0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #40 -: Юни 06, 2019, 21:18:11 pm »
Микаса, кой опит ти беше това?

Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #41 -: Юни 06, 2019, 21:23:50 pm »
Да, Павла имаме 4 инсеминации с нулев резултат. Аз затова се радвам, че след ин витрото поне до 9 г.с. докарах, защото за тези 8 години неуспехи вече си мислех, че никога няма да видя положителен тест.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #42 -: Юни 06, 2019, 22:01:01 pm »
Истински инсеминации, не на ЕЦ или с хапченца?
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #43 -: Юни 07, 2019, 00:08:25 am »
Павла, радвам се че не съм единствена. И ние при бременностите не сме правили, при успешна бременност също едва ли ще се усмелим.
Супер, че хващате овулацията, дано стане сестричката!

Може ли някой да ми обясни какъв е този крос матч тест? Нещо не намирам много информация?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #44 -: Юни 07, 2019, 00:35:47 am »
Не съм много наясно, но е нещо като пробите преди преливане на кръв, с директно смесване. След това изследват за Т и В активност.  При Т активност има риск от ранни загуби.
Силно казано я  хванахме.  Докато заспи малкото, заспа и мъжът ми. :? :? Днес на обяд каквото сме хванали, това е.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #45 -: Юни 07, 2019, 07:58:28 am »
Еее Павла! Нищо, стискаме палци! И аз така се нахъсвам   , но то  без дете трудно се таймира , с дете направо е майсторство! Хелиантус, май това, ‘дето го пуснах е точно крос матч . И аз се опитвам да разбера. Защото по това, което е като коментар и този месец губя, защото от началото на ц. Трябва да пия лекарства   :? Аз в генетичната тема пуснах също, едно момиче отговри , че не били толкова лоши резултатите ама аз така се скофтих снощи. То беше рев, после пийнах винце и се успокоих.
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #46 -: Юни 07, 2019, 09:03:20 am »
Честита нова тема и успех на всички.
При нас нищо не е станало и този месец. Днес ще ми дойде със сигурност.


*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #47 -: Юни 07, 2019, 09:04:51 am »
Жалко Forest rain, хайде другия значи .гуш!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #48 -: Юни 07, 2019, 09:06:20 am »
Forest, а вас насочват ли ви към някаква АРТ, беше писала, че има кофти спермограма мъжа ти. Какво му става на това поколение мъже. Малко им е мотиката май, както се казва.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #49 -: Юни 07, 2019, 09:12:00 am »
teri, изплюх си кафето по бюрото! :lol: :lol: :lol:
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #50 -: Юни 07, 2019, 09:46:48 am »
Месри, Lina :)
Тери, нали аз съм с дисбактериоза, макар че според моята лекарка, няма проблем, защото нямам изявена инфекция. Обаче все ме е страх да направим инсе (синът ни стана така) или ИКСИ, да не би да се качи нещо нагоре. Иначе на спермограмата преди няколко месеца излезе, че мъжът ми е с 99.9% дефектни сперматозоиди (главите на всички са дефектни и са комбинирани с дефекти на шията, опашката или и двете). Търсихме причината, направихме консултация с уролог за варикоцеле, различни изследвания. Пусна МБ и в едната лаборатория го изкараха без бактерии, в другата с бактерии и решихме да опитаме в трета, където излезе, че няма бактерии. Има обаче ИР, почти диабет и се хванаха за това. Започна лечение и действително морфологията стана 8%, обаче незнайно как реши, че се е излекувал само за 3 месеца и си спря лекарството. Купи си машинка за мерене на кръвната захар и видяхме, че е започнала да се покачва отново. Искаше пак да започне лекарството, но за опита нямаше време да се натрупа. Взе да пие Спермотренд, но той мисля, че не влияе на морфологията, а само на подвижността. С него бяхме постигнали много добри резултати преди няколко години, които изчезнаха седмица, след като го спря. Той обаче е със завишен вискозитет. Заради това първия път бяхме насочени към инсе. С нищо не се повлиява, не знаят причината каква е.
Направих едно изследване в Геника- Фемофлор плюс и се видя какво имам- силно изявена дисбактериоза, Mycoplasma hominis и Candida spp, която е в малки количества. Откриха се и Enterobacteriaceae- 10 на 4.5, Streptococcus spp.- 10 на 3.5, Staphylococcus spp.-10 на 5.9, Sneathia spp.+Leptotrichia spp.+Fusobacterium spp.- 10 на 5.2   
Тая Микоплазма ме изуми, защото преди първата ми ЦС през 2014г. всичко беше отрицателно и даже понякога пускам тест на урогенитална система в обикновена лаборатория и там също нищо не е излизало.
Аз, още след първия полов контакт с мъжа ми преди 10 години, започнах да усещам болки в уретрата с неизяснен произход, започнаха се и едни чести цистити. Сега, ако си направя изследване на стерилна урина, нищо няма да изолират, но болките си стоят до ден днешен. Предишната му приятелка е имала същите проблеми. Тогава ми правиха изследвания за уреаплазми, микоплазми, хламидии, защото казаха, че понякога те водят до такива оплаквания, но нищо не излезе. Не помня обаче в Геника ли ги пусках. Много ровихме и търсихме причините, накрая се изтощих от антбиотици и реших да си живея така.
После преди цветната снимка ги повтарях изследванията в Геника. Всичко беше наред. Лекарката ми смята, че съм я имала тази инфекция от доста време, но сега е излязла на преден план заради срив на имунитета (което си е вярно, имунитетът ми е много сринат). Аз четох доста за този вид Микоплазма и пише, че се открива при дискабкериоза. Не е опасна като уреаплазмите и хламидиите, но трябва да се лекува. Може и първата бременност да съм си я карала с нея. Лечението ще зависи от това дали съм бременна или не. Чакам да ми дойде и отивам да ми изпише антибиотик.
А останалите бактерии не знам какво да ги правя. Всичките ми проблеми тръгнаха след раждането. Дотогава нищо нямах, нищо не са откривали, а аз непрекъснато правих МБ.


« Последна редакция: Юни 07, 2019, 10:01:15 am от Forest rain »


*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #51 -: Юни 07, 2019, 10:01:32 am »
Леле, Forest rain.. а ти тези гинофит гелчетата ползваш ли ги? На мен всички микроби и тн ми регресираха и бях нон стоп на глобули. В един момент всичко спря с гинофита май. Губи ми се.
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #52 -: Юни 07, 2019, 10:05:33 am »
Lina88, изхабих четири кутии с Гинофит и при мен просто нямаше ефект. Не съм се отказала от него, сега пак започнах да си го слагам. Поставях и всякакви пробиотични глобули. Не знам защо така нищо не ми действа. Според двете лекарки, при които ходя, е заради сринат имунитет. Пия разни витамини, цяла колекция съм си направила вкъщи, обаче нещата не се променят. Започнах и пробиотик през устата, но дали прави нещо за мен не знам.
Правих си и различни кръвни изследвания. Всичко е наред. Изследвах и вит.Д, Б12 и ФК. Вит. Д е в норма, но клони към долна граница, макар че всеки ден пия, а останалите са добре, даже са към горната граница.
Откриха ми ИР в лека форма и от 8-9 месеца съм на Глюкофаж. Аз започнах да се изследвам, понеже съм вечно уморена. Но не е обикновена умора, и аз не мога да я опиша. Сякаш нещо ме яде отвътре. Проверих щитовидната- добре е. Не се изясни причината.
« Последна редакция: Юни 07, 2019, 10:10:10 am от Forest rain »


*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #53 -: Юни 07, 2019, 10:07:43 am »
Forest rain, ето откъде се познавате с Alexa значи. И ти си била с нас в кюпа с бактериите. Аз започнах едновременно Алое вера с червена боровинка, хомеопатия от д-р Юрукова и Гинофит. Изчистих бактериите и го отдадох на Гинофит, защото и Алекса се избави благодарение на него. Аз също бях правила Фемофлор плюс, пишеше 0 лактобактерии, що рев изревах. И в този момент решихме да спрем антибиотика, той просто още повече прецакваше всичко. Може би се справих в комбинация с Алое верата, което ми вдигна имунната система. Знам ли, то едно при един работи, при друг не. Ето сега спрях за малко гинофита и правихме секс без да се пазим и веднага ми стана едно леко жълтеникаво течението и започнах веднага с него. Д-р Мели ми беше казала, че проблеми с витамин Д пречат на излекуване на дисбактериози. Ти изследвала ли си го?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #54 -: Юни 07, 2019, 10:09:53 am »
Като каза имунитет, почти година всеки ден (е от понеделник до петък със сигурност, докато бях на работа) си правех чай с джинджифил( от корен)  и лимон. Преди това изопреназин пих, но прекалено често ми го изписваха . А преди гинофита (Дозички) слагах доста време ето тези
Гинофилус / Gynophilus вагинални капсули , защото няма нужда да стоят в хладилник и лесно се носят.
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #55 -: Юни 07, 2019, 10:16:07 am »
Здравейте момичета. Малко съм сдух и ми иде да ревна и да не спра... то не беше лоша микробиология, то не беше антибиотик, какво ли още не а сега и парене и често уриниране сутринта като станах. Чух се с докторката и почнах едни хапчета за цистит и съм по добре ама вече много се сривам... чакам и контролната микробиология и само напрежение. Не може ли един път всичко да е наред... :(
Форест с тия микробиологии и бактерии до гуша ми е дошло... успех
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #56 -: Юни 07, 2019, 10:20:31 am »
Ох, Слънце, как те разбирам. Ще ти кажа моя личен съвет, пък какво ще се случи един Господ знае. Не се притеснявай за пункцията. Бактериите не пречат на пункция и на яйцеклетките. Но, ако има бактерии и има възможност, замразете бебоците и чакай да изчистиш полето, за да не си рискуваш опита. Казвам ти го от много горчив опит. Много те прегръщам, момиче, много, много. Разбирам какво изпитваш и тази битка с вятърни мелници. Хайде да ти минава пункцията и малко да ти се нормализират нещата. Така, както разбрах си утре. Маги имаше миналата година пункция на ДРЗ и сега чака близнаци. Още малко потрай, близко са децата :*
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #57 -: Юни 07, 2019, 10:21:09 am »
Тери, аз си редактирах поста по- горе и добавих изследванията, които съм правила. Вит. Д пия, в норма е, но към долна граница.
Ние с Аlexa се познаваме виртуално от няколко години покрай опитите за бебе. И при нея Гинофит се отрази много добре, ти също си доволна, както и други момичета. Не знам аз защо съм толкова бъгната.
Лина, и свекърва ми само ми потаря за този джинджифил, даже по едно време ми носеше направена смес от нея с джинджифил, мед и лимон, но аз така и не я послушах да го консумирам това нещо. Гинофилус също съм слагала. Даже по едно време взех да слагам Гинофилус и веднага след него Гинофит, за да осигуря среда за лактобактериите. Не знам доколко е било правилно, но съм ги ползвала и заедно, и поотделно- нищо не се промени.
А на този Фемофлор плюс излезе и това: Lactobacillus   10 на 8.7   -3.0 (<0.1%) Забравих да питам какво означава този резултат, но не са ли лактобактерии и не показва ли тази стойност, че имам в голямо количество?
Слънцемое, съжалявам, много голяма гадост са тези цистити. Ти стерилна урина пусна ли?



*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #58 -: Юни 07, 2019, 10:33:19 am »
Слънцемое :bighug:,и аз щях това да кажа,ако имаш бактерии,което не ти пожелавам,да замръзите.Ти утре изкарай хубавите яйца,да ти се оплодят,после коментирай с доктора.Ти прави ли ЦС преди тоя опит?
Форест,една моя колежка се кълне в тая смес с джинджифил,маже пъпки,яде я всеки ден.Като имаше гъби особено наблегна,аз като малка тонове съм изяла,все бях болна и майка ми ме тъпчеше с тая гасост и я намразих.Пробвай,няма да навреди,за имунната е много добре.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #59 -: Юни 07, 2019, 10:59:35 am »
Форест,И аз имам буркана, но главно на детето го давам.Чайче всеки ден, действа много ползотворно, казвам ви! Но трябва яко корен да сложиш, чак да е лютичко.
Павла, при крос матча с Т отрицателен и В положителен знаеш ли какво е? Нещо няма много инфо в нета за тези неща, Хелиантус. Аз намерих някаква тема в БГ мама, но още не намирам конкретно по моя казус.