0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #280 -: Ноември 12, 2018, 17:02:41 pm »
Павла, как борбено и позитивно звучиш, даваш ни кураж на всички! Благодаря!  :youwoman:
Инхибин Б ми е в норми, само АМХ е проблем. Още един въпрос възможно ли е да имам болки в яйчниците от хориомона през изминалия цикъл или не влияе толкова дълго време? Овулацията ми беше в петък, а днес имам болки като ПМС.
« Последна редакция: Ноември 12, 2018, 17:04:28 pm от Kukapetal »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #281 -: Ноември 12, 2018, 17:45:44 pm »
Pav-la, благодаря ти  :) даваш много кураж.
От тромбофилията излезе - Хетерозиготна тромбофилия FV- Лайдер и Хомозиготност по 677Т в MTHFR гена. Бях на терапия Клексан 0,4 от деня на трансфера. НК клетки в норма. Автоантитела в норма. Ще изчакам да се изчистя и ще изследвам каквото трябва.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #282 -: Ноември 12, 2018, 18:11:04 pm »
Джеси, уж това е терапията. До колкото знам не се дава антиагреганти при 5ти фактор. Антикардиолипини, лупус и антифосфолипидите са в норма казваш? Вие сте с тежък мъжки фактор, ако няма друга причина, може би от там е проблемът. Самата бременност е също успех. Дано скоро да я доведеш до щастлив край. Късмет!
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #283 -: Ноември 12, 2018, 18:12:50 pm »

Jecy, аз съм правила два пъти медикамнетозен аборт, ако те интересува нещо питай, макар че аз съм ги правила в Англия и там май е малко по- различно.
За първи път правя и го усещам като нормален цикъл, очаквах да е повече кървенето и по различно. След като приключи кървенето, трябва ли да пусна ЧХГ да се види дали е прикл. бременността или само преглед е достатъчно ?

Какви хапчета са ти дали?На мен ми дадоха мифепристон 4 таблетки вагинално и след около час и половина започваха контракциите и болките. При мен нямаше нито преглед нито ЧГХ, но предполагам е хубаво да се пусне, като ЧГХ 2- 3 седмици след аборта. Аз след 2 седмици имах все още положителен тест, така че бавно пада ЧХГ- то, а за прегледа ще каже доктора. Дано всичко мине леко и скоро да се похвалиш с успешна бременност!

Павла, дано не е проблем този нос наистина. Малко ми се засили хремата за съжаление, но е само това... Дано утре е по- добре.
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #284 -: Ноември 12, 2018, 18:42:31 pm »
Кукапетал, на ПКЯ прилича. Моето АМХ е 13, но при горна граница 10, с ПКЯ съм, макар и с овулация. Но то при тези хормони Бог знае какви яйцеклетки вадя...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #285 -: Ноември 12, 2018, 18:56:20 pm »
Да Павла, точно така каза и доктора. Не се знае колко ще са загубите за да стигнем до здрав ембрион. Но ще минем и през това.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #286 -: Ноември 12, 2018, 19:07:24 pm »
Павла,така е,помяташ се па спреш☺.Утре отивам да говоря с Александров младши.Много си допаднахме с него,той още на инсето каза шанса е не повече от 20%,също потвърди теорията за тръбата улавяща съседна яйцеклетка.Каза,че все ще стане защото на мъжа ми материала е много добър,а и вече е ставало веднъж.Просто знам,че бебето ни е близо,това е.
Джеси,днес какво чувам мислиш?Моя позната,с тежък мъжки фактор,има близнаци от 4то инвитро,те са на 11 месеца,бременна.Така че,горе главите хора.
Маги,щом и той вярва ,бебе ще има.
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #287 -: Ноември 12, 2018, 20:14:58 pm »
Здравейте момичета
Слънциче ,Милярда съжалявам за резултатите ви 🤗🤗🤗🤗 горе главите момичета възхищавам ви се колко сте борбени ❤️❤️ Аз днес получих емайла който чаках и са ми написали това :
Най-вероятно се касае за имунологичен проблем. Добре е да изследвам имунопоказатели - репродуктивните имунолози
След като разговарят с мен и попълним заедно имунологичен въпросник, ще  се назначат нужните изследвания.
Резултатите излизат за 3-4 дни; изписват терапия
Ако не излезе проблем от имуно изследванията, следваща възможна причина е генетичен проблем. Съветът е двамата с мъжът ми да изследваме кариотипите си. Резултатът е готов за 3 седмици.
Ако не се открие и тук проблем, д-р Стаменов препоръчва хистероскопия за оглед на маточната кухина; ако се открие проблем като субсептум, полип, миома, срастване.
При липса на проблем  и тук или ако след отстраняването на такъв, отново не настъпва бременност, тогава трябва да се пристъпи към IVF на спонтанен цикъл.”
Та въпросът ми е има ли значение по кое време от Ц. се правят и дали ще стане ако се прибера за 3/4дни примерно малко след като ми е свършило и ги направя всичките излследвануя ,за да са готови резултатите до края на Дек. и ако всичко е наред и се наложи IVF да мога да се прибера края на януари да го направим ? Мисля да е с лека стимулация не на естествен . И много се чудя да правя ли въобще хистероскопията .... това нз има ли значение при проходими тръби .
Ще се радваме да споделите мнение ? ❤️❤️❤️❤️❤️
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #288 -: Ноември 12, 2018, 20:21:33 pm »
Павла,  :youwoman: "Па спреш". Много ми хареса. Чета в готварската тема, че ще минаваш на високомазнинна и нисковъглехидратна диета. Да не започваш да се готвиш да нападаш тази тема? Той бонбона скоро ще стане на 3 месеца.
Слънчице, щом и докторът потвърждава тази теория, значи края на ноември ще действате със сигурност. Дано този път. То скоро трябва да ти дойде. Питай го за стимулация дали ще ти предпише, че някои лекари все още си предписват Кломид и Клостилбегит и момичетата се шашкат, че ги няма по аптеките.
Маги, може пък да не е в ембриона проблема, а някоя тромбофилия да излезе, задълбочила се с годините. Все си мисля, че ембриончетата са били хубави. Развиха се до бластоцист и единия даже се размрази сам. Докторката на мен ми беше казала, че те по 1 ембрион не замразяват. Затова все тайно се тревожех за твоя ембрион, а той си се размрази супер. Каквото и да е, важното е, че се чувстваш, че това е твоя лекар. С него ще намерите път заедно. Моника как ги приема тези неща, вие я държите в течение. Дали разбира, че мама се натъжава. Тя е такова слънце. Няма да я забравя как ти плачеше в скута, че Мерал и се скарал, пък тя сааааамо малко не слушала :D
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #289 -: Ноември 12, 2018, 20:51:52 pm »
Аз тази диета я харесвам много,обичам месо,млечни,че и сланинка може да хапваш.Тя Павла е много сладур обаче.
Павла,започваш да храниш яйцеклетките си с мазно и скоро идваш при нас.То дано нас ни няма де :D.
Тери ,утре ще говоря с доктора подробно,той е много отзивчив и обяснителен.
Чочолинка,за хистерото мога да ти кажа,доктора трябва да реши нужно ли е или не.Ако в матката има пречка ,трябва да се махне,дори на мен ми казаха,че цитирам"тази част от матката,която ни касае има проблем".После се следи как се възстановява лигавицата ,и изобщо ако там няма съмнение за проблем ,аз лично не бих я направила,нищо че е много лека процедура,изключително щадяща е.Тя няма общо с тръбите,моите и двете са преди цветните снимки.При мен на ехограф се виждаха полипи.Успех!
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #290 -: Ноември 12, 2018, 21:12:09 pm »
Слънцице и аз мисля ,че не ми се иска да ме бъркат .... до сега не са ми видяли никакви неща като миоми, налепи и т.н Та нз защо трябва да го правим и това .... да не говорим ,че ще ми струва още 1000лв отгоре . Момичета нз защо ,но се чувствам като ,че ме взимат за банка . На всякъде се споменават цифри без да питам и това много ме дразни. Ай направи това ,Ай сега направо онова и да си знаеш това е едиси колко си онова и това ... :/ . Мъжът ми като прочете емайла и полудя ,вика нали знаеш че преди фа сме още направили инвитрото искат да им изпаднем с 3К лв . И си е така направо ....
А искам да се извиня ако не пиша много по  темите за останалите в грипичката ,но просто съм некомпетентна по въпросите надявам се да не обиждам някой и да не излиза така ,че виждаш ли се включвам само кагото  имам въпроси .
Искрено ви желая успех на всички ,и ви чета коментарите на всяка една ❤️❤️❤️ !
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #291 -: Ноември 12, 2018, 21:24:22 pm »
Много ви благодаря момичета,златни сте ! Имам само още един въпрос към павла, кога да ги пусна януари? И има ли смисъл да пускаме с ММ кариотип според теб?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #292 -: Ноември 12, 2018, 21:29:10 pm »
Чочолинка,щом нямаш никакво съмнение за "нещо" в матката...  не знам.Първата я платихме изцяло,преди по-малко от 2 години беше 400 лв и то при професор,дето уж е по-скъпо.Втората мина по здравната каса януари беше, и платихме избор на екип 200 лв.1000 лв за хистероскопия ми се струва много,тя траеше при мен поне, 20 минути,доста пари са си .Най-скъпа във Варна поне е 600 лв в Майчин дом,ти ме уби с цифра.Просто стерилитета наистина ни излиза скъпо,мои приятелки отложиха доста заради финансите,коя майка и свекърва им помогна.При нас помощ няма,даже ние помагаме и на моите и на неговите,ама нямаш ли пари направо бебето става мираж.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #293 -: Ноември 12, 2018, 21:37:30 pm »
Момичета, рано е още. По изследвания идеалната разлика между бременности е 18 месеца. Така се намалява с около 6% риска от смърт на родилката, 12% риск от преждевременно раждане и разни други гадни неща. Аз се надявам да не чакам толкова все пак. Чакам ви да се махнете от тук, че аз обичам единението. Само аз си писах в бременната тема почти, сега пак искам така. Догодина, до късна пролетта ви е последния срок!
Минавам на НВ-ВМ защото имам едни 12 + килограма, които натрупах от бременностите преди, стимулации и тн. Малко да вляза в старите си дрехи от преди бебе ерата, за да мога да си напълнея вече от втората бременност. Аз от тази не съм качила и един килограм.

Chocholinkа, хистеро е матка. Ще се гледа матката, а за тръбите- няма връзка. Как ти казаха, че е имунологично? Направи си изследванията и тогава реши. Те го правят, за да не се налага 100 пъти да си ходиш до България. Всичко наведнъж и така. Естествено, че ти казват цени. По- добре ли е да ти кажат направи тези 10 изследвания и после да ти дойде като гръм- 2000 лв. Което можеш си направи, ако се поема нещо де, по каса в Англия. Можеш малко да облекчиш сметката така. Късмет.

На мен и казаха 3 нормални цикъла. Не знам кога ще ти се падне. За кариотип- ние пуснахме с мъжа ми след втората бременност. Не знам какво да те посъветвам. Май е по- добре да ги имате.
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #294 -: Ноември 12, 2018, 21:44:06 pm »
Слънцице това сам ми написали в емайла 990лв в “Надежда “ да ми я направят ако не се усигуряеам в Бг (а аз не се усигурявам там ) ... и при условия че всички док до сега който са ме гледали все ми казват ,че съм като по учебник долу , цитонна маска винаги съм в 1група ,ЦС всичко е ОК ... направо нз . Имам едно постоянно придърпване от двсната страна което все им казвам ,но никой до сега нищо не е видял там... аз съм на 99% сигурна че при нас е стрес  ,но все пак ще пусна имунологичните и генетичните . За тях дали има значение в кой период от Ц. трябва да се пуснат или няма значение ?
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #295 -: Ноември 12, 2018, 21:49:05 pm »
Pavla мерси ,тук няма да мога да ги пусна много е сложно ,а и  е доста скъпо ако искам частно да ги направя .  Ще се прибирам да пускам и правя всичко на веднъж само трябва да видя кога да ми е минал цикъла предполагам :/ .
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #296 -: Ноември 12, 2018, 21:58:14 pm »
Не отдавайте значение на стреса! Обичайните тревоги дали и кога ще забременеете са съвсем в реда на нещата и не влияят на Вашата фертилност. Не обръщайте внимание на хората, които Ви предлагат "изпитаната" рецепта: "Спокойствие и не мисли за това!". Това не е техен проблем. Това, което може да повлияе е сериозния стрес - преместване в ново жилище, загуба на работата, смърт на близък, които могат да Ви причинят психически заболявания или депресия. С това може да се отложи овулацията Ви или да имате цикъл без овулация, тъй като може да се получи свръхпродукция на пролактин. Това състояние не би трябвало да продължи дълго и следващия месец всичко трябва да е наред;
Това го копирах от "Как да срещнем яйцеклетката и сперматозоида" в Зачатие.Не вярвам във фактора стрес,и аз съм много спокойна,докато някой основно баща ми каже"спокойнооо" ,ейййй полудявам,от стомаха ми се надига нещо.Ще намериш причината,Чочолинка.
Ако можеш плати си осигуровките тук,ще ти е от полза.
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #297 -: Ноември 12, 2018, 22:12:54 pm »
Слънцице стреса беше именно от закупуване на жилище ,плюс това че когато имаш собствен бизнес всичко пада на теб (в случая на мен ) плюс че работя и частно и там имах проблеми със смяна на мениджарите и сватба правихме факта че всичките ми приятелки забременяха ,а аз още не хем всички знаят колко много го искам това бебче .... и Изпадах в депресия ,паник атаки и въобще последните две години май ми се насъбра доста . Както и да е аз наистина работя върху стреса си в момента ,мъжът ми е поел всичко за да не се тормозя аз ,намалих си и работата в салона доста (там където работя частно ) .Ходя на акупунктура което ми коства и то доста .
Ще направя каквото трябва за ние успокоение и така .... ❤️❤️❤️❤️❤️
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #298 -: Ноември 12, 2018, 22:51:05 pm »
Интересно ми е понеже и мъжът ми трябва да пусне генетични изследвания ,това дали ще е за съвместимост ? Негова бъфла приятелка е правила аборт от него , та от това още повече си мисля че аз съм лудата или тази с проблема . Иначе не знам от моя страна някой в семейството ми да е имал проблеми със забременяването :/
И още нещо се сетих и на двамата ни излиза генитален херпес (на мен по често на устата рядко долу) на него доста често долу ,а преди години му е излизал и херпес зостер на гърба ,това дали може да влияе ?
« Последна редакция: Ноември 12, 2018, 23:30:20 pm от Chocholinka »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #299 -: Ноември 13, 2018, 08:31:46 am »
Момичета съветвам ви да пуснете една тромбофилия и кариотип, ще ви даде отговори на много въпроси.Генетичните може да се пуснат по всяко време, дори за тях пише да си се нахранил преди това.Това е ген, той няма как да се промени от кафето или някаква храна.Но ти дава много информация.
Хистероскопията е една много щадяща процедура.Тя служи да се огледа матката перфектно, да се види дали няма някое срастване или преграда.Не всичко се вижда на вагинален преглед, а за да се минимализират щетите от бъдещи спонтанни аборти или неуспешни ин витро опита е по-добре да се направи хистероскопия.Дали ще я направите в Надежда, вие решавате.Има доста добри оператори в страната и в София в частност.
Това, че никой няма в рода ви проблеми в забременяването, не значи че вие сте застраховани!Нито майка ми, нито сестра ми имаха проблеми!Аз съм овцата в семейството, мал шанс!Приела съм го, съсредоточила съм енергията си в това да съм позитивна, да се справям както мога с проблема, да чета без да се отчайвам и да преследвам целта си!Мисля, че се получава за сега!
Чочолинка, казваш че имаш паник атаки не помня хормони на щитовидната пускани ли са ти?В какви стойности са?Вит. Д и б12, пускала ли си?Понякога паник атаките се засилват и от липса на определени вещества в организма, а и щитовидната много помага за тях.Аз имах паник атаки по едно време, но с много работа върху себе си и вкарване в норми на разни показатели изчезнаха.Сега вече нямам такива проблеми.Пу- пУ-

Аз съм доволна да ви кажа.Много успокояващо ми подейства вчерашния разговор с доктора.Много спокойна излязох от кабинета и обнадеждена!Знам че ще имаме бебе, просто е въпрос на време!

Тери, според доктора не е тромбофилия, защото тя се проявява в малко по-късни седмици.Но каза да си пусна, за да съм спокойна, че съм направила всичко което зависи от мен!Иначе винаги ще има едно съмнение дали не съм подходила неправилно.Говорихме и за НК клетките.Аз съм с Хашимото и с постоянно високи НК клетки, заради силно завишени антитела.Опитвам се да се храня без глутен и да сваля ТАТ, но МАТ се сваля изключително трудно, трябва да проверя цялото си тяло за скрити инфекции и нямам сили и нерви за това сега!
« Последна редакция: Ноември 13, 2018, 08:55:45 am от magi_st »