0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #220 -: Ноември 08, 2018, 20:47:37 pm »
Павла, нови ще са според мен. Не ги виждам на ехографските снимки по време на подготовката за ЗЕТ. На последния преглед се беше появил един лутенизирал фоликул. Но за други докторката не каза. Тоест за 1 седмица (пих Дуфастон) евентуално съм направила 3 фоликула по 1 см.
Регулон ми изписа доктора. 2х1 за 10 дни. И след като го спра пак щяло да ми дойде до 2-3 дена. Много кратък период ми се струва. Едно, че ще имам цикъл през 5-6 дена и второ, че за 10 дена ме съмнява да се изчистят 3 големи фоликула.
Слънцемое, фейсбук те издаде. Честит рожден ден :* :* :* Пожелавам ти в най-скоро време да си имаш Слънце твое
Маги, днес за теб си мислих. Дано Моника много те гушка тези дни
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #221 -: Ноември 08, 2018, 23:25:53 pm »
Мен в началото на бременността още много преди теста адски ме боляха гърдите и в един момент всичко спря и последва мисед,но пък имам две приятелки,едната от които също спряха да я болят гърдите малко след първия преглед с който установиха че е бременна,но си имаше супер лека и безпроблемна бременност. Други пък изобщо нямат болки през цялата бременност,така че не се притеснявай,най-важното е да бъдеш спокойна заради малкото човече и ще видиш че всичко ще е наред,мисли положително и не се тормози
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #222 -: Ноември 09, 2018, 00:17:50 am »
 :hbirth: Слънцемое, Честит Рожден ден! Пожелавам ти скоро да станеш майчица, бъди благословена!
Весел празник и на всички именички! Наздраве, момичета!
« Последна редакция: Ноември 09, 2018, 00:20:47 am от Kukapetal »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #223 -: Ноември 09, 2018, 08:33:04 am »
Момичета весел празник на всяка една от вас!Бъдете обичани и уважавани, бъдете здрави и се радвайте на живота!

Добре съм Тери, този път някак по-леко го приех.Сега чета за кариотип и тромбофилии, търся информация за плевенската генетична лаборатория и какви изследвания правят.На мен вчера по обед ми дойде и в понеделник ще съм на преглед.Ще говорим с доктора да видим какво трябва, според него, да пусна.Ще си занеса и заповедта.
Мисля, следващото ин витро да е след празника на Моника.Сега не искам да ми е напрегнато по празниците, за това искам около март месец.Вече ще сме се напразнували, ще почина психически и стартирам.Времето тече прекалено бързо и знам, че няма да го усетя кога ще дойде този март.

Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #224 -: Ноември 09, 2018, 09:29:23 am »
Благодаря за пожеланията момичета. Аз искам да ви пожелая да сте здрави най-вече :) и съвсем скоро всяка от нас да гушка своя бебок :)
Успех на всички
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #225 -: Ноември 09, 2018, 10:18:00 am »
Маги, много правилно решение си взела. До март месец има 3 месеца. Звучат страшно много, но толкова бързо минават. Не вярвах, но сама се убедих в това. Сега идва Коледа, Нова Година, рождения ден на Моника, даже няма да усетиш времето.

Доколкото знам кариотипа показва хромозомни аномалии. Ако има човек такива, те могат ли да се избегнат, чрез хромозомен анализ на ембрионите?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #226 -: Ноември 09, 2018, 11:13:22 am »
Много ви благодаря момичета, най-хубавите пожелания дойдоха от вас  :heartbeat: :heartbeat: :kiss: :kiss:
Сленцемое, честит рожден ден, с малко закъснение  :oops: да ти се връщат пожеланията и най-вече тези за бебчето  :bighug:
Милиарда, защо не пуснеш още есин кръвен? Надявам се всичко да е наред и стискам палци за прегледа в Понеделник.
Тери, кога ще питаш дали може повече дни да ги пиеш?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #227 -: Ноември 09, 2018, 11:26:45 am »
Честно казано не са ми ясни тия хромозомните.Различни видове са и май може с ПИД да се види как е ембриона.Сега се обаждах тук в катедрата по генетика да видя колко ще ми струва цялото удоволствие, Кариотип при мен и Мерал плюс тромбофилии ще излезе 397лв.Да полудееш направо.

Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #228 -: Ноември 09, 2018, 18:47:16 pm »
Здравейте момичета!
Да споделя резултатите от прегледа,които са отчайващо до краен предел  :D
Явно друго детенце няма да имам,ако се случи то ще е чудо. Ляв яйчник,изобщо не го видя Александров,десния няма нищо,но си фонкционира все още. Ако нещо се случи то ще е от него,но едва ли.
Каза да опитваме,но няма смисъл от стимулация,така само ще се намалят още повече шансовете. Най лесно е да ти взема парите ми каза,но аз не обичам да залъгвам пациентите си!
Ще си пия дуфастона,така поне си гарантирам цикъла всеки месец. Иначе казано,до 4г вече ще съм в менопауза.
Те така при мен,продължавам с опитите да се случи чудо,ако е писано ще стане,ако не,здраве.
Успех на всички в борбата ,искрено ви желая минимум по едно сладко съкровище.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #229 -: Ноември 09, 2018, 19:24:44 pm »
Вени, винаги ми става едно топло от вътре като те чета. Пожеланията ти винаги са толкова искрени. Дано съществуват чудеса и да ти се случи още веднъж чудото на живота.
Маги, стерилитетът е много скъпо неудоволствие. Аз съм засега с хубава заплата и пак изчезва. Не знам как кретат хората с нисък стандарт на живот. И колко ли време се губи в събиране на пари и изтичане на изследвания.
Иначе на мен генетичните ми бяха между 25-30 лв на ген.
Аз другата седмица в сряда ще ходя за микробиология и ще попитам за удължаване на противозачатъчните. Би трябвало да е възможно според мен, след като са ми за 10 дена само.  Ако не може, ще забременявам затворена в къща с още 7 мъже 😁😁😁
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #230 -: Ноември 09, 2018, 19:58:15 pm »
Благодаря,Тери!

Стерилитета си е едно стъргало за пари според мен,на гърба на борещите се семейства. Това е превърнато в индустрия,според Александров. Само за това,че са ти назначени определен вид изследвания от фонда,самия фонд получава пари. Това са хиляди левове на гърба на хората,а държавата нищо не прави за демографията в страната си,което е жалко.
Изказвам мое мнение,половината от изследванията са безмислени според нен,но защо клиниката да не вземе някой лев от горе. Средатвата дадени за да си имаш детенце,не са пари хвърлени на вятъра ,но с нашия стандарт това е непосилно и много жени ,семейства остават без така желаното детенце в живота си. Понякога наистина ми идва да викам от несправедивостта.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #231 -: Ноември 10, 2018, 12:04:02 pm »
Вени,знам че не си искала да чуеш това точно,но поне не ти е взел пари за още един куп изследвания.Той наистина не заблуждава пациентите.Аз веднъж като чаках за преглед,първия преглед всъщност при него,и стоя пред кабинета ,вътре имаше една жена,той и каза да пускат документи по фонда защото няма друг начин,тя се разплака и го моли за инсеминация.Той каза,че няма смисъл,и че това ще са пари и енергия на вятъра.Просто наистина опитвайте е каквото сабя покаже.Дано успеете!
В понеделник отивам на кръвен тест,сряда ми е датата на цикъла,мислих да ходя днес още,но все пак реших да изчакам.Не сме се натоварили с очаквания,все пак е първа инсеминация.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #232 -: Ноември 10, 2018, 14:51:14 pm »
Здравейте момичета, приемате ли още една бореща душа, за бебче 🤗
На кратко- 3 стимулирани опита, последния приключил с мисед 😔 с мъжки фактор сме.
Как се борите с болката от неуспеха ? Аз все още не мога да превъзмогна поредната загуба 😞
Благодаря, че ви има ❤️
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #233 -: Ноември 10, 2018, 15:07:17 pm »
Слънчице,дано видиш едно голямо ЧХГ ще стискам много силно палци.
 
Не исках да чуя това от него ,но пъм ме отрезви доста с разговора ни. Аз съм тъпа и упорита и знам че нищо не знам,но някой и това не знаят  :D затова ще опитвам до менопаузата.
Не спасяем оптимиз съм! :D
 
Джеси,добре дошла и дано не се задържиш дълго в тази тема!
Съжалявам за случилото ти се,но няма да се предаваш,ще се бориш до последно.
Не успеха се преодоляв с положителни емоции и надеждата,че следващия опит ще е успешен. Пожелавам ти го!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #234 -: Ноември 10, 2018, 16:13:20 pm »
Вени, много ти благодаря ❤️
Надявам се, слънцето да изгрее и на нашата улица 🤗
Много съжалявам, за това което ти е казал док. Не може ли да поискаш още едно мнение ?
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #235 -: Ноември 11, 2018, 12:34:46 pm »
Здравейте и от мен. Минавам да се похваля, че този месец ще ми е стимулацията с Фемара и таймирането на овулацията. Развълнувала съм се, защото за първи път правя нещо по-сериозно по въпроса. Надявам се да реагирам добре и да направя поне 1 фоликул.  :wink:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #236 -: Ноември 11, 2018, 18:27:17 pm »
Jecy, как се борим ли... Борим е силно казано, ревем по два-три дена и започваме да плануваме следващата стъпка. Дръж се. Хубавото на това, че сме доста момичета тук е, че всяка е в различна клиника и се информираме за различни изследвания. На теб правиха ли ти имунологични и гинетични при толкова неуспешни опита?
heartsease, бъди спокойна, ти си овулираш, така че всичко ще бъде наред. Вие сега таймиран цикъл правите, не инсеминация, нали?
Слънчице, дано утре е голям ден за теб. И аз не залагах надежди на първа инсеминация, но шанса си го има. Надявам се да е бил на ваша страна.
Милиарда, Танче, дано сте добре.
Хелиантус, скоро май ще те оперират. Дано Господ е с теб и да разрешите проблема.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #237 -: Ноември 11, 2018, 19:46:19 pm »
При мен не вървят на добре нещата. В петък зацапването се засили и отидох в Майчин дом,там ме преглежда доцента и каза че сака е пораснал от последния преглед беше 10мм и каза да си пия утрогестана и почивка,другото било божа работа. Днес вече паднаха 2 съсирена без много голяма болка и най вероятно съм направила спонтанен аборт. Утре сутринта имам час при мойта докторка в надежда да видим дали съм се изчистила сама. Слънчице стискам силни палци за утре.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #238 -: Ноември 11, 2018, 19:47:05 pm »
Teri, благодаря ти ❤️
Правили сме доста изследвания, да. Още след първата стимулация, направихме имунологични, тромбофия и кариотип. Всичко е наред, с изключение на тромбофилията, трябва да съм на терапия, след трансфер.
Първите 2 пъти завърши с БХ. Сега с мисед. Ние сме с тежък мъжки фактор.
Последния опит направихме в Турция, защото много се разочаровахме от БГ-Надежда..
В ТР направихме и генетично изследване на ембрионите, което за мен си беше половин успех, но не винаги се получава така, както планираме.
Имам правена и цветна снимка, показва проходими тръби.
Посъветвайте ме, какво друго мога да изследвам?


heartseasee, желая ти много успех🤗
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #239 -: Ноември 11, 2018, 19:51:02 pm »
 :( Милиарда,съжалявам за това развитие на нещата,но дали е сигурно ,че е спонтанен, стискм палци всичко да е наред.
Слънчице,успех утре.
Тери,Маги,Павла и на всички останали за да не пропусна някой,успех момичета ,борбата продължава!