не разбирам как на Павла й правят инсеминация с дози, с които аз изкарах 14 фоликула. Което се е случило и с Алекса. Лично мое мнение си е, че ако ще ме стимулират така, да си платя още 2000 лв и направо да ми правят инвитрото.

Алекса, има разни неща, които се продават на самия ден. Но не е като майки за донорство, там е много голяма кампанията. Но и те са от тези организации, които са под шапката на определени хора, в което няма лошо, важното е да се помага. Но по този начин се популяризират и се намира кой да дарява (финансово и предметно).

Аз утре се оказва, че ще си нося папката. Разказвах на Мишо как не искам да я нося и за мое огромно учудване, той ми намекна да я взема и да разпитам лекарите.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #87 -: Юни 07, 2019, 15:46:03 pm »
Тери, аз бях сигурна, че ще си я вземеш :-). Без шапка може, но не и без папка :-)
При моите 14 фоликула по време на подготовката за инсе също ми казаха, че сега е момента да направя ин витро, но това ми беше 2-рата инсе и това много ме смути, защото не бях подготвена нито финансово, нито емоционално. Реално 4-те инсета ми излязоха колкото едно ин витро, но поне ММ узря за ин витро. Преди това не искаше и да чуе (ще кажеш, че на него ще го правят).
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #88 -: Юни 07, 2019, 15:56:27 pm »
Тери, ама въобще не е така. На инвитро се започва от 1-2 ден на МЦ, бият се дози над 100 и тн, и тн. само медикаментите са еднакви- нито дозите, нито подходът са същите. Точно затова казвам, че е по- добре фондът да плаща за 4 качествени инсеминации, а не пациентите да плащат за 4- да мине, че за фонда. И по- добре без инвитро, ако може, отколкото със. Поне според мен.
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #89 -: Юни 07, 2019, 15:58:09 pm »
Здравейте, момичета! Имам въпрос към тези, които са в болница Надежда при доктор Стаменов. Колко време след неуспешното инвитро ви дават час за консултация?
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #90 -: Юни 07, 2019, 16:25:57 pm »
Нелита моето инвитро беше Януари тази година, обадих се в същия ден в който ми дойде и те ми казаха че ме записват в листа за консултация след неуспех. Звъня аз на следващата седмица и на по-следващата да не би да са ме забравили, уви не са, в листа съм и ме помолиха за търпение. Търпението ми беше възнаградено Март, с обаждане за което ме информират, че началото на Май съм записана за събеседване и консултация, защо така се е получило. Надявам се аз да съм била излшючение и просто да е бил натоварен мноооого графика на Стаменов и ти да не чакаш толкова :)
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #91 -: Юни 07, 2019, 16:29:56 pm »
Малеее, направо ме отчая!
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #92 -: Юни 07, 2019, 16:48:40 pm »
Слънцемое и Слънчицето, стискам ви палци, момичета!
Чета коментарите и ми става лошо през какво минаваме, за да имаме деца, ужасно е...
Колко време да изчакам, за да отида на лекар, понеже все още нямам цикъл, 6 дена закъснение. След инвитрото имах 2 редовни цикъла, а този месец не идва и си мисля щуротии. Цялата съм кълбо нерви.  :cloud:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #93 -: Юни 07, 2019, 17:02:24 pm »
Kukapetal, понеделник отивай. Може да е някой задържан фоликул.  Няма нужда да си кълбо от нерви. Тъпо е, че все като решим почивка от лекари и тялото само ни води там, но... Иска ми се да можех да ти помогна някак психически да се успокоиш, сега всичко те тревожи. Дано времето лекува при теб, мъжът ти как е?
Павла, за стимулацията аз бях на Гонал 150. Докторката ми каза, че това е стимулация за инсеминация. И то изкарах тези фоликули само от Гонал. От клостил и Фемара си правя един фоликул, все едно и без тях
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #94 -: Юни 07, 2019, 17:29:54 pm »
Еми такава стимулация за инсеминация съм нямала аз, ако така прави докторката ти е нормално да вади толкова много фоликули, особено ако се започва рано. Не забравяй и противозачатъчни, които си пила или блокирането. Буквалист си, Тери. Надали е имала предвид, че масово изписв по 150 Гонал за инсеминция.
Има и друго- ти си по- млада, поне от мен с 5 годин, че и повече май, аз съм бивш тежък пушач и това в продължение на поне 10 години.
И пак, слава Болу, не съм съвсем зян, каквото и да показва АМХ, даже съм си доста добре.
На 5-6 ден започвахме с по 75 Гонал до 12-14 ден ми беше инсеминацията. Една шприца 450 си ми стигаше за 3 хубави фоликула. Другото беше 1-2 антагониста и тригер.

Кукаапел, отиди. Щом не ти е ок, няма какво да се бавиш.
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #95 -: Юни 07, 2019, 18:49:55 pm »
Пътуваме към морето за седмица, като се върнем ще отида, дано не стане проблем. Обичам плажа, морето, дано се успокоя там.
Мъжът ми почна едни лекарства от хомеопата, при който аз ходя, едва го навих да отиде след неуспеха, но резултатът е яко секс, повдигнаха му либидото, аз съм доволна от това. Дано се раздвижат бойците, ще пуснем и спермограма след почивката.
Тери, прегръдки, идва и нашия ред. Бях те сънувала пак, че си на изпит за листовки, а твоя Мишо, рисува картина пейзаж с дървета. :) Странна работа.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #96 -: Юни 07, 2019, 18:54:42 pm »
Павла, търся. Мисля, че на ДРЗ ще намеря:))). Кукапетал, отивай на лекар , мила.
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #97 -: Юни 07, 2019, 19:03:24 pm »
И аз май съм на вашето мнение, че е по добре да се плащат от фонда инсетата и да са направени по внимателно. То така тия инсета се плащат от пациентите, ефтини са и никой ме си дава зор. Зора е да се направят 4 и после фонд за инвитро, а там сумите са си доста по големи.
Кукапетъл радвам се че писа. Мислех си за теб тези дни. Има ли вариант да се е получило и за това да ти закъснява? Тест прави ли? И браво, че мъжа ти е почнал да пие разни неща. Моя няма търпение да идва утре и да ги спира...
На всички момичета утре на ДРЗ да ви е хубав, слънчев, усмихнат и ползотворен деня. И дано другата година да сте с бебчета на сбирката.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #98 -: Юни 07, 2019, 19:04:58 pm »
Кукапетъл,морето лекува всичко що е по душата,за другото отивай на лекар.Дано се раздвижат плувците,заповед взехте ли?
Сега като четох надолу,кое е антагониста в стимулацията,все забравям да питам.
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #99 -: Юни 07, 2019, 19:22:04 pm »
Слънцемое, не е станало, правих два уринарни и кръвен - отрицателни са.
Ако е задържан фоликул, с лекарства ли се пука по принцип?
Не сме подали за второто инвитро, посъветваха ме да изчакам, заради проблем с черния дроб след стимулацията. Мисля средата на месеца да ходя вече.
Цетротид мисля, че е антагониста, но нека Павла потвърди :)
Слънчева среща на ДРЗ утре!
« Последна редакция: Юни 07, 2019, 19:29:11 pm от Kukapetal »